Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προβλημα της Forthnet ειναι...το παθαινω εδω και δυο βδομαδες συνεχομενα...εχω επικοινωνησει μαζι τους 3 φορες και ειπαν οτι εφτιαξαν την γραμμη. Σημερα εγινε το αποκορυφωμα με την γραμμη να πεφτει καθε 2λεπτα και να κολλαει παρα πολυ. Τους εστειλε ξανα email για τελευταια φορα. 

Περιμενω να επικοινωνησουν μαζι μου και αν δεν φτιαχτει το προβλημα θα παω σε αλλο παροχο...Ποιον μου προτεινετε σε αυτη την περιπτωση!

δεν του το εχει ξανακανει μετα το hard reset.πολλες φορες φταινε και τα ρουτερ.μην τα γενικευουμε ολα.

Δημοσ.

εγω λεω για τον φιλο πιο πανω.σε σενα μπορει να ειναι χαλκος μπορει καλωδιωση.θελει τεστακια αμα πιανουν τα χερια σου για να δεις τι ειναι.

Δημοσ.

α.ποσο συγχρονιζεις.

β.βγαλε τηλεφωνα και φιλτρα και σπλιττερ πανω απο την γραμμη και ασε μονο το ρουτερ(εναλλακτικα βαλτο και σε αλλο πριζακι).

αν πιανουν τα χερια σου για κατανεμητη κανε δοκιμη εκει.(αν πιανουν).

γ.αν εχεις αλλο ρουτερ οτι και να ειναι αυτο δοκιμασε το.αυτα τα λιγα για αρχη

Δημοσ.

ας ρωτησω πρωτα κατι....επειδη ειμαι φοιτητης, το σπιτι που νοικιαζω εχει μονο μια γραμμη τηλεφωνου και επειδη δεν βολευει εκει οπου ειναι και επειδη εχω σταθερο υπολογιστη περασα καλωδιο απευθειας μεσα απο την κεντρικη γραμμη καλωδιο στο δωματιο μου ωστε να συνδεθει με το ρουτερ...αλλα οταν ειχε ερθει ο τεχνικος μου ειχε πει οτι δεν υπηρχε προβλημα! λες να φταιει αυτο;

Δημοσ.

ας ρωτησω πρωτα κατι....επειδη ειμαι φοιτητης, το σπιτι που νοικιαζω εχει μονο μια γραμμη τηλεφωνου και επειδη δεν βολευει εκει οπου ειναι και επειδη εχω σταθερο υπολογιστη περασα καλωδιο απευθειας μεσα απο την κεντρικη γραμμη καλωδιο στο δωματιο μου ωστε να συνδεθει με το ρουτερ...αλλα οταν ειχε ερθει ο τεχνικος μου ειχε πει οτι δεν υπηρχε προβλημα! λες να φταιει αυτο;

ελπιζω να μην εριξες 10 μετρα τηλεφωνικο.καλυτερα να αφηνες το ρουτερ στο σαλονι και να εβαζες Utp μεχρι το ρουτερ.τα τηλεφωνικα δενειναι οτι καλυτερο για πολλους λογους

Δημοσ.

ασχετα αν ειναι αυτο το προβλημα η οχι ναι καντο αυτο.θα υπηρχε και η λυση να αλλαξεις το τηλεφωνικο καλωδιομε utp καινα χρησιμοποιησεις το ενα ζευγαρι αλλα θα σε μπερδεψει οποτε θα σουλεγα το ρουτερ σαλονι και utp μεχρι εσενα.και ελπιζω να λυσει και το προβλημα σου αυτο.

Δημοσ.

ελπιζω το προβλημα να ειναι απ οτο τηλεφωνικο.αν μπορεις γραψε και τα χαρακτηριστικα της γραμμης.επισης οπως ειπα και να μην ειναι αυτο το προβλημα μην αφησεις το μεγαλο τηλεφωνικο για πολλους λογους.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι μάλλον στο ρούτερ. Το πρόβλημα σου είναι απώλεια IP, που σπάνια αυτό ευθύνεται σε καλωδίωση. Συνήθως το πρόβλημα διορθώνεται με hardware reset. Αν το κάνεις και το πρόβλημα παραμένει, κάλεσε τον πάροχο να το αναφέρεις να το ελέγξουν. Αν είναι όλα ενταξει θα σου πούν να αντικαταστήσεις το ρούτερ.

Δημοσ.

Προβλημα της Forthnet ειναι...το παθαινω εδω και δυο βδομαδες συνεχομενα...εχω επικοινωνησει μαζι τους 3 φορες και ειπαν οτι εφτιαξαν την γραμμη. Σημερα εγινε το αποκορυφωμα με την γραμμη να πεφτει καθε 2λεπτα και να κολλαει παρα πολυ. Τους εστειλε ξανα email για τελευταια φορα. 

Περιμενω να επικοινωνησουν μαζι μου και αν δεν φτιαχτει το προβλημα θα παω σε αλλο παροχο...Ποιον μου προτεινετε σε αυτη την περιπτωση!

τελικα τι εγινε?αλλαξες το καλωδιο>επισης δεν μας ειπες ουτε τα χαρακτηριστικα της γραμμης ουτε αν χανει συγχρονισμο η αν χανει ip κτλ.δηλαδη ποια λαμπακια σβηνουν αν σβηνει καποιο.επισης αν το προβλημα ειναι σε σενα και οχι στον παροχο με το να πας σε αλλο παροχο δεν κερδιζεις κατι.επισης αν το προβλημα ειναι στον χαλκο και πας σε αλλο παροχο με τον ιδιο χαλκο παλι θα εχεις θεμα,θα πρεπει ειτε να λυσεις το θεμα ειτε να πας σε αλλο παροχο με νεο χαλκο.

Δημοσ.

Γεια σας

Και γω πιστευω οτι ειναι προβλημα χαλκου (ζευγος) στο κουτι διανομης

Αν ερθει ο τεχνικος θα βαλει ενα ειδικο συστημα και θα το βρει αμμεσος

Αν ξερεις που ειναι η γραμμη που ερχετε απο το καφαο στο κουτι διανομης

και ξερεις ποιο ειναι το δικο σου καλωδιο(4 ζευγη) μπορει να κανεις την αλλαγη

Αν δηλαδη στην κεντρικη πριζα του σπιτιου το καλωδιο που παει στο modem η στο splitter (κατανεμητης)

καταληγη σε ενα (π.χ ζευγος μπλε -ασπρομπλε) παρε ενα αλλο ζευγος (το πορτοκαλι ας πουμε)

και συνδεσε τα ακρα (γραμμη στο σπιτι και γραμμη στο κουτι διανομης)

Αν ειναι αυτος ο λογος τα προβληματα θα λυθουν

Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση προβληματος γραμμης απο το σπιτι στο καφαο που αυτο βεβαια θα το αναλαβουν οι

τεχνικοι οτε και forthnet που θα κανουν ενα κοινο ραντεβου που θα το ζητηση η forthnet

Δημοσ.

Γεια σας

Και γω πιστευω οτι ειναι προβλημα χαλκου (ζευγος) στο κουτι διανομης

Αν ερθει ο τεχνικος θα βαλει ενα ειδικο συστημα και θα το βρει αμμεσος

Αν ξερεις που ειναι η γραμμη που ερχετε απο το καφαο στο κουτι διανομης

και ξερεις ποιο ειναι το δικο σου καλωδιο(4 ζευγη) μπορει να κανεις την αλλαγη

Αν δηλαδη στην κεντρικη πριζα του σπιτιου το καλωδιο που παει στο modem η στο splitter (κατανεμητης)

καταληγη σε ενα (π.χ ζευγος μπλε -ασπρομπλε) παρε ενα αλλο ζευγος (το πορτοκαλι ας πουμε)

και συνδεσε τα ακρα (γραμμη στο σπιτι και γραμμη στο κουτι διανομης)

Αν ειναι αυτος ο λογος τα προβληματα θα λυθουν

Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση προβληματος γραμμης απο το σπιτι στο καφαο που αυτο βεβαια θα το αναλαβουν οι

τεχνικοι οτε και forthnet που θα κανουν ενα κοινο ραντεβου που θα το ζητηση η forthnet

γενικοτερα στατιστικα το πιο δυσκολο κομματι να υπαρχει θεμα ειναι απο κατω μεχρι πανω το κεντρικο πριζακι δηλαδη η καθετη καλωδιωση,συνηθως βλεπω θεμα στην οριζοντια καλωδιωση δηλαδη απο το κεντρικο πριζακι μεχρι τα υπολοιπα.επισης αν ο φιλος μας δενεχει Utp τοτε δεν θα ανεβαινουν 4 ζευγαρια.μπορει να ειναι 1 μπορει 2 μπορει 3.οποτε αν πιανουν τα χερια του ας δοκιμασει αυτος αφου πρωτα αλλαξει αυτοτο τηλεφωνικο που εχει.αν δεν πιανουν για κατανεμητη ας δει στο κεντρικο πριζακι ειτε με μικρο καλωδιο ειτε να λυσει το πριζακι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...