Προς το περιεχόμενο

Aγορά imac 27''

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωμη μου: αν δεν υπαρχει ενασχοληση επαγγελματικη, που θα σου αποσβεσει τα χρηματα αγορας του,

κι αν δεν σου "περισσευουν" +2χιλιαρα (υποθετω γι' αυτο ψαχνεις δοσεις) πηγαινε σε mac mini + οθονη

+1000

Θα ειναι φθηνοτερο, θα εχει καλυτερη οθονη, μεγαλυτερη κ σοβαροτερη εγγυηση στην οθονη και παιρνει κ πιο ευκολα ssd.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.

ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΛΑΠΤΟΠ. ΘΕΛΩ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΤΑΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΣΒΕΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩ ΤΕΤΟΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΝΕΤΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Δημοσ.

ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.

ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΛΑΠΤΟΠ. ΘΕΛΩ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΤΑΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΣΒΕΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩ ΤΕΤΟΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΝΕΤΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Το Mac mini δεν ειναι φορητος, σταθερος ειναι.

Μαλιστα ειναι πιο ευκολα αναβαθμησιμος σταθερος απο οτι ο iMac.

Να σου αντεξει στο χρονο χωρις καν ssd, δεν το βλεπω. Ηδη με το που το παρεις θα ειναι αρκετα αργο μηχανημα σε απλες, καθημερινες εργασιες αν ειναι με μηχανικο σκληρο δισκο.

Αν πραγματικα σε ενδιαφερει η αντοχη στο χρονο, μην κοιτας σε imac, κοιτα σε pc workstation σαν αυτα που σου εδειξα.

Δημοσ.

ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΛΛΟ ΣΟΡΡΥ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ.

ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ssd ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ

ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΖΙΑ,ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟ GOLDEN I. ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΟΙΤΙΤΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΤ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΠΑΩ Σ ΑΥΤΟΝ http://www.golden-i.gr/mac/imac/1740-imac-27-inch-32ghz.html ?

Δημοσ.

ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΛΛΟ ΣΟΡΡΥ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ.

ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ssd ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ

ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΖΙΑ,ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟ GOLDEN I. ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΟΙΤΙΤΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΤ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΠΑΩ Σ ΑΥΤΟΝ http://www.golden-i.gr/mac/imac/1740-imac-27-inch-32ghz.html ?

Για τον ssd/fusion, απλα δες τα video που παρεθεσα σε προηγουμενο ποστ.

Αν το golden-i δεχεται προπαραγγελια και παρει απο τωρα τα χρηματα, τοτε λογικα θα ισχυει η φοιτητικη εκπτωση.

Αν δεν παρει απο τωρα τα χρηματα, τοτε προφανως δεν θα ισχυει η φοιτητικη εκπτωση.

-----------------------------------

Ναι, σε αυτο το μοντελο πας και προσθετεις ssd/fusion drive. Η επιλογη για ssd/fusion θα γινει διαθεσιμη οταν γινει διαθεσιμο το μοντελο.

Δημοσ.

ΝΑΙ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΑ ΒΙΝΕΟ ΠΟΘ ΠΟΣΤΑΡΕΣ,ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ golden ΟΤΙ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12% ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΡΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΝΙΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ 6% ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΟΠΟΤΕ 2019-121(6%)+200(ο ssd περιπου)=2098ε

Δημοσ.

ΝΑΙ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΑ ΒΙΝΕΟ ΠΟΘ ΠΟΣΤΑΡΕΣ,ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ golden ΟΤΙ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 12% ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΡΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΝΙΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ 6% ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΟΠΟΤΕ 2019-121(6%)+200(ο ssd περιπου)=2098ε

Λιγο σωστοτερα ειναι:  2019+200(ο ssd περιπου)=2219€  . 2219*0.94(λογω της 6% φοιτητικης εκπτωσης)=2085€

(γιατι κ ο ssd θα επωφεληθει απο το 6%)

Εχε υποψην σου οτι ο ssd μπορει να κανει ~220-250€ αντι για 200€. Στην Ευρωπη το χρεωνουν 200€, εδω μπορει λιγο παραπανω.

Δημοσ.

Εδω κ ενα review για τον καινουριο iMac 21".

Δωσε βαση οτι παρολο που εχει ιδια συχνοτητα (2.7GHz) με το περσινο μοντελο ειναι πιο γρηγορος λογω καινουριας αρχιτεκτονικης του επεξεργαστη. Κατι αντιστοιχο θα συμβει και με τον επεξεργαστη 3.2GHz του καινουριου φθηνου iMac 27" σε σχεση με τον επεξεργαστη 3.2GHz του παλιου, ακριβου iMac 27":

http://arstechnica.com/apple/2013/09/new-cpus-faster-wi-fi-same-flaws-apples-2013-imac-reviewed/

2013-iMac-charts.001.png

2013-iMac-charts.0021.png

Ακομα μεγαλυτερη βαση δωσε στο ποσο σημαντικο ειναι να βαλεις fusion drive για να μην ειναι αργο το συστημα σε απλες καθημερινες εργασιες:

http://arstechnica.com/apple/2013/09/new-cpus-faster-wi-fi-same-flaws-apples-2013-imac-reviewed/2/

2013-iMac-charts.012.png

2013-iMac-charts.011.png

Τhe bad news is that all four base iMac configurations, which start at $1,299 and run all the way up to $1,999, ship with standard mechanical hard drives by default.

.., but none of these iMacs include solid-state by default, and base models are all that you can walk out of an Apple Store with unless you order through the online store first.

Especially in the 21.5-inch iMac, this decision has a much larger impact on general system performance than the slight CPU and GPU upgrades. You can feel it in everything from boot time to app launch time to file copy time—that spinning hard drive is definitely the performance bottleneck here, just as it was last year.

That nice, quad-core iMac is going to be faster for CPU-intensive tasks like video exporting and heavy multitasking, but the MacBook Air almost always manages to feel snappier by virtue of having an SSD.
...
It goes without saying that you shouldn't buy any iMac without a Fusion Drive configured, at least. Those upgrades start at $200 for all computers, which raises the base price by a not insignificant amount, but the performance benefits are more than worth it.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίες πληροφορίες σε ευχαριστώ.

Βγήκαν και οι τιμές στην Ελλάδα στα +222Ε 1Τ Fussion, οπότε πάω στα 2240Ε σύνολο. Γμτ έχω πρόβλημα με πιστωτική κάρτα γτ χρειάζεται πιστωτική για τις 6 άτοκες δόσεις. Γι αυτό δεν έχω παραγγείλει ακόμα.

Επεξ/σία από billdanos
Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΩΤ ΚΑΤΙ

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΕ FUSSION DRIVE (ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΩΤΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΡΓΕΙ 1 ΜΗΝΑ), ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ?

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΩΤ ΚΑΤΙ

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΕ FUSSION DRIVE (ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΩΤΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΡΓΕΙ 1 ΜΗΝΑ), ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ?

Oχι,δεν θα μπορεις να βαλεις αργοτερα fusion .

Iσως να μπορεις να βαλεις απλον ssd, αλλα με αισθητα μεγαλυτερο κοστος, γιατι τα εργατικα τα χρεωνουν κανα 150€.

Επαναλαμβανω:

μην κανεις το λαθος και δωσεις 2000+€ και καταληξεις με αργο μηχανημα , πιο αργο σε απλα πραγματα απο ενα μηχανημα των 500€, επειδη δεν ηθελες να περιμενεις να βαλεις fusion.

Δημοσ.

ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ Κ ΠΕΙΣΤΗΚΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΘΑ ΒΑΛΩ ΣΙΓΟΥΡΑ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΙΣΩΣ ΠΑΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ 1 ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ!

Δημοσ.

ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ Κ ΠΕΙΣΤΗΚΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΘΑ ΒΑΛΩ ΣΙΓΟΥΡΑ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΙΣΩΣ ΠΑΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ 1 ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ!

Σωστη κινηση.

Λιγη υπομονη και θα χαιρεσαι πολυ πιο γρηγορο μηχανημα.

Παιζει να παρεις και το 12% εκπτωση ή τελικα 6%;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...