anestisth Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους!!! Βρήκα πρόσφατα αυτό το προγραμμα προστασίας... http://www.yac.mx/en/isafe-virus-removal-tool.html Με την πρώτη ματιά φαίνεται εντυπωσιακό. Αφού το εγκατέστησα βρήκε ιούς, σκουλίκια και τρογιανς. Ταχύτατο στις εκτελέσεις του, δεν τραβάει πόρους και δεν σε ενοχλεί με μνμ και είναι και free. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!! Επειδή είναι όμως σχετικά άγνωστο πρόγραμμα έχω τις επιφυλάξεις μου ως προς την εγκυρότητα του. Και επιπλέον άρχισαν να τρέχουν κάποιες περίεργες διεργασίες, άγωστες μέχρι τώρα. π.χ. isafescv.exe και μερικές άλλες που δεν τις θυμάμαι τώρα άλλα έχουν το χαρακτηριστικό να ξεκινούν από isafe... ή isa.. Για μερικές από αυτές που έψαξα βρήκα πως είναι malware. Τώρα που το απεγκατέστησα συνεχίζουν να τρέχουν κάποιες ύποπτες διεργασιες. Στο ιντερνετ δεν βρήκα πληροφορίες για το ποιόν του. Έχω και άλλες πολλές σημαντικές πληροφορίες για τη συμπεριφόρα του που το καθιστά ύποπτο, αλλά δεν είμαι κοντά στο προσωπικο μου κομπιουτερ. Αν υπάρχει διάθεση για κουβέντα θα συμπληρώσω και άλλα. Είναι αξιόπιστο ή όχι αυτό το πρόγραμμα τελικά????
flik Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν θα το εμπιστευόμουν. Όχι γιατί θα σου προκαλέσει προβλήματα, αλλά πολύ φρου φρου κι αρώματα είναι. Αυτά που σου βρήκε να είναι κάτι cookies. Για trojans, worms κτλ, πάρα πολύ χλωμό, να είχες πριν κάποιο av και να μη σου έβρισκε τίποτα και αυτό να σου βρήκε πολλά και διάφορα. Υπάρχουν αξιόπιστα free, όπως το avast, avg free, panda cloud. Τώρα δοκιμάζω και το 360 που παρόλο δεν είναι δημοφιλές, τουλάχιστον χρησιμοποιεί γνωστές μηχανές. Το YAC αν είχε καμια engine αγορασμένη απο γνωστή εταιρεία, κάτι γίνεται.
Destro.Malhunt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Όπως σου είπε και ο flik παραπάνω, μόνο antivirus δεν το λες (άφησε να περάσει για πλάκα ένας Win32/Zbot). Υποτίθεται ότι σου καθαρίζει temp files, registry κ.λπ. (YAC = Yet Another Cleaner) και σου προστατεύει τις ρυθμίσεις των browser που έχεις - κατάφερε να εμποδίσει την εγκατάσταση toolbar (με πολύ πρήξιμο - κάθε 1 sec πετούσε και popup για το ότι τα έχει καταφέρει) αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει την αλλαγή της search engine (πράγμα που υποστηρίζει ότι το κάνει). Ανοίγει με τα Windows και σου πετάει άλλο ένα ενοχλητικό popup για (και καλά) να βελτιώσει την ταχύτητα που αυτά ανοίγουν. Προφανώς, ακόμα και μετά που το έχεις τρέξει και έχει κάνει την δουλειά του, το popup συνεχίζει να εμφανίζεται ζητώντας σου το ίδιο πράγμα. Η official σελίδα του: http://www.yac.mx/en/top-antivirus.html Εγκαθιστάται στο %appdata% σε δικό του φάκελο (iSafe), ο οποίος παραμένει με ένα απλό αρχείο ρυθμίσεων αφού το κάνεις απεγκατάσταση. Στην απεγκατάσταση δεν θα πρέπει να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Τώρα δοκιμάζω και το 360 που παρόλο δεν είναι δημοφιλές, τουλάχιστον χρησιμοποιεί γνωστές μηχανές. Πως πάει αυτή η δοκιμή; Και τι ακριβώς κάνεις για να το δοκιμάσεις;
flik Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Πως πάει αυτή η δοκιμή; Και τι ακριβώς κάνεις για να το δοκιμάσεις; Μερικά προγράμματα τα δοκιμάζω μόνο με detection tests, επάνω σε ένα set (50-200 δείγματα ιών) ανα ημέρα. Μερικά άλλα, αν διαθέτω χρόνο, που στηρίζονται σε behavior blocking (εννοώ γενικά η προστασία όταν το εκτελείς) τα βάζω σε virtual machines και τα τεστάρω real time. Τώρα γράφω στο thread της ψηφοφορίας την άποψή μου μέχρι τώρα.
Destro.Malhunt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Μερικά προγράμματα τα δοκιμάζω μόνο με detection tests, επάνω σε ένα set (50-200 δείγματα ιών) ανα ημέρα. Μερικά άλλα, αν διαθέτω χρόνο, που στηρίζονται σε behavior blocking (εννοώ γενικά η προστασία όταν το εκτελείς) τα βάζω σε virtual machines και τα τεστάρω real time. Τώρα γράφω στο thread της ψηφοφορίας την άποψή μου μέχρι τώρα. Ωραία. Τι μέτρα παίρνεις για να κρατήσεις τον ιό στη vm μέσα; Κάνεις και κάποια ανάλυση; Ποια εργαλεία προτιμάς; Έχεις και physical μηχάνημα για τις ειδικές περιπτώσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα