Hal9000 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Η Valve ολοκλήρωσε σήμερα τις ανακοινώσεις που είχε προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα και έτσι μετά την ανακοίνωση του SteamOS και προχθές του Steam Machines, έφτασε η ώρα για το Steam Controller.Το Steam controller είναι ένα joystiq που προορίζεται για το σαλόνι σας για την αναπαργωγή παιχνιδιών στο σαλόνι σας. Διαθέτει δύο μεγάλα trackpads, ένα σε κάθε πλευρά καθώς και τέσσερα κουμπιά με την ονομασία A, B, X, και Y αντίστοιχα. Και τα δύο trackpads είναι clickable, ίδια με τους αναλογικούς μοχλούς που συναντάμε στο PlayStation 3 και στο Xbox 360 κάτι που επιτρέπει στο να τα χρησιμοποιήσουμε σεν επιπλέον κουμπί. Η Valve δίνει σημασία στις λεπτομέρειες όχι μόνο κατά τη κατασκευή του controller αλλά και στις επιδόσεις του όταν υπάρχει προβληματική σύνδεση, κάτι που αφορά τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες. Ανάμεσα στα δύο trackpads υπάρχει μια οθόνη αφής η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως έξτρα πλήκτρο. Με το API της Valve, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οθόνη στα παιχνίδια τους και μάλιστα αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη θα εμφανίζεται και στην τηλεόραση για να μην αποσπάται η προσοχή του χρήστη. Συνολικά το Steam Controller διαθέτει 16 κουμπιά, με το καθένα να βρίσκεται σε ειδική θέση που είναι βασισμένη στη συχνότητα χρήσης και στην εργονομία. Σκοπός της Valve είναι να κάνει εύκολο το παίξιμο παιχνιδιών από τον καναπέ σας, παιχνίδια που ο gamer είχε συνηθίσει να παίζει με το συνδυασμό ποντικιού - πληκτρολογίου. Οι χρήστες μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για την περίοδο δοκιμής του Steam Controller, με τη Valve να αναφέρει ότι τα δοκιμαστικά χειριστήρια δε θα έχουν οθόνη αφής και ούτε δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης. Την επόμενη εβδομάδα η Valve αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το SteamOS. Site: Steam Controller
papahlamidas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Συγκριτικά με τις προηγούμενες ανακοινώσεις περίμενα κάτι φοβερό... Όχι αυτό. 3
stefanos_79 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ακαλαισθητο, μη εργονομικό, δυσχρηστο. Απο τις τρεις ανακοινωσεις κραταω μονο το Steam OS 1
The_Colonel Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω ήδη δηλώσει συμμετοχη για να δούμε αν είμαι τυχερός 3
RobinBlack Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Επιτέλους κάτι καινοτόμο. Υποκλίνομαι στον Gaben. 14
marios_geo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 RTS από τον καναπέ. Ενδιαφέρον.Να δούμε μόνο αν η εκτέλεση θα είναι καλή. 4
darkphantomggr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ο αλλος το δοκιμασε ηδη και εβγαλε το πορισμα του απο το πρωτο gamepad Με haptic! 7
bnvdarklord Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Αν και οπτικά άσχημο, αν πιστεψουμε αυτά που γράφει η σελίδα ακούγεται καλό. Μου κανει εντύπωση παντως που κάποιοι, μετά την 2η ανακοίνωση, περίμεναν κάτι αλλο, αφού ελεγε ξεκάθαρα: Am I going to be using a mouse and a keyboard in the living-room?If you want. But Steam and SteamOS work well with gamepads, too. Stay tuned, though - we have some more to say very soon on the topic of input. 3
ektor7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Εχω πολλα ερωτηματικα οσο αφορα την εργονομια του!Η ελληψη των 4αρων κουμπιων στην δεξια πλευρα,ισως σε πολλα παιχνιδια που δεν ειναι fps(πχ pes&fifa),να αποτελεσει μεγαλο προβλημα! Το θετικο ειναι οτι θα δοθούν δοκιμαστικα κοματια στο κοσμο και με τα feedbacks να διορθωσουν αρκετα πραγματα πριν το τελικο προϊόν! 1
De@th L0rd Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Όλοι βλέπω έχετε γνώμη για ένα προϊον που ακόμη οι περισσότεροι νέρντουλες των ρεβιους δεν έχουν ακόμη αγγίξει. Εντάξει αισθητικά μπορεί να μην είναι γαμάτο, εμένα μου φαίνεται ίσως το πιο εργονομικό μετά του xbox360. Παρεπιπτόντως No3 ανακοίνωση, Half-Life 3 confirmed1!!!!! 5
The_Colonel Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 RTS από τον καναπέ. Ενδιαφέρον.Να δούμε μόνο αν η εκτέλεση θα είναι καλή. κατά την άποψη μου για RTS η εκτέλεση θα είναι καλή αν υπάρχει motion control με ρυθμιζόμενη ευαισθησία.. για να μετακινείς την κάμερα στο χαρτί κουνώντας ελαφρά το χειριστήριο μετά κλικαροντας πάνω στο trackpad και σέρνοντας το δάχτυλο σου να ανοίγεις το κουτάκι που επιλεγει τις μονάδες που θέλεις...
MavroManitari Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Είναι κάτι αισθητά διαφορετικό και αυτό το δεξί trackpad για looking θεωριτικά μπορεί να αναπληρώσει αξιοπρεπώς έναν ποντικό.Πριν το σταυρώσετε δοκιμάστε το πρώτα. Είναι ένα νέο πράγμα σχεδιασμένο για πρώτη φορά να αντικαταστήσει το πληκτρολογιο-ποντίκι. Ας το πιάσουμε στα χέρια μας πριν του ανοίξουμε τον τάφο. Αν είναι οι αντιδράσεις του trackpad αυτέ με τις οποίες φαντάζομαι (δηλαδή ευαισθησιά ποιοτικού laptop trackpad) θα είναι ότι πρέπει για μια gamepad εναλλακτική στον κόσμο των FPS συγκριτικά με το ελεινό aiming προσφέρουν τα XBOX/PS controllers μέχρι σήμερα. 4
Petert Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Ουτε αυτος που εφτιαξε τον controller δεν μπορει να παιξει games. Οι ανθρωποι δεν εχουν καμια επαφη με το περιβαλλον, νομιζουν οτι το brand name θα τους κρατησει ζωντανους, ασχετα με τι καθε μαλακια που κυκλοφορουν. Οπως εχω πει ξανα , οι πελατες τους εχουν γερασει και οι νεοι δεν ακολουθουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα