captain556 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας. Εγω μένω στον 8ο όροφο και η μάνα μου στο πρώτο.Εχουμε και οι δυο γραμμή αλλα για λόγους οικονομίας λέμε να κρατήσουμε την μια γραμμή της μάνας μου ,και με κάποιο τροπο να την μειρασουμε και στα 2 διαμερίσματα. Ιντερνετ (wifi) θελουμε να εχει και στα δυο ,και τηλεφωνο μόνο στο ένα διαμέρισμα ,της μάνας μου. Ένας τρόπος που σκέφτηκα αλλα δεν ξέρω κατα πόσο ειναι εφικτό ειναι να πάω κάτω στον κεντρικό τηλεφωνικό πίνακα της πολυκατοικίας και να ενωσω τα χάλκινα καλώδια που φτάνουν στο διαμέρισμα μου πάνω στην γραμμη της μάνας μου. Και έτσι με ένα μοντεμ στο κάθε διαμέρισμα θα έχουμε και η δυο ιντερνετ. Και ο άλλος τρόπος ειναι μέσω καλωδίου LAN. Αλλα πως θα μπορέσω να έχω wifi και στο διαμέρισμα που θα ειναι μόνο η LAN γραμμη. Υπάρχει μοντεμ που συνδέεις την LAN πάνω του και να μειραζει wifi ? Αν έχετε και κάποια άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη.Ευχαριστω
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 O μονος αξιοπιστος και "σωστος" τροπος ειναι καλωδιο cat5/cat6 απο το ενα διαμερισμα στο αλλο. Θα τοποθετησεις πανω του ενα wifi router ή ενα AP και τελος. Με τηλεφωνικο καλωδιο απο το ενα διαμερισμα στο αλλο ΔΕΝ γινεται, ενω με λυσεις τυπου wifi repeater κλπ θα εχεις προβληματα.
captain556 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Επιδει δεν πολύ κατάλαβα. Αγοράζω ένα καλώδιο cat6 μεγάλου μήκους ,και ένα access point. Συνδέω το καλώδιο cat6 στο ρουτερ της γραμμής και το μεταφέρω πάνω στον 8ο και το συνδέω με το AP,σωστά ?
rfc Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Σωστα.... με μοντεμ σε καθε διαμερισμα απλα το ξεχνας, αν ηταν ετσι θα υπηρχε μια συνδεση μονο στην Ελλαδα και ολοι θα ειχαμε κοτσαρει ενα καλωδιο πανω σε αυτην.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Επιδει δεν πολύ κατάλαβα. Αγοράζω ένα καλώδιο cat6 μεγάλου μήκους ,και ένα access point. Συνδέω το καλώδιο cat6 στο ρουτερ της γραμμής και το μεταφέρω πάνω στον 8ο και το συνδέω με το AP,σωστά ? Ακριβως. Μπορεις αντι για AP να βαλεις καποιο ρουτερ, ωστε να εχεις παραλληλα και wifi και 4 (ή 3, αναλογως το setup) ethernet/LAN εξοδους για παν ενδεχομενο. H τιμη τους ειναι σχεδον ιδια. Επισης, δεν ειναι αναγκη να παρεις cat6. Και με cat5 κανεις τη δουλεια σου, χωρις να υπαρχει η παραμικρη διαφορα στην αποδοση του δικτυου σου. Απλα ειναι φθηνοτερο το cat5.
rfc Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλυτερα βαλε 5e καλωδιο με τη προδιαγραφη οτι καποια στιγμη μπορει να βαλεις giga δικτυο. Το σκετο 5 παιζει μεχρι 100mb lan. H διαφορα στη τιμη απλα δεν υπαρχει και δεν αξιζει το κοπο. 1
yiannisT Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτά που σου πρότειναν δείχνουν καλές λύσεις. Όμως έχειςδοκιμάσει με ασύρματο usb? Έγω με ένα πρόχειρο που βρήκα μετέφερα άνετα το σήμα από το ισόγειο στον τέταρτο. Ανετότατα χωρίς κανένα πρόβλημα. Φαντάζομαι πως και πιο πάνω θα μπορούσε δε θα υπήρχε πρόβλημα. Ήταν 9dbi η εμβέλειά του αν θυμάμαι καλά και ήταν ακριβώς το ίδιο διαμέρισμα από πάνω. Νομίζω πως μεγαλύτερης εμβέλειας κεραία πιθανό να σου δίνει σήμα μεγαλύτερο καθώς πολλά τέτοια usb ασύρματα σου δίνουν τη δυνατότητα να ξεβιδώσεις την κεραία και να βάλει κάποια άλλη ακόμα πιο ισχυρή. Για κοίταξε και αυτή την περίπτωση. Ας μας απαντήσουν βέβαια και αυτοί που ξέρουν καλύτερα, γιατί αν δουλεύει δε χρειάζεται να μπλεχτείς με τίποτα άλλο. Το πρόβλημα βέβαια είναι πως δε θα έχεις ασύρματο σε συσκευές όπως κινητά και ταμπλέτες, καθώς το usb δουλεύει κατευθείαν και μόνο πάνω στο computer που το συνδέεις.
jkoukos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Όμως έχειςδοκιμάσει με ασύρματο usb? Έγω με ένα πρόχειρο που βρήκα μετέφερα άνετα το σήμα από το ισόγειο στον τέταρτο. Ανετότατα χωρίς κανένα πρόβλημα. Φαντάζομαι πως και πιο πάνω θα μπορούσε δε θα υπήρχε πρόβλημα. Άλλο να περάσει η ασύρματη εκπομπή σε 1-2 παραπάνω ορόφους και άλλο σε 7. Είναι πρακτικά αδύνατον να μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο 7 οπλισμένων πλακών, όποια κεραία και με όποια ισχύ αν χρησιμοποιήσει. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ουτε και τους 4 οροφους τους διαπερνα, για την ακριβεια δυσκολευεται ακομα και σε 1 οροφο, αν οι οπλισμοι ειναι καλοι. Διαφορετικα γιοκ στους 2 οροφους το πολυ. Υποθετω οτι ο φιλος που πιανει με usb κεραια 4 οροφους πανω απτο ρουτερ, λογικα εχει τοποθετημενο το ρουτερ κοντα σε παραθυρο/φωταγωγο or something και καθεται κι αυτος στο αντιστοιχο σημειο, οποτε η ακτινοβολια οδευει εκτος κτιριου για να την λαμβανει 4 οροφους πιο πανω. 1
yiannisT Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ουτε και τους 4 οροφους τους διαπερνα, για την ακριβεια δυσκολευεται ακομα και σε 1 οροφο, αν οι οπλισμοι ειναι καλοι. Διαφορετικα γιοκ στους 2 οροφους το πολυ. Υποθετω οτι ο φιλος που πιανει με usb κεραια 4 οροφους πανω απτο ρουτερ, λογικα εχει τοποθετημενο το ρουτερ κοντα σε παραθυρο/φωταγωγο or something και καθεται κι αυτος στο αντιστοιχο σημειο, οποτε η ακτινοβολια οδευει εκτος κτιριου για να την λαμβανει 4 οροφους πιο πανω. Φίλε όχι μη το λες. Στο δεύτερο όροφο το ασύρματο usb μου δίνει καλύτερο σήμα απ ότι μου δίνει το laptop σε ένα απομακρυσμένο από το router, δωμάτια του ισογείου. Στον τέταρτο με κινητό πιάνω μία γραμμή το ασύρματο του πρώτου ορόφου. Πιθανό να έχει να κάνει με τα υλικά της πολυκατοικίας; δε ξέρω. Για παράδειγμα στο υπόγειο με το κινητό αν πάω στο χώρο που περίπου βρίσκεται το router, πιάνω δυνατό σήμα, ενώ μέσα στο ίδιο το διαμέρισμα αν έχω απομακρυνθεί από τοuter λαμβάνω από καμία μέχρι μία γραμμή. Έχει φωταγωγό και παράθυρα, αλλά το router βρίσκεται σε δωμάτιο που δε βλέπει σε φωταγωγό και το μπαλκόνι βρίσκεται γύρω στα 10 μέτρα μακριά. Τώρα μη με αναγκάζεις να ανεβαίνω τα σκαλιά μέχρι τον τέταρτο και να γυρίζω βιντεάκι για να σου το αποδείξω αυτό. Δεν έχω λόγο να υποστηρίζω κάτι επειδή έτσι μου κατέβηκε. Δεν έχω δοκιμάσει σε άλλες πολυκατοικίες. Πάντως εδώ ισχύουν έτσι όπως τα έγραψα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ειπα οτι ειναι απιθανο αυτο που λες. Toυναντιον ειπα οτι μπορει να γινεται υπο προυποθεσεις και εγραψα και το πώς. Απο κει και περα δεν σε αμφισβητω, στην τελικη για να μην διαφωνουμε αδικα, μπορει σε εσενα να δουλευει μια χαρα το wifi 4 οροφους πιο πανω, το μονο σιγουρο ειναι οτι στην περιπτωση του φιλου που οι οροφοι ειναι 7, δεν υπαρχει ελπις για wifi. Ακομα και στην θαυμασια περιπτωση που πιανει 7 οροφους πιο πανω, η αποδοση θα ειναι ασταθης στην καλυτερη, απογοητευτικη στη χειροτερη (και πιθανοτερη). 1
yiannisT Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ειπα οτι ειναι απιθανο αυτο που λες. Toυναντιον ειπα οτι μπορει να γινεται υπο προυποθεσεις και εγραψα και το πώς. Απο κει και περα δεν σε αμφισβητω, στην τελικη για να μην διαφωνουμε αδικα, μπορει σε εσενα να δουλευει μια χαρα το wifi 4 οροφους πιο πανω, το μονο σιγουρο ειναι οτι στην περιπτωση του φιλου που οι οροφοι ειναι 7, δεν υπαρχει ελπις για wifi. Ακομα και στην θαυμασια περιπτωση που πιανει 7 οροφους πιο πανω, η αποδοση θα ειναι ασταθης στην καλυτερη, απογοητευτικη στη χειροτερη (και πιθανοτερη). Ναι και εμένα η λύση αυτή που έδωσες με το καλώδιο όχι μόνο μου άρεσε, αλλά θα την έχω και υπόψη μου εάν χρειαστεί ανάλογη περίπτωση. Απλά έθεσα έτσι μια πιθανότητα για έναν εναλλακτικό τρόπο σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία στο χώρο αυτό που μένω. Σ' ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα