OrPolyzos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Επειδή το τσέκαρα και με promoter της Samsung σκέψου, κάθε φορά που άλλαζε μια ρύθμιση για να δείξει σωστά η εικόνα-τεστ από το στικάκι, χάλαγε τις ρυθμίσεις για την επόμενη εικόνα. Δηλαδή, έφτιαχνε το κόκκινο τη μια εικόνα? στην άλλη εικόνα δε φαινόταν το μαύρο σωστά κτλπ. Για αυτό επέτρεψε μου να διαφωνήσω.Συμφωνώ πάντως στο ότι οι τηλεοράσεις δε κρίνονται στη δυναμική ρύθμιση γι' αυτό όποιος είναι να πάρει τηλεόραση και τις βλέπει στο μαγαζί ας τις σετάρει πρώτα στο κανονικό να δει πως παίζουνε. 1
gsisr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 μέσα στο σκ που μας πέρασε το public και το Multirama ειχαν βγάλει τη ue42f5000 στα 360 και την τσίμπησα απο multirama. αυριο παραλαμβάνω και θα πω εντυπωσεις. ελπιζω να μη προκυψει κανα παρατραγουδο και να μην εχει κανενα θεμα η tv
graphist83 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Επειδή το τσέκαρα και με promoter της Samsung σκέψου, κάθε φορά που άλλαζε μια ρύθμιση για να δείξει σωστά η εικόνα-τεστ από το στικάκι, χάλαγε τις ρυθμίσεις για την επόμενη εικόνα. Δηλαδή, έφτιαχνε το κόκκινο τη μια εικόνα? στην άλλη εικόνα δε φαινόταν το μαύρο σωστά κτλπ. Για αυτό επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Συμφωνώ πάντως στο ότι οι τηλεοράσεις δε κρίνονται στη δυναμική ρύθμιση γι' αυτό όποιος είναι να πάρει τηλεόραση και τις βλέπει στο μαγαζί ας τις σετάρει πρώτα στο κανονικό να δει πως παίζουνε. Οι προμοτερ δυστυχώς δεν έχουν κατά πλειοψηφία δυνατότητες calibrator. Παρόλα αυτά ολες οι σύγχρονες tv εν έτη 2013 παρέχουν πολύ καλή χρωματική ακρίβεια. Τα πάνελ εχουν εξελιχθεί πολυ και χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες. Άρα στο κομμάτι χρωμα είναι ανούσιο να κοιτάμε διαφορές. Ειδικά στα καταστήματα. Η ιδανική ρύθμιση που παρέχει χρωματικά άρτιο αποτέλεσμα (βάση THX) είναι η αντίστοιχη movie η cinema. Για να στο δειξω και με νουμερα δες τα παρακατω. Θα σου παραθέσω μετρήσεις απο τρεις διαφορετικές TV. Την Samsung 42F5000, την Sony 40R473 και την LG 42LA620V Εδω θα δεις μετρηση κορεσμου και Des errors για την Samsung 42F5000 Πριν απο καποιο calibration στην Movie, Εδω μετα το calibration με calman tools Βλέπουμε οτι μετα τις ρυθμίσεις ο υπερκορεσμός διορθώθηκε σε πολυ μεγάλο επίπεδο. Εδω η χρωματική ακρίβεια του πάνελ και τα ορατά λάθη Delta στην παλέτα RGB Με εξαίρεση το μπλε χρωμα (δεν πρέπει να ξεπερνά το 3) που παρουσιάζει υπερκορεσμό η 5000 σε ακρίβεια, θερμοκρασία τα πάει πολύ καλά. Τέλος τα επίπεδα μαύρου σε ANSI ηταν στα 0.053 cd/m2 Σημειωτέων το πανελ δεν ειναι Samsung σε αυτην την TV αλλα Ταϊβανέζικο AUO. Τα μεγαλύτερα μοντελα 40'' με καθαρόαιμο Samsung πάνελ τα πανε πολυ καλύτερα. Εδω ας δούμε πινάκες και από την Sony 40R473 Πριν το calibration Μετα το calibration (οχι πολυ καλο αποτελεσμα) Χρωματικη ακριβεια Delta errors (πολλα σφαλματα) Χρωματικά η Sony είχε πολλά σφάλματα και υπερκορεσμο. Και παλι ομως σε ανθρωπινό ορατό φάσμα οι διάφορες παρατηρούνται side by side. Τα ποσοστά σφαλμάτων αυτα έχουν μετρηθεί με ψηφιακά όργανα που βλέπουν 0,001nit! Σε μαύρο η sony έδωσε το ικανοποιητικό 0.056 cd/m2 Τέλος πάμε να δούμε την LG 42LA620 (να σημειώσω οτι ειναι υψηλότερης κατηγορίας τιμής) Πριν το calibration Μετα το calibration Χρωματική ακρίβεια (εδω τα IPS δείχνουν υπεροχή) Και τα delta οπου δεν έχουμε κατι το αξιοσημείωτο η κάποια έξαρση. Η LG σε χρώμα - κορεσμό εδωσε πολύ καλά αποτέλεσμα με λιγότερα λαθη. Βεβαια όπως βλέπετε οι διαφορές είναι μικρές σε σχέση με το ορατό φάσμα. Εκει που μας τα χαλαει ειναι στο μαυρο το οποιο χαλάει και την συνολική της αντίθεση. Τα ποσοστά του ειναι πολύ υψηλά στα 0.174 cd/m2 Τελος δεν εχουν υπολογιστεί παράμετροι ροης κίνησης, αποπλεξη κτλ. Απο εδω νομίζω οτι μπορούμε να βγάλουμε πλήρη συμπεράσματα για τις διάφορες που βλέπουμε, αλλα και πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει η συμπεριφορά και η απόδοση μιας tv με σωστες ρυθμίσεις. 4
OrPolyzos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ωραίες πληροφορίες για τα χρώματα! Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο ο καθένας που θα πάρει μια τηλεόραση θα πάρει calibrator ή θα πληρώσει κάποιον για να τη ρυθμίσει. Πάντως πολύ καλά αποτελέσματα για την F5000 και για τη 5400 της LG. Για τις συγκεκριμένες μπορεί να έχεις δίκιο (αυτά που δοκιμάσαμε εμείς έγιναν σε άλλες τηλεοράσεις, μεγαλύτερης κατηγορίας) απλά μου δημιούργησαν μια αντιπάθεια προς τα μοντέλα της Samsung. ("Αφού τα μεγαλύτερα δε τα κατάφεραν, γιατί να ασχοληθώ με τα μικρότερα μοντέλα" αυτή ήταν η λογική μου)Πάντως αυτά τα αποτελέσματα είναι από συγκεκριμένο site (λογικά HDTVtest). Κατά πόσο μπορεί να διαφέρουν τα αποτελέσματα εάν γίνουν οι δοκιμές από κάποιον άλλο? Γιατί στο μαγαζί, live, η διαφορά στην εικόνα ήταν μεγάλη, μπορεί επειδή δεν έχουν ληφθεί υπ' όψη όλες οι παράμετροι όπως λες και εσύ. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2013 από OrPolyzos
kostas_dr Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 μέσα στο σκ που μας πέρασε το public και το Multirama ειχαν βγάλει τη ue42f5000 στα 360 και την τσίμπησα απο multirama. αυριο παραλαμβάνω και θα πω εντυπωσεις. ελπιζω να μη προκυψει κανα παρατραγουδο και να μην εχει κανενα θεμα η tv Πολύ καλή η προσφορά. Καλοθέατη και αναμένουμε εντυπώσεις. 1
gsisr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 άψογη η τηλεόραση παιδιά, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον, ευτυχώς δεν είχα κανένα θέμα. βέβαια εκει στα multirama που την πήρα οι τυποι μόνο επαγγελματιες δεν είναι αλλά αφού πήγαν όλα καλά..
kostas_dr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Για πες λεπτομέρειες για το τι έγινε στα Multirama.
OrPolyzos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Για πες λεπτομέρειες για το τι έγινε στα Multirama. Κουτσομπόλης χαχα
gsisr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 εκανα παραγγελία online το σαββατο και περίμενα ότι θα με πάρουν τη Δευτέρα να γινει καποια επιβεβαιωση. με τα πολλα τους πήρα εγώ. μιλησα με μια υπάλληλο η οποια λογικά βαριόταν να δουλέψει και ηταν και αγενέστατη. είπα ότι πήρα για επιβεβαίωση και μου λέει το mail που σας στειλαμε ειναι επιβεβαιωση. αντε καλά λέω. μετά ήθελα να δω αν γινεται να παω να την παραλάβω απο το καταστημα την τηλεόραση και να μη μου την φέρει courier οπως είχα επιλέξει. δε γινεται μου λέει. εν τω μεταξυ ηταν ακόμα υπο επεξεργασία η παραγγελία Δευτέρα πρωί. πόσο δύσκολο ήταν να γινει αυτή η αλλαγή αναρωτιέμαι. με τα πολλά μου ειπε για την εξέλιξη της παραγγελίας θα ειδοποιηθήτε με γραπτο μήνυμα. με τα πολλά ούτε μήνυμα μου ήρθε ούτε mail μόνο μέσα απο το site τους μπορεσα να δω αργοτερα το απόγευμα πως η παραγγελία ήταν προς αποστολή. ούτε νούμερο φορτωτικής για να παρακολουθείς που βρίσκεται η τηλεόραση ουτε τιποτα. σήμερα το πρωί μου ήρθε μήνυμα απο την courier οτι το δεμα βρίσκεται στη πολη μου και πηγα και την παρελαβα. με τα πολλά δεν ειχα μεν θεμα με την ολοκλήρωση της παραγγελίας αλλα οι τυποι ήταν καθε άλλο παρα επαγγελματίες. εχουν και κακές αξιολογήσεις στο skroutz και όσο να ναι δεν τους εμπιστευομουν. άλλοι κάνουν αμαν κι αμαν να σε εξυπηρετησουν ακόμα και για 10Ε κι αυτοί μιλούσαν στο τηλέφωνο λες και τους έχεις αναγκη. 1
kostas_dr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Κουτσομπόλης χαχα Ναι το άτιμο Δεν έχω παραγγείλει πότε online απ' τα Multirama και είπα να πάρω μια ιδέα για το τι γίνεται. Έστω και ενδεικτικά.
Sog96Ch Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Το calibration τι ειναι??Ειναι οι ρυθμισεις της τηλεωρασης?? (Εαν ναι ποιες ειναι οι σωστες για τις Samsung F5000 και F6100)
stamatinho Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 <p>Το <strong>calibration </strong>τι ειναι??<br> Ειναι οι ρυθμισεις της τηλεωρασης?? (Εαν ναι ποιες ειναι οι σωστες για τις Samsung F5000 και F6100)</p> Δεν υπαρχουν σωστες και λαθος.Δεν μπορουν 2 ιδιες τηλεορασεις να εχουν ακριβως ιδιες ρυθμισεις αναγκαστικα.Παιζουν ρολο και αλλα πραγματα.Το μονο που προτεινω ειναι κατεβασεις η να αγορασεις ενα calibration dvd και αναλογα να βαλεις τις ρυθμισεις σου.Εκτος και αν θες να πληρωσεις ειδικο να το κανει αυτος. Αποστολή από το GT-N7100 με τη χρήση Insomnia App
giannis84 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Κάτοχος και εγώ μίας samsung-ue40eh6030 (την αγόρασα από τα Media στα 400) θα ήθελα να μοιραστώ τη γνώμη και άλλων κατόχων ως προς την ποιότητα της εικόνας της. Προσωπικά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με την ποιότητα της εικόνας σε μαύρες σκηνές. Συγκεκριμένα είτε σε τηλεοπτικό σήμα είτε και λιγότερο έντονα σε ταινία HD οι εικόνες με αποχρώσεις του γκρίζου έχουν μικρά χιονάκια . Έχω ψάξει πολλές ρυθμίσεις και έχω πειραματιστεί και μόνος μα δυστυχώς το φαινόμενο απλώς ελαττώθηκε λίγο. Το συναντάτε κ εσείς αυτό; Σκέφτομαι μήπως ευθύνεται το κομμάτι μου. Αν είναι έτσι να χρησιμοποιήσω την εγγύηση..... Μήπως για την είκόνα ευθύνεται το σκετικά φθηνό πάνελ της τηλεόρασης για 3d; Είχα ακούσει στο παρελθόν πως οι πρώτες 3d τηλεοράσεις και κυρίως αυτές με χαμηλό κόστος αγοράς δεν είχα ποιοτική εικόνα λόγω της διπλής φύσης (2d3d) του πάνελ τους. 1
graphist83 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Η 6030 εχει ενεργό 3D αρα το πάνελ δεν επιβαρύνεται με πολωτικά φίλτρα όπως το παθητικό. Η ολη διαδικασία γίνεται μεσώ επεξεργαστών. Αρα το 3D δεν σε ενοχλεί κάπου. Κατα δεύτερο το πάνελ δεν ειναι φτηνιάρικο αλλα καθαρόαιμο samsung. Το ιδιο φόραγε ολη η σειρά 6000. Ο κοκος εμφανίζεται οταν έχουμε πολύ ψηλά την ευκρίνεια στο μενού. Καλο θα ηταν να την κατεβάσεις κάτω απο 40, ενεργοποίησε και την επιλογή στα μενού μείωση τεχνουργημάτων mpeg και βελτίωση ψηφιακοί σήματος. Εαν ειναι πολύ έντονο ακόμα και τοτε δεν ειναι απίθανο να εχεις ελαττωματικό κομμάτι. Αυτο που περιγράφεις δεν το έχουμε συναντήσει στην 6030 οταν είναι σωστά ρυθμισμένη. 1
kostas_dr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Κατα δεύτερο το πάνελ δεν ειναι φτηνιάρικο αλλα καθαρόαιμο samsung. Σωστό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα