Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον,εφτιαξα ενα καινουριο pc αλλα υπαρχει προβλημα στο boot.Ο hdd ειναι παλιος και εχει xp που δεν μπαινουν στην επιφανεια και χρειαζεται format που θα το εκανα αργοτερα οταν θα δανειζομουν εναν εξωτερικο για να παρω καποια αρχεια.Στον ssd εβαλα τα 7.Ολα καλα μεχρι που δουλεψε 3-4 μερες και χθες που πηγα να τον ανοιξω μου bootare τον hdd που ουσιαστικα δε μπαινει γιατι εχει προβλημα.Μπηκα στο bios και δειχνει κανονικα τον ssd.Εχω βαλει βγαλει καλωδια τροφοδοσιας και sata των σκληρων αλλα το ιδιο.Εχω πατησει να bootarei o ssd απο το bios αλλα τον παταω και μου bootarei o hdd παλι.ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ :cry: ..κανεις καμια ιδεα?(ουτε repair απο usb με τα win7 γιατι δε βρισκει λειτουργικο δηλαδη τον ssd νομιζω)(μητρικη asus z87 A ,ssd ocz vertex 450)

Δημοσ.

Δηλαδή με τον ssd επάνω μονο και με περασμένο λειτουργικό δεν κανει τιποτα ?

Βάλε στο bios στους δίσκους την επιλογή να τον βλέπουν σαν IDE αν εχει AHCI

Δημοσ.

χωρις τον hdd μπαινει στο bios σαν να μην υπαρχει λειτουργικο στον ssd..

Πρώτη φορά ακούω να μπαίνει Η/Υ στο Bios αν δεν βρει δίσκο(με λειτουργικό έστω)....
Δημοσ.

με ide μπηκε για μια φορα στον σκληρο που εχει προβλημα και λειτουργησε κανονικα...προσπαθησα να κανω format στον sdd αλλα δεν υπαρχει τετοια επιλογη και δεν με αφηνει να κανω ουτε partition απο την εγκατασταση των win γιατι μου βγαζει ενα σφαλμα...αυτο εδω κανει για εμενα να το επιχειρησω? http://www.tomshardware.co.uk/forum/283331-32-default-boot-drive

Δημοσ.

Αν εννοείς το να βγάλεις όλους τους δίσκους να κάνεις τον ssd primary boot disk να ξεκινήσεις από το dvd τον windows και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση(σβήσιμο τον ssd και όλα από την αρχή),ναι λογικά θα κάνει και για εσένα.

Δημοσ.

μπαινω στην εγκατασταση και δειχνει οτι δ μπορω να κανω τιποτα στον ssd(δισκος 0) ssdpost-221482-0-32532500-1380376536_thumb.jpg ουτε δημιουργιαpost-221482-0-70571700-1380376629_thumb.jpg ουτε εγκατασταση post-221482-0-26283100-1380376693_thumb.jpg...Το mode ειναι σε achi

Δημοσ.

τον εβαλα σε ide αλλα και παλι τιποτα...λεει οτι δε μπορει να γινει κατανομη διαμορφωση κατι τετοιο και δε προχωραει στην εγκατασταση..Διαβασα οτι μπορει να φταιει για ολο αυτο οτι οταν εκανα εγκατασταση στον ssd ειχα συνδεδεμενο και τον hdd που ειχε αλλο λειτουργικο αλλα και αυτο να ειναι τωρα τι κανω για να δουλεψουν ξανα?

Δημοσ.

1. ΒΓΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ εκτός του ssd,το είπαμε και πριν και το αγνόησες.
2. διαβάζεις το εγχειρίδιο σχετικά με της θύρες sata,ενδέχεται να έχει κάποιες που δεν είναι για να μπει δίσκος λειτουργικού,βάλε τον ssd στην πρώτη θύρα.
3. Ξεκινάς με το δισκάκι τον windows και μπαίνεις σε γραμμή εντολών,method 1 εδώ  http://www.sevenforums.com/tutorials/119713-diskpart-pc-startup.html

4.δώσε την εντολή diskpart

5. δώσε εντολή list disk για να σου βγάλει τον ssd που λογικά θα τον έχει σαν δίσκο 0 (disk 0) σιγουρέψου ότι όντως είναι έτσι.

δώσε μία μία της παρακάτω εντολές.(μετά από κάθε εντολή πατάμε το πλήκτρο Enter για να εκτελεστή)

SELECT DISK 0

CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
SELECT PARTITION 1
ACTIVE
FORMAT FS=NTFS

6.δοκίμασε ξανά να κάνεις κανονικά την εγκατάσταση σου.

Δημοσ.

εχω βαλει τον ssd στην πρωτη θυρα...δεν πιστευω να ειναι λογικο να μην λειτουργει στην πρωτη...Και κανω τα παραπανω που ειπες και οριστε...πριν μπω για να κανω αυτο που ειπες δειχνει αυτο..μηπως βοηθαει(οτι και καλα δεν εχει λειτουργικο?)post-221482-0-81735500-1380495396_thumb.jpg....και μετα κανω αυτα που ειπες και λεει αυτοpost-221482-0-72204600-1380495470_thumb.jpg...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τελικα ξερει και μπορει κανεις να μου πει τι να κανω??????πφφ

Επεξ/σία από sane

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...