Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μόνο θετικό που βλέπω για αρχή είναι ότι θα μπορώ να έχω ένα τούμπανο pc στο γραφείο που κάνει όλες τις desktop μου δουλειές και τo Hardcore gaming έστω και μεσαίες ρυθμίσεις και ένα χλιαρό pc στο σαλόνι  στο οποίο δεν θα χρειαστεί να αγοράσω λειτουργικό και θα μπορέσω να κάνω streaming τα παιχνίδια που παίζω στο Desktop.

Σε 2-3 χρόνια περίπου που τα APU (AMD ή Intel) θα είναι πιο αποδοτικά σίγουρα το χτίσιμο ενός dedicated SteamBox θα είναι σίγουρα πιο φτηνό.Αν και βλέπω κάτι συνθέσεις στο youtube της τάξης των 350 ευρώ.

Από ότι έχω καταλάβει ακόμα και η Intel ψάχνεται για υψηλές αποδόσεις γραφικών.

Φανταστείτε ένα μήνα μετά την κυκλοφορία των XBOX ONE και PS4 η AMD να έριχνε στην Αγορά 8core APU με DDR4 και GDR5 Elpida Chip στη Mobo τι θα γινότανε. Η τεχνογνωσία υπάρχει αν και υπάρχουν θέματα με στην παραγωγή και μάλλον με σχετικές συμφωνίες στο παρασκήνιο.

Από την άλλη φανταστείτε να hackaroun τις κονσόλες και να τρέξουν πάνω SteamOS. To γέλιο της αρκούδας θα πέσει.

Και υπάρχει ένα σοβαρό θέμα γενικότερα που υποψιαζόμαστε όλοι...Πόσο αποδοτικά είναι τελικά τα Windows στο PC Gaming ή καλύτερα πόσο αποδοτικός είναι ο προγραμματισμός των παιχνιδιών στα PC. Σίγουρα για τις κονσόλες είναι καλύτερος. Αν λύσει η Valve αυτό το θέμα σίγουρα το pc gaming έστω και με Linux διανομή θα είναι πιο φτηνό.

Το μέλλον θα δείξει!

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οσο ακριβο και να ειναι 

και 1000ευρο να εχει ενα steam box 

θα κανει αποσβεση Α-ΝΕ-ΤΑ , με τις τιμες που εχει το steam 

σε σχεση με τα 60αρια των αλλον κονσολων 

Πιστεύω ότι δεν θα είναι ακριβό για την κατηγορία των ανθρώπων που έχουν ένα HTPC στο σαλόνι και έχουν κάνει μία επένδυση στα εξής:

HTPC Case που να τους ικανοποιεί

Xbox Wireless Controllers

Εγώ προσωπικά την έχω κάνει αυτή την επένδυση εδώ και μια 5ετία συνεπώς μια χαρά...μου μένει η αγορά των κάτωθι πραγμάτων

FM2+ ΜΟΒΟ (Μάλλον το ΑΜ3+ μας τελειώνει)

APU FM2+

8GB RAM

Όλα τα άλλα υπάρχουν PSU, DVDRW, HDD

Αυτές τις συνθήκες τις έχουν ήδη προϋπολογίσει οι μαρκετιστες. Το 90% αυτών που θα ασχοληθούν με το όλο Consept έχει ένα HTPC στο σαλόνι είτε αυτό είναι σε ένα κουτί των 30 ευρώ είτε των 500 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.
Αυτές τις συνθήκες τις έχουν ήδη προϋπολογίσει οι μαρκετιστες. Το 90% αυτών που θα ασχοληθούν με το όλο Consept έχει ένα HTPC στο σαλόνι είτε αυτό είναι σε ένα κουτί των 30 ευρώ είτε των 500 ευρώ.

Δεν νομίζω ότι η όλη κίνηση γίνεται με το σκεπτικό ότι η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων έχει Home Theater PC.

Σίγουρα χτυπάει στους console gamers που φοβόντουσαν ή δεν γνώριζαν καλά το PC gaming, καθώς και σε όλους αυτούς που ήθελαν το PC gaming στο σαλόνι τους, αλλά δεν μπορούσαν λόγω της όλης φασαρίας που έχει η κίνηση αυτή.

Εγώ αγόρασα ολοκληρο στάντ για τις τηλεοράσεις μου με κύριο κριτήριο να κρύβεται μέσα σε ειδικό χώρο ο ογκώδης πύργος του PC μου.

Προσωπικά θεωρώ την κίνηση αυτή της Valve από τις πιό ανατρεπτικές και συνταρακτικές στο χώρο του gaming κινήσεις τα τελευταία χρόνια.

Θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα προς το συμφέρον των gamers, συμπεριλαμβανομένων και των πρακτικών της M$ και SONY.

Δημοσ.

(1) Ωραίος, και συνήθως οι κλειδωμένες πόρτες είναι αυτές που μαγκώνονται τα κλειδιά όχι αυτές χωρίς κλειδαριά.

(2) Τα windows φταίνε όχι οτι μια χούφτα ανθρώπων χρησιμοποιηεί linux μόνο ενώ όλος ο υπόλοιπος πλανήτης Windows ωστέ να μας επιτρέπει να υπάρχει το ενδιαφέρον να εντοπιστούν τα bugs και οι τρύπες...

To steam είναι η χαρά του φθηνού...

ποιός θα αγοράσει κονσόλα χιλιάρικου για να παίζει παιχνίδια με απαιτήσεις του 2009?

Το μόνο που προσφαίρει είναι μια indie εναλλακτική για να παλέψει την 500αρά που θα σκάσεις για τις next-gen. 

τι δουλειά έχει η νοοτροπία μιας πόρτας με τον χώρο του λογισμικού?

Σε ένα πρόγραμμα ελεύθερου λογισμικου ο καθένας μπορεί να διαβάσει τον κώδικα και να τον βελτιώσει η να προτείνει βελτιώσεις άμεσα.

Στο κλειστό λογισμικό κανείς δεν μπορεί ούτε να διαβάσει ούτε να προτείνει βελτιώσεις. Συνήθης πρακτική στο κλειστό λογισμικό και γενικά στα windows είναι όποιος βρίσκει ένα κενό ασφαλείας το κρατάει και το εκμεταλεύεται μέχρι να το πάρει χαμπάρι η εταιρεία που παράγει το λογισμικό. 

Φυσικά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό παίρνει χρόνια.

Δημοσ.

Εγώ αγόρασα ολοκληρο στάντ για τις τηλεοράσεις μου με κύριο κριτήριο να κρύβεται μέσα σε ειδικό χώρο ο ογκώδης πύργος του PC μου.

Τα ίδια πέρασα και εγώ στην επιλογή του επίπλου για την τηλεόραση και του Pc case όταν παντρευόμουν πριν 5 χρόνια. Τελικά αγοράστηκε τότε HTPC Case με τις ευλογίες της συζύγου καθώς και δύο wireless Controllers της Μicrosoft. To τότε Gaming PC που είχα μπήκε στο HTPC Case. Όλα τα λεφτά μέχρι και σύζυγος έπαιζε παιχνίδια.

Τώρα έχω πάει το Gaming PC σε Midi Tower στο γραφείο και στο HTPC έχω πολύ παλιό hardware μόνο για Media Player.

Δεν νομίζω ότι η όλη κίνηση γίνεται με το σκεπτικό ότι η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων έχει Home Theater PC.

Σίγουρα χτυπάει στους console gamers που φοβόντουσαν ή δεν γνώριζαν καλά το PC gaming, καθώς και σε όλους αυτούς που ήθελαν το PC gaming στο σαλόνι τους, αλλά δεν μπορούσαν λόγω της όλης φασαρίας που έχει η κίνηση αυτή.

Πίστεψε με είμαστε μέσα στο target group τους και για αυτό το λόγω προωθείται και σαν streaming Gaming στην αρχή από Windows PC. Πραγματικά αν δεν υποστήριζε το streaming δεν θα με ενδιέφερε καθόλου.

Έχω ένα Desktop PC για Gaming και ένα HTPC για Media.Πόσα upgrade θα κάνω κάθε 3-5 χρόνια σε CPU,MOBO,RAM,GPU και στα δύο μηχανήματα.

Θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα προς το συμφέρον των gamers, συμπεριλαμβανομένων και των πρακτικών της M$ και SONY.

Κύριοι αγοράζω την κονσόλα σας.τα περιφερειακά σας και τους τίτλους σας. Από όλα βγάζετε ένα σκασμό λεφτά. Πρέπει και να πληρώσω συνδρομή ετήσια για να έχω δικτυακή πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες που αφορούν και το gaming. Φυσικά αν σου σκάσει και hardware πρόβλημα αγοράζεις συνήθως και δεύτερη κονσόλα ολόκληρη μιας και μετά από δύο χρόνια η τιμή έχει πέσει αισθητά και έχει βελτιωθεί το design η ψύξη και τα λεφτά που σου ζητάνε στην Ελλάδα για Service είναι αστρονομικά...κτλ...Δεν πάτε να δείτε αν έρχομαι!!!

Τελικά τώρα που το σκέφτομαι τα 1000 ευρώ δεν είναι πολλά για Gaming PC στο σαλόνι και με λειτουργικό ΜS 8.1 πάνω για standalone μηχάνημα σε σύγκριση με τις κονσόλες. Αυτό δεν είναι ανατροπή

Προσωπικά θεωρώ την κίνηση αυτή της Valve από τις πιό ανατρεπτικές και συνταρακτικές στο χώρο του gaming κινήσεις τα τελευταία χρόνια.

Το ανατρεπτικό για το SteamOS για τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον θα ήταν να καταστήσει τα 400-500 ευρώ που χρειάζεσαι για τη κονσόλα πολλά με την προϋπόθεση ότι έχεις ένα δυνατό pc κάπου στο σπίτι. Εκεί θα παιχτεί όλο το παιχνίδι πιστεύω.

Δημοσ.

(1) Ωραίος, και συνήθως οι κλειδωμένες πόρτες είναι αυτές που μαγκώνονται τα κλειδιά όχι αυτές χωρίς κλειδαριά.

(2) Τα windows φταίνε όχι οτι μια χούφτα ανθρώπων χρησιμοποιηεί linux μόνο ενώ όλος ο υπόλοιπος πλανήτης Windows ωστέ να μας επιτρέπει να υπάρχει το ενδιαφέρον να εντοπιστούν τα bugs και οι τρύπες...

(1) Από τις πιο άστοχες παρομοιώσεις. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι το μοντέλο του κώδικα επηρεάζει την ύπαρξη ή όχι "κλειδαριάς". Αντίθετα, η απουσία σοβαρής πολιτικής χρήσης στο λογισμικό ή στο filesystem (πχ. Windows, ιδίως παλιότερα) μπορεί να αντιστοιχιστεί ως "πόρτα χωρίς κλειδαριά".

(2) Ασφαλώς, γιατί η πλειοψηφία του Ιnternet που στηρίζεται σε Linux servers ή data centers φαντάζομαι ότι είναι αφελείς administrators που βάζουν "πόρτα χωρίς κλειδαριά" και, φυσικά, δεν αποτελούν ενδιαφέρον στόχο για τους hackers. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για μένα και για σένα που σερφάρουμε στο insomnia.gr και έχουμε πιο πολύτιμα δεδομένα...

• Like 1
Δημοσ.

(1) Από τις πιο άστοχες παρομοιώσεις. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι το μοντέλο του κώδικα επηρεάζει την ύπαρξη ή όχι "κλειδαριάς". Αντίθετα, η απουσία σοβαρής πολιτικής χρήσης στο λογισμικό ή στο filesystem (πχ. Windows, ιδίως παλιότερα) μπορεί να αντιστοιχιστεί ως "πόρτα χωρίς κλειδαριά".

(2) Ασφαλώς, γιατί η πλειοψηφία του Ιnternet που στηρίζεται σε Linux servers ή data centers φαντάζομαι ότι είναι αφελείς administrators που βάζουν "πόρτα χωρίς κλειδαριά" και, φυσικά, δεν αποτελούν ενδιαφέρον στόχο για τους hackers. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για μένα και για σένα που σερφάρουμε στο insomnia.gr και έχουμε πιο πολύτιμα δεδομένα...

(1) Όταν υπάρχει το X glitch στα Windows που επιτρέπει την τροποποιήση του Ψ αρχείου το οποιό είναι αρκετά απαραίτητο έτσι ώστε μια λάθος τροποποιήση να καταρεύσει όλο το το σύστημα, είναι τρύπα.

Όταν τα linux επιτρέπουν την ίδια ακριβώς δυνατότητα δεν είναι τρύπα ασφαλείας αλλά "open source".

(2) Ίσως με ξεπέρασες με την χειρότερη διαπίστωση. Τα datacenters δουλέυουν με το SteamOS? Γιατί τόση ώρα αν δεν το έχεις καταλάβει για αυτό μιλάμε. Εκτός εάν θέλεις να αρχήσεις μια ουτοπική μονομαχία μεταξύ windows ας πουμε τα 7 με όλα τα υπάρχοντα distros αλλα linux για να μου την "πεις" απο πάντου.

Εδώ σου λέει οτι το SteamOS θα είναι open to hack και εσύ μου λες για datacenter security.

778.gif

Δημοσ.

(1) Όταν υπάρχει το X glitch σ Windows που επιτρέπει την τροποποιήση του Ψ αρχείου το οποιό είναι αρκετά απαραίτητο έτσι ώστε μια λάθος τροποποιήση να καταρεύσει όλο το το σύστημα, είναι τρύπα.

Όταν τα linux επιτρέπουν την ίδια ακριβώς δυνατότητα δεν είναι τρύπα ασφαλείας αλλά "open source".

(2) Ίσως με ξεπέρασες με την χειρότερη διαπίστωση. Τα datacenters δουλέυουν με το SteamOS? Γιατί τόση ώρα αν δεν το έχεις καταλάβει για αυτό μιλάμε. Εκτός εάν θέλεις να αρχήσεις μια ουτοπική μονομαχία μεταξύ windows ας πουμε τα 7 με όλα τα υπάρχοντα distros αλλα linux για να μου την "πεις" απο πάντου.

Εδώ σου λέει οτι το SteamOS θα είναι open to hack και εσύ μου λες για datacenter security.

(1) Ένα bug είναι bug, δεν παίζει ρόλο αν το λειτουργικό είναι open/closed source για να το χαρακτηρίσεις. Απλά σου εξηγεί κάποιος ότι ένα bug είναι πιθανότερο να το εντοπίσει κάποιος που κοιτάει τον κώδικα πριν γίνει επικίνδυνο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν bugs και εκεί. Το open source δε σημαίνει ότι σε real time σου επιτρέπει να πεοραζεις αρχεία... Αντιθέτως, το Linux είναι πολύ πιο αυστηρό σε θέματα πολιτικής ασφαλείας και τροποποίησης αρχείων από το χρήστη.

(2) Αναφέρθηκες στο Linux συνολικά και ότι στα Windows ενδιαφέρονται περισσότερο οι χάκερς, μην πας να με βγαλεις τρελό...

Όσο για την τελευταία διαπίστωση, μπες στον κόπο να ξαναδιαβασεις... Hack the box, λέει, όχι το λειτουργικό! Και με το hack δεν εννοεί την έννοια της τρυπας ασφαλειας. Αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό, ρίξε και μια ματια εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Hacker_(programmer_subculture)

Δημοσ.

Πριν τρέξεις να απαντήσεις με την βικιδιαρροια σου* περί hack δες πολύ απλά οτι από την αρχή του πόστ αναφέρθηκα στο gaming. Απο κει και πέρα πήρα ένα γενικευμένο συγκριτικό από θύμα του Windows vs Linux και απάντησα σε αυτό. To θέμα μου όπως χρειάζεται να τονίσω για δεύτερη φορά είναι το hack-able gaming.

Επειδή ξέμεινα από άλλα gif του Barney να αυτοκτονεί απαντάω μόνο εκεί που δένει με το θέμα.

Hack the box, λέει, όχι το λειτουργικό! Και με το hack δεν εννοεί την έννοια της τρυπας ασφαλειας. 

Δηλαδή εσύ τι περιμένεις οτι εννοεί μόνο το hardware? H το πλαστικό περίβλημα?

Kαι εγώ σου δίνω οτι το άαααντε το SteamOS -μόνο- είναι πιο κλειστό από τα πόδια της Ελένης Λουκά.

Πιστεύεις μέσω hardware hacks πως δεν μπορείς να επηρεάσεις την σταθερότητα του παιχνιδιού?

*Mikeius©

Δημοσ.

Φιλε μαύτομανιτάρι,

δυστυχώς καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς, πράγμα λυπηρό ιδίως όταν αντιμετωπίζεις τους άλλους συμφορουμίτες με εγωισμό και απαξίωση, λες και εσύ είσαι ο ειδικός και όσοι θέλουν να εκφέρουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα τις ειδίκευσης σου πρέπει να ζητήσουν ρητά την άδεια σου.

ΥΓ συγχαρητήρια για το trolling, ιδιαίτερα διασκεδαστικά τα gif αυτής... αυτού του τύπου, συνέχισε έτσι!

Δημοσ.

Φιλε μαύτομανιτάρι,

δυστυχώς καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς, πράγμα λυπηρό ιδίως όταν αντιμετωπίζεις τους άλλους συμφορουμίτες με εγωισμό και απαξίωση, λες και εσύ είσαι ο ειδικός και όσοι θέλουν να εκφέρουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα τις ειδίκευσης σου πρέπει να ζητήσουν ρητά την άδεια σου.

ΥΓ συγχαρητήρια για το trolling, ιδιαίτερα διασκεδαστικά τα gif αυτής... αυτού του τύπου, συνέχισε έτσι!

Φίλε kongoro τι λες? Διαβάσες τίποτα από το θέμα ?

Έδωσα το πρώτο σχόλιο και απαντώ στις απαντήσεις. Που είδες εσύ να ζητώ άδεια από κάποιον?

Σε ποιό σημείο είδες να πασάρω την αφεντιά μου ως ειδικός?Εγώ βλέπω άλλους να πασάρουν wikilinks για να "μορφώσουν".

Το μόνο που βλέπω αδερφέ είναι να μπαίνεις στην διαδικασία να απαντήσεις κατηγορόντας χωρίς να λες τίποτα για το thread. Αλλά με 3 ποστ στην πλάτη σου μάλλον μυρίζεις για διπλό account.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...