Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Gigabyte 990xa-ud3,τι εννοείς να δω τα ρεύματα επάνω στη μητρική δίπλα στον επεξεργαστή?Ξέρω ότι πηγαίνουν σχετικά ψηλά οι θερμοκρασίες στον 8350 αλλά το πρόβλημα είναι πως εκτός ότι μου φαίνονται πολλοί οι 80 βαθμοί παγώνει το pc και μόνο με reset ξεκολλάει

Gigabyte 990xa-ud3,τι εννοείς να δω τα ρεύματα επάνω στη μητρική δίπλα στον επεξεργαστή?Ξέρω ότι πηγαίνουν σχετικά ψηλά οι θερμοκρασίες στον 8350 αλλά το πρόβλημα είναι πως εκτός ότι μου φαίνονται πολλοί οι 80 βαθμοί παγώνει το pc και μόνο με reset ξεκολλάει

Χρησιμοποιεις την ψυκτρα του X6 στον X8 ?

Προσεξε γιατι πρεπει να ειναι διαφορετικη ( ποιο δυνατος ανεμιστηρας στον X8)

Το turbo να μην το κλείσεις ... Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, γύρισε πίσω τον επεξεργαστή σαν ελαττωματικό για αλλαγή .

Επίσης το κουτί έχει καλό αερισμό ?

Δημοσ.

Ακομα δεν μας εχεις πει ποιο bios εχεις.

Εχετε κολλησει με την θερμοκρασια, ο επεξεργαστης και με μεγαλη θερμοκρασια δεν επρεπε να κολαει.

Δημοσ.

1) Κοιτάμε θερμοκρασίες πυρήνων ή πυρήνα αν θέλεις. Στους FX και οι 8 πυρήνες, έχουν ίδια θερμοκρασία. Μπορείς να τις διαβάσεις με το CoreTemp με το AIDA ή και με το AMD Overdrive.

2) Ποιο είναι το Motherboad;

3) Κάνε ένα Reset το BIOS να γυρίσει σε όλα AUTO και δες πάλι.

4) Οι FX δεν διαβάζουν σωστά σε IDLE ή κάτω από 40C. Οπότε για να δεις σωστά readings θα πρέπει να τρέξεις ένα prime ή occt.

5) Αν έχεις κουμπώσει σωστά τη ψύκτρα έχεις βάλει μία μικρή ποσότητα στο κέντρο του επεξεργαστή και έχει εφαρμόσει σωστά πρέπει να δουλεύει σωστά ακόμα και με τη stock. Διαφορετικά κάτι άλλο συμβαίνει και πας για RMA.

Δημοσ.

Παιδιά ειλικρινά καταλαβαίνω ότι θέλετε να βοηθήσετε αλλά καλό θα ήταν να διαβάζετε όλα τα ποστς εκτός κι αν βαριέστε.Ας τα μαζέψω λοιπόν και να το πάμε πάλι από την αρχή γιατί να μη γράφω σε κάθε ποστ τα ίδια για τον καθένα που διαβάζει μόνο το τελευταίο ποστ.

Λοιπόν η μητρική είναι η gigabyte 990xa-ud3.
H ψύκτρα είναι ή coolermaster hyper 212 evo δεν έχει μπει ποτέ η στοκ για κάποιον που ρωτάει πιο πάνω.
Δούλευε μέχρι τώρα με 6πύρηνο Phenom και πήγαινε full load στους 55 C.
Αφού έγινε bios update μπήκε ο 8350 "ΜΕ ΤΗΝ coolermaster hyper 212 evo".
Μετά από 4 δοκιμές πήγαινε 82 βαθμούς σε gaming και στο 10λεπτο κολλούσε το pc.
Έχω καλό airflow με 2 12αρηδες.
Στην 5 δοκιμή χθές αφού στρεσαρίστηκε με το aida πήγε στους 88 C χωρίς να κολλήσει.

Κλείνοντας το turbo έφτασε στο aida τους 71 C.
Χθες το βράδυ έφαγε κανένα 3ωρο gaming χωρίς προβλήματα με max τους 65 C.
Για το bios θα ενημερώσω το απόγευμα.
Παρεπιπτώντος το πιο πιθανό είναι στις 4 πρώτες δοκιμές να μην κούμπωνα καλά την ψύκτρα και στην τελυταία να κούμπωσε σωστά.
Σε σχέση με πληροφόρηση άλλου χρήστη με τον ίδιο επεξεργαστή είμαι ψηλά σε θερμοκρασίες.Δεν σκοπεύω να δώσω 70 ευρά για να πάρω noctua καθώς θεωρώ την EVO και από εμπειρία αλλά και άλλων χρηστών ικανοποιητική για τη δουλειά που το θέλω το μηχάνημα.
Δεν έχω κάνει κανένα oveclock και ούτε πρόκειται.

Δημοσ.

O 8350 σε LOAD βάζοντας να τρέξει ένα handbrake μόνο για να τον πουσάρω λιγάκι !

mcf3.png

Ο 8350 σε idle .

swwz.png

Όπως βλέπεις οι θερμοκρασίες είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές σου, ενώ σε idle η ψύκτρα δουλεύει παθητικά !!!

Θα σου έλεγα να βάλεις την ψύκτρα που φοράει μαμά ο 8350 να δεις αν έχει την ίδια συμπεριφορά. Αν είναι η ίδια τότε πήγαινέ τον πίσω για ελοττωματικό αισθητήρα θερμότητας .

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να το παίξω νεοσύλλεκτος σχετικός και αμπλα ούμπλα...

Επειδή έχω και εγώ ένα μικρό θεματάκι με άλλο cpu και cooler...

Σιγουρέψου ότι έχεις τα fans σου σε 12v θήρα(cpu_fan) και όπως είπε και κάποιος πίσω απενεργοποίησε το fan speed control(εαν υπάρχει).

Aν δεν τα έχεις κάνει ήδη αυτά, σίγουρα θα πέσει κάτι ψηλά η θερμοκρασία.

Σε εμένα έτσι έγινε... 

Δημοσ.

καλήμερα παίδες 

Αγόρασα  πριν κάποιες μέρες και εγώ τον fx 8350 και τον έβαλα πάνω στο  ga-990fxa-ud3 motherboard της gigabyte . Έχω κάποιες απορίες για την χρήση του επεξεργαστή αυτού . 

1ον: η μαμά ψήκτρα με το που το άνοιξα και μπήκα στο βιοσ βλέπω οτι δούλευε γύρω στις 3000 με 4000 στροφές και είχα θερμοκρασία cpu  από 35  εως 39 Idle .Είναι σωστό να δουλεύει με τόσες στροφές ο ανεμιστήρας ? και πως σας φαίνεται η θερμοκρασία idle ?

2ον : όταν πιάνω από πίσω πλευρά που βγάζει τις θύρες  είναι ζεστό το σημείο αυτό . Αυτό είναι λογικό η όχι? 

3ον : Είχα ένα πρόβλημα στο να μπει η ψήκτρα δεν έφταναν τα κλιπσακια και από τις 2 πλευρές όταν έβαζα το ένα το άλλο δεν έφτανε με τπτ και έτσι ξεβίδωσα λίγο την βάση έβαλα το κλιπσακι και μετά βίδωσα την βάση .Λέτε να μην έχει κάτσει καλά η ψήκτρα και δημιουργήσει κάνα θέμα μετά. Πάντως δεν κουνιέται καθόλου και έκατσε μια χαρά από πάνω δεν έχει κάτσει στραβά μόνο αυτό με τα κλιπσακια .

4ον: οι λογικές θερμοκρασίες με την μαμά ψήκτρα που παίζουν  idle και  full load  ?

Ευχαριστω εκ των προτερων 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...