Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορώ στο Eclipse να τρέχω το πρόγραμμα μου και παράλληλα να βλέπω που βρίσκεται η ροή του κώδικα instantly?

Πατάω το debug και το τρέχω αλλά δε μου δείχνει που βρίσκομαι στον κώδικα :/
Κάνω κάτι λάθος?

Δημοσ.

οκ!
Thnx για την άμεση απάντηση!

Εγω αυτό που θέλω βασικά είναι καθώς τρέχω το πρόγραμμα

και εκτελώντας μία συγκεκριμένη ενέργεια, να δω που πάει ο κώδικας

στο project.

Δεν με βοήθησε και πολύ το breakpoint :/

Δημοσ.

Βάζεις ένα breakpoint αριστερά στο παράθυρο του source code όπου του λες που θέλεις να σταματήσει...και να σε πηγαίνει βήμα βήμα. Αν το θες απο την αρχή το βάζεις στην αρχή.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αν βάλεις breakpoint κάπου εκεί που χειρίζεσαι την συγκεκριμένη ενέργεια, θα μπορείς έπειτα (αφού σταματήσει η εκτέλεση στο break point) να συνεχίσεις βηματικά (εντολή προς εντολή, να μπεις σε συναρτήσεις, να βγεις ένα επίπεδο κλήσης πιο πάνω) κλπ. Όλα αυτά είναι επιλογές στο debug mode.

• Like 1
Δημοσ.

Βάζω BreakPoint Πατάω το Debug και μετα εκτελείται μέχρι εκείνο το σημείο.

Μετά το κουμπί forwαrd γιατί είναι απενεργοποιημένο?

Δημοσ.

Το break point είναι ένα σημείο στον κώδικα που όταν θα φτάσει εκεί η εκτέλεση θα σταματήσει να εκτελείται η διαδικασία χωρίς όμως να τερματίσει. Θα κάνει ένα "pause". 

Η λογική είναι ότι τα βάζεις κάπου που υποψιάζεσαι ότι ξεκινάει το λάθος ή κάπου που θα ήθελες να ελέγξεις τις τιμές των μεταβλητών σου ή εν γένει κάπου που θα ήθελες να δεις σε τι κατάσταση βρίσκεται η εκτέλεση του προγράμματος. 

Το break point κάνει break την εκτέλεση χωρίς όμως να την τερματίζει. 

Εάν σταματήσεις σε break point, τότε μπορείς με την λειτουργία watch (που έχουν τα περισσότερα IDEs) να δεις τις τιμές των μεταβλητών σου. 

Μετά προχωράς είτε με continue (όπου απλά συνεχίζεται η εκτέλεση), είτε με step over (όπου απλά περνάς την κλήση της εντολής "από πάνω"), είτε με step into (όπου μπαίνεις μέσα στην εντολή να δεις τι γίνεται εκεί). 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...