Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια διαβασα-διαβασα αλλα μπερδευομαι...Μολις πριν λιγο αγορασα καινουργιους εναν ssd της samsung k εναν σκληρο της western digital 1GB.Θελω την βοηθεια σας να τους στησω απο την αρχη,για να μην κανω καμια πατατια κ τρεχω μετα.Πως ξεκιναω βημα-βημα συνδεσμολογια κτλ, κ τι ρυθμιζω.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Παιδια διαβασα-διαβασα αλλα μπερδευομαι...Μολις πριν λιγο αγορασα καινουργιους εναν ssd της samsung k εναν σκληρο της western digital 1GB.Θελω την βοηθεια σας να τους στησω απο την αρχη,για να μην κανω καμια πατατια κ τρεχω μετα.Πως ξεκιναω βημα-βημα συνδεσμολογια κτλ, κ τι ρυθμιζω.Ευχαριστω.

Καταρχήν, ποια μητρική έχεις?

Δημοσ.

Δυστυχώς, η μητρική σου δεν υποστηρίζει SATA 3.

Anyway, βρες 2 sata καλώδια,

sata-cable-clip.JPG(Μπορεί να είναι και μαύρα.)

και βάλε τα σε αυτές τις υποδοχές:

TaTOJvg.png

Την άλλη άκρη του καλωδίου την συνδέεις στον εκάστοτε δίσκο.

Μετά βρες απ τα καλώδια που βγαίνουν απ το τροφοδοτικό σου τα Sata, είναι αυτά:

sata-power-cable.jpg

Πάλι θα χρειαστείς 2 (ένα για τον κάθε δίσκο).

Το τελικό αποτέλεσμα της συνδεσμολογίας πρέπει να μοιάζει κατά πολύ σε αυτό:

hdd_sata_connected2.jpg(Αριστερά το Sata καλώδιο που μπαίνει στη μητρική, και δεξιά το Sata καλώδιο που βγαίνει απ το τροφοδοτικό.)

Τώρα μπες στο Bios της μητρικής, (αν δε ξέρεις πως, ρώτα) και βάλε τον SSD σε AHCI mode, λογικά θα το υποστηρίζει η μητρική σου. Δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται να βάλεις και τον HDD (Western Digital 1TB) σε AHCI mode, σ' αυτό ας απαντήσει κάποιος συμφορουμίτης.

Υ.Γ.

Καλορίζικα! :)

• Like 2
Δημοσ.

δυστυχως η μητρικη σου δε διαθετει σατα3 ! κατω αριστερα στην εικονα ειναι οι μπλε θυρες σατα2 , συνδεσε εκει σε οποιες θελεις και τους δυο σκληρους και μετα κανε εγκατασταση των win  στον ssd οπως ακριβως θα εκανες και στον μηχανικο !

αφου διαβασες θα  ξερεις φανταζομαι για  ahci mode κτλ

υγ . αναλυτικοτατος ο απο πανω με προλαβε την ωρα που εγραφα το μηνυμα μπραβο για τον κοπο του να στα εξηγησει ολα τοσο αναλυτικα ..

• Like 1
Δημοσ.

δυστυχως η μητρικη σου δε διαθετει σατα3 ! κατω αριστερα στην εικονα ειναι οι μπλε θυρες σατα2 , συνδεσε εκει σε οποιες θελεις και τους δυο σκληρους και μετα κανε εγκατασταση των win  στον ssd οπως ακριβως θα εκανες και στον μηχανικο !

υγ . αναλυτικοτατος ο απο πανω με προλαβε την ωρα που εγραφα το μηνυμα μπραβο για τον κοπο του να στα εξηγησει ολα τοσο αναλυτικα ..

Πρέπει να βάλει και τον HDD σε AHCI?

Δημοσ.

Δυστυχώς, η μητρική σου δεν υποστηρίζει SATA 3.

Anyway, βρες 2 sata καλώδια,

sata-cable-clip.JPG(Μπορεί να είναι και μαύρα.)

και βάλε τα σε αυτές τις υποδοχές:

TaTOJvg.png

Την άλλη άκρη του καλωδίου την συνδέεις στον εκάστοτε δίσκο.

Μετά βρες απ τα καλώδια που βγαίνουν απ το τροφοδοτικό σου τα Sata, είναι αυτά:

sata-power-cable.jpg

Πάλι θα χρειαστείς 2 (ένα για τον κάθε δίσκο).

Το τελικό αποτέλεσμα της συνδεσμολογίας πρέπει να μοιάζει κατά πολύ σε αυτό:

hdd_sata_connected2.jpg(Αριστερά το Sata καλώδιο που μπαίνει στη μητρική, και δεξιά το Sata καλώδιο που βγαίνει απ το τροφοδοτικό.)

Τώρα μπες στο Bios της μητρικής, (αν δε ξέρεις πως, ρώτα) και βάλε τον SSD σε AHCI mode, λογικά θα το υποστηρίζει η μητρική σου. Δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται να βάλεις και τον HDD (Western Digital 1TB) σε AHCI mode, σ' αυτό ας απαντήσει κάποιος συμφορουμίτης.

Υ.Γ.

Καλορίζικα! :)

Βρε φιλε μου χιλια καλα να εχεις στην ζωη σου!Σε ευχαριστω παρα πολυ για αυτο που εκανες.Πολυ αναλυτικοτατος.Τωρα πηγα κ πηρα τα 2 καλωδια sata κ ξεκιναω.... :-D

Ευχαριστω κ σενα φιλε κ ολα τα παιδια για το ενδιαφερον σας!!!

• Like 1
Δημοσ.

Σε ahci mode μπαίνει ο controller άρα και όλοι οι δίσκοι που ειναι συνδεδεμένοι σε αυτόν.

Oh. Δε το θυμόμουν αυτό, έχω να ασχοληθώ (σε βάθος) με SSD απ τον Απρίλη του 2012 που πήρα τον δικό μου,

Δημοσ.

Σε ahci mode μπαίνει ο controller άρα και όλοι οι δίσκοι που ειναι συνδεδεμένοι σε αυτόν.

Δηλαδη τι πρεπει να κανω τωρα;Ευχαριστω.

Δημοσ.

Τους έβαλες και τους δυο δίσκους?

Αν ναι, μπες στο BIOS βάλε τον controller σε AHCI, και κάνε εγκατάσταση των windows στον SSD.

Δημοσ.

Oh. Δε το θυμόμουν αυτό, έχω να ασχοληθώ (σε βάθος) με SSD απ τον Απρίλη του 2012 που πήρα τον δικό μου,

Να σε ρωτησω φιλε μου κ σενα κατι για να μην ζαλιζω τα αλλα τα παιδια!Εχω βαλει στο κουτι πρωτα τον ssd που ειχε θεση ετοιμη κ ακριβως απο κατω τον σκληρο τον μεγαλο που ομως το ανοιχτο του μερος(πλευρα)κοιταζει προς τα κατω,στον πατο του κουτιου.Ειναι σωστα βαλμενος;

Δημοσ.

κεκτημενη ταχυτητα η απαντηση μου !

στις μητρικες που εχουν και σατα 2 και σατα 3 υπαρχουν controllers για  σατα2  και controllers Gsata για σατα3 .

οι μητρικη του ts που εχει μονο σατα 2 εξυπακουεται πως θα γυρισουν ολοι οι δισκοι ahci mode ..

τιποτα ! το γυριζεις κανονικα σε ahci mode και εισαι οκ ! μια χαρα εχεις βαλει τον δισκο σου αν τα καλωδια βγαινουν  απ την μερια οπως βγαινουν ακριβως και του ssd ..

Δημοσ.

Αα ξεχασα να σας πω οτι εβαλα κ ενα 12αρι ανεμιστηρακι.Αυτο εχει ενα καλωδιο με βισματακι με 3 υποδοχες μικρες.Που παει αυτο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...