Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , έχω μια 7950 υλοποίηση της vtx3d . Παίζοντας παρατήρησα το εξής : 

Ανοίγοντας ένα game , αρχίζει και κάνει έναν θόρυβο . Δεν είναι έντονος αλλά δεν ξέρω πως να τον εξηγήσω , σαν παρα πολύ λεπτό "κροτάλισμα" , Κάνοντας alt tab το game o ηχος σταματάει κατευθίαν . Έχοντας ανοιχτο το game σταμάτησα όλα τα fans που υπαρχουν μες το case με το χέρι , αλλά ο ήχος συνεχίζει . Μου φαίνεται να έρχεται απο την gpu αλλα δεν είναι τα ανεμηστηράκια αφου τα σταματάω και αυτο συνεχίζει . Ελαχιστοποιώντας το παιχνίδι ο ήχος χάνεται και επανέρχεται όταν το ξαναανοίγω . 

Καμιά ιδέα για το τι είναι?

Δημοσ.

Το πιο πιθανό ειναι να κανει θόρυβο καποιο πηνιο. Ψάξε για coil whine στο YouTube μήπως και ειναι ο ίδιος θόρυβος που ακούς.

Αν ειναι αυτο ειτε δεν κανεις κάτι εφόσον δεν επηρεάζει την απόδοση της κάρτας ειτε κανεις αίτηση για rma.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Αν και ήδη ειπώθηκε οτι κάποιο λειτουργικό θέμα δεν τίθεται .. Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος βεβαιώσου οτι έρχεται απο την κάρτα και οχι απο το τροφοδοτικο και στείλε την για rma

Δημοσ.

Ειναι σιγουρα coil whine. Θα παρατηρησεις οτι δεν το κανει παντα παρα μονο οταν δουλευει σε συγκεκριμενες συχνοτητες. Με το alt tab στη πραξη αλλαζουν οι απαοτησεις του συστηματος σου απο τη gpu και επομενως και η συχνοτητα λειτουργιας γιαυτο σταματαει

Δημοσ.

με κανα δυο βιντεάκια που ειδα ο ήχος είναι παρόμοιος . Ο ήχος απ'οτι κατάλαβα διαφέρει απο περίπρωση σε περίπτωση γτ σε μερικά ήταν πολύ τσιριχτός . Η κάρτα είναι απο άμαζον αγορασμένη ούτε ένα μήνα πριν . Φεύγει πίσω σε άμαζον η σε vtx3d?

Δημοσ.

το αμαζον έχει κάνει αλλαγή σε κάρτα λόγω coil whine ακόμη και ενα χρόνο μετά. Θέλω να πιστεύω ότι αν την στείλεις θα σου δώσουν άλλη. Βέβαια μη σε πάρω και στο λαιμό μου καθότι ο ήχος αυτός δεν επιρεάζει την απόδοση ή τη "διάρκεια" ζωης της κάρτας. Πάρε και καμία άλλη άποψη. Επίσης να ξέρεις ότι για το coil whine δεν ευθύνεται η 7950 αλλά όλες οι δυνατές κάρτες απο οποιαδήποτε εταιρία μπορεί να το εμφανίσουν (το ίδιο ισχύει και για nvidia)

Δημοσ.

η κάρτα έχει 2 μέρες που μπήκε στο σύστημα .  Πριν δεν ακουγόταν κάτι . Οπότε είναι η κάρτα ...

Απλα η 7950 τραβαει αρκετο ρευμα και μπορει ο θορυβος να ακουγεται απο αλλου, μητρικη - τροφοδοτικο, στο λεω μην την στειλεις τσαμπα, δοκιμασε την και σε αλλο pc πριν την στειλεις.

• Like 1
Δημοσ.

τροφοδοτικό δεν είναι σίγουρα . Τώρα αν είναι απο κάποιο μέρος της μητρικής δίπλα στην κάρτα δεν ξέρω :/ το κακό είναι ότι δεν παίζει άλλο pc για να την δοκιμάσω :/

Δημοσ.

Αν την πηρες απο το αγγλικο αμαζον,πηγαινε στο contact us ( https://www.amazon.co.uk/gp/help/contact-us/general-questions.html?ie=UTF8&skip=true ) ,συμπληρωσε πανω κατω τα απαραιτητα πεδια και επελεξε στο τελος το live chat. Εκει πες στον υπαλληλο οτι εχει coil whine η καρτα σου και ειναι ενοχλητικος ο θορυβος. Θα σου πει να την στειλεις πισω,θα δωσει και τα απαραιτητα λινκς,και θα σου προτεινει θελετε αλλαγη με την ιδια καρτα ή να στην κανει refund ( τα λεφτα σου πισω δλδ) .Δες τι θελεις,εγω δεν θα επαιρνε VTX 7950 παντως,θα επαιρνα τα λεφτα και θα συμπληρωνα την διαφορα για μια gigabyte ή της sapphire. Οτι αλλη απορια εχεις,εδω ειμαστε.

Δημοσ.

Πρεπει να ειναι σιγουρος οτι ειναι η καρτα γραφικων, διαφορετικα μπορει να την στειλει στο amazon και να μην βρουν τιποτα + οτι θα μεινει 2 εβδομαδες χωρις καρτα. Δεν μπορουμε να βγαζουμε διαγνωση μεσω φορουμ χωρις να ειμαστε σιγουροι, ο θορυβος μπορει να ερχεται απο αλλου.

Δημοσ.

Ειπε οτι οτι πριν βαλει αυτην την καρτα δεν ειχε ποτε αυτον τον θορυβο.. Και επισης αν στειλει την καρτα Δευτερα,την παρασκευή εχει την καινουργια σπιτι του....

Δημοσ.

Ειπε οτι οτι πριν βαλει αυτην την καρτα δεν ειχε ποτε αυτον τον θορυβο.. Και επισης αν στειλει την καρτα Δευτερα,την παρασκευή εχει την καινουργια σπιτι του....

Αυτο δεν σημαινει οτι ο θορυβος ειναι 100% απο την καρτα.

Αν ανοιξεις και κλεισεις το κουτι χωρις να αλλαξεις τιποτα, μπορει μετα να ακους θορυβο, αν δεν εχεις βιδωσει ολες τις βιδες της μητρικης με το που κουμπωσεις με δυναμη την καρτα μπορει να κανεις ζημια στην μητρικη.

Θορυβος που δεν εχεις ακουσει, που ξερεις τι ειναι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...