zizu10 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα, έχω την Sapphire HD7870 GHz Edition και τελευταία άρχισε να μου ανεβάζει θερμοκρασίες +10-15 βαθμούς από τα συνηθισμένα. Η αλήθεια είναι ότι λόγω φόρτου εργασίας το τελευταίο 2μηνο δεν έχω παίξει σχεδόν καθόλου και σε idle κατάσταση δεν μπορούσα να εντοπίσω τη διαφορά. Τέλος πάντων, έχω κανένα εξάμηνο να την καθαρίσω (από τότε που την αγόρασα δηλαδή-ξέρω βλακεία μου αλλά το ανέβαλα συνέχεια) και σήμερα άνοιξα το κουτί και είδα ότι οι ανεμιστήρες είναι μέσα στη σκόνη και τα heatpipes το ίδιο. Θα βάλω τη σκούπα για τα χοντρά αλλά στα δύσκολα σημεία δεν πιάνει. (Τους ανεμιστήρες θα τους "μπλοκάρω" με καμιά οδοντογλυφίδα για να αποφύγω τυχών στατικό ηλεκτρισμό) Στα περίεργα σημεία κάτι τέτοιο θα κάνει δουλειά?? http://www.plaisio.gr/stylo-molivia/promitheies/katharistika/Q-Connect-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm Επίσης, λέω μιας και έχω χρόνο να ανοίξω cpu & gpu και να αλλάξω την πάστα με την arctic silver. Έχω όμως δύο ερωτήσεις: - Αξίζει τον κόπο? - Είναι εύκολη διαδικασία να αφαιρέσω το cooler της gpu? Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!!
aetos1988 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Για αρχή λέω να φυσήξεις τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών με ένα spray αέρα όπως έδειξες , τώρα όσον αφορά τον cpu εγώ λέω αν δεν έχεις πρόβλημα μην κάνεις τον κόπο και αλλάξεις πάστα απλώς καθάρισε την ψύκτρα
driverpit Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 4 βίδες και το βύσμα για τούς ανεμιστήρες 1
zizu10 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία, θα πάω αύριο να πάρω το spray να τα καθαρίσω μία όλα γιατί έχει μαζέψει πολύ πράγμα!! Στη cpu (i5 3470) έχω πολύ καλές θερμοκρασίες (30-40 βαθμούς και με τους ανεμιστήρες στο 30%) αλλά άμα είναι με αλλαγή πάστας να κατεβάσω άλλους 5-6 βαθμούς δεν θα με χάλαγε.. Το θέμα μου είναι στην gpu, κυρίως, κατά πόσο είναι δύσκολη σαν διαδικασία και αν τελικά θα αποδώσει..? Υ.Γ. Άλλο ένα πράγμα που παρατήρησα είναι ότι όταν η gpu είχε 73 βαθμούς, οι ανεμιστήρες της δούλευαν σε ρυθμούς κάτω του 45% και όταν τους ανέβασα με το speedfan στο 65% η θερμοκρασία μειώθηκε σχεδόν αμέσως... 4 βίδες και το βύσμα για τούς ανεμιστήρες Ωραίος!! Αν το ανοίξω να το καθαρίσω κι από μέσα λες να αλλάξω και την πάστα με arctic silver? Θα βοηθήσει καθόλου??
trek Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Φίλε μου, οχι πως το spray δεν κάνει δουλειά, αλλά αν θες κάνε μια μικρή επένδυση για ένα blower και θα με θυμηθείς Το δικό μου το είχα πάρει κάπου στα 35ε πριν τρια χρόνια απο ένα κατάστημα εργαλείων. Eγω καθαρίζω ως εξής. Μια φορά το μήνα blower και μαλακό μεσαίο πινέλο, 2-3 φορές τον χρόνο πέρασμα όλο το harware με ισοπροπυλική αλκοόλη με ένα λεπτό πινέλο ζωγραφικής για την πετρωμένη λόγω υγρασίας σκονη και μια φορά τον χρόνο πλύσιμο εσωτερικα το κουτί με μαλακό σφουγγάρι. Κάντο και θα είναι πάντα το pc σου σαν να το έστησες χθές.
driverpit Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία, θα πάω αύριο να πάρω το spray να τα καθαρίσω μία όλα γιατί έχει μαζέψει πολύ πράγμα!! Στη cpu (i5 3470) έχω πολύ καλές θερμοκρασίες (30-40 βαθμούς και με τους ανεμιστήρες στο 30%) αλλά άμα είναι με αλλαγή πάστας να κατεβάσω άλλους 5-6 βαθμούς δεν θα με χάλαγε.. Το θέμα μου είναι στην gpu, κυρίως, κατά πόσο είναι δύσκολη σαν διαδικασία και αν τελικά θα αποδώσει..? Υ.Γ. Άλλο ένα πράγμα που παρατήρησα είναι ότι όταν η gpu είχε 73 βαθμούς, οι ανεμιστήρες της δούλευαν σε ρυθμούς κάτω του 45% και όταν τους ανέβασα με το speedfan στο 65% η θερμοκρασία μειώθηκε σχεδόν αμέσως... Ωραίος!! Αν το ανοίξω να το καθαρίσω κι από μέσα λες να αλλάξω και την πάστα με arctic silver? Θα βοηθήσει καθόλου?? 3-4 βαθμούς διαφορα 1
spirosd2008 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Φίλε μου, οχι πως το spray δεν κάνει δουλειά, αλλά αν θες κάνε μια μικρή επένδυση για ένα blower και θα με θυμηθείς Το δικό μου το είχα πάρει κάπου στα 35ε πριν τρια χρόνια απο ένα κατάστημα εργαλείων. Eγω καθαρίζω ως εξής. Μια φορά το μήνα blower και μαλακό μεσαίο πινέλο, 2-3 φορές τον χρόνο πέρασμα όλο το harware με ισοπροπυλική αλκοόλη με ένα λεπτό πινέλο ζωγραφικής για την πετρωμένη λόγω υγρασίας σκονη και μια φορά τον χρόνο πλύσιμο εσωτερικα το κουτί με μαλακό σφουγγάρι. Κάντο και θα είναι πάντα το pc σου σαν να το έστησες χθές. OCD και έτσι ε?
zizu10 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπόν, τα καθάρισα όλα σήμερα (κάρτα + κουτί) και τα έκανα σαν καινούρια. Με HWMonitor που ελέγχω τις θερμοκρασίες είδα ότι τρέχοντας το Planetside 2 (όλα στο high-ultra) οι θερμοκρασίες που είχα ήταν γύρω στους 63-65 βαθμούς. Σχεδόν 10 βαθμούς κάτω σε σχέση με πριν!! Σαν θερμοκρασίες είναι καλές, δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι βαρύ και τα είχα όλα στο full και δεδομένου ότι ο καιρός ακόμα είναι ζεστός και κατ'επέκταση και η θερμοκρασία στο δωμάτιο..??
trek Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 OCD και έτσι ε? Οντως αγγίζει το ocd η περίπτωση μου . Αλλά έτσι είμαι μόνο σε οτι αφορά τον υπολογιστή, το αμάξι και τον χώρο εργασίας. Στα υπόλοιπα είμαι πολύ "χύμα". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα