Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε στυλ στυλο.Για το οικονομικο δν εχω προβλημα,πιστευω 20 ευρο ειναι καλα?

Επίσης που μπορω να βρω μειγμα απο κασσίτερο,μολυβδο και σολντερινη?Εχω ψαξει και δεν βρισκω

Δεν υπαρχει καποιο ειδικο μειγμα που αναφερεις.

Η απλη κολληση  περιλαμβανει αυτες τις ουσιες,δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω.

Αυτο γραφει και ο τυπος στο link που παρεθεσες

2. Κόλληση (μείγμα από κασσίτερο, μόλυβδο και σολντερίνη). Πάρε καλή μάρκα, μην είσαι τσιφούτης. Επίσης, μην πάρεις την κόλληση χωρίς μόλυβδο, είναι πολύ δύσκολη στη συγκόλληση και ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ

Εγω βεβαια θα σε συμβουλευα να παρεις κολληση χωρις μολυβδο γιατι δεν υπαρχει λογος να ρουφας καρκινο.

Ειναι οντως πιο δυσκολη στην συγκολληση και απαιτει ισχυρα κολλητηρια,παρολαυτα ειναι καλυτερη για εμας που την εισπνεουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω βεβαια θα σε συμβουλευα να παρεις κολληση χωρις μολυβδο γιατι δεν υπαρχει λογος να ρουφας καρκινο.

Ειναι οντως πιο δυσκολη στην συγκολληση και απαιτει ισχυρα κολλητηρια,παρολαυτα ειναι καλυτερη για εμας που την εισπνεουμε.

Σαν αρχάριος με τέτοια κόλληση θα καταστρέψει στοιχεία & πλακέτες μέχρι να καταφέρει να μάθει να κολλά (αν έχει & το κατάλληλο κολλητήρι).

Θαρρώ δεν ενδεικνύεται για αρχάριους.

Ο πιο εύκολος τρόπος να μάθει είναι να ξεκινήσει με τη κλασική 60-40 του εμπορίου.

Εξ'άλλου δεν είναι επαγγελματίας για να είναι συνεχώς πάνω από αναθυμιάσεις κόλλησης.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει καποιο ειδικο μειγμα που αναφερεις.

Η απλη κολληση  περιλαμβανει αυτες τις ουσιες,δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω.

Αυτο γραφει και ο τυπος στο link που παρεθεσες

2. Κόλληση (μείγμα από κασσίτερο, μόλυβδο και σολντερίνη). Πάρε καλή μάρκα, μην είσαι τσιφούτης. Επίσης, μην πάρεις την κόλληση χωρίς μόλυβδο, είναι πολύ δύσκολη στη συγκόλληση και ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ

Γραφω την αληθεια οπως ειναι ,ο καθενας μπορει να πραξει αναλογως.Ειναι πεντε λεπτα πανω στο κολλητηρι ή 9 ωρες παλι ρουφαει καρκινο,και αυτο δυστυχως ειναι η αληθεια.

Ας παρει 60/40

Δημοσ.

Ναι 5 λεπτά είναι το ίδιο με το 8ωρο, σίγουρα...

Και μάσκες δεν υπάρχουν για να αποφύγει αυτό το 5λεπτο.

Σαν να συγκρίνουμε κάποιον που έβαψε τον φτερό του με έναν φαναρτζή που βάφει κάθε μέρα στο φούρνο.

Μη κάνουμε τη τρίχα τριχιά.

Αλλά ακόμα & να τη κάνουμε, υπάρχουν και λύσεις για τις αναθυμιάσεις.

Δημοσ.

Whatever,σε κουβεντα να βρισκομαστε για μια ακομα φορα.Θα πρεπει παντα να εξηγουμε το αυτονοητο.Anyway,ας συμφωνησω γιατι βαριεμαι πολυ τους διαξιφησμους βραδυατικα.

Ας παρει λοιπον 60/40 που ειναι πιο ευκολη στην χρηση,να πειραματιστει να χαλασει να μαθει και οταν μαθει αναβαθμιζει το κολλητηρι του και αγοραζει καλυτερη ποιοτικα κολληση αν τον βολευει.

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Θελω να μου προτεινεται κολλητηρια 40w για ερασιτεχνική χρήση.Ξερετε να πειραματιστω με χαλασμενες μητρικες και καρτες γραφικών.

Ορίστε, να παραθέσω & εγώ κείμενο ως απάντηση...

Τώρα αν σκοπεύει εν καιρό να γίνει επαγγελματίας και δεν τον καλύπτει η κόλληση ή το κολλητήρι θα χρειαστεί να κάμει τη μεγάλη θυσία.

Για ποιο λόγο όμως μιλάς για διαξιφισμούς όταν οι υπόλοιποι συζητάμε χωρίς αυτούς & απαντάμε με καλή διάθεση;

Δημοσ.

Ορίστε, να παραθέσω & εγώ κείμενο ως απάντηση...

Τώρα αν σκοπεύει εν καιρό να γίνει επαγγελματίας και δεν τον καλύπτει η κόλληση ή το κολλητήρι θα χρειαστεί να κάμει τη μεγάλη θυσία.

Για ποιο λόγο όμως μιλάς για διαξιφισμούς όταν οι υπόλοιποι συζητάμε χωρίς αυτούς & απαντάμε με καλή διάθεση;

Καλη διαθεση εχω και εγω.Ελα στην Αθηνα να σε κερασω κανενα ποτο στο Γκαζι και φευγεις το πρωι.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα. Σορρυ για την ανασταση του thread, απλα ειπα να μην ανοιξω αλλο.

Θελω να παρω κολλητηρι, και γενικα να πειραματιστω με arduino και τετοια. 

Τι θα μου προτεινατε? Με κατι φθηνο, γινεται δουλεια? Ή θα το παρω και θα ειναι αχρηστο?

Το budget ειναι πολυ μικρο(κανα 15αρι για κολλητηρι και καλαί. ισως και φθηνοτερα)

Ευχαριστω!

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγω έχω ένα 15w Antex εδώ και 5-6 χρόνια περίπου και είμαι ευχαριστημένος. Θα ήθελα βέβαια ένα που να είναι λίγο πιο δυνατό και ίσως πάω σε Weller για 25w. Πάντως με το Antex είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...