malvinan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπόν, είμαι φοιτήτρια στο πολυτεχνείο (5ετούς φοίτησης). Μπήκα το Σεπτέμβριο του 2006 και τώρα αισίως είμαι στο 8 έτος (τώρα το ξεκινώ). Τι ισχύει για τις διαγραφές; Εργάζομαι με ΤΕΒΕ μπορώ να θεωρηθώ μερικής φοίτησης; Θα διαγραφώ το 14 το 15 ή το 16 (Σεπτέμβριο της κάθε χρονιάς Η γραμματέας μου είπε το Σεπτέμβριο του 15 αλλά αυτό δεν βγάζει νόημα γιατί διαβάζω για 2ν και άρα θα έπρεπε το 16. Τέλος μπορώ να διακόψω πχ για το εαρινό και το σεπτέμβριο και το χειμώνα να δώσω μαθήματα; Ή θα χάσω την εξεταστική του Σεπτεμβρίου; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά. (ps σε όποιον γράψει γιατί δεν τελείωσα, δουλεύω 10ώρα από τότε που μπήκα, εε δεν είχα και τον άπειρο χρόνο να διαβάσω ή να πάω σε υποχρεωτικά μαθήματα και εργαστήρια, αλλά προσπαθώ)
Pa0ki Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Με 2ν που είσαι έχεις περιθώριο μέχρι το 16, τώρα για τις διακοπές κ.λπ δεν ξέρω τι παίζει
REDODIN7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπόν, είμαι φοιτήτρια στο πολυτεχνείο (5ετούς φοίτησης). Μπήκα το Σεπτέμβριο του 2006 και τώρα αισίως είμαι στο 8 έτος (τώρα το ξεκινώ). Τι ισχύει για τις διαγραφές; Εργάζομαι με ΤΕΒΕ μπορώ να θεωρηθώ μερικής φοίτησης; Θα διαγραφώ το 14 το 15 ή το 16 (Σεπτέμβριο της κάθε χρονιάς Η γραμματέας μου είπε το Σεπτέμβριο του 15 αλλά αυτό δεν βγάζει νόημα γιατί διαβάζω για 2ν και άρα θα έπρεπε το 16. Τέλος μπορώ να διακόψω πχ για το εαρινό και το σεπτέμβριο και το χειμώνα να δώσω μαθήματα; Ή θα χάσω την εξεταστική του Σεπτεμβρίου; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά. (ps σε όποιον γράψει γιατί δεν τελείωσα, δουλεύω 10ώρα από τότε που μπήκα, εε δεν είχα και τον άπειρο χρόνο να διαβάσω ή να πάω σε υποχρεωτικά μαθήματα και εργαστήρια, αλλά προσπαθώ) Εισαι φοιτητρια μεχρι και το Σεμπτεβρη του 2016 κανονικα μαλλον καπου καναν λαθος στην σχολη σου. Εχεις δικαιωμα μια φορα να παγωσεις τις σπουδες εως 12 μηνες οταν το κανεις δεν θα εισαι φοιτητρια δηλαδη δεν θα δινεις εξετασης.
fylatos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Εχεις δικαιωμα μια φορα να παγωσεις τις σπουδες εως 12 μηνες οταν το κανεις δεν θα εισαι φοιτητρια δηλαδη δεν θα δινεις εξετασης. είναι σίγουρο αυτό; Δεν γίνεται σε μεμονωμένα εξάμηνα; Πχ μόνο χειμερινό ή μόνο εαρινό; Γιατί διαβάζω ότι απλά δεν πρέπει να ξεπεράσει κανείς τα 5 χρόνια διακοπής. Ή έξι αν είναι ιατρική πχ. δλδ τα ν χρόνια διακοπής. Για το άλλο ξέρω ότι ισχύει το 2ν εφόσον το 2011-12 είχες λιγότερα από ν+2 χρόνια σπουδών. Αυτό.
malvinan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 είναι σίγουρο αυτό; Δεν γίνεται σε μεμονωμένα εξάμηνα; Πχ μόνο χειμερινό ή μόνο εαρινό; Γιατί διαβάζω ότι απλά δεν πρέπει να ξεπεράσει κανείς τα 5 χρόνια διακοπής. Εμένα μου είπε η ίδια γραμματέας (που μάλλον δεν ξέρει τι της γίνεται) ότι δεν μπορώ να κάνω καν διακοπή γιατί μπήκα πριν το 2007 οπότε δεν έχω δικαίωμα. Δεν ξέρω... με απελπίζουν.
REDODIN7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 είναι σίγουρο αυτό; Δεν γίνεται σε μεμονωμένα εξάμηνα; Πχ μόνο χειμερινό ή μόνο εαρινό; Γιατί διαβάζω ότι απλά δεν πρέπει να ξεπεράσει κανείς τα 5 χρόνια διακοπής. Ή έξι αν είναι ιατρική πχ. δλδ τα ν χρόνια διακοπής. Για το άλλο ξέρω ότι ισχύει το 2ν εφόσον το 2011-12 είχες λιγότερα από ν+2 χρόνια σπουδών. Αυτό. Δεν ειμαι 100% αλλα αμα δεν εχεις ξεπερασει το οριο πχ εισαι στο 2ο ετος και η σχολη σου ειναι πενταετης εχεις δικαιωμα για παγωμα 3 χρονια αν ομως εχεις ξεπερασει δηλαδη εισαι πχ Πτ 5 τοτε εχεις μεχρι ενα χρονο. Εμένα μου είπε η ίδια γραμματέας (που μάλλον δεν ξέρει τι της γίνεται) ότι δεν μπορώ να κάνω καν διακοπή γιατί μπήκα πριν το 2007 οπότε δεν έχω δικαίωμα. Δεν ξέρω... με απελπίζουν. Δες εδω το νομο ελπιζω να βρεις ακρη Download: Νομος πλαισιο
javavall Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Τον τελευταίο λόγο δεν τον έχουν οι καθηγητές? Δεν πιστεύω να διαγράψουν κανέναν που είναι ενεργός και συμμετέχει σε εξεταστικές.
fylatos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Τον τελευταίο λόγο δεν τον έχουν οι καθηγητές? Δεν πιστεύω να διαγράψουν κανέναν που είναι ενεργός και συμμετέχει σε εξεταστικές. Ναι εδώ δεν ξέρουν τι της λένε, θα ξέρουν τον νόμο και πως θα τον παρακάμψουν. Πάντως ο τελευταίος οδηγός σπουδών του απθ δεν περιείχε τον τελευταίο νόμο. Αν βοηθάει κάπως. Τώρα τι σου λέει η γραμματέας δεν ξέρω. Δεν έχεις άλλον να ρωτήσεις πχ στην πρυτανεία; Τον σύμβουλο του φοιτητή ή κάτι τέτοιο;
michael92 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Λογικά οι πρώτες διαγραφές θα είναι αυτές των φοιτητών πού είναι 28ο εξάμηνο κλπ. Νομίζω αν τα βρεις με την γραμματεία και τους καθηγητές δεν θα έχεις θέμα.
REDODIN7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Τον τελευταίο λόγο δεν τον έχουν οι καθηγητές? Δεν πιστεύω να διαγράψουν κανέναν που είναι ενεργός και συμμετέχει σε εξεταστικές. Οχι η γραμματεια και ο προεδρος-πρυτανης και φυσικα θα διαγραψουν απλα αν χρωστας 2-3 μαθηματα μπορει να σε περασουν στο ετσι για να παρεις πτυχιο. Επισης σε εξαιρετικες περιπτωσεις ο νομος λεει οτι ο πρυτανης-προεδρος μπορουν να δωσουν ενα χρονο ακομα.
otes Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Που υπάρχει στο κανονισμό του πανεπιστημίου ή του τμήματος ποτέ σε διαγράφει το πανεπιστήμιο; 1
SakafliaC Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Και γω ψάχνω και δε βρίσκω κάτι. Ξέρει κανείς τι ισχύει στο Πάντειο πχ?
newnick Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δες αν βοηθά το παρακάτω https://www.esos.gr/arthra/71617/diagrafes-foititon-ti-ishyei-meta-tin-psifisi-toy-nomoshedioy-dodeka-erotiseis
Maurikycli Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Αυτό που τον καίει είναι ότι έχει κοπεί σε εργαστήρια και μάλλον λόγω τακτικής καθηγητών δεν επιτρέπεται να δώσει τα σχετιζόμενα μαθήματα. Σε κάποιες σχολές και τμήματα έχουν επιβάλει τα λεγόμενα προαπαιτούμενα, δηλαδή να μην μπορείς να δώσεις μάθημα ή ακόμη να παρακολουθήσεις εργαστήριό του αν δεν έχεις περάσει κάποιο συγκεκριμένο μάθημα από προηγούμενο εξάμηνο. Για αυτά δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπηση από τον νόμο και ακόμη αν ισχύσει το ν+2 δεν τον "πιάνει" γιατί είναι στο 3ο έτος. Αν υπάρχουν όμως τέτοια εμπόδια θα μαζευτούν πολλά χρωστούμενα. Επίσης αν ειναι μεγάλη η αλυσίδα των προαπαιτούμενων μπορεί να φτάσει στο 5ο έτος και να χρειάζεται άλλα 3 χρόνια για να ολοκληρώσει την αλυσίδα (ακόμη και αν τα περνάει με την πρώτη) που σημαίνει ότι ξεπερνάει το όριο φοίτησης. Ας μας διαφωτίσει όμως ο ίδιος τί τον προβληματίζει για να μην κάνουμε εικασίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα