Προς το περιεχόμενο

Macbook 10.4.11 format και εγκατάσταση

ΜΑΝΩΛΗΣ1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα

Έπεσε στα χέρια μου ένα τέτοιο μηχάνημα 13'' με intel cpu στα 2.0GHZ , αγγλικό λειτουργικό 10.4.11 , 1gb ram.

Επειδή έχει κάποια προβλήματα και λόγω μη εμπειρίας σε mac πήγα να του εγκαταστήσω ένα 10.7.x αλλά δεν με άφησε γιατί λέει πρέπει να έχω 10.5 και μεταγενέστερο.

Ξέρει κανείς πως μπορώ να βρω επί πληρωμή φυσικά κάποιο λειτουργικό συμβατό για να κάνω format και να είναι και ελληνικό προπάντων?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά πήγαινε  > About this Mac > More Info > System Report > Hardware και πες μου στο Model Identifier: τι γράφει. Αφού εντοπίσουμε για ποιό μοντέλο πρόκειται, θα δούμε τι μπορεί να γίνει με το λειτουργικό.

Λοιπόν πρόκειται για μοντέλο του 2006, τρέχει το OS X Tiger και μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρις και το OS X 10.6.8 Snow Leopard. Μπορεί δε να δεχθεί maximum RAM 2GB.

Αν, σαν ξεπερασμένο μηχάνημα, αξίζει τον κόπο να αναβαθμιστεί ή όχι εξαρτάται κατά κύριο λόγο τι θέλεις να κάνεις, ενώ το επόμενο λειτουργικό -το Leopard 10.5- μπορείς να το βρείς μέσω του ebay για παράδειγμα. Ενώ το Snow Leopard είναι διαθέσιμο μέσω του download.com. Πάντως θα χρειστεί και αναβάθμιση της μνήμης.

Όσο αφορά στο Ελληνικό menu, υποθέτω ότι εννοείς την δυνατότητα να γράφεις στα Ελληνικά. Κανένα πρόβλημα, δες εδώ

Αναφέρεις ότι θέλεις να κάνεις format, τι προβλήματα παρουσιάζει το μηχάνημα ;. Απλώς επισημαίνω ότι στα Mac δεν απαιτείται format, εκτός και έχει θέμα ο δίσκος.

Ελπίζω να βοήθησα. :)

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την βοήθεια

Δεν είναι δικό μου. Είναι ενός φίλου ο οποίος κάτι κατέβασε και του παρουσιάζει κάποια προβλήματα. Δυνατότητα να γράφει στα ελληνικά έχει απλά θέλει ελληνικό μενού.

Το link Που μου έδωσες λογικά πρέπει να είναι για το Update γιατί το βλέπω μικρό σε μέγεθος

Κατέβασα χτες ενα update Μαλλον 10.7.x σε dmg format το οποίο πήγα να το τρέξω και μου είπε ότι πρεπει να έχω 10.5 για να το τρέξω.

Βασικά αυτό που θέλω είναι να κάνω ένα clean installation χωρίς να κάνω άλλη αναβάθμιση πχ στην μνήμη.

Πέρα απο το να γράφει Ελληνικά, δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα. Μην τυχόν δε και κατεβάσει το GR-Update της iSquare.

To update που κατέβασες είναι του Lion, που δεν υποστηρίζει το μηχάνημα. 

Όσο αφορά στο format, προτού προχωρήσει σ' αυτό, ας μας πει ο φίλος τι κατέβασε και του παρουσιάζει πρόβλημα, πιθανόν να επιλυθεί με απλές διαδικασίες.

Καλησπέρα και πάλι. Αν του εγκαταστήσω λες το 10.6.8 δηλαδή θα προχωρήσει το update? Δηλαδή το συγκεκριμένο μπορεί να πατήσει πάνω στο 10.4.11 και να προχωρήσει με το Update?

Δεν νομίζω ότι μπορείς να πας απ' ευθείας στο Snow Leopard, υπερπηδώντας το Leopard. Αναξάρτητα πάντως από αυτό, το Snow Leopard θέλει 2GB RAM, διαφορετικά το μηχάνημα θα σέρνεται.

Με λίγα λόγια κατάλαβα ότι θα πρέπει να κάνω ένα clean install για παράδειγμα του 10.5

Θα μιλήσω παλι με τον φίλο  να δω λίγο πάλι τα προβλήματα του μήπως καταφέρω και τα διορθώσω χωρίς να περνάω νέα λειτουργικά

Ευχαριστω φίλε Ozelot για την πολύτιμη βοήθεια σου

Με λίγα λόγια κατάλαβα ότι θα πρέπει να κάνω ένα clean install για παράδειγμα του 10.5

Θεωρώ δεδομένο ότι υπάρχουν οι δίσκοι του 10.4 Tiger. Αν λοιπόν τελικά αποφασίσεις να κάνεις format στον δίσκο, αρχικά παίρνεις ένα Time Machine backup. Στη συνέχεια θα σου πρότεινα να περάσεις ξανά το Tiger και το μηχάνημα θα είναι μια χαρά για εργασίες γραφείου, email, surfing και για κανένα video του YouTube.

Αν πάντως θελήσεις να πας στο 10.5 Leopard θα χρειαστείς το full retail pack του που δεν είναι καθόλου φθηνό, βλέποντας τις τιμές του ebay τουλάχιστον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...