annare Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα ... Χρειάζομαι την βοήθειά σας. Μέχρι πρόσφατα έβλεπα ταινίες online από σαιτ που με παρέπεμπαν στο streamcloud,eu. Ξαφνικά όταν πάω να ανοίξω την ταινία (με google chrome) εμφανίζει το μήνυμα : Κίνδυνος: κακόβουλο πρόγραμμα!Το Google Chrome έχει αποκλείσει προσωρινά την πρόσβαση σε αυτήν τη σελίδα στον κεντρικό υπολογιστή streamcloud.eu. Περιεχόμενο από τον κεντρικό υπολογιστή onclickads.net, γνωστό διανομέα κακόβουλου λογισμικού, έχει τοποθετηθεί σε αυτήν την ιστοσελίδα. Η επίσκεψη σε αυτήν τη σελίδα αυτήν τη στιγμή ενδέχεται να μολύνει τον υπολογιστή σας με κακόβουλο πρόγραμμα. Το κακόβουλο πρόγραμμα είναι κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας, οικονομικές απώλειες και οριστική απώλεια αρχείων. Δεν ξέρω τι να κάνω ... Αυτό κάποια στιγμή θα σταματήσει και η σελίδα θα δουλεύει κανονικά ? ο υπολογιστής έχει μολυνθεί με ιό ? έκανα έλεγχο με το avast antivirus και δεν εμφανίζει μολυσμένα αρχεία ... αλλά ο υπολογιστής τελευταία έχει γίνει πιο αργός !(οπότε το εμπιστευομαι το antivirus το οποίο κατέβασα μόνη μου?) Επίσης έκανα και την ακόλουθη εξυπνάδα ως ΤΕΛΕΙΩΣ ασχετη : δοκίμασα να ανοίξω την σελίδα με internet explorer για να δω αν ανοιγει και την άνοιξε και η ταινία έπαιζε κανονικά ενώ το chrome δεν με αφηνε ! Πόσο πιθανό είναι να απέκτησα έτσι κάποιον ιό? Τι πρέπει να κάνω τωρα ? Χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια Ευχαριστώ
Demon Lord Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Καταρχάς καλημέρα και ηρέμησε, εμείς είμαστε εδώ... 1ο βήμα, κατεβάζεις malwarebytes anti-malware αλλά και το προγραμματάκι του το anti-rootkit (θα το βρεις δωρεάν στην επίσημη ιστοσελίδα) 2ο βήμα, εκκαθάριση ιστορικού σε όλους τους μπρόουσερ 3ο βήμα, μπαίνεις σε safe mode και κάνεις ξανα scan με avast και τα δύο προγράμματα που προανέφερα Αυτά για αρχή...
imvrios Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτή είναι μία προειδοποίηση του Chrome ότι η σελίδα στην οποία θέλεις να συνδεθείς διανέμει με κάποιο τρόπο malware. Εκεί πρέπει να σου έχει και δύο επιλογές: 1. Συνέχεια 2. Πίσω στην ασφάλεια Αν πιστεύεις ότι δε τρέχει τίποτε, κάνεις click στο συνέχεια και η σελίδα σου θα φορτώσει κανονικά. Ο Firefox εμφανίζει αντίστοιχες προειδοποιήσεις. Στον internet explorer δεν έχω δει κάτι τέτοιο.
annare Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Καταρχάς καλημέρα και ηρέμησε, εμείς είμαστε εδώ... 1ο βήμα, κατεβάζεις malwarebytes anti-malware αλλά και το προγραμματάκι του το anti-rootkit (θα το βρεις δωρεάν στην επίσημη ιστοσελίδα) 2ο βήμα, εκκαθάριση ιστορικού σε όλους τους μπρόουσερ 3ο βήμα, μπαίνεις σε safe mode και κάνεις ξανα scan με avast και τα δύο προγράμματα που προανέφερα Αυτά για αρχή... Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Κατέβασα το malwarebytes anti-malware και το anti-rootkit και έκανα και εκκαθάριση. Μπήκα σε safe mode έκανα scan αλλά μόνο με avast και malwarebytes anti-malware γιατί το anti-rootkit δεν το έβρισκα. Το avast δεν βρήκε κάτι αλλά το malwarebytes anti-malware βρήκε ένα μολυσμένο πρόγραμμα το οποίο απεγκατέστησα και ο υπολογιστης έκανε επανεκκίνηση. (γιατί το Avast δεν βρήκε κάτι αφού υπήρχε ? δεν είναι αξιόπιστο πρόγραμμα?) Το θέμα μου τώρα είναι ότι όταν πάω να μπω στις ιστοσελίδες που δεν με έβαζε πριν λέγοντας ότι πρόκειται για κακόβουλο πρόγραμμα το malwarebytes anti-malware μου λέει ότι εμποδίστηκε η πρόσβαση επιτυχώς σε έναν ενδεχομένως κακόβουλο ιστότοπο. Άρα: 1) δεν θα μπορώ πια να μπαίνω σε αυτές τις σελίδες ?΄(ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ) 2) πως έγινε ξαφνικά κακόβουλος ο ιστότοπος? 3)με αυτό που έκανα πρακτικά είδα εάν ο υπολογιστής έχει μολυνθεί? 4) απο εδώ και πέρα πρέπει να κάνω έλεγχο για ιούς με το malwarebytes anti-malware? Ευχαριστώ ξανά και συγνώμη αν γίνομαι κουραστική με τόσες (χαζές μάλλον) ερωτήσεις
Hawk7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ο Firefox εμφανίζει αντίστοιχες προειδοποιήσεις. Στον internet explorer δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Τωρα τελευταια και σε μενα πεταει περι ασφαλειας(πιστοποιητικα) ο firefox.Ο υπολογιστης ειναι καθαρος,οποτε κατι αλλο παιζει...ο IE δεν καταλαβαινει απο τετοια.Μαλλον θα αρχισω να τον χρησιμοποιω πιο συχνα. Μεχρι και σε δημοσιες-κρατικες ιστοσελιδες μου το εχει βγαλει ο firefox.
annare Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Τωρα τελευταια και σε μενα πεταει περι ασφαλειας(πιστοποιητικα) ο firefox.Ο υπολογιστης ειναι καθαρος,οποτε κατι αλλο παιζει...ο IE δεν καταλαβαινει απο τετοια.Μαλλον θα αρχισω να τον χρησιμοποιω πιο συχνα. Μεχρι και σε δημοσιες-κρατικες ιστοσελιδες μου το εχει βγαλει ο firefox. Αρα αγνοώ τις προειδοποιήσεις, απενεργοποιώ το malwarebytes anti-malware και κάνω την δουλειά μου κανονικά ? δεν θα έχω κάποιο θέμα ? ;
Demon Lord Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Καλά και να το αφήσεις θα είναι μια επιπλέον προστασία. O IE δεν εμφανίζει κάτι τέτοιο γιατί έχει συγκεκριμένες ρυθμίσεις ασφαλείας ενώ οι chrome kai firefox είναι προρυθμισμένοι. Τώρα αν είσαι απόλυτα σίγουρη ότι η ιστοσελίδα που θες να επισκεφτείς δεν περιέχει κακόβουλο λογισμικό μπορείς να παρακάμψεις τις προειδοποιήσεις του chrome/firefox...
spirit)earth)aflame Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Μπες με sandboxie και καθάρισες, ας έχει ότι θέλει η σελίδα. Έγραψα έναν οδηγό εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/499489-sandboxie-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα