Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια, δοκίμασα να αλλάξω subnet στο ρουτερ του ΟΤΕ με μια όχι κ τόσο συνηθισμένη μασκα υποδικτυου κ δε μπορούσα να κάνω ping στο ρουτερ, το έχει καταφέρει κάποιος ή θέλει μονο /24;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα τι εβαλες δηλαδη

στο pc σου εβαλες το ιδιο subnet me ip  που ανοικει στο subnet αυτο ?

ελπιζω οτι δεν εβαλες στο pc σου την network & broadcast ip px 192.168.10.0 = network & broadcast ip 192.168.10.255

Δημοσ.

Γιατι μιλάς για το pc ή το router; Σωστό είναι το subnetting που κάνω δανείζομαι ένα bit απο hosts κ έχω 2 υποδίκτυα απο 128 hosts το καθένα διαλέγω το 2 και η μασκα είναι /25 ή 255.255.255.128. Lan έχω, ιντερνετ δεν έχω.

Δημοσ.

gateway τι εχεις βαλει? βαλε το ρουτερ. Και dns το ιδιο.

βασικα σε εχω χασει λιγο. Για πιο ρουτερ μιλας? Αυτα τα ρουτερ παιζει να μη κανουν σωστο routing και απο μονα τους.

Και για πιο λογο το επιχειρεις αυτο?

Δημοσ.

και αλλο gateway και λαθος dns να ειχε βαλει παλι θα πρεπε να κανει Ping το ρουτερ.προληπτικα και μονο το thomson απο default εχει και ενα δικτυο 10.0.0.138 .σβηστο μην κανει κανα θεμα.

και προληπτικα θα του ριχνα και κανα firmware update.

Δημοσ.

Για το πρόβλημα με το Internet μήπως να έχει χάσει το routing και έχει μείνει το παλιό υποδίκτυο να κάνει routing προς το Internet και δεν έχει προστεθεί το καινούριο

Δημοσ.

Κατι τετοιο συμβαινει. ειδικα αμα εχεις thomson. Κανε αυτο που σου ειπε ο πουλινος. Σβησε το δικτυο.

Δημοσ.

Τα έχω σβήσει εδω κ καιρό πάντως ενω στο ini του δείχνει να δέχεται cidr notation όλες οι προσπάθειες μου για subnetting χωρίς /24 μάσκα ήταν αποτυχημένες, τώρα firmware upgrade υπάρχει του ΟΤΕ πουθενα επίσημο;Σε κάποια φάση το android έκανε ping επιτυχημένα στο pc και το pc είδε τα samba shares του κινητού αλλα το ρουτερ δεν απαντούσε στα pings απο πουθενά οπότε υπέθεσα οτι κάτι παίζει με το host route του router.

Δημοσ.

Τα έχω σβήσει εδω κ καιρό πάντως ενω στο ini του δείχνει να δέχεται cidr notation όλες οι προσπάθειες μου για subnetting χωρίς /24 μάσκα ήταν αποτυχημένες, τώρα firmware upgrade υπάρχει του ΟΤΕ πουθενα επίσημο;Σε κάποια φάση το android έκανε ping επιτυχημένα στο pc και το pc είδε τα samba shares του κινητού αλλα το ρουτερ δεν απαντούσε στα pings απο πουθενά οπότε υπέθεσα οτι κάτι παίζει με το host route του router.

για firmware generic εδω

http://leoforeia.gr/thomson/

επισης εχω δει thomson να παιζουν και με πραγματικο δικτυο κανονικα χωρις προβλημα.το παραξενο που εχω δει ειναι μερικες φορες να αλλαζεις την Lan ip στο thomson και αυτο να συνεχιζει να δινει την παλια Lan ip σαν gateway στα pc αντι για την καινουρια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μια χαρά τα κάνεις όλα, απλά μάλλων περιμένει τις μάσκες στις κλάσεις τών διευθύνσεων (κουλό για ρούτερ). Δοκίμασε να την περάσεις με telnet.

Εάν δεν έχεις 120 συσκευές να αλλάξεις, απλά στην χειρότερη πέρνα την /24 . Έχω δεί το ίδιο πρόβλημα παλαιότερα σε thompson εάν και δεν κράτησα το μοντέλο (το αλλάξαμε σε άλλου vedor).

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...