Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

την καλησπερα μου και παλι θα ηθελα να μου πειτε ποιο laptop να επιλεξω αναμεσα στα:

Φορητός υπολογιστής HP Pavilion 17-e050sv

Οθόνη: 17.3" HD+ BrightView LED-backlit (1600 x 900)

Επεξεργαστής: AMD Quad-Core A4-5000M APU 1.5GHz (2MB Cache)

Λειτουργικό Σύστημα: Windows 8 64bit

RAM: 4GB (1 x 4GB) DDR3

Κάρτα γραφικών: AMD Radeon HD 8330 έως και 1.98 GB

Ήχος: DTS με διπλά ηχεία

Network: 10/100Mbps Ethernet

WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n

Σκληρός δίσκος: 500GB, 5400 rpm

Μονάδα οπτικού δίσκου: SuperMulti DVD±R/RW με υποστήριξη double layer

Κάμερα: HP TrueVision HD Webcam με ένδειξη δραστηριότητας LED

Συνδεσιμότητα: 1 x VGA, 1 x HDMI, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x headphone, 1 x microphone, 1 x Ethernet RJ-45, 1 x αναγνώστης καρτών μνήμης MMC/ SD

Μπαταρία: 6-cell Li-Ion

Τροφοδοτικό: 65W AC

Διαστάσεις: 420 x 267 x 32.8

Βάρος (kg): 2.9

Χρώμα: Μαύρο

Φορητός υπολογιστής COMPAQ CQ58-d50SV

Οθόνη: 15.6" HD BrightView LED-backlit (1366 x 768)

Επεξεργαστής: AMD Dual-Core E1-1500 1.48GHz (1MB Cache)

Λειτουργικό Σύστημα: Windows 8 64bit

RAM: 4GB (1 x 4GB) DDR3

Κάρτα γραφικών: AMD Radeon HD 7310 έως και 1.92GB

Ήχος: Ηχεία Altec Lansing

Network: 10/100Mbps Ethernet

WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n

Σκληρός δίσκος: 500GB, 5400 rpm

Μονάδα οπτικού δίσκου: SuperMulti DVD±R/RW με υποστήριξη double layer

Κάμερα: HP TrueVision HD Webcam με ένδειξη δραστηριότητας LED

Συνδεσιμότητα: 1 x VGA, 1 x HDMI, 3 x USB 2.0, 1 x headphone, 1 x microphone, 1 x Ethernet RJ-45, 1 x αναγνώστης καρτών μνήμης MMC/ SD

Μπαταρία: 6-cell Li-Ion

Τροφοδοτικό: 65W AC

Διαστάσεις: 376 x 247 x 35.8

Βάρος (kg): 2.45

Χρώμα: Μαύρο

Ερωτηση:

H ΗP και η COMPAQ ειναι ιδιες εταιριες τι διαφορετικο εχει η μια απο την αλλη ή απλος συνεργαζονται ; Αν μπορει καποιος να μου εξηγησει την διαφορα αυτων των δυο εταιριων αφου ειναι και η  compaq hp :/

Θα ηθελα να τρεχω και το HandBrake το προγραμμα και να τελιωνει γρηγορα.

Δεν το θελω για παιχνιδια autocab κλπ μονο θα κανω τα μαθηματα μου.

Ποιο να παρω ; ακουω γνωμες.

Ευχαριστω εκ των προτερων !

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η Compaq εξαγωραστικε πριν χρονια απο την hp και πλεων τα συστηματα αυτα,ανηκαν στην επαγγελματικη κατηγορία των hp laptop,αλλα τωρα ειναι στην home κατηγορια και ισως τα πιο ποιοτηκα σ'αυτη την κατηγορια-home!

• Like 1
Δημοσ.

Η Compaq εξαγωραστικε πριν χρονια απο την hp και πλεων τα συστηματα αυτα,ανηκουν στην επαγγελματικη κατηγορία των hp PC,μαζι με τα elitebooks και probooks!

Μαλιστα δηλαδη η compaq αγοραστηκε το 2002 περιπου απο την hp και πριν ηταν ξεχωριστη εταιρια μονη της ; :/

γιατι τα laptops της compaq εχουν προγραμματα της hp πανω και δεν εχουν το λογοτυπο της hp αλλα της compaq ; για laptop λεω compaq. λενε οτι ειναι τα καλυτερα τα compaq απο τα hp ισχυ αυτο ;

Δημοσ.

Μαλιστα δηλαδη η compaq αγοραστηκε το 2002 περιπου απο την hp και πριν ηταν ξεχωριστη εταιρια μονη της ; :/

γιατι τα laptops της compaq εχουν προγραμματα της hp πανω και δεν εχουν το λογοτυπο της hp αλλα της compaq ; για laptop λεω compaq. λενε οτι ειναι τα καλυτερα τα compaq απο τα hp ισχυ αυτο ;

Εκανα edit,γιατι πλεων ανηκουν στην home κατηγορια!Αλλα η ποιοτητα τους ειναι για την επαγγελματικη,καμια σχεση με τα αλλα της home!

Η επαγγελματικη κατηγορια της hp(elitebook,probook&zbook),ειναι απο τα κορυφαια της αγορας!

Καποια compaq εχουν το λογοτυπο της hp καποια οχι,δεν εχει σημασία,ειναι της hp πλεον και γίνεται λογο αισθητικης!

• Like 1
Δημοσ.

Εκανα edit,γιατι πλεων ανηκουν στην home κατηγορια!Αλλα η ποιοτητα τους ειναι για την επαγγελματικη,καμια σχεση με τα αλλα της home!

Η επαγγελματικη κατηγορια της hp(elitebook,probook&zbook),ειναι απο τα κορυφαια της αγορας!

Καποια compaq εχουν το λογοτυπο της hp καποια οχι,δεν εχει σημασία,ειναι της hp πλεον και γίνεται λογο αισθητικης!

Ωραια φιλε μου thanks. ποιο laptop μου προτινεις να παρω ή εσυ ή τα αλλα παιδια εδω.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

πρέπει να επιλέξεις αν θέλεις 17 ή 15αρα οθόνη. μετά πρέπει να πεις τα χρήματα που διαθέτεις, αλλιως δεν εχει νοημα η συζήτητση. πχ εγω προτείνω πλέον http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904480 στα 420 ευρώ με κωδικό 1330 χωρίς λειτουργικό αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου.

Δημοσ.

πρέπει να επιλέξεις αν θέλεις 17 ή 15αρα οθόνη. μετά πρέπει να πεις τα χρήματα που διαθέτεις, αλλιως δεν εχει νοημα η συζήτητση. πχ εγω προτείνω πλέον http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904480 στα 420 ευρώ με κωδικό 1330 χωρίς λειτουργικό αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου.

Δικαιο εχεις φιλε μου ειμαι αναμεσα στα δυο παραπανω στο αρχικο θεμα. διαθετο ως τα 500 ευρω.απο οθονη προτιμω 17άραν αλλα και 15άρα δεν θα με χαλουσε.

Δημοσ.

Φιλε μου θα γινω λιγο εριστικος, ξεχνα οτι εχει να κανει με amd επεξεργαστη σε φορητο.

Εχουν πεθανει εδω και πολλα χρονια και δε λενε να αναστηθουν.

Επομενο βημα να ξανασκεφτεις τη φορητοτητα, εκει τα 17αρια χωρις να προσφερουν πολλα παραπανω αυξανουν τον ογκο.

Τελος εγω στη θεση σου θα κοιταζα και για ultrabook 15αρι μιας και τα οφελη τους θεωρω ειναι περισσοτερα απο τα αρνητικα.

Εν ετη 2013 το οπτικο μεσο χρησιμοποιηται ελαχιστα και απο την αλλη το να εχεις ενα φορητο κατω απο 2 κιλα τον κανει πολυ πιο φιλικο αν τον μετακινεις συχνα. Απο δυνατοτητες φυσικα ειναι σχεδον στα ιδια επιπεδα.

Ριξτους μια ματια σε ενα καταστημα, αξιζει πιστευω

Δημοσ.

Η Compaq εξαγωραστικε πριν χρονια απο την hp και πλεων τα συστηματα αυτα,ανηκαν στην επαγγελματικη κατηγορία των hp laptop,αλλα τωρα ειναι στην home κατηγορια και ισως τα πιο ποιοτηκα σ'αυτη την κατηγορια-home!

Τα πίο σάπια θες να πεις... Γιατί ειδικά οι σειρές CQ μόνο αξιόπιστες δεν είναι.

Σχετικά με τα laptop που προτάθηκαν στο πρώτο πόστ και επειδή τα HP / Compaq πάσχουν από overheating προβλήματα, εκτός του ότι είναι πάναργα, τίθεται και θέμα αξιοπιστίας.

Κατά συνέπεια καλό είναι να βρεθεί κάποια άλλη υλοποίηση σε Lenovo, Dell, ή έστω Fujitsu ή Toshiba και με Intel επεξεργαστή.

• Like 2
Δημοσ.

Τα πίο σάπια θες να πεις... Γιατί ειδικά οι σειρές CQ μόνο αξιόπιστες δεν είναι.

Σχετικά με τα laptop που προτάθηκαν στο πρώτο πόστ και επειδή τα HP / Compaq πάσχουν από overheating προβλήματα, εκτός του ότι είναι πάναργα, τίθεται και θέμα αξιοπιστίας.

Κατά συνέπεια καλό είναι να βρεθεί κάποια άλλη υλοποίηση σε Lenovo, Dell, ή έστω Fujitsu ή Toshiba και με Intel επεξεργαστή.

Εχει καποια λιγα χρονακια να ασχοληθω μ'αυτα και με τους amd,σιγουρα δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη!

Οπως και να εχει,μ'αλλον πανε να τα αποσυρουν απο την laptop κατηγορία και να μεινουν μονο σε desktop υλοποιησεις!

Απλα μη συγκρινεις τη pavilion&tx σειρα,που ειναι απο τα πιο αναξιοπιστα στη home αγορα,με τις σειρες probook & elitebooks που ειναι απο τα κορυφαια επαγγελματικα λαπτοπς!

Δημοσ.

Στάθηκα στο ότι έτσι όπως το εξέφρασες αναφερόσουν στην Home κατηγορία όπως λες και στα Compaq.

Όπως και να έχει, ακόμα και στις σειρές Elitebook και Probook, όταν υπάρχουν τα Lenovo ThinkPad (ή τα Dell Lattitude / Precision) στον αντίποδα σε ίδιο αντίτιμο, δε νομίζω να επιλέξουν και πολλοί HP...

Δημοσ.

Καθε εταιρια εχει τα επαγγελματικα της και σ'αυτα κατα τη γνωμη μου κυριαρχουν η hp,dell&lenovo!

Να εχεις ακομη υποψη,οτι το σερβις των επαγγελματικων λαπτων της hp δεν ειναι το ιδιο με το home και η ποιοτητα κατασκευής των elitebooks ειναι αρκετα μπροστα απο τις αλλες 2εταιριες και τα hp probooks!

Εγω προσωπικά για workstation laptop,δε θα κοιταγα αλλο εκτος απο τα elitebooks&zbooks,αλλα επειδη ψωνιζω μονο gaming laptop,δε πιστευω να προτιμησω αλλη εταιρια απο την dell-alienware!

Δημοσ.

Καλα ρε παιδια ειμαι λιγο ασχετος με επεξεραστες κλπ. τι εχουν οι AMD πανω στα laptops δηλαδη δεν ειναι καλοι αυτοι οι επεξεργαστες αλλα σκαρτοι ; εγω προσωπικα παντα επερνα λαπτοπ ή επιτραπεζιο υπολογιστη με intel επεξεραστη ειπα να δοκιμασω και τους amd να δω την γλυκα τους. ομως απορο τι εχουν ; Οσο για το αλλο με την HP εσεις τι λετε ; HP PAVILION OR COMPAQ CQ58 ;

Εγω σκεφτομαι να παρω το HP Pavilion γιατι εχει τετραπυρινο επεξεραστη της AMD και 17άρα οθονη.

Υ.Γ. Εχω ενα Toshiba Satellite L550-1C9 17.3-inch Laptop (Intel Pentium T4400 2.2 GHz Processor,4 GB RAM, 320 GB HDD, DVD SuperMulti Drive, 6 Cell Battery, Windows 7 Home Premium)

και θελω να το πουλησω για να παρω ενα hp pavilion (το πρωτο συγκεκριμενα). εσεις τι λετε γι αυτο ; Ο λογος που θελω να το πουλησω ειναι γιατι ειναι παλιος ο επεξεραστης του οχι 2ηπυρινος αλλα ουτε και 4ηπυρνος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Satellite που έχεις, ενημερωτικά είναι καλύτερο από το δεύτερο.

Σού είπα τη γνώμη μου, εσύ πληρώνεις, εσύ αποφασίζεις, όποιο θέλεις πάρε.

Επεξ/σία από plpapadopoulos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...