Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απορία, ο δικηγόρος του (αν είναι) πού βρήκε τα δικά σου στοιχεία με τόση λεπτομέρεια; Διαβάζοντας τα στοιχεία αποστολέα στο δέμα που έφτασε; (οεο)

Γιατί από τη περιγραφή σου κατάλαβα πως σου έκανε εντύπωση που σου έδωσε λεπτομέρειες για σένα αυτός που επικαλέστηκε το δικηγόρο του, άρα προφανώς δεν του έχεις δώσει περισσότερα από ένα όνομα κι ένα τηλέφωνο. Τα υπόλοιπα (που σου έκαναν εντύπωση) πού τα βρήκε; Πχ διεύθυνση, πατρώνυμο κτλ (γιατί θα πρέπει να σε έχει ταυτοποιήσει, αλλιώς πώς).

Υ.Γ. Ορέ γι αυτό εγώ δε στέλνω και δε λαμβάνω ΠΟΤΕ από απόσταση. Και στο ebay που μπαίνω, μόνο με ξένους συναλλάσομαι (χώρες που ξέρω πως έχουν χρήμα για ξόδεμα), την Ελλάδα τη βγάζω off γι αποστολή. :P

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έστω ότι θέλω να "δαγκώσω" τον ts. Απορίες:

1. Γιατί να κάνω κατάθεση;

2. Γιατί να ζητήσω συστημένο;

3. Έστω ότι ζητάω συστημένο, πώς ξέρω ότι δεν έχει τρόπο να ελέγξει ότι παρέλαβα;

Κοινώς, η μόνη υποψία πως ο αγοραστής φέρθηκε άτιμα, προκύπτει από μία εξέλιξη η οποία είναι εντελώς έξω από τον έλεγχό του: την απώλεια της απόδειξης αποστολής.

Έχω την εντύπωση, όμως, ότι οι απατεώνες, δεν επαφίενται στην αφηρημάδα/ απροσεξία/ γκαντεμιά των θυμάτων τους.

• Like 5
Δημοσ.

φιλε απο την αρχη επρεπε να επιστρεψεις τα λεφτα στο αγοραστη.απο την στιγμη που δεν παρελαβε και αυτο φαινετε αμεσως γιατι επρεπε να υπογραψει για να παραλαβει συστημενο επρεπε να παρει τα λεφτα του πισω και να ψαξεις εσυ να βρεις το κινητο σου στα ελτα.πολυ καλα εκανε και σου εκανε μηνυση για εξαπατηση απο την στιγμη που πληρωσε 100 ευρω και δεν πηρε τιποτα στα χερια του.

αν ησουν σωστος θα του επεστρεφες τα χρηματα.

Δημοσ.

Μόλις ήρθα από το τμήμα. Οι αστυνόμοι που είπαν να κάνω ένα έγγραφο (να το συγγράψω εγώ) στο οποίο θα αναφέρω ότι δικαιούμαι να μου δώσουν την λίστα με τα barcodes συστημένων εκείνης της ημέρας, και να γράψω επίσης ότι αν δεν μου τα δώσουν θα κινηθώ δικαστικά, ο ένας βέβαια είπε ότι τα ΕΛΤΑ είναι υποχρεωμένα να μου δώσουν τον κωδικό, ειδάλλως να με αποζημιώσουν.. Τώρα θα κάτσω να γράψω σε όσο ποιο επίσημη γλώσσα μπορώ το αίτημα μου, κι ο θεός βοηθός.

• Like 1
Δημοσ.

για τους εξής 2 λόγους:

1.Δεν ξέρω αν παρέλαβε και μου κάνει τον κινέζο

2.Μετά τον πρώτο μήνα αναμονής μου είπαν στα ελτά 'συνήθως στον δεύτερο μήνα έρχονται

επαναλαμβάνουν σαν κουρδισμένα :/ (βλέπε, αρκουδάκι ζούγκλας- πάρε με αγκαλιά σ'αγαπώ)

χαχαχαχαχα.ρε φιλε θα μας τρελανεις?εσυ ειπες οτι εστειλες συστημενο.οποτε αν παρελαβε φαινετε αμεσως αφου πρεπει να υπογραψει πρωτα.απο την στιγμη που δεν υπαρχει υπγοραφη παραλαβης στα ελτα δεν παρελαβε.ειναι απλο.

αν παει δικαστικα το θεμα θα σου βγουν τα 100 ευρω που εφαγες σε μπυρες κουκος-αηδονι.υπολογιζε οτι θα πληρωσεις και τον δικο σου και τον δικο του δικηγορο αφου θα χασεις στην δικη και ολα μαζι στην σουμα κανα 1000αρικο θα δωσεις

Δημοσ.

φιλε απο την αρχη επρεπε να επιστρεψεις τα λεφτα στο αγοραστη.απο την στιγμη που δεν παρελαβε και αυτο φαινετε αμεσως γιατι επρεπε να υπογραψει για να παραλαβει συστημενο επρεπε να παρει τα λεφτα του πισω και να ψαξεις εσυ να βρεις το κινητο σου στα ελτα.πολυ καλα εκανε και σου εκανε μηνυση για εξαπατηση απο την στιγμη που πληρωσε 100 ευρω και δεν πηρε τιποτα στα χερια του.

αν ησουν σωστος θα του επεστρεφες τα χρηματα.

και να υπέγραφε, νομίζεις πως έρχεται κάποια επιβεβαίωση εδώ ότι ο τάδε ξερωγω έχει παραλάβει το δέμα? Εδώ πάντως ποτέ δεν μου έχει έρθει κανένα χαρτάκι ότι όσα πράγματα έχω στείλει με συστημένη μέθοδο παραδείνονται, πάντα με ειδοποιούσε ο παραλήπτης ότι ξερωγω φίλε παρέλαβα το δέμα σου κ.λ.π. Έχω στείλει δεκάδες φορές συστημένο, δεν επιστρέφει καμιά απόδηξη παραλαβής

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις τον κωδικό του συστημένου (που είναι πάνω στην απόδειξη) μπαίνεις στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ και ελέγχεις αν το παρέλαβε. Τόσο απλά.

Όπως και να έχει δική σου ευθύνη είναι να κρατήσεις την απόδειξης αποστολής και να διερευνήσεις το θέμα με τα ΕΛΤΑ.

Σε είχε προειδοποιήσει καθόλου ή έκανε αμέσως αγωγή; 

Δημοσ.

αυτό είναι το θέμα, η απόδηξη πετάχτηκε καταλάθος την επόμενη μέρα, αλλά εφόσον ήταν συστημένο δεν ανησύχησα.. Νά όμως....

Επειδή δεν κατάλαβα τα νομικά που μου έλεγε, μου είπε ότι έκανε αγωγή και μου δίνει διορία μια εβδομάδα

• Super Moderators
Δημοσ.

Αποφάσισε τι από τα δύο ισχύει:

Πριν 3 μήνες έστειλα ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΚΙΟΛΑΣ ένα κινητό σ'έναν insomniac ο οποίος μου έκανε κατάθεση (λεφτά που εξατμίστηκαν στον καλοκαιρινό ήλιο).. Ποσό των 100€... Η απόδηξη χάθηκε την ίδια μέρα [...] 

αυτό είναι το θέμα, η απόδηξη πετάχτηκε καταλάθος την επόμενη μέρα, [...]

Δηλαδή, όσο καλή θέληση κι αν έχει κάποιος, αρχίζει και βάζει διάφορα με το νου του.

• Like 4
Δημοσ.

Η απόδειξη δεν έχει καν όνομα πάνω. Είναι αδύνατον τα ΕΛΤΑ να σου ταυτοποιήσουν την αποστολή, ακόμα κι αν έχουν κάποιου είδους αρχείο.

Επίσης νομίζω πως το tracking ID διαγράφεται αυτόματα μετά από κάποιο διάστημα από τους servers του ταχυδρομείου. Οπότε έστω και τη παραλαβή του πακέτου να έδειχνε το ID κι όχι κάποιο βήμα προς παράδοση, δε ξέρω αν θα υπάρχει καταγεγραμμένο αυτό ύστερα από 3 μήνες, μπορεί να μη δείχνει ούτε αυτό, ακόμα κι αν το έβρισκες το ID.

Αν όμως η ιστορία είναι αληθινή κι επειδή τα παραπάνω νομίζω ισχύουν, θα πρέπει να επικαλεστείς πως ο άλλος άργησε να κινηθεί νομικά και δε σου αφήνει περιθώριο να αποδείξεις πως ΕΧΕΙΣ στείλει το πακέτο, βάση του τρόπου λειτουργίας των ΕΛΤΑ. Αν μπορέσεις να επικαλεστείς κάτι τέτοιο και να ισχύει, θα πάρει @@ ο άλλος, θα ξοδευτείτε όμως και οι δύο.

Γι αυτό, λίγο κουλό μου φαίνεται ύστερα από 3 μήνες να έβαλε δικηγόρο για 100€, πολλά δε κολλάνε εδώ...

Δημοσ.

φίλε, ή την ίδια μέρα η την επόμενη ναι, Μετά από 3 μήνες και τόσες ενθυμίσεις φτου κι απ'την αρχή με αυτήν την ιστορία τα'χω χάσει! Το ζητούμενο δεν είναι ποια μέρα χάθηκε η απόδηξη. Το ζητούμενο είναι, αν γνωρίζει κανείς, η αν έχει εμπειρία με κάποια παρόμοια κατάσταση, και ξέρει να μου πει με ποιον τρόπο μπορεί να βρούμε στοιχεία για το απεσταλμένο αντικείμενο. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Σου το έγραψα και θα το γράψω μία τελευταία φορά: 

Η περιγραφή των γεγονότων μπάζει από πολλές μεριές. Σου έγραψα γιατί ακριβώς μπάζει (και δεν κατάλαβα γιατί μου έκανες like, αλλά δεν πειράζει...)

Είναι εξωφρενικό και μόνο που υπαινίσσεσαι ότι μπορεί ο άλλος να παρέλαβε και να μη σου το λέει (να είναι απατεώνας, δηλαδή) όταν ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει αυτό, όταν αυτός σου ζήτησε συστημένο και σου έκανε πρώτα και κατάθεση, ήταν να στείλει τους Νεφελίμ να σου χάσουν την απόδειξη. Δε γίνονται έτσι οι απάτες, πόσο πιο απλά να το γράψω;

Έχει τρεις μήνες αυτή η ιστορία. Έπρεπε να είχες επιστρέψει τα χρήματα μόλις ειδοποιήθηκες για τη μη παραλαβή και στη συνέχεια να ψάξεις στα ΕΛΤΑ, τάχιστα. Το άφησες πάρα πολύ και, θα μου επιτρέψεις να υποψιάζομαι πως, αν δεν είχε έρθει ραβασάκι από το δικηγόρο, ο άλλος ακόμα θα περίμενε να ξαναπεράσεις σε δυο εβδομάδες από τα ΕΛΤΑ.

Καλά ξεμπερδέματα.

• Like 5
Δημοσ.

Εχω την εντύπωση ότι μας λες την μισή ιστορία. Δεν είχες καμία επικοινωνία με τον παραλήπτη; Απευθείας σου έκανε αγωγή;;  Μήπως του είπες ότι έχασες την απόδειξη; Γιατί τότε αλλάζει το θέμα...

Σε κάθε άλλη περίπτωση πες ότι βρίσκεις τελικά την απόδειξη. Τι περιμένεις να επιτύχεις; Να σε αθωώσει το δικαστήριο;

Στην καλύτερη περίπτωση θα μπορέσεις να πάρεις αποζημίωση από τα ΕΛΤΑ (για συστημένο είναι μόνο 36 ευρώ δυστυχώς για σένα)

Οι αγωγές συνήθως γίνονται για εκφοβισμό. Είναι για να σε πείσουν να συμβιβαστείς και να πληρώσεις, ώστε να μην φτάσει καν στα δικαστήρια η υπόθεση. Αν πάλι προτιμάς για 100 ευρώ να αποκτήσεις ποινικό μητρώο, έχει καλώς!

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην κατατέθηκε καν αγωγή αλλά να θέλει να σε εκφοβίσει τηλεφωνικά. Εμείς εδώ απλά εικασίες κάνουμε.

Την διαδικασία μέσω των ΕΛΤΑ έπρεπε να την ξεκινήσεις άμεσα όχι μετά από 3 μήνες.

Έστω ότι κάνεις αυτό που σου είπε η αστυνομία.  Πως θα καταλάβεις ποιο barcode είναι δικό σου;; Όλα ανώνυμα είναι. Επίσης δεν νομίζω ότι έχουν υποχρέωση τα ΕΛΤΑ να κοινοποιούν σε οποιονδήποτε τέτοιου είδους στοιχεία. Μπορώ να πάω και εγώ  και να ζητήσω τα barcodes της ημέρας χωρίς να έχω καμία απόδειξη;;;

Τώρα, αν περιμένεις να παρέμβει εισαγγελέας για να γίνει ταυτοποίηση των barcodes με τις διευθύνσεις ώστε να μην χάσεις εσύ 100 ευρω... οκ...

Δημοσ.

απλά είναι πράγματα τα οποία σκαρφίζεται ο κρυφο-δικαστής μέσα σου και βγάζεις διάφορα συμπεράσματα. Τα πράγματα είναι απλά, 1.έγινε κατάθεση, 2.το κινητό στάλθηκε, κι όμως 3.δεν έφτασε, κι έτσι 4.είναι αδύνατον χωρίς την απόδηξη να ξέρω εγώ είτε ο άλλος το τι απέγινε το κινητό. Άρα όπως ενημερώθηκα πριν λίγο κι από Αστυνόμους, τα ΕΛΤΑ είναι υποχρεωμένα να μας δώσουν τα barcode εκείνης της ημέρας από τα συστημένα που έφυγαν, έτσι ώστε να γίνει έρευνα και να βρεθεί το χαμένο αντικείμενο. Θα πρέπει να επιστραφεί το αντικείμενο, η να αποζημιωθεί ο αποστολέας. 

Δημοσ.

και να υπέγραφε, νομίζεις πως έρχεται κάποια επιβεβαίωση εδώ ότι ο τάδε ξερωγω έχει παραλάβει το δέμα? Εδώ πάντως ποτέ δεν μου έχει έρθει κανένα χαρτάκι ότι όσα πράγματα έχω στείλει με συστημένη μέθοδο παραδείνονται, πάντα με ειδοποιούσε ο παραλήπτης ότι ξερωγω φίλε παρέλαβα το δέμα σου κ.λ.π. Έχω στείλει δεκάδες φορές συστημένο, δεν επιστρέφει καμιά απόδηξη παραλαβής

ναι το ξερω.αλλα εσυ μπορεις καλιστα να ζητησεις να δεις παλια αρχεια συστημενων που παρεληθφησαν.αν δεις οτι ο ταδε στην ταδε περιοχη και οδο υπεγραψε και παρελαβε τοτε εισαι οκ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...