Προς το περιεχόμενο

Breaking Bad Season 5b [Full Spoilers Alert]

Fulgore1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρώτη και πέμπτη οι καλύτερες σεζόν. Η σταδιακή διαφθορά και η κατάληξη του κεντρικού χαρακτήρα θυμίζει ελαφρώς scarface, στο τέλος ο Χάιζενμπεργκ μένει μόνος, απελπισμένος και ημίτρελος. Εκεί κρύβεται για μένα το μύνημα της σειράς αν υπάρχει κάποιο, στις κακές επιλογές, στο σταδιακό ολίσθημα, την απληστία και τις συνέπειες. Ο Τζέσι αισθάνεται το βάρος πρώτος, θέλει να βγει και τελικά σώζεται, ενώ ο Γουόλτερ είναι τυφλός, λέει ψέματα στον ίδιο του τον εαυτό ότι βοηθάει την οικογένειά του ενώ στην πραγματικότητα είναι εθισμένος σ' ένα πρωτόγνωρο γι'αυτόν τρόπο ζωής. Μόνη του σωτηρία ο θάνατος. 

Οι ηθοποιείες κρατάνε τη σειρά σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ η μπόλικη δόση σαπουνόπερας και τα επαλαμβανόμενο θέμα της προσπάθειας του Γουόλτερ να κρατήσει μυστικά τα πάντα από τη γυναίκα του που χρησιμοποιήθηκε σε βαθμό αηδίας μ' έκαναν να αναρωτιέμαι ώρες ώρες γιατί σπαταλάω το χρόνο μου. Προσωπικά το είδος δεν είναι της αρεσκείας μου, αλλά ευχαριστήθηκα, κυρίως την πρώτη, λίγο απ' τη δεύτερη και την πέμπτη σεζόν.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το ρολόι του γιατί το άφησε στο τηλέφωνο του βενζινάδικου;

Αυτό το εξήγησε το Talking Bad ο Vince.

Υπήρχαν 2 λόγοι:

1) ο πρακτικός λόγος. Στο flash forward του 5χ1 στο diner ο Walt δεν φορούσε ρολόι. Καταλάθος έγινε, αλλα επειδή το πρόσεξαν (θεέ της λεπτομέριας Vince :wub: ) έβαλε μια σκηνή όπου φαίνεται πως το βγάζει. Τόσο απλά...

2) ο καλλιτεχνικός λόγος. Μιας και ήταν δώρο του Jesse το ρολόι, και έλεγε σε όλους κατα την διάρκεια του επεισοδίου τα goodbye του, αποχαιρέτησε και τον Jesse μεταφορικά (πιστεύοντας σε εκείνο το σημείο νομίζω πως είχε ήδη πεθάνει ο Jess).

edit ωπ, με πρόλαβε άλλος

...

Λοιπόν αυτα τα ολίγα για την imaginary season 6 .

Ξεφεύγει λιγάκι το "σίγουρο" fan fiction σου, έτσι? :P

Επίσης διαφωνώ με όσους λένε πως ο Walt υπέφερε απο διπολική/bipolar disorder.

lol, πώς πηγαίνεις από 6.6 εκ σε 10.3 εκ viewers;

Τι λες τώρα... (ήμουν εκτός ενημέρωσης όλη μέρα λόγο exams) Απίστευτο!

• Like 1

Για την Λιντα υποθετουμε οτι καθοταν παντα στο ιδιο τραπεζι...αλλιως δεν εξηγειται.Αλλα για την Γκρετσεν και τον αντρα της ρε παιδια:μπηκε στο σπιτι εκατομυριουχων χωρις κανενα προβλημα,τους απηλει και φευγει.Ειναι δυνατο να τους ακολουθουν παντου οι δολοφονοι??ΟΧΙ.Αρα πολυ απλα θα μπορουσαν να παρουν την αστυνομια την επομενη μερα κιολας η ενα ελικοπτερο και να την κοπανησουν.Τι να πω....Την βρηκα πολυ προχειρη την ολη ιδεα.

Θα συμφωνήσω με όλους ότι έκλεισαν την σειρά με τέλειο τρόπο. Τέλεια σειρά. Δεν έχω κανένα παράπονο!

Θα διαφωνήσω με όλους προσθέτοντας λίγη γκρίνια, έτσι από συνήθεια!!!

Λοιπόν, από την αρχή μέχρι το τέλος ο Ουώλτ είχε σταθερό χαρακτήρα. Πολύ έξυπνος, με στόχους, τελείως λογικός. Ούτε ψυχολογικά προβλήματα, ούτε σαχλαμάρες, ούτε τίποτα. Πάντα σταθερός και ξεκάθαρος.

Αν το σκαλίσουμε, για όσα πήγαν στραβά κατά 90% φταίει ο Τζέσι (10% το χέσιμο του Χανκ). Ακόμη και για τον θάνατο του Χανκ, φταίει ο Τζέσι. Και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, πάλι ο Τζέσι φταίει, τα λάθη που έκανε, τα ψυχολογικά του προβλήματα, το ότι δεν άκουγε τον Ουώλτ, το ότι κάρφωσε στην αστυνομία και κυρίως το ότι ήταν πρεζόνι και το μυαλό του δεν λειτουργούσε σωστά.

Ε, λοιπόν το μόνο που δεν μου κολλάει είναι ότι ο Ουώλτ ακόμη μια φορά του έσωσε την ζωή και μετά τον άφησε να φύγει!!! Ε, όχι πάλι!!!

Θα προτιμούσα να του έλεγε "εσύ φταις για όλα κωλόπαιδο, και για τον Χανκ και για την μαμά του μικρού και για το ότι έχασα την οικογένειά μου και για όλα" και να του την φύτευε. Και μετά να πέθαινε όπως είδαμε. Τότε θα ήταν πολύ καλύτερα.

Αυτός ο έρωτας για τον Τζέσι δεν κολλάει με τίποτα ρε παιδιά, και ειδικά το γεγονός ότι συνεχώς του συγχωρεί χοντρές ανοησίες. Αφού ήρθε να εκδικηθεί θα εκδικούνταν και τον Τζέσι που είναι η κύρια αιτία που χωρίστηκε από την οικογένειά του και έζησε τους τελευταίους μήνες της ζωής του μόνος και ο γιός του δεν του μιλάει πια. Ο Τζέσι τον κατέστρεψε! Χωρίς τον Τζέσι ο Χανκ δεν θα πάθαινε τίποτα. Το είχα πει και παλιότερα, αλλά δεν ταιριάζει στον λογικό Ουώλτ ότι κόλλησε τόσο με τον Τζέσι και του τα συγχωρεί όλα. Ούτε γκόμενά του να ήταν...

(Να προσθέσω ότι τελικά ο Ουώλτ τίποτα δεν έκανε στον Μπρόκ, αλλά ο Τζέσι ήταν η αιτία που σκότωσαν τη μάνα του και έμεινε ορφανός!!! Επειδή κάρφωσε και τα έγραψαν σε κασέτες που τις βρήκαν οι άλλοι, και μετά πήγε και να δραπετεύσει και στα καρα-π@π@ρι@ του τι θα γίνει με τον μικρό... παρότι τον είχαν προειδοποιήσει!!!)

• Like 2

Ο Τζέσι έγινε αντιπαθητικός χαρακτήρας, ειδικότερα στην τελευταία σεζόν. Δεν μπορεί όμως να του ρίξει όλες τις ευθύνες ο Γουώλτ. 

Άλλωστε προτού γνωριστούν ο Τζέσι ήταν απλά ένα πρεζόνι που έκανε μικροαπατεωνιές. Με τον Γουώλτ έμπλεξε σε σε ακόμη σοβαρότερα εγκλήματα, πολλές φορές εν αγνοία του. Το πρόβλημα με τον Γουώλτ είναι ότι τον εμπιστεύτηκε περισσότερο απ΄όσο θα έπρεπε. Βασίστηκε πολύ σε ένα αναξιόπιστο και αδύναμο άτομο.

Η διπολική διαταραχή από που προκύπτει; Από τα χάπια που έπαιρνε στο βενζινάδικο;

Ο Τζέσι έγινε αντιπαθητικός χαρακτήρας, ειδικότερα στην τελευταία σεζόν. Δεν μπορεί όμως να του ρίξει όλες τις ευθύνες ο Γουώλτ. 

Άλλωστε προτού γνωριστούν ο Τζέσι ήταν απλά ένα πρεζόνι που έκανε μικροαπατεωνιές. Με τον Γουώλτ έμπλεξε σε σε ακόμη σοβαρότερα εγκλήματα, πολλές φορές εν αγνοία του. Το πρόβλημα με τον Γουώλτ είναι ότι τον εμπιστεύτηκε περισσότερο απ΄όσο θα έπρεπε. Βασίστηκε πολύ σε ένα αναξιόπιστο και αδύναμο άτομο.

Η διπολική διαταραχή από που προκύπτει; Από τα χάπια που έπαιρνε στο βενζινάδικο;

Δεν υπήρχε καμιά διπολική διαταραχή. Οι άνθρωποι με τέτοια προβλήματα αλλάζουν διάθεση χωρίς λόγο. Ο Ουώλτ ήταν τελείως λογικός και μεθοδικός. Έμεινε και 2 μήνες μόνος στην ερημιά. Άνθρωπος με ψυχολογικά δεν το αντέχει αυτό.

Τα χάπια ήταν για τον καρκίνο. Πιθανόν παυσίπονα.

Τέτοιος λογικός και μεθοδικός άνθρωπος δεν θα συγχωρούσε συνέχεια το πρεζόνι. Προφανώς αν δεν κάρφωνε ο Τζέσι, δεν θα αναγκαζόταν ο Ουώλτ να παρατήσει την οικογένειά του. Γιατί να τον συγχωρέσει για κάτι τέτοιο;;;; Μέχρι και η γυναίκα του του είχε πει να τον καθαρίσει.

• Like 1

Ρε παιδες για τη Λιντια πιστύω πως άλλαξε το φακελάκι που υπήρχε στο τραπέζι με ένα που έφτιαξε ο ίδιος, τη στιγμή που τον έπιασε βήχας στο τραπέζι.

Κατά τα άλλα το τέλος, αν και αναμενόμενο, μου άρεσε πολύ. Ίσως το καλύτερο φινάλε σειράς που έχω δει.

Τα παιδιά που λένε για τον Jesse, πρέπει να καταλάβετε ότι ο Jesse είναι η ανθρωπιά/άγκυρα του Walt (κάτι σε στυλ Louis και Armand). Δεν θέλει να τον σκοτώσει γιατί δεν θα μπορεί να κρυφτεί πλέον από τον εαυτό του. Παίρνει την απόφαση πολύ αργά προσπαθώντας να κρατηθεί πάση θυσία κι αυτό γιατί κινδυνεύει η οικογένεια του.

Αλλά,

• ο Jesse είναι εκεί από την αρχή (bffs forever)
  • έχει σκοτώσει για τον Walt (τον έχει μαγαρίσει), o Jesse ήταν αλητάκος, καλό παλικαράκι κατά βάθος, το πιο πιθανό είναι ότι θα είχε σκοτωθεί προσπαθώντας να σώσει κάνα αρκουδάκι (ο χαρακτήρας στην αρχή της σειράς), ή θα τον είχε πάρει ο ύπνος με τσιγάρο στο χέρι.
  • ξέρει ότι τον έχει αδικήσει, βασικά του έχει γαμήσει τη ζωή μεταξύ μας
  • επίσης ομορφο και ποιητικό, είναι μαθητής του (και στην meth και στο σχολείο)
  • και τέλος ο Walt με τον Jesse και τους συναισθηματισμούς του, μπαίνει στον ρόλο του πατέρα ("χαζό μου εαυαίσθητο μου παιδί") κάτι που τον καραβολεύει γιατί "θα είμαι εγώ δυνατός και για τους δυο μας!" και έτσι κάνει channel τον Heisenberg. Ντύνει λίγο την αγριότητα του με τον μανδύα του προστάτη, ενώ οφείλεται σε μεγαλύτερο βαθμό στην πικρία του, που δεν αντέδρασε τόσο χρόνια που όλοι τον τσαλαπατούσαν στην ζωή του (raaaaage).

Επίσης το γεγονός ότι ο Walt χρειάζεται να δικαιολόγηθεί στον εαυτό του, φαίνεται και στην κουβέντα με την Skyler όταν του έλεγε σκότωσε τον. Προσπάθησε τόσο καιρό να γίνει badass βγήκε από πάνω με πολύ κόσμο, δείχνοντας "στον κόσμο" ότι "γαμώ και δέρνω", "im the one who knocks", και την στιγμή που η γυναίκα του σταματάει να τον κοιτάει σαν το παραστρατημένο κουτάβι και του λέει αφού είσαι έτσι και δεν αλλάζεις κάνε αυτό, ο Walt συμπεριφέρεται λες και είναι η Μητέρα Τερέζα (και με τον Saul το ίδιο btw).

Όταν οι άνθρωποι που τον αγαπούν και τον θαυμάζουν τον αντιμετωπίζουν σαν δολοφόνο ο Walt βλέπει τον Heisenberg σαν παρατηρητής και δεν κάνει compute :P ("αφού είμαι καλός άνθρωπος goddammit").

Το προφίλ του δεν είναι θεότρελου, έχει μια χαρά αίσθηση του πότε έκανε μαλακίες (σας θυμίζω την φάτσα του μετά τον Mike, φοβισμένος σαν κοριτσάκι). Απλώς όταν βγαίνει ο Heisenberg παίρνει τα δήθεν tough decisions. Ο Heisenberg είναι αποφαστικός, και πράττει, δεν είναι σαν τον Walter White που κοιμόταν όρθιος.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι λόγω στησίματος του χαρακτήρα (σκατά καθημερινότητα, αρρώστια, καταπιεσμένη ιδιοφυία) οι συμπεριφορές του κυμαίνονται ανάμεσα στο "θα σας δείξω εγώ ρε πούστηδες" και στο "εγώ έζησα τη ζωή μου καλά και αγνά και με εκμεταλλέυτηκαν οι άνθρωποι". Στο τέλος όταν του φεύγει η έπαρση λόγω του καρκίνου, και μετά τον Χανκ, αρχίζει και σταματάει να λέει ψέματα στον εαυτό του. Είχε τον χρόνο του στην καμπίνα, δεν είχε κάτι να τον αποτρέψει από το να σκεφτεί. Άλλο να πρέπει να πάρεις απόφαση όταν έρχονται δέκα μαντράχαλοι με όπλα σπίτι σου και άλλο να είσαι μόνος με τον εαυτό σου και να έχεις χάσει τα πάντα. Βλέπει την αλήθεια όπως είναι ακριβώς και απλά καταστρώνει ένα σχέδιο ώστε να βοηθήσει αυτούς που ξέσκισε και ταυτόχρονα το κύκνειο άσμα του Heisenberg (εκδίκηση, που στην ουσία είναι και ασφάλεια για τον Jesse και την οικογένεια - δεν έμεινε κανένας όρθιος που να ξέρει).

Και στο τέλος το μήνυμα είναι, κάτι που ισχύει σε πάρα πολλές ταινίες-βιβλία, ότι μένει μόνο η δουλειά. Ο Walt πάνω απ'όλα ήταν χημικός και geek, όλα τα άλλα είναι μπούρδες (αυτό κρατάει ο ίδιος ο Walt). Κοιτάει γύρω στο εργαστήριο και ξέρει ακριβώς τι είναι το κάθε μηχάνημα και θυμάται. Ακουμπάει το tank-μάσκα λες και περιμένει να ακούσει παλμό (το χαιδεύει στην ουσία σαν να είναι pet). Εκεί ήταν η θέση του, απλά πήγε Θεσσαλόνικη μέσω Κρήτης για να καταλήξει (guess I got what I deserved) :-D.

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...