mentoras99 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Κάνω μια διερεύνηση για δικούς μου ανθρώπους, για σχετική αγορά.Η κάμερα, μια παλιά sony, πλέον βαδίζει στο τέλος της ζωής της, ειναι 15ετιας, και σιγουρα θελει αντικατάσταση. Κανει θορυβο, παιρνει κασετες κλπΗ φωτογραφική, canon ψηφιακη, κι αυτη δεκαετίας, ακομη βγαζει φωτο αλλα….2mpixels και ειναι και πολυ αργη! Ε, ηρθε η ωρα για κατι καλυτερο νομιζω!Το θεμα ειναι απο τη μια το budget(πρωτοτυπο ε?), κι απο την αλλη, η επιλογη, αυτη καθ'αυτη.Εξηγούμαι.Σιγουρα πρεπει να σταθμισει κανεις τι εχει αναγκη περισσοτερο.Ξεχωριστη φωτογραφικη; Ξεχωριστη καμερα; Είμαστε ακομη στην εποχη των 'ξεχωριστων' συσκευων;Εδω αλλοι βεβαια τα τραβουν ολα με το κινητο, και βιντεο και φωτο, και ουτε με καμερες ασχολουνται ουτε με φωτογραφικες.Επειδη ομως, ειπαμε δεν εχουν οι ανθρωποι για τους οποιους ψαχνω πολλες απαιτησεις, αλλα ωστοσο, οι φωτο πρεπει να ειναι καλες φωτο, και το βιντεο…βιντεο, ε, κατι καλο πρεπει να διαλεχτει για αγορα.Οι απαιτησεις σε ποιοτητα, ειναι μικρες, οι στανταρντ θα ελεγα, ωστοσο ομως οχι τοσο χαμηλες οσο πχ αυτοι που βολευονται με 'οτι να ναι' μεσω ενος κινητου.Εκεινο που μου αρεσει στις compact ψηφιακες, ειναι το οπτικο ζουμ.Αραγε αν αγορασει μονο ψηφιακη φωτογραφικη, μπορει να καλυψει με αξιοπρεπεια, και το θεμα της ληψης βιντεο;Απο την αλλη, βιντεοκαμερα που να τραβα καλες φωτο, δεν νομιζω οτι μπορει να το προτεινει κανεις με το χερι στην καρδια.Το χρημα θα παιξει το πολυ ως 100ευρω, επι του παροντος.Οποτε ή θα αγοραστει μια συσκευη που θα τα κανει ολα, ή μία μονο που θα κανει το ένα τουλαχιστον καλα(βίντεο ή φωτο).Εχω δει, για το θεμα του βιντεο, μερικες toshiba camileo. Μικρες, καλες λενε, κλπ, αλλα παιδια, διχως οπτικο ζουμ ποιο το νοημα;Οταν ακομη και οι αρχαιες καμερες και φωτογραφικες, εχουν εστω καποιο οπτικο ζουμ (20x η καμερα, και 5x η φωτογραφικη), στην εποχη μας το θεωρω ανοητο να αγορασει καποιος χωρις οπτικο ζουμ.Το οπτικο ζουμ, απλα σε απελευθερωνει, εισαι μακρια απο το θεμα, και μπορεις να τραβηξεις. Δεν χρειαζεται να συνωστιζεσαι 'μπροστα'.Επισης το καλο με τις επωνυμες φωτογραφικες, πχ. εγω εχω μια προτιμηση σε canon, ειναι οτι εχουν και καλους 'φακους', οποτε βγαινουν 'καθαρες' και φωτεινες εικονες.Αντιθετα εχω δει ηλεκτρονικα του 'σωρου' (σε στυλ 'τα κανει ολα και συμφερει'), που εχουν 'μάπα' φακους, και οτι κι αν λενε οτι κανουν, απο ποιοτητα ειναι αστα να πανε.Μπορειτε να με βοηθησετε να ξεμπερδεψω το κουβαρι με τις επιλογες;Να αντικατασταθει μονο η μηχανη;Ή μονο η κάμερα;Ή με την μηχανη, θα υπαρχει και καλης ποιοτητας βιντεο; (αναλυση+φακος)Ή κατι άλλο 'ολα σε ένα', αλλα με αξιοπρεπή αναλυση, ποιοτητα, βιντεο και φωτο, και ζουμ;Πιστευω να μπορεσουμε να ξεκαθαρισουμε το τοπιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
samniotis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Με τόσα χρήματα πάς μόνο για φωτογραφική που να τραβάει και video για όταν χρειαστεί Υπ'όψιν ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής το video λογικά θα είναι hd ready (720p) και όπως στις περισσότερες μηχανές με περιορισμό μέχρι 10-20 λεπτά λήψης. Οι samsung έχουν αρχίσει να βγάζουν αρκετά καλά μοντέλα σε αυτή την κατηγορία τιμής το τελευταίο διάστημα Θα σου πρότεινα μακρυά απο sony - έχω πάρει 2 έως τώρα για την πεθερά μου και εκτός του ότι σαν ποιότητα φωτογραφίας δεν έλεγαν κάτι το ιδιαίτερο, μόλις έκλεισαν χρόνο και οι 2 παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα Με 13€ παραπάνω πχ πάς εδώ Site: http://www.skroutz.gr/s/2879166/Samsung-WB30F.html'">WB30F με 10x zoom και wifi Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2013 από samniotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Ποσο 'καλο' βιντεο τραβουν οι ψηφιακες φωτογραφικες, σε σχεση με μια αποκλειστικη καμερα; Και μιλω περα απο το θεμα τεχν.χαρακτηριστικων, πχ αναλυση. Πχ. σε hd 720p αναλυση, μια καλη φωτογραφικη, θα τραβηξει εφαμιλης ποιοτητας βιντεο με μια αναλογη βιντεοκαμερα; Ή το βιντεο της φωτογραφικης δεν μπορει να 'πλησιασει' αυτο της αποκλειστικης (φτιαγμενη ειδικα για ληψη βιντεο) βιντεοκαμερας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Απο τις απαντησεις στο πιο πανω ερωτημα, θα κριθει και η περαιτερω στοχοθεσία μου. 2 σε 1, ή τελικά καλύτερα ξεχωριστές συσκευές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
samniotis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Με 100€ το μόνο που μπορούν να κάνουν οι φίλοι σου είναι να πάρουν μια καλουτσικη φωτογραφική που ούτως ή άλλως τραβάει και βίντεο (σίγουρα καλύτερα από την παλιά τους κάμερα, ειδικά αν είναι και HD) και αν αποφασίσουν ότι δεν τους καλύπτει τότε αργότερα μπορούν να προσανατολιστουν στην αγορά μιας καλής ψηφιακής βιντεοκάμερας. Αποστολή από το LG-P880 με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Στην σημερινη εποχη, με τις φωτογραφικες να τραβουν πλεον και βιντεο HD, τι παραπανω μπορει να προσφερει μια 'μέση' κάμερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
samniotis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 πέρα απο τις όποιες παραπάνω λειτουργίες μπορεί να έχει (μην ξεχνάμε ότι στην φωτογραφική η λειτουργία video είναι απλώς ένα extra) μία dedicated videocamera έχει και πολύ διαφορετικό πιάσιμο, εφόσον κάνεις λήψεις με το χέρι και όχι πάνω σε τρίποδο. εγώ προσωπικά παρόλο που μπορώ να τραβήξω full hd video με την dslr, για τίποτα οικογενειακές στιγμές έχω μία Site: JVC Everio που αν και δεν τραβάει HD video, έχει πολύ μεγάλο zoom, παίρνει 2 κάρτες μνήμης οπότε μπορεί να τραβάει για ώρες και με 2 μπαταρίες δεν μένεις ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Φωτογραφικη θα παρεις σε αυτη τη περιπτωση.. λογικα κατι σαν αυτη που αναφερθηκε τη Samsung. Καλυπτει και την αναγκη για βιντεο πιστευω.. εγω αν και εχω και βιντεοκαμερα (λιγο πιο παλια απο την μηχανη) την εχω καταργησει πλεον. Βαριεμαι να κουβαλαω 2 συσκευες μαζι μου. Οι φωτογραφικες εχουν καλυτερα οπτικα μερη σε σχεση με τις καμερες, σε χαμηλες κατηγοριες τμης, νομιζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Κι εγω ετσι πιστευω, για την ιδια-χαμηλη κατηγορια τιμης, οι φωτογραφικες εχουν καλυτερα οπτικα μερη. Το βιντεο των φωτογραφικων, πχ HD720, 'χανει' σε σχεση με το αντιστοιχο της αποκλειστικης καμερας, σε γενικες γραμμες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 δεν ειμαι και ειδικος.. το λογικο ειναι οτι χανει, αλλα λιγο. σε γενικες γραμμες ειναι πολυ ικανοποιητικο.. Ισως οι φωτογραφικες υστερουν στην αργη ανταποκριση του ζουμ και στην εστιαση, οταν μιλαμε για την εγγραφη βιντεο. Αυτο που πιστευω παντως οτι για την περιπτωση που λεμε, με μια φωτογραφικη θα αντικαταστησουν καλυτερα και τις 2 μηχανες (φωτο και βιντεο), ενω με βιντεοκαμερα ξεχνας τις φωτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greek85 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Στη φωτογραφικη μηχανη νομιζω οτι το οπτικο ζουμ λειτουργει αποκλειστικα και μονο στη ληψη φωτογραφιων και οχι για ληψη βιβτεο και ενα βιντεο απο μια ψηφιακη που στα χαρακτηριστικα της εχει οπτικο ζουμ αλλα στο βιντεο λειτουργει μονο με ψηφιακο, http://www.youtube.com/watch?v=ysL22AJaEo0 Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2013 από greek85 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 στη Panasonic Lumix DMC-TZ20 λειτουργει και στο βιντεο το οπτικο ζουμ! νομιζω στις περισσοτερες ετσι ειναι..απλα ειναι πιο αργο στη κινηση του σε σχεση με αυτο της βιντεοκαμερας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Το αν λειτουργει ή οχι το οπτικο ζουμ κατα τη διαρκεια της βιντεοληψης, ειναι τελικα θεμα μηχανης. Αλλες το κανουν, αλλες οχι. Ενα αρνητικο που βρηκα στις μηχανες με το βιντεο, ειναι οτι αρκετες(ισως κι ολες, οταν φτασουν ενα οριο ογκου στην ληψη βιντεο(πχ 4gb) ή ένα χρονικο διάστημα (πχ 30 λεπτα), αναγκαστικα διακοπτουν την εγγραφη. Ανεξαρτητα αν εχεις χωρο στην καρτα. Αν θελει καποιος να τραβηξει περισσοτερη ωρα, πρεπει να ξεκινησει νεα εγγραφη(σε νεο αρχειο). Αυτο, ειναι καπως αρνητικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arisyo13 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Στην δική Samsung WB 750 έχω 18Χ οπτικό ζουμ κατά την διάρκεια της εγγραφλης βίντεο αλλά σε σχέση με τις βιντεοκάμερες δεν έχει τόσο γρήγορο autofocus όταν κάνεις ζουμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα