Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

θα ηθελα μια συγκριση μεταξυ των VGA αυτων, ρεαλιστικη, οχι απο fan girls/cheerleaders.

τι διαφορες εχουν οι παρακατω? 

Sapphire Radeon HD7970 3GB Dual-X

Palit GeForce GTX 770 JetStream 4GB mit

δεν θα κανω OC στην VGA

σε τι υπερτερουν οι παραπανω VGA? και σε τι δεν ειναι καλοι?

τι αλλες εναλλακτικές έχω?

χρηση gaming και μετρια επεξεργασια βιντεο/εικονας (οχι κατι τρομερο τυπου ταινιας, αλλα tutorials για ytube και gameplays, τετοια επεξεργασια βινεο εννοω)

δεν κανω ενα ποστ για να βρω το καλύτερο γιατι σαφως δεν υπαρχει, καποιο VGA ειναι καλο σε κατι αλλο και καποιο αλλο VGA σε κατι αλλο και παει λεγωντας.. 

ρωταω γιατι θελω να αγορασω πισι και με προβληματιζει το θεμα αυτο.

Ευχαριστω για τον χρονο σας!

Δημοσ.

Γεια σας!

θα ηθελα μια συγκριση μεταξυ των VGA αυτων, ρεαλιστικη, οχι απο fan girls/cheerleaders.

τι διαφορες εχουν οι παρακατω? 

Sapphire Radeon HD7970 3GB Dual-X

Palit GeForce GTX 770 JetStream 4GB mit

δεν θα κανω OC στην VGA

σε τι υπερτερουν οι παραπανω VGA? και σε τι δεν ειναι καλοι?

τι αλλες εναλλακτικές έχω?

χρηση gaming και μετρια επεξεργασια βιντεο/εικονας (οχι κατι τρομερο τυπου ταινιας, αλλα tutorials για ytube και gameplays, τετοια επεξεργασια βινεο εννοω)

δεν κανω ενα ποστ για να βρω το καλύτερο γιατι σαφως δεν υπαρχει, καποιο VGA ειναι καλο σε κατι αλλο και καποιο αλλο VGA σε κατι αλλο και παει λεγωντας.. 

ρωταω γιατι θελω να αγορασω πισι και με προβληματιζει το θεμα αυτο.

Ευχαριστω για τον χρονο σας!

Για την amd που ανεφερες ξεχασε την μιας και λογικα σε ενα μηνα που θα παρεις το pc θα εχει βγει η καινουργια σειρα,και αν την προλαβεις σε αυτη θα κοιταξεις. Απο 770 αν παιζεις σε 23-24'' οθονη πας στην http://www.skroutz.gr/s/3389787/Gigabyte-GeForce-GTX770-2GB-WindForce-3X-OC.html Gigabyte εκδοση με 3 χρονια εγγυηση(ή Asus ή Msi οτι βρεις φτηνοτερο) η Palit δινει μονο 2 χρονια εγγυηση. Σε 4gb πας μονο αν πετυχεις καμια προσφορα κατω τον 400 ευρο πχ http://www.skroutz.gr/s/3540598/Gigabyte-GeForce-GTX770-4GB-WindForce-3X-OC.html. Και οι 2 καρτες ειναι παρα πολυ καλες απλα η 770 της Nvidia εχει το καλο οτι ειναι δυνατοτερη αν δεν ασχοληθεις με oc στην καρτα γραφικων,εκει ειναι που η Amd ειναι δυνατοτερη κανει παρα πολυ καλο Oc που ανεβαζει πολυ τις επιδοσεις της.

Αρα προς το παρον μιας και δεν γνωριζουμε τις νεες καρτες amd, αν δεν ασχοληθεις με oc πας στην 770(απο Gigabyte ή msi ή Asus) λογω 3 ετων εγγυησης(ή Evga) απο εξωτερικο,οποια εκδοση βρεις φτηνοτερη.

Δημοσ.

H 7970 δεν ειναι ghz edition επομένως να περιμένεις ελάχιστα μικρότερες επιδόσεις απο 770. Γενικά η 770 με την 7970 Ghz ειναι στα ίδια επίπεδα (ανάλογα το παιχνίδι υπερτερεί η μία έναντι της άλλης). Η συγκεκριμένη υλοποίηση της 770 έχει 4gb μνήμης. Ανάμεσα στις 2 αν είναι στην ίδια τιμή θα επέλεγα την 770.  Ανάμεσα σε 770 2gb και 7970 ghz vaporx επέλεξα την 7970 (στην ίδια τιμή). Γενικά μην περιμένεις να σε βγάλει κανείς απο τη δύσκολη θέση. Θα ακούσεις απόψεις και απο τις 2 πλευρές. Σε επίπεδο απόλαυσης θα είσαι περίπου στα ίδια όποια και να επιλέξεις.

Επίσης για το oc που λέγαμε, εγώ δεν το έχω χρειαστεί ποτέ μέχρι σήμερα ούτε καν σε crysis 3 και metro LL.

• Like 1
Δημοσ.

H 7970 δεν ειναι ghz edition επομένως να περιμένεις ελάχιστα μικρότερες επιδόσεις απο 770. Γενικά η 770 με την 7970 Ghz ειναι στα ίδια επίπεδα (ανάλογα το παιχνίδι υπερτερεί η μία έναντι της άλλης). Η συγκεκριμένη υλοποίηση της 770 έχει 4gb μνήμης. Ανάμεσα στις 2 αν είναι στην ίδια τιμή θα επέλεγα την 770.  Ανάμεσα σε 770 2gb και 7970 ghz vaporx επέλεξα την 7970 (στην ίδια τιμή). Γενικά μην περιμένεις να σε βγάλει κανείς απο τη δύσκολη θέση. Θα ακούσεις απόψεις και απο τις 2 πλευρές. Σε επίπεδο απόλαυσης θα είσαι περίπου στα ίδια όποια και να επιλέξεις.

Επίσης για το oc που λέγαμε, εγώ δεν το έχω χρειαστεί ποτέ μέχρι σήμερα ούτε καν σε crysis 3 και metro LL.

Για την amd που ανεφερες ξεχασε την μιας και λογικα σε ενα μηνα που θα παρεις το pc θα εχει βγει η καινουργια σειρα,και αν την προλαβεις σε αυτη θα κοιταξεις. Απο 770 αν παιζεις σε 23-24'' οθονη πας στην http://www.skroutz.gr/s/3389787/Gigabyte-GeForce-GTX770-2GB-WindForce-3X-OC.html Gigabyte εκδοση με 3 χρονια εγγυηση(ή Asus ή Msi οτι βρεις φτηνοτερο) η Palit δινει μονο 2 χρονια εγγυηση. Σε 4gb πας μονο αν πετυχεις καμια προσφορα κατω τον 400 ευρο πχ http://www.skroutz.gr/s/3540598/Gigabyte-GeForce-GTX770-4GB-WindForce-3X-OC.html. Και οι 2 καρτες ειναι παρα πολυ καλες απλα η 770 της Nvidia εχει το καλο οτι ειναι δυνατοτερη αν δεν ασχοληθεις με oc στην καρτα γραφικων,εκει ειναι που η Amd ειναι δυνατοτερη κανει παρα πολυ καλο Oc που ανεβαζει πολυ τις επιδοσεις της.

Αρα προς το παρον μιας και δεν γνωριζουμε τις νεες καρτες amd, αν δεν ασχοληθεις με oc πας στην 770(απο Gigabyte ή msi ή Asus) λογω 3 ετων εγγυησης(ή Evga) απο εξωτερικο,οποια εκδοση βρεις φτηνοτερη.

πολυ κατατοπιστικοι και οι δυο σας,

Σας ευχαριστω!

Δημοσ.

Προτείνω gtx770 αν ομως έχουν κατασκευάσει πιο αθορυβο συστημα ψύξης απο προηγουμενες σειρες. Θεμα σύγκρισης δε παιζει, ή κοιτας τη vaporx ghz edition που είναι αρκετα αθορυβη (σχετικο παντα) ή οποιαδήποτε αλλη ghz.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που δεν θα κανει Oc η καλυτερη λυση ειναι η 770 που ειναι δυνατοτερη σε stock,ειναι απλα τα πραγματα δεν χρειαζονται πολλες αποψεις. Μπορει να το ψαξει και σε forum για συγκριτικα αλλα στα πιο πολλα η 7970 ειναι με oc πανω.

Μια παρατηρηση μονο να προτιμησεις εταιριες με 3 χρονια εγγυηση(Gigabyte,Msi,Asus,Evga κυριως)αναλογα με το ποια βρεις φτηνοτερη.

Δημοσ.

Προτείνω gtx770 αν ομως έχουν κατασκευάσει πιο αθορυβο συστημα ψύξης απο προηγουμενες σειρες. Θεμα σύγκρισης δε παιζει, ή κοιτας τη vaporx ghz edition που είναι αρκετα αθορυβη (σχετικο παντα) ή οποιαδήποτε αλλη ghz.

δεν με νοιαζει το κομματι του θορυβου μιας και το 80% της χρησης που κανω εχω τα ηχεια παντα στη μεση της εντασης οποτε δεν θα ακουγετε καθολου το πισι! :P

Απο την στιγμη που δεν θα κανει Oc η καλυτερη λυση ειναι η 770 που ειναι δυνατοτερη σε stock,ειναι απλα τα πραγματα δεν χρειαζονται πολλες αποψεις. Μπορει να το ψαξει και σε forum για συγκριτικα αλλα στα πιο πολλα η 7970 ειναι με oc πανω.

Μια παρατηρηση μονο να προτιμησεις εταιριες με 3 χρονια εγγυηση(Gigabyte,Msi,Asus,Evga κυριως)αναλογα με το ποια βρεις φτηνοτερη.

εαν κανω OC θα χρειαστω και καλυτερη ψυξη? ή τα ανεμιστηρακια του κουτιου (6-8 στο συνολο) και το στοκ ανεμιστηράκι της καρτας φτανει?

Δημοσ.

Πας για την 770 ή 7970ghz ή περιμένεις ενα μήνα να δεις τις καινούριες amd και τις τιμες τους. Νομίζω οτι αν σκέφτεσαι λογικα θα κανεις το τριτο που σου προτεινω μπας και δουμε γενικη αλλαγη στις τιμες που ισως επηρεάσουν και τις nvidia. Ενας μήνας ειναι μαλλον, αραξε..:)

Δημοσ.

Πας για την 770 ή 7970ghz ή περιμένεις ενα μήνα να δεις τις καινούριες amd και τις τιμες τους. Νομίζω οτι αν σκέφτεσαι λογικα θα κανεις το τριτο που σου προτεινω μπας και δουμε γενικη αλλαγη στις τιμες που ισως επηρεάσουν και τις nvidia. Ενας μήνας ειναι μαλλον, αραξε.. :)

αραζω φιλε μου, ουτως η αλλως σε ενα μηνα θα εχω ολα τα λεφτα για το πισι, τελη Οκτωμβρη συγκεριμενα οταν θα πέσει το check ;)

Δημοσ.

Κοιτα στη δικια μου (vaporx) με κουτι haf 912+ με ενα ανεμιστηρα 200mm εισοδου και 1 120mm εξοδου + το συστημα ψυξης της vaporx δεν εχω περασει ποτε τους 63 - 64 . Βαθμους. Σε oc τεσταρισμα φτανει μεχρι 67 68

Δημοσ.

δεν με νοιαζει το κομματι του θορυβου μιας και το 80% της χρησης που κανω εχω τα ηχεια παντα στη μεση της εντασης οποτε δεν θα ακουγετε καθολου το πισι! :P

εαν κανω OC θα χρειαστω και καλυτερη ψυξη? ή τα ανεμιστηρακια του κουτιου (6-8 στο συνολο) και το στοκ ανεμιστηράκι της καρτας φτανει?

Και οι 3 εταιριες(Gigabyte,Asus,Msi)που βγαζουν και Amd και Nvidia εχουν παρα πολυ καλα συστηματα ψυξης για τις καρτες.Εγω πχ επειδη δεν ηθελα να ασχοληθω με το Oc στην καρτα γραφικων γιαυτο αγορασα την 770. 

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα στη δικια μου (vaporx) με κουτι haf 912+ με ενα ανεμιστηρα 200mm εισοδου και 1 120mm εξοδου + το συστημα ψυξης της vaporx δεν εχω περασει ποτε τους 63 - 64 . Βαθμους. Σε oc τεσταρισμα φτανει μεχρι 67 68

κοιτα δεν ειμαι γνωστης.. οποτε δεν μου λενε κατι αυτα τα νουμερα, μετα απο ποση θερμοκρασια θα εχω προβλημα? εσενα που ανέβηκε μονο 4  βαθμους καλα ειναι? 

το κουτι μου θα ειναι παρομοιο με το δικο σου, μπορει και full tower, +ποιο πολλα fans (για καλυτερο air flow και περισσοτερη ομορφια)

δεν νομιζω να εχουν και μεγαλη διαφορα τα στοκ συστηματα ψυξης... ή κανω λαθος?

Και οι 3 εταιριες(Gigabyte,Asus,Msi)που βγαζουν και Amd και Nvidia εχουν παρα πολυ καλα συστηματα ψυξης για τις καρτες.Εγω πχ επειδη δεν ηθελα να ασχοληθω με το Oc στην καρτα γραφικων γιαυτο αγορασα την 770. 

δηλαδη αφηνεις να εννοηθει οτι δεν θα εχω προβλημα με λιγο OC στην VGA με στοκ ανεμιστηρακια και τα ανεμηστιρακια κουτιου που θα εχω..?  

Δημοσ.

Σε μεγαλο κουτι ναι δεν θα εχεις προβλημα. Ακομα και κουτια των 100-120 ευρο Midi Tower ειναι παρα πολυ καλα γιαυτο. Και δεν χρειαζεται να γεμισεις το κουτι Fans,αν παρεις ενα αξιοπρεπες κουτι με πχ 4-5 fans μεσα τοτε εισαι μια χαρα.

Να μην ξεχναμε οτι δυστηχως στα pc χανεται γρηγορα η αξια αυτων που αγοραζουμε και ετσι οσο λιγοτερα λεφτα δωσουμε τοσο λιγοτερα θα χασουμε στην αλλαγη στο μελλον. Αν μπορεις πχ να κερδισεις ακομα και 40-50ευρο απο την καρτα γραφικων προτιμησε την φτηνοτερη και κρατα τα λεφτα αυτα για μελλοντικη καρτα γραφικων.

πχ 

http://www.skroutz.gr/s/3389787/Gigabyte-GeForce-GTX770-2GB-WindForce-3X-OC.html 371ευρο

http://www.skroutz.gr/s/3560330/Palit-GeForce-GTX770-4GB-Jetstream.html 445ευρο

Αρα μιλαμε για κερδος 74ευρο.

Εκτως αν πετυχεις καμια προσφορα οπως http://www.skroutz.gr/s/3540598/Gigabyte-GeForce-GTX770-4GB-WindForce-3X-OC.html στα 399.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...