Giannis Jib Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας! Το ονομα μου ειναι Γιαννης και ειμαι 15 χρονων. Ο στοχος μου ειναι να γινω ενα πετυχημενος προγραμματιστης. Κανω διαφορες γλωσσες προγραμματισμου μονος μου απο 2010 εως σημερα οπως PHP, HTML, VB.NET, MySQL, Unity Script[unity 3D], C#[για Unity 3D]. Αλλα πιο πολυ εχω δωσει βαση για Web Development... Εχω ψαξει σε πολλα φορουμς και ιστοσελιδες για τον προγραμματισμο, γενικοτερα και απ οτι ειδα η Java ειναι μια αρκετα καλη και χρησιμη γλωσσα προγραμματισμου. Ειπα να αρχισω να μαθαινω λιγο απο Java να δω τι παιζει. Βλεπω βιντεος, μπαινω σε φορουμς, διαβαζω μερικα πραγματα απο το API Documentation της oracle κτλ... Με δυσκολευει μπορω να πω αυτη η γλωσσα. Αυτο που θα ηθελα να σας ρωτησω ειναι, αν η Java ειναι για την ηλικια μου η για πιο μεγαλες ηλικιες ή αν θα μαθω καλα την γλωσσα μεσα σε μια σχολη. Ευχαριστω εκ των προτερων 2
padelisspart Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγώ 15 είμαι και ασχολούμαι περισσότερο με design και πολύ λίγο προγραμματισμό. Πιστεύω πως δεν έχει σημασία η ηλικία, πάντως μπράβο σου!!! Καλή συνέχεια! 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Giannis Jib Εάν θες γενικά να γίνεις κάτι και καλό, θα πρέπει να αρχίσεις από το να ξέρεις σχεδόν τι είσαι και να μην πουλάς φούμαρα για να ανεβάσεις το status σου. Το "κάνω γλώσσες προγραμματισμού" εκτός του ότι δεν στέκει σαν φράση και δεν σημαίνει τίποτα (αλήθεια, τι τις κάνεις; Τις δημιουργείς; Τις κάνεις τι; ) 1000% απέχει μακράν από αυτό που κάνεις ΜΕ αυτές. Οπότε, μπράβο σου που ασχολείσαι αλλά κατούρα και λίγο. Για την ερώτησή σου τώρα, δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός γλώσσας και ηλικίας. Άρα, δεν είναι κάποιες γλώσσες για πιο μεγάλες ηλικίες. Το ότι υπάρχουν ευκολίες σε κάποιες γλώσσες (π.χ. PHP, Python) δεν σημαίνει ότι είναι για μικρές ηλικίες. Άρα είναι 10000% σίγουρο ότι δεν έχεις σοβαρό κώδικα σε PHP. Το ίδιο και πολύ πολύ περισσότερο ισχύει για SQL (MySQL). Και έτσι.. εδώ κανείς αναρωτιέται τι στην ευχή περίμενε ένα πιτσιρίκι λέγοντας ότι ξέρει τις μισές (σχεδόν) από τις γλώσσες που ζητάνε στα κοινά job interviews ενώ είναι 15 και σε ένα forum για προγραμματισμό. Εάν είσαι όντως τόσο ταλέντο, τότε δεν υπάρχει λόγος για το post που κάνεις δεδομένου του ότι ξέρεις όλα αυτά που είπες. Άρα, και για να κάνεις αυτό το post, μάλλον λαλακίες λες. Το πιο σημαντικό δεν είναι οι γλώσσες... στο είπα και πιο πάνω. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις τι λες. Αλλιώς και brainfuck να μάθεις δεν θα κάνεις τίποτα. Συνοψίζοντας, άραξε με το σχολείο σου και μάθε όσο μπορείς καλύτερα τα μαθήματά σου. Εάν σου περισσεύει χρόνος και είσαι μαθητής του 20 στα μαθήματα ενδιαφέροντος (ήτοι, μαθηματικά, φυσική και έκθεση) τότε μπορείς να διαλέξεις όποια από αυτές σου φαίνεται εύκολη και να κάνεις κάτι που ΔΕΝ σου φαίνεται εύκολο. 1
Giannis Jib Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγώ 15 είμαι και ασχολούμαι περισσότερο με design και πολύ λίγο προγραμματισμό. Πιστεύω πως δεν έχει σημασία η ηλικία, πάντως μπράβο σου!!! Καλή συνέχεια! Σε ευχαριστω πολυ! Giannis Jib Εάν θες γενικά να γίνεις κάτι και καλό, θα πρέπει να αρχίσεις από το να ξέρεις σχεδόν τι είσαι και να μην πουλάς φούμαρα για να ανεβάσεις το status σου. Το "κάνω γλώσσες προγραμματισμού" εκτός του ότι δεν στέκει σαν φράση και δεν σημαίνει τίποτα (αλήθεια, τι τις κάνεις; Τις δημιουργείς; Τις κάνεις τι; ) 1000% απέχει μακράν από αυτό που κάνεις ΜΕ αυτές. Οπότε, μπράβο σου που ασχολείσαι αλλά κατούρα και λίγο. Για την ερώτησή σου τώρα, δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός γλώσσας και ηλικίας. Άρα, δεν είναι κάποιες γλώσσες για πιο μεγάλες ηλικίες. Το ότι υπάρχουν ευκολίες σε κάποιες γλώσσες (π.χ. PHP, Python) δεν σημαίνει ότι είναι για μικρές ηλικίες. Άρα είναι 10000% σίγουρο ότι δεν έχεις σοβαρό κώδικα σε PHP. Το ίδιο και πολύ πολύ περισσότερο ισχύει για SQL (MySQL). Και έτσι.. εδώ κανείς αναρωτιέται τι στην ευχή περίμενε ένα πιτσιρίκι λέγοντας ότι ξέρει τις μισές (σχεδόν) από τις γλώσσες που ζητάνε στα κοινά job interviews ενώ είναι 15 και σε ένα forum για προγραμματισμό. Εάν είσαι όντως τόσο ταλέντο, τότε δεν υπάρχει λόγος για το post που κάνεις δεδομένου του ότι ξέρεις όλα αυτά που είπες. Άρα, και για να κάνεις αυτό το post, μάλλον λαλακίες λες. Το πιο σημαντικό δεν είναι οι γλώσσες... στο είπα και πιο πάνω. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις τι λες. Αλλιώς και brainfuck να μάθεις δεν θα κάνεις τίποτα. Συνοψίζοντας, άραξε με το σχολείο σου και μάθε όσο μπορείς καλύτερα τα μαθήματά σου. Εάν σου περισσεύει χρόνος και είσαι μαθητής του 20 στα μαθήματα ενδιαφέροντος (ήτοι, μαθηματικά, φυσική και έκθεση) τότε μπορείς να διαλέξεις όποια από αυτές σου φαίνεται εύκολη και να κάνεις κάτι που ΔΕΝ σου φαίνεται εύκολο. Ευχαριστω για την απαντηση σου. Καταρχιν, δεν ανεφερα οτι ξερω καλα ολες τις γλωσσες που ειπα. Επισης, αμα θες μπορω ευχαριστα να σου στηλω ενα απο τα Project μου στις παραπανω γλωσσες. Τα φορουμς ειναι φορουμς! Γι'αυτο αλωστε ειμαι εδω για να ρωτησω για την Java. Κωδικα Java δεν ειχα γραψει ποτε στην ζωη μου και ειναι λογικο να αντιμετοπιζω καποιες δυσκολιες ανεξαρτητα απο τι γλωσσες ξερω ηδη. 2
Star_Light Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Giannis Jib Στην λέει και θέλει να σε αποθαρρυνει φιλε μη δινεις σημασια παιζει να ξέρεις και περισσοτερα απο αυτον ή να εχεις καλυτερες ιδέες! Εμενα μια χαρα μου φανηκε το αρχικο σου ποστ παντως δεν έχει κανενα υφος για οσους δεν ψάχνουν αφορμη να την πούν στον άλλο ή να κανουν κριτικη με σκοπο να μειώσουν την προσπαθεια του. Αν σ αρεσει ο προγραμματισμος και το διάβασμα μπορεις να ξεκινησεις και με Java και με οποια γλώσσα θέλεις. Άν έχεις οικονομικη δυνατοτητα πάρε και έναν καλο καθηγητη προγραμματισμου να σου δειξει σε ιδιαιτερα μαθηματα καποια βασικα πραγματα δες το σαν επενδυση μαθαινεις κατι τωρα που μπορει να δουλευεις με αυτο στο μελλον. Εφοσον σκοπευεις να σπουδασεις κιολας. Σου προτεινω επισης να αναζητησεις βοηθεια εκτος απο τα ελληνικα φορα και στα ξένα εχουν πολυ καλη υποστηριξη και εκει. Με την καταλληλη προετοιμασια και εναν καλο καθηγητη παιρνεις το job interview και 16 χρονων να εισαι και αφηνεις τον Τιμον να τσιριζει οτι ειναι φοβερος προγραμματιστης και γραφει κώδικες που εκτοξευουν πυραυλους!!!! 2
ZAKKWYLDE Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Μια χαρά γλώσσα είναι, απλά αυτό που σε δυσκολεύει είναι προφανώς η αντικειμενοστρεφης προσέγγιση. Η αλήθεια είναι ότι θα σου πάρει κάμποσους μήνες να συνηθίσεις αυτή τη λογική. Η ηλικία δεν έχει σημασία, αλλά αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με Java Web development απαιτεί να επενδύσεις παααααρα πολλούς μήνες. Δεν είναι τόσο straightforward όπως η PHP. Θέλει τουλάχιστον 1-1.5 χρόνο συστηματική ενασχόληση με Standard Java μέχρι να μπορέσεις να πιάσεις την Enterprise Edition (που είναι για web development) να μπορείς να ξέρεις τι κάνεις. 1
Giannis Jib Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Giannis Jib Στην λέει και θέλει να σε αποθαρρυνει φιλε μη δινεις σημασια παιζει να ξέρεις και περισσοτερα απο αυτον ή να εχεις καλυτερες ιδέες! Εμενα μια χαρα μου φανηκε το αρχικο σου ποστ παντως δεν έχει κανενα υφος για οσους δεν ψάχνουν αφορμη να την πούν στον άλλο ή να κανουν κριτικη με σκοπο να μειώσουν την προσπαθεια του. Αν σ αρεσει ο προγραμματισμος και το διάβασμα μπορεις να ξεκινησεις και με Java και με οποια γλώσσα θέλεις. Άν έχεις οικονομικη δυνατοτητα πάρε και έναν καλο καθηγητη προγραμματισμου να σου δειξει σε ιδιαιτερα μαθηματα καποια βασικα πραγματα δες το σαν επενδυση μαθαινεις κατι τωρα που μπορει να δουλευεις με αυτο στο μελλον. Εφοσον σκοπευεις να σπουδασεις κιολας. Σου προτεινω επισης να αναζητησεις βοηθεια εκτος απο τα ελληνικα φορα και στα ξένα εχουν πολυ καλη υποστηριξη και εκει. Με την καταλληλη προετοιμασια και εναν καλο καθηγητη παιρνεις το job interview και 16 χρονων να εισαι και αφηνεις τον Τιμον να τσιριζει οτι ειναι φοβερος προγραμματιστης και γραφει κώδικες που εκτοξευουν πυραυλους!!!! Μια χαρα τα λες! Με ανατριχιασες
Star_Light Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Μια χαρά γλώσσα είναι, απλά αυτό που σε δυσκολεύει είναι προφανώς η αντικειμενοστρεφης προσέγγιση. Η αλήθεια είναι ότι θα σου πάρει κάμποσους μήνες να συνηθίσεις αυτή τη λογική. Η ηλικία δεν έχει σημασία, αλλά αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με Java Web development απαιτεί να επενδύσεις παααααρα πολλούς μήνες. Δεν είναι τόσο straightforward όπως η PHP. Θέλει τουλάχιστον 1-1.5 χρόνο συστηματική ενασχόληση με Standard Java μέχρι να μπορέσεις να πιάσεις την Enterprise Edition (που είναι για web development) να μπορείς να ξέρεις τι κάνεις. Εμενα προγραμματιστης που δουλευει σε εταιρεια κανονικη οταν ειχα παει για συνεντευξη μου ειχε πει οτι αμα ξέρεις ηδη μια σοβαρη γλωσσα προγραμματισμου πχ την C θες κανα μήνα για να γινεις παραγωγικος και στην Java. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Εμενα προγραμματιστης που δουλευει σε εταιρεια κανονικη οταν ειχα παει για συνεντευξη μου ειχε πει οτι αμα ξέρεις ηδη μια σοβαρη γλωσσα προγραμματισμου πχ την C θες κανα μήνα για να γινεις παραγωγικος και στην Java. Το "παραγωγικός" είναι μια σχετική έννοια. Παραγωγικός σε τί; Σε Αν προέρχεσαι μόνο απο C πάντως, πολύ δύσκολα θα γίνεις παραγωγικός σε Java και ειδικά σε Enterprise σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αν μου έλεγες μια άλλη αντικειμενοστρεφής γλώσσα ξέρω γω C# ή C++ ναι σίγουρα η μετάβαση θα ήταν πιο εύκολη (αλλά object oriented C++, όχι γράφω std::cout και standard C Και νομίζω ότι γράφω C++).. Αλλά όταν μιλάμε για Enterprise, όσο "προγραμματισμό" και να ξέρεις δε λέει τίποτα. Πρέπει να μάθεις το πως ακριβώς λειτουργεί το κάθε μικρό framework, και για να γίνει αυτό χρειάζεται εμπειρία.
Timonkaipumpa Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Σε ευχαριστω πολυ! Ευχαριστω για την απαντηση σου. Καταρχιν, δεν ανεφερα οτι ξερω καλα ολες τις γλωσσες που ειπα. Επισης, αμα θες μπορω ευχαριστα να σου στηλω ενα απο τα Project μου στις παραπανω γλωσσες. Τα φορουμς ειναι φορουμς! Γι'αυτο αλωστε ειμαι εδω για να ρωτησω για την Java. Κωδικα Java δεν ειχα γραψει ποτε στην ζωη μου και ειναι λογικο να αντιμετοπιζω καποιες δυσκολιες ανεξαρτητα απο τι γλωσσες ξερω ηδη. Το θέμα δεν είναι εάν έχεις γράψει ή όχι... το θέμα είναι η ελαφράδα που το βλέπεις. Επίσης, δεν έχει σημασία πόσα κιλά κώδικα έχεις γράψει αλλά τι κώδικα. Οι μισοί γραφίστες έχουν πολλά κιλά κώδικα στην πλάτη τους. Παράγεται αυτόματα, αλλά έχουν. Κάνουν μερικά modifications, γράφουν και λίγο SQL και τσουπ να το site. Και αυτοί μπορούν να πουν ότι "κάνουν" PHP, MySQL κτλ κτλ κτλ. Επειδή είσαι μικρός, χαλάρωσε. Απόλαυσε αυτό που ζεις τώρα και μην θέλεις να δέχεσαι εύσημα ή αποδοχή από ένα forum. Πόσο μάλλον δε όταν το κάνεις με αυτό τον τρόπο. Ο προγραμματισμός είναι μια ωραία διαδικασία και μπορεί να γίνει και συλλογική με τρομερά οφέλη. Αρκεί να μην τον προσεγγίζεις όπως το έκανες στο αρχικό σου post. 1
Star_Light Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Τι παράθεση να κάνω αφου με έχεις ignore ??? =S ότι να ναι. Εγω βλεπω οτι οποιος μπει και γραψει κατι και σου κατσει στραβα τον παιρνεις απο τα μουτρα με την μια. Και μετα το παιζεις και θιγμενος καλο κολπο. @ZAK τι να σου πω εμενα ετσι μου ειχε πει ο τυπος και δουλευε κανονικα με Java σε επαγγελματικο επιπεδο. Σε επιχειρηση που παράγει μουσικη.
BALZ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Giannis Jib Στην λέει και θέλει να σε αποθαρρυνει φιλε μη δινεις σημασια παιζει να ξέρεις και περισσοτερα απο αυτον ή να εχεις καλυτερες ιδέες! Εμενα μια χαρα μου φανηκε το αρχικο σου ποστ παντως δεν έχει κανενα υφος για οσους δεν ψάχνουν αφορμη να την πούν στον άλλο ή να κανουν κριτικη με σκοπο να μειώσουν την προσπαθεια του. Αν σ αρεσει ο προγραμματισμος και το διάβασμα μπορεις να ξεκινησεις και με Java και με οποια γλώσσα θέλεις. Άν έχεις οικονομικη δυνατοτητα πάρε και έναν καλο καθηγητη προγραμματισμου να σου δειξει σε ιδιαιτερα μαθηματα καποια βασικα πραγματα δες το σαν επενδυση μαθαινεις κατι τωρα που μπορει να δουλευεις με αυτο στο μελλον. Εφοσον σκοπευεις να σπουδασεις κιολας. Σου προτεινω επισης να αναζητησεις βοηθεια εκτος απο τα ελληνικα φορα και στα ξένα εχουν πολυ καλη υποστηριξη και εκει. Με την καταλληλη προετοιμασια και εναν καλο καθηγητη παιρνεις το job interview και 16 χρονων να εισαι και αφηνεις τον Τιμον να τσιριζει οτι ειναι φοβερος προγραμματιστης και γραφει κώδικες που εκτοξευουν πυραυλους!!!! Απλά πολλά ++++++++ !!!! Όσο αφορά για εσένα Γιάννη να θυμάσαι το παρακάτω : Ο άνθρωπος που έχει θέληση και γουστάρει αυτό που κάνει, αποκλείεται να μη καταφέρει τους στόχους του !! Μία επιπλέον συμβουλή : Φρόντισε να ασχολείσαι και με τα μαθήματα σου γιατί αυτά θα σε βάλουν στην σχολή που θες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα