SakafliaC Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα! Αποφάσισα να δοκιμάσω και στο pc την Apple, μιας και στο κινητό είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απ τα iPhone που χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια. Έχω βρει ένα μεταχειρισμένο pro 15 ιντσών με core i5 2.4 ghz, 8gb ram και 2 ssd δίσκους των 256gb αν θυμάμαι καλά. Δεν θυμάμαι έτους, αλλά σίγουρα δεν έχει retina οθόνη. Θα θελα να μου πείτε κατ αρχήν αν τα 1000ε είναι καλή τιμή αγοράς. Επίσης εφ όσον είναι εκτός εγγύησης υπάρχει τρόπος να προσθέσω εγώ κάποια κάπως? Τέλος όταν δίνει η Apple το νέο os το laptop θ αναβαθμίζεται κανονικά μόνο του ή θα πρέπει να το αγοράσω? Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω? Ευχαριστώ! Sent from my iPhone using Insomnia
haHa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Αρκετα ακριβο για μηχανημα 3+ ετων. Στα ιδια σχεδον χρηματα βρισκεις macbook air καλυτερων επιδοσεων και με 3πλασια αυτονομια. 1
paularas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 με πιο αργό επεξεργαστή, λιγότερο σκληρό που δεν αναβαθμίζεται, μικρότερη οθόνη και λιγότερη ram που δεν αναβαθμίζεται. αλλά ναι, τεράστια αυτονομία. για δείξε τον υπολογιστή όμως μήπως πραγματικά δεν αξίζει (γιατί εάν είναι 15άρι τίποτα early '11 καλύτερα να το ψάξεις παραπάνω)
haHa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 με πιο αργό επεξεργαστή, λιγότερο σκληρό που δεν αναβαθμίζεται, μικρότερη οθόνη και λιγότερη ram που δεν αναβαθμίζεται. αλλά ναι, τεράστια αυτονομία. για δείξε τον υπολογιστή όμως μήπως πραγματικά δεν αξίζει (γιατί εάν είναι 15άρι τίποτα early '11 καλύτερα να το ψάξεις παραπάνω)Ο επεξεργαστής του air δεν ειναι πιο αργος. Εχει χαμηλότερη συχνοτητα, αλλα ειναι ταχυτερος απο τον επεξεργαστή (i5 520m) του εν λογω macbook pro.(mid 2010)Φυσικα εχει κ πιο γρηγορη καρτα γραφικων το air. Και εχει κ αισθητα πιο γρηγορο σκληρο δισκο κ πιο γρηγορη διασυνδεση: usb 3.0 κ thunderbolt. Και πιο γρηγορο wifi. Μνημη εννοειται πως θα βαλει εξαρχης 8gb. Τωρα οτι θα υπαρχουν ατομα που θα παρουν υπολογιστη πανω απο 3 ετων χωρις εγγυηση για 1000 ευρω, δεν αμφιβαλλω.Εδω κρινουν την ταχύτητα του επεξεργαστή απο την συχνότητα του... 1
SakafliaC Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν έχω photo παιδιά, πείτε μου τι θέλετε να τον ρωτήσω για να σας πω. Επίσης σκέφτομαι να βάλω έναν ακόμα μεγαλύτερο ssd και στη θέση του 2ου να βάλω dvd player για όταν και αν χρειαστεί. Γίνεται αυτό σωστά? Ενώ στο air όχι? Sent from my iPhone using Insomnia
ozelot Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Αν είναι μοντέλο Mid 2010, MacBookPro6,2 να έχεις υπ' όψη σου ότι μια παρτίδα από αυτά βγήκε με προβληματική GPU, κάτι που προκαλεί kernel panics, κολλήματα κ.α. Αν λοιπόν πέσεις στην περίπτωση .... Δεν έχω photo παιδιά, πείτε μου τι θέλετε να τον ρωτήσω για να σας πω.Επίσης σκέφτομαι να βάλω έναν ακόμα μεγαλύτερο ssd και στη θέση του 2ου να βάλω dvd player για όταν και αν χρειαστεί. Γίνεται αυτό σωστά? Ενώ στο air όχι?Sent from my iPhone using Insomnia Αρχικά να σου πει για ποιό μοντέλο πρόκειται. Όσο αφορά στις παρεμβάσεις που θέλεις να κάνεις, δεν νομίζω ότι ενδείκνυνται γενικότερα σε ένα παλιό μηχάνημα. Πέρα από αυτό ο υπάρχων SSD είναι μια χαρά, σε περίπτωση που έχεις ογκώδη αρχεία απλά τα αποθηκεύεις σε ένα εξωτερικό μηχανικό δίσκο. Όσο αφορά στον DVD player, απλά παίρνεις έναν εξωτερικό και κάνεις εξ ίσου καλά την δουλειά σου. Ο δεύτερος SSD είναι πολύ χρήσιμος για Time Machine backups για παράδειγμα. Δεν συνιστάται να τον καταργήσεις.
SakafliaC Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 2010 είναι, τώρα ρώτησα. Sent from my iPhone using Insomnia Τα λεφτά εσένα ozelot σου φαίνονται οκ? Μιλάτε γιατί την Κυριακή το παίρνω Sent from my iPhone using Insomnia
ozelot Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Είμαι της ίδιας άποψης με τον φίλο haHa, είναι αρκετά τα λεφτά για μηχάνημα τριετίας, ενώ θα σου συνιστούσα να δεις και το θέμα των προβλημάτων που ανέφερα προηγούμενα. Ρίξε και μια ματιά στο άρθρο.
SakafliaC Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Το θέμα είναι ότι με 1000ε είτε παίρνω το πιο ψόφιο 13αρι air είτε 11αρι.. Και να πω εδώ ότι κατά βάση το θέλω για ταινίες, λίγο youtube χαζολόγισμα δηλαδή, δε θα δουλεύω κάτι βαρύ με το μηχάνημα. Γι αυτό και γούσταρα 15αρα οθόνη. Sent from my iPhone using Insomnia
ozelot Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Τι να σου πω, για αυτά που θέλεις να κάνεις το μηχάνημα είναι μια χαρά, έχει και το + του δεύτερου SSD. Τώρα, αν δεν έχει θέμα με την κάρτα γραφικών, πάρτο να κάνεις το κέφι σου. Αν δε ρίξει την τιμή, ακόμη καλύτερα.
SakafliaC Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Θα το τσιμπήσω Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Sent from my iPhone using Insomnia
ozelot Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Να είσαι καλά, αλλά αναμένουμε εντυπώσεις !. Πάντως μιας και αποκτάς το πρώτο σου Mac, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο.
haHa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Το θέμα είναι ότι με 1000ε είτε παίρνω το πιο ψόφιο 13αρι air είτε 11αρι.. Εχε υποψην σου οτι αυτο που θα παρεις ειναι ακομα πιο ψοφιο και ειναι κ 3 ετων.. Μην σε ξαφνιασει αν αρχισουν τα προβλήματα. Κοιτα κ εδω για μεταχειρισμενα: http://www.insomnia.gr/classifieds/apple/macbook/ Μπορεις να βρεις ταχυτερα, φθηνοτερα, νεώτερα λαπτοπ. Ακομα κ εντος εγγυησης.
iMarilina Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Το θέμα είναι ότι με 1000ε είτε παίρνω το πιο ψόφιο 13αρι air είτε 11αρι.. Εχε υποψην σου οτι αυτο που θα παρεις ειναι ακομα πιο ψοφιο και ειναι κ 3 ετων.. Μην σε ξαφνιασει αν αρχισουν τα προβλήματα. Δεν ειναι απαραίτητο ναναι ψόφιο. Με 8 ραμ και ssd και χωρίς βαριές εργασίες μια χαρα θαναι. Αφού λέει ότι δεν το θέλει για πολλά πολλά.
haHa Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ειναι απαραίτητο ναναι ψόφιο. Με 8 ραμ και ssd και χωρίς βαριές εργασίες μια χαρα θαναι. Αφού λέει ότι δεν το θέλει για πολλά πολλά.Συγκριτικα το εθεσα:Αν θεωρει το τωρινο air(εστω κ το basic) ψοφιο, τοτε αυτο που κοιταει ειναι ακομα πιο ψοφιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα