Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hello every1! λέω να αγοράσω ένα all-in-one συστημα και ειμαι μεταξυ του imac 21.5" 2.7 και του sony vaio 24". Ποια είναι η γνώμη σας?

Υπερ Mac

1) Δεν την παλεύω άλλο με windows κολλήματα κοκ, είμαι λίγο μεγάλος να ασχοληθω με linux, με το ios του iphone είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος παρόλο που ημουν ενάντια αρχικώς σε non-android σύστημα

2) Σχεδίαση

3) Γραφικά/ανάλυση οθόνης

Υπερ Sony

1) Μεγαλύτερη οθόνη με μικρή διαφορά στα χρήματα

2) Οθόνη αφής (δε ξέρω αν είναι για όλο το λειτουργικο ή μονο σε ορισμένες εφαρμογές)

3) windows 8 (δεν τα έχω δει ούτε ξέρω αν κολλάνε και αυτά όπως οι προκάτοχοι αλλά δίνουν ευκολία σε πρόσβαση σε πιο πολλά ελεύθερα προγράμματα)

4) θα μπορώ να βάλω πάνω το 5.1 της creative ενω σε imac διάβασα οτι δεν υπάρχει συμβατότητα

Το επιπλέον blue ray δε με ενδιαφέρει γιατί και στο παλιο desktop δε το χρησιμοποιώ καθόλου.

Εχω ήδη ένα desktop που σκοτώθηκε πολλές φορές λόγω windows και έχω και ένα φορητό με win7.

Σκοπός του νέου υπολογιστή: ιντερνετ/office/λιγα παιχνιδια οχι τρελά απαιτητικά, υπολογιστής χωρίς καλώδια παντού.

Ακούω γνώμες, ειδικά αν κάποιος έχει ένα απο τα δυο συστήματα.

Thanks!

Δημοσ.

Είσαι μεγάλος και δεν μπορείς τα Λινουξ, γιατί, τα Mac τι είναι?

Όσο για τους από κάτω σου που λένε "Mac ασυζητητή", τι λέτε ρε γατάκια!

Με τι κριτήρια το προτείνετε? ή απλά επειδή είναι "Μήλο";;;

Δημοσ.

Είσαι μεγάλος και δεν μπορείς τα Λινουξ, γιατί, τα Mac τι είναι?

Όσοι για τους από κάτω σου που λένε "Mac ασυζητητή", τι λέτε ρε γατάκια! μιλα καλυτερα

Με τι κριτήρια το προτείνετε? ή απλά επειδή είναι "Μήλο";;;

Οχι... ειναι πιο ευχρηστα, και η εμπειρια χρηστη ειναι πολυ καλυτερη απο τα windows!!! Για εμενα πλεον μονο mac και ubuntu υπαρχουν, τα windows να πανε να...

Δημοσ.

Δεν έχω διάθεση να προσβάλω κανέναν, με όλο τον σεβασμό το έγραψα!

Απλά ο κόσμος έχει βαρεθεί-σιχαθεί τα Windows και ενθουσιάζεται με κάτι άλλο, ωραία! βγάλτε τα Windows και βάλτε OSX(πως λέγονται τεσπα) , με τον καιρό θα σας περάσει ο ενθουσιασμός.

Καταρχάς δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά με αυτό το OS, πέρα από το Browsing στο Ιντερνετ και 1-2 εφαρμογές Painting-Office τι άλλο μπορείς κάνεις?

Δεν ξέρω που αποσκοπεί το OS αυτό, με αυτά που διαβάζω, λένε ότι είναι καλό για αυτούς που δουλεύουν προγράμματα Video-Image.

Οχι... ειναι πιο ευχρηστα, και η εμπειρια χρηστη ειναι πολυ καλυτερη απο τα windows!!! Για εμενα πλεον μονο mac και ubuntu υπαρχουν, τα windows να πανε να...

Έχεις καμιά σχέση με καμιά Linux Team ξέρω γω? εγώ φίλε μου δεν ασχολούμαι, δεν μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι "Windows fail, Linux ftw"

το καθένα έχει τα καλά του.

Windows -> General purpose OS.

RedHat(linux)->Server

MacOs->Video/Image proccessing

Δημοσ.

Δεν έχω διάθεση να προσβάλω κανέναν, με όλο τον σεβασμό το έγραψα!

Απλά ο κόσμος έχει βαρεθεί-σιχαθεί τα Windows και ενθουσιάζεται με κάτι άλλο, ωραία! βγάλτε τα Windows και βάλτε OSX(πως λέγονται τεσπα) , με τον καιρό θα σας περάσει ο ενθουσιασμός.

Καταρχάς δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά με αυτό το OS, πέρα από το Browsing στο Ιντερνετ και 1-2 εφαρμογές Painting-Office τι άλλο μπορείς κάνεις?

Δεν ξέρω που αποσκοπεί το OS αυτό, με αυτά που διαβάζω, λένε ότι είναι καλό για αυτούς που δουλεύουν προγράμματα Video-Image.

Έχεις καμιά σχέση με καμιά Linux Team ξέρω γω? εγώ φίλε μου δεν ασχολούμαι, δεν μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι "Windows fail, Linux ftw"

το καθένα έχει τα καλά του.

Windows -> General purpose OS.

RedHat(linux)->Server

MacOs->Video/Image proccessing

το μακ ειναι μια μορφη λινουξ απλα πιο εξελιγμενο... Εχω δουλεψει πολλα λινουξ, τα αγαπημενα μου ειναι το fedora και το ubuntu... Τωρα για το μακ κανεις λαθος, ειναι τρομερο os... Καταρχην τα προγραμματα του για επαγγελματιες και ερασιτεχνες δεν εχουν προηγουμενο... Συγκρινε μου την κορυφη των μουσικων παραγωγων για windows το Cubase με το logic pro x... Δεν υπαρχει συγκριση... Αν εισαι μουσικος, γραφιστας, φωτογραφος, video editor, συγγραφεας και πολλα αλλα επαγγελματα το mac ειναι πραγματικα μονοδρομος και οπως και εγω, αν δεν το χρησιμοποιησεις δεν θα το καταλαβεις... Τελος ακομα και απλος χρηστης να εισαι παλι mac ftw, δεν υπαρχει πλεον συγκριση, ειναι ευχρηστο, ειναι γρηγορο και ελαφρυ και εχει μηδαμινα bugs και απειροελαχιστους κινδυνους!!!

Δημοσ.

thanks για τις απαντήσεις. Με ios έχω ήδη μια επαφή, με λινουξ καμία. Τέσπα, θα δω και απο κοντά και τα δυο μηχανήματα και θα προχωρήσω. Το μεγάλου ατού για εμένα για το μακ είναι να δοκιμάσω ένα νέο λειτουργικό χωρίς δεκάδες προβλήματα που ζω ακόμα και με το φορητό με τα win7. Μεγάλο μείον ότι ειναι υπερτιμημένο όχι μονο το μακ αλλά και ότι το συνοδεύει (ασύρματο πληκτρολόγιο 80 ευρώ:-))))))) ). Τουλάχιστον έχουν καλή τιμή μεταπώλησης αν κρίνω απο τα iphone.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

thanks στα παιδιά που με συμβουλέψανε για το ιμακ. Από χρήση μερικών ημερών

στα συν

1) η ποιότητα κατασκευής είναι φοβερή 

2) η οθόνη αν και 21.5 σου δίνει την εντύπωση για μεγαλύτερη διάσταση, ίσως λόγω της καλύτερης ανάλυσης

3) το ποντίκι απίστευτο, η πλοήγηση στον υπολογιστή είναι τρομερά βολική και γρήγορη

4) πάρα πολύ γρήγορο σύστημα, πολύ βολικό το αυτόματο πέρασμα ραντεβού, επαφών κοκ στο κινητό 

5) πολύ καλή ποιότητα ήχου, δε σύνδεσα καν τα 5.1

στα πλην

1) η τιμή φυσικά

2) θέλει ψάξιμο αρκετά για να ανακαλύψεις όλες τις δυνατότητες και είμαι σίγουρος ότι έχω βρει απειροελάχιστα πράγματα. Απλό παράδειγμα, για να βρω πως αλλάζει το πληκτρολόγιο σε ελληνικά ή για να βρω τις λειτουργίες του ποντικιού έφαγα λίγη ώρα, αφού έβριζα που μηχάνημα τέτοιων χρημάτω έχει ποντίκι χωρίς scroll ή δεξί κλικ :-)

3) το πληκτρολόγιο με τους δεκάδες συνδιασμούς, που αν έχω καταλάβει καλά δεν μπορείς να προγραμματίσεις με διαφορετικό τρόπο, θέλει βιβλιαράκι κολλημένο στο τοίχο

4) τελείως λάθος θέση στο κουμπί έναρξης, στα πλάγια της οθόνης θα ήταν καλύτερα 

5) θα με ενθουσίαζε ενσωματωμένο woofer (μάλλον ζητάω πολλά)

Γενικά είμαι ενθουσιασμένος και η επιλογή έναντι του sony all in one 24" έγινε λόγω νέου λογισμικού αλλά και γιατί η χρήση της touch οθόνης της sony, αν και πολύ έξυπνη και βολική ιδέα, δεν ήταν καθόλου καλή στην αφή και θα απαιτούσε συνεχώς καθάρισμα της οθόνης.

Να σημειώσω ότι μέχρι τώρα έχω φάει μόνο μια φορά κόλλημα στο σύστημα για κάποιο λεπτό και αυτό ήταν στο αγορασμένο πρόγραμμα microsoft office for imac!!!!! (δηλαδή πάλι ουσιαστικά κόλλησε πρόγραμμα της microsoft, ΕΛΕΟΣ :-) )

btw εχει το σύστημα task manager να μπορω να κλείσω κάποιο πρόγραμμα αν παγώσει (που σίγουρα το office ή κάτι άλλο της micosoft θα είναι).....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...