Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ με τον cowboy σε οτι σου πε πλην του οτι δεν είναι για gaming η Dell (εκτός και αν κάνεις επαγγελματικό/πολύ ανταγωνιστικό gaming).

Αναφερθηκα στο gaming οχι απο την πλευρα του επαγγελματικου-ανταγωνιστικου gaming, αλλα καθαρα και μονο απο την πλευρα των γραφικων. Σε σταθερες εικονες τα IPS panels ειναι σαφως ανωτερα απο τα TN προσφεροντας μια καλυτερη χρωματικη απεικονιση, καλυτερη αντιθεση και οπτικες γωνιες. Ομως σε γρηγορα κινουμενες εικονες (π.χ. gaming) τα IPS monitors το μονο που καταφερνουν ειναι μια θαμπη μουτζουρωμενη εικονα γεματη goshing. Εδω τι να τα κανεις τα πλουσια χρωματα και την καλη αντιθεση οταν το μονο που βλεπεις ειναι μουτζουρομενες φιγουρες? (Mε μονη εξερεση τα 120/144hz IPS μοντελα της Catleap).

Το καλοκαιρι του 2012 πηρα το πρωτο μου IPS monitor, ενα Dell U2412m. Η οθονη αυτη με ενθουσιασε με την υπεροχη χρωματικη της απεικονηση και την πλουσια αντιθεση της απο το πρωτο λεπτο που ανοιξα το pc. Οσο τα πραγματα ηταν σχετικα ακινητα, ολα ηταν ΤΕΛΕΙΑ.  Αλλα οταν εβαλα να παιξω Battlefield 3, με απογοητευσε. Λιγους μηνες αργοτερα την πηγα αυτη την οθονη στο γραφειο, και αγωρασα μια Asus VG278HE (TN panel, 144hz refresh rate) που την εχω εως και τωρα. Παρολο που σαν χρωματικη απεικονιση και σαν αντιθεση ειναι κατωτερη της προηγουμενης, οταν επαιξα Battlefield 3 δεν πιστευα τι εβλεπα. Η κινηση ηταν τοσο ρεαλιστικη και τοσο καθαρη, μπορουσα να διακρινω πεντακαθαρα τα παντα ακομα και στην πιο γρηγορη κινηση. Μεγαλη διαφορα ειδα επισης και σε ταινιες, οπου πανω σε πολυ γρηγορες κινησεις φαινοταν πεντακαθαρα και η παραμικρη λεπτομερεια.

Τωρα θα μου πεις συκρινω 60hz με 144hz monitors... το κανω για να σου εξηγησω το ποσο πολυ μετραει μια "γρηγορη" οθονη στο gaming. Εχω δοκιμασει και την Asus VN247H η οποια ειναι ΤΝ 60hz και κοστιζει λιγοτερο απο 200 ευρω, και ειναι ενα πολυ "γρηγορο" και καλο monitor για gaming.

Απο την εμπειρια που εχω απο διαφορα IPS monitors και κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλα για γραφειο, αλλα οχι για gaming (ουτε και για ταινιες θα ελεγα).

Επεξ/σία από Cowboy
  • Like 2
Δημοσ.

να ρωτησω και κατι ασχετο..το doa το υποστηριζει η καθε εταιρεια και οχι το καταστμα σωστα??οποτε καθε φορα επιβαρυνεται η εταιρεια?επισης υπαρχει καποιος περιορισμος στο ποσες φορες θα το χρησιμοποιησω?

Το DOA (Dead On Arrival) συνηθος στο παρεχει το καταστημα, περα απο την βασικη εγγυηση που σου δινει ο κατασκευαστης. Η διαφορα του με την εγγυηση του κατασκευαστη ειναι οτι με το DOA το καταστημα σου αντικαθιστα το προιον σου χωρις να περιμενεις να ελεγχθει και να το στειλουν στον καταστευαστη για επισκευη ή αντικατασταση. Το καταστημα σε καθε περιπτωση ελλατωματικου προιοντος θα παρει πισω τα χρηματα του απο τον κατασκευαστη, δεν επιβαρυνεται. (Ουτε και ο καταστευαστης δεν επιβαρυνεται ομως).

Το ποσες φορες μπορεις να χρησιμοποιησεις το DOA συνηθως δεν ειναι προκαθορισμενο.

Δημοσ.

αρα με λιγα λογια εφοσον καθε φορα το καλυπτει το doa σημαινει οτι μπορω να απευθυνομαι απευθειας με το καταστημα και οχι με το service της εταιρειας?αρα δηλαδη να κερδιζω εστω και αυτες τις 1-2 μερες που το περνει η εταιρεια και το κοιταει και μετα αποφασιζει για το αν παει για doa?

για το παραπανω post που εκανες σχετικα με το gaming και τις ταινιες  στα monitor ανω των 100hz πιστευω οτι ειναι υποκειμενικο και εγω εχω μια διαφορετικι αποψη σε αυτο αλλα δεν θα απαντησω γιατι θα μπερδευτει πολυ η συζητηση ;)

Δημοσ.

αρα με λιγα λογια εφοσον καθε φορα το καλυπτει το doa σημαινει οτι μπορω να απευθυνομαι απευθειας με το καταστημα και οχι με το service της εταιρειας?αρα δηλαδη να κερδιζω εστω και αυτες τις 1-2 μερες που το περνει η εταιρεια και το κοιταει και μετα αποφασιζει για το αν παει για doa?

για το παραπανω post που εκανες σχετικα με το gaming και τις ταινιες  στα monitor ανω των 100hz πιστευω οτι ειναι υποκειμενικο και εγω εχω μια διαφορετικι αποψη σε αυτο αλλα δεν θα απαντησω γιατι θα μπερδευτει πολυ η συζητηση ;)

Ναι, εφοσον το συγκεκριμενο καταστημα σου προσφερει DOA υπηρεσια μπορεις να απευθυνεσαι εκει.

Υποκειμενικο? Δεν ξερω τι εννοεις με αυτο, αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις χρησιμοποιησει ποτε 120/144hz μονιτορ, σωστα?

Δες αυτη την εικονα τα λεει ολα, και ναι ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ: http://www.asus.com/websites/global/products/2HXZjR1YHYisBKrM/conventionalCLD.jpg

Επισης δες και αυτο το test εδω για να δεις τη διαφορα εχουν τα 60hz me tα 144hz και με τα 120hz με LightBoost:

http://www.blurbusters.com/faq/60vs120vslb/

(Το προγραματακι που κανουν το test λεγετε PixPerAn και μπορεις να το δοκιμασεις και εσυ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω δει tv monitor των 100hz και 200hz και αυτο το frame interpolation που γινεται στις ταινιες δεν μου αρεσει καθολου γιατι πολυ απλα δεν ειναι αληθινο...οι ταινιες ειναι στα 24fps και τα 60hz ειναι οτι πρεπει μεχρι στιγμης για τις ταινιες...οταν οι ταινιες γινουν 60fps τοτε βλεπουμε και για τα περισσοτερα hz...μεχρι στιγμης αυτο που κανουν τα hz στις ταινιες ειναι frame interpolation...οσο για τα games τα περισσοτερα hz κανουν οντως καλο αλλα τις διαφορες θα τις δεις σε λιγα games και μονο αν εισαι επαγγελματιας gamer θα αξιοποιησεις τετοια monitors...

Επεξ/σία από domigr
Δημοσ.

εχω δει tv monitor των 100hz και 200hz και αυτο το frame interpolation που γινεται στις ταινιες δεν μου αρεσει καθολου γιατι πολυ απλα δεν ειναι αληθινο...οι ταινιες ειναι στα 24fps και τα 60hz ειναι οτι πρεπει μεχρι στιγμης για τις ταινιες...οταν οι ταινιες γινουν 60fps τοτε βλεπουμε και για τα περισσοτερα hz...μεχρι στιγμης αυτο που κανουν τα hz στις ταινιες ειναι frame interpolation...οσο για τα games τα περισσοτερα hz κανουν οντως καλο αλλα τις διαφορες θα τις δεις σε λιγα games και μονο αν εισαι επαγγελματιας gamer θα αξιοποιησεις τετοια monitors...

Αυτο που λες δεν εχει καμια σχεση, εγω μιλουσα για refresh rate (το οποιο το μετραμε σε hertz). Τα 100 και 200hz motion interpolation TV Monitors εχουν ΟΛΑ 60hz refresh rate. 

Και 15fps να ειναι η ταινια, πανω σε κινηση, σε ενα κλασικο 60hz IPS monitor υπαρχει goshing, η εικονα που βλεπεις ειναι θολη και μουτζουρωμενη.

Δεν εχεις δει ποτε σε 120/144hz monitor... οταν θα δεις θα καταλαβεις τι σου λεω.

Δημοσ.

πως γινεται να μου λες οτι τα tv monitors που ειναι 100 και 200hz εχουν 60hz refresh rate αφου το λενε κιολας οτι ειναι 100hz και 200hz!!!αρα εχουν και το αναλογο refresh rate!!οπως και να εχει στις ταινιες το refresh rate ανω των 60hz προκαλει motion interpolation αυτο ειπα εγω..στα παιχνιδια δεν υπαρχει θεμα γιατι τα games μπορουν και τρεχουν στα 60fps και ανω χωρις vsync..

Υ.Γ την οθονη την πηραν σημερα και μου ειπαν αυριο θα με παρουν τηλεφωνο να μου πουν τι θα γινει..

Δημοσ.

πως γινεται να μου λες οτι τα tv monitors που ειναι 100 και 200hz εχουν 60hz refresh rate αφου το λενε κιολας οτι ειναι 100hz και 200hz!!!αρα εχουν και το αναλογο refresh rate!!οπως και να εχει στις ταινιες το refresh rate ανω των 60hz προκαλει motion interpolation αυτο ειπα εγω..στα παιχνιδια δεν υπαρχει θεμα γιατι τα games μπορουν και τρεχουν στα 60fps και ανω χωρις vsync..

Υ.Γ την οθονη την πηραν σημερα και μου ειπαν αυριο θα με παρουν τηλεφωνο να μου πουν τι θα γινει..

Το refresh rate και το motion interpolation ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα που απλα τυχαινει να εχουν την ιδια μοναδα μετρησης, τα hertz. Δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ tv monitor με 100 και 200hz refresh rate, ολα ειναι 60hz. Ουτε καν υπαρχει 200hz refresh rate monitor στο εμποριο, το ανωτερο που εχει επιτευχθει σημερα ειναι 144hz.

Επισης το HDMI δεν εχει αρκετο ευρος για να μεταδωσει σημα 1080p στα 120Hz, και το DVI-D και το DP που ειναι ικανα να μεταδωσουν 1080p@120Hz σχεδον παντα λειπουν απο τα TV monitors...

Στα παιχνιδια με κλειστο το Vsync και 1000fps να πιανεις, σε μια 60hz οθονη μονο τα 60 καρε απο τα 1000 θα προβαλλονται. Δηλαδη εσυ 60fps θα βλεπεις. Και οταν μιλαμε για 60hz IPS, πανω σε κινηση θα βλεπεις 60 θαμπα-μουτζουρομενα fps.

• Like 2
Δημοσ.

ναι απλως εννοω οτι λογω των hetz δημιουργειται το motion interpolation στις ταινιες...

Οχι, καμια σχεση. Κατι δεν εχεις καταλαβει καλα, γιατι αυτη η προταση δεν βγαζει νοημα.

Tο hertz ειναι μοναδα μετρησης της συχνοτητας.

Το motion interpolation ειναι μια τεχνολογια επεξεργασιας βιντεο η οποια δημιουργει extra καρε αναμεσα στα καρε μιας ταινιας. Η τεχνολογια αυτη σημερα αξιοποιειται απο πολλες εφαρμογες και μπορει να τρεξει σε οποιοδηποτε υπολογιστικο συστημα. Οι περισσοτερες τηλεορασεις σημερα υποστιριζουν την τεχνολογια αυτη. Σε MS Windows υπαρχουν δεκαδες players που υποστιριζουν motion interpolation (PowerDVD, WinDVD, CrystalPlayer...κ.α.)  Σε Android το VPlayer αν θυμαμαι καλα προσφερει motion interpolation επισης.

Δημοσ.

Οχι, καμια σχεση. Κατι δεν εχεις καταλαβει καλα, γιατι αυτη η προταση δεν βγαζει νοημα.

Tο hertz ειναι μοναδα μετρησης της συχνοτητας.

Το motion interpolation ειναι μια τεχνολογια επεξεργασιας βιντεο η οποια δημιουργει extra καρε αναμεσα στα καρε μιας ταινιας. Η τεχνολογια αυτη σημερα αξιοποιειται απο πολλες εφαρμογες και μπορει να τρεξει σε οποιοδηποτε υπολογιστικο συστημα. Οι περισσοτερες τηλεορασεις σημερα υποστιριζουν την τεχνολογια αυτη. Σε MS Windows υπαρχουν δεκαδες players που υποστιριζουν motion interpolation (PowerDVD, WinDVD, CrystalPlayer...κ.α.)  Σε Android το VPlayer αν θυμαμαι καλα προσφερει motion interpolation επισης.

ναι το ξερω οτι υπαρχει σε προγραμματα στο pc και στις τηλεορασεις απλως νομιζα οτι επειδη υπαρχει μονο στις τηλεορασεις ανω των 100hz το βαζουν εκει για να αξιοποιουν τα hertz...και στα pc υπαρχει σε προγραμματα ετσι ωστε να κανουν τα monitors  που εχουν 60hz να τρεχουν το interpolation που και καλα χρειαζεται monitor ανω των 100hz..ετσι το ειχα καταλαβει :P τελοσπαντων το συμπερασμα μου ειναι οτι δεν μου αρεσει το motion interpolation αλλα τα hertz τα χρειαζομαστε μονο αμα ειμαστε πολυ απαιτητικοι gamers... ;)

Δημοσ.

Σε κόβω να παίρνεις πάλι με ιps. :D 

Τελικά, είστε πολλοί. :D 

ελα παραδεξου το,ανακαλυψες χτες το ιντερνετ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...