Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θέλω να φτιάξω ένα pc για photoshop. Το μόνο που χρειάζομαι είναι μητρική, επεξεργαστή, μνήμες, και τροφοδοτικό.  

Για κάρτα γραφικών έχω μια 6450, δε ξέρω εάν θα χρησιμεύσει πουθενά βέβαια αλλά βλέπουμε.

Διαθέτω 200-260€ 

Cpu: fx 6300 ή fx 4130

Mobo: ASUS M5A97 R2.0, AM+

Asrock 970 Pro3 R2.0

Μνήμη δε ξέρω, πάντως θέλω να είναι 4άρα ή έστω 2άρα για να χωρέσουν τα υπόλοιπα στο budget όμως θέλω να είναι γνωστές μνήμες για να μπορώ να αναβαθμίσω στο μέλλον εύκολα.

Είμαι ανάμεσα στους παραπάνω επεξεργαστές αλλά δεν ξέρω εάν θα δω καμιά σημαντική διαφορά μεταξύ τους, αν και στο μέλλον μπορεί να ασχοληθώ και με επεξεργασία βίντεο.

Τροφοδοτικό θέλω κάποιο που να αντέχει τα παραπάνω συν 3-4 σκληρούς. Προτιμώ να είναι επώνυμο και με 3ετή εγγύηση.

Καλύτερη κάρτα γραφικών δεν πρόκειται να μπει στο σύστημα αυτό πέρα από την 6450. 

Το budget νομίζω βγαίνει οριακά εάν επιλέξουμε φθηνή μητρική, αλλά δε ξέρω εάν είναι σωστό αυτό.

Όλα θέλω να τα πάρω σε μαγαζιά στην Αθήνα, μαγαζιά αξιόπιστα και με μέλλον, τουλάχιστον όσο κρατάνε οι εγγυήσεις.  Ευχαριστώ

Δημοσ.

επεξεργαστης AMD FX 6300 3.5 GHz Six Core Socket AM3+ 95W Box ΤΙΜΗ 106.80

μητρικη Asrock Socket AM3+ 970 Pro3 R2. ΤΙΜΗ 67.93

μνημη G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 Non ECC CL11 2133MH ΤΙΜΗ 76.85

συνολο 251.58

απο την στιγμη που το θελεις για photoshop τοτε θελεις μνημη.μην πεσεις κατω απο 8.βεβαια δεν χωραει τροφοδοτικο τωρα αλλα.....

αυτο Thermaltake Power Supply 530W ATX 24 pin Hamburg W0392RE ΤΙΜΗ 46.40

μια χαρα ειναι.το budget λειπει

χμμμ ακυρο.τωρα ειδα οτι θελεις απο Αθηνα....ασε που βγηκε και εκτος Budget.

Δημοσ.

Κοίταξε μιας και αναφέρεις την μνήμη, εγώ έχω συνηθίσει να δουλεύω το photoshop σε πανάρχαιο pc με 1 και 2 gb ραμ. Γι' αυτό λέω ας κόψουμε από ram για να χωρέσουν τα υπόλοιπα ας είναι και 2 gb, κάποια στιγμή βέβαια θα αναβαθμίσω.  Θέλω απλώς να ολοκληρωθεί το σύστημα για να δουλέψει, ίσως βολευτώ και με μια μεταχειρισμένη ram. Θα δούμε.

Τα μεταφορικά από vision studio στο σύνολο 6 € είναι εφόσον είναι λιγότερο από 3 κιλά το δέμα;

Δημοσ.

AMD A10- 6800K  για συνεπεξερασία με την ενσωματωμένη IGP 8760D  (135€)

ASROCK FM2A75 PRO4 M (61€)

GEIL 8GB DDR3 2133Mhz (75€)

CORSAIR VS 350Watt (35€)

---------------------------------------------

αν μπορείς βάλε και SSD ! έναν 120gb ssd sata III .

Kοίταξε και ένα σετάκι με FX 8320 + ASUS M5A97 R2.0

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία τα λες αλλά δε μπορώ να δώσω παραπάνω από 260.

τοτε θα ηταν καλο να μην τα δωσεις και να μαζεψεις μερικα λεφτα να παρεις το πισι που χρειαζεσε.

Δημοσ.

Εάν υπάρχει χαοτική διαφορά όπως δείχνει στο βίντεο μεταξύ AMD A10- 6800K και fx 6300 τότε πάω πάσο. 

Δημοσ.

Γίνεται ας πούμε να πάρω τον 6300 τώρα και αργότερα να πάρω μια κάρτα γραφικών η οποία θα βοηθάει στο photoshop?  Και τελικά να έχω ένα σύστημα πιο δυνατό απ' ότι με τον 6800Κ?  Θα γλιτώσω ένα 30άρι τώρα. Εάν με συμφέρει αυτό πόσο θα μου κοστίσει μια κάρτα γραφικών η οποία θα αποδίδει καλύτερα από την 8670d? 

Δημοσ.

Γίνεται ας πούμε να πάρω τον 6300 τώρα και αργότερα να πάρω μια κάρτα γραφικών η οποία θα βοηθάει στο photoshop?  Και τελικά να έχω ένα σύστημα πιο δυνατό απ' ότι με τον 6800Κ?  Θα γλιτώσω ένα 30άρι τώρα. Εάν με συμφέρει αυτό πόσο θα μου κοστίσει μια κάρτα γραφικών η οποία θα αποδίδει καλύτερα από την 8670d? 

Καρτα καλυτερη απο 8670d ειναι η 7770 (94€) με πολύ πιο καλή την 7790 !

Και των 2 η τιμή θα πέσει αρκετά.

Δημοσ.

επεξεργαστης AMD FX 6300 3.5 GHz Six Core Socket AM3+ 95W Box ΤΙΜΗ 106.80 €

μητρικη Asrock Socket AM3+ 970 Pro3 R2. ΤΙΜΗ 67.93 €

μνημη G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 Non ECC CL11 2133MH ΤΙΜΗ 76.85 €

αυτο Thermaltake Power Supply 530W ATX 24 pin Hamburg W0392RE ΤΙΜΗ 46.40

Οπότε αυτή η σύνθεση με συμφέρει καλύτερα για τώρα;

Εάν ναι θα ήθελα να αντικαταστήσω την ram με 4άρα στα 40 € για να χωρέσει στο budget και έπειτα την αναβαθμίζω στο μέλλον. Μαζί με τα γραφικά.

Θέλω όμως να βάλω μια μνήμη η οποία θα υπάρχει στο μέλλον, μην έχει τίποτα χαρακτηριστικά τα οποία δε θα μπορώ να τα βρω πουθενά στο μέλλον.

Δημοσ.

Οχι ASROCK μητρική με 970 ! Κακές υλοποιήσεις με ένα πρόβλημα στον αισθητήρα θερμόκ. του VRM . Θα κοιτάξεις την ASUS M5A97 R2.0 (όχι την LE)

Κατά τα άλλα μια χαρά είσαι.

Πάντως θα κέρδιζες πολλά αν πήγαινες σε FX 8320 για επεξεργασία .

Δημοσ.

AMD A10- 6800K  για συνεπεξερασία με την ενσωματωμένη IGP 8760D  (135€)

ASROCK FM2A75 PRO4 M (61€)

GEIL 8GB DDR3 2133Mhz (75€)

CORSAIR VS 350Watt (35€)

---------------------------------------------

αν μπορείς βάλε και SSD ! έναν 120gb ssd sata III .

Kοίταξε και ένα σετάκι με FX 8320 + ASUS M5A97 R2.0

Σε λίγο θα συγκρίσεις τους amd και με τους pentium 4 για να πείσεις τον κόσμο για της απόψεις σου.

Οι haswell πλέον έχουν και opencl και opengl,οπότε είναι απαράδεκτο να βάζεις τόσο παλιό συγκριτικό,ιδίως όταν επιταχύνονται μόνο συγκεκριμένα φίλτρα και λειτουργίες από την «κάρτα γραφικών» .

http://www.tomshardware.com/reviews/core-i7-4770k-haswell-performance,3461-3.html

Δημοσ.

Εσύ βλέπεις κάποιο συγκριτικό ? 

Την χρησιμότητα της IGP και του openCL δείχνω, παραπάνω και του είπα αν είναι να κρατήσει την 6450 για να βάλει FX 6300 , είναι καλύτερα να πάει σε A10-6800K με IGP . 

Το βιντεάκι δεν έχει ούτε A10-6800K ούτε FX 6300 ....

Ότι νάναι φίλε .... Και μετά λυπάσαι κι όλας .... 

( Η adobe θα επεκτείνει την χρήση του opencl ... ) .

Δημοσ.

Την χρησιμότητα της IGP και του openCL δείχνω, παραπάνω και του είπα αν είναι να κρατήσει την 6450 για να βάλει FX 6300 , είναι καλύτερα να πάει σε A10-6800K με IGP . 

Καλός, τότε το φταίξιμο πάει στην amd που θα μπορούσε να έχει στο βίντεο δυο amd επεξεργαστές τον έναν με και τον άλλον χωρίς igp.Το βίντεο όπως είναι, είναι trash talk έναντι στην intel. (πλέον)

Εσύ όταν βλέπεις δίπλα δίπλα δυο επεξεργαστές να κάνουν την ίδια λειτουργία πως το λες δηλαδή;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...