pitimac Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδιά καλησπέρα!ίσως γελασετε μ' αυτά που θα γράψω αλλά πάγματικά δεν εχω να απευθυνθώ κάπου αλλου. Ασχολούμε με την σουιτα της adobe γενικα φωτογραφία και βίντεο. μέχρι τώρα έχω αγοράσει 2 desktops και 1 laptop, windows παντα.είμαι 27 χρ. σίγουρα έχει να κανει και με την γενικοτερη χρηση που τους έκανα που δεν ηταν η καλυτερη,αλλά κάπου αγανάκτησα με windows κλπ κ τις προβληματικές τους.έτσι κατέληξα οτι το επόμενο σύστημα που θα αγαράσω θα είναι σίγουρα mac. οι λόγοι γνωστοι. το θέμα μου κυρίως είναι οικονομικο. ναι δεν διαθετω σε καμια περιπτωση 2000ε σχεδον να αγορασω εναν imac 27''.η μόνη περίπτωση για να αποκτήσω κάτι τέετοιο είναι με δόσεις κυριως αν οχι όλο καποιο μέρος του ποσου. το θέμα ειναι πως τα καταστηματα δινουν ελάχιστες ΑΤΟΚΕΣ δόσεις κ πολλεσ εντοκες,οποτε εν τέλει θα πληρώσω το μισό του ποσού επιπλ΄'εον και τζάμπα...επομένως ξέρετε κάποιο κατάστημα,κάποιο τρόπο για αγορα με άτοκες δόσεις? ή αγορα απο εξωτερικο, ebay, που είναι φθηνότερα μηχανήματα και με περισοτερα καλυτερα χαρακτηριστικά? σε οτι αφορα τι χαρακτιριστικα να χει το imac 27'' λόγω του ότι είμαι πανάσχετος το αφηνω στην κρίση σας. θα ήθελα πολύ την βοηθειά σας!
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω προτεινω να φτιαξεις hackintosh ειναι πιο φθηνο και βαζεις εσυ οτι θες και παντα αναβαθμισιμο!!!! Με 1500€ εισαι αρχηγος
TEOKOS Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 24 άτοκες http://store.istorm.gr/b2c_istorm/catalog/categorieInPath.do?key=0/41B203675A5B9E42826BA5AFA94BB61A/4D06900326D2944A979D78A1828478CF
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Case HDD ΠΡΟΣΦΟΡΑ VISION STUDIO.pdf Το παραπανω συστημα πιστευω ανετα παταει κατω ενα imac 27" και με 400€ κατω Τωρα αν θυσιασεις απο την οθονη και ριξεις 350€ κατω το ποσο παιρνοντας την U2312HM μπορεις να βαλεις εναν i7 4770k και να εχεις ακομα πιο δυνατο συστημα... Το vision studio εχει δοσεις
pitimac Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 παιδια ευχαριστω πααααααααρα πολυ για τις απαντησεις σας!!!! σιγουρα δεν έχω ιδεα να μπω σε διαδικασια να φτιαξω εναν hackintosh σιγουρα δεν θέλω να εχω πάλι σύστημα windows κλπ σίγουρα θέλω κατι fixed ,με εγγυησεις κλπ. κ σιγουρα εμπιστευομαι πιο πολυ μια συγκεκριμενη εταιρια-μαρκα για να εχω να απευθυνομαι καπου συγεκριμενα...αν με πιανετε! οσο για τις 24 ατοκες δοσεις απ το istorm ειναι σιγουρα άτοκες και ποιο μηχάνημα μου προτινεις φιλε #3 TEOKOS παντα με 27ρα οθονη? επιπλέον θεωρεις οτι αξζει μια μικρότερη οθονη 21.5' δλδ αλλα με καλυτέρο επεξεργαστη απ οτι ενας με 27 κ μικροτερο επεξ.? δλδ εχει διαφορα ο 2.9ghz me 3.2ghz px? και μιλάμε για i5 παντα ε? δινεις πολυ παραπανω λεφτά για i7? σορρυ αν ρωτω βλακειες αλλα πραγματικα είμαι άσχετος
TEOKOS Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 όπου νάναι βγαίνουν οι καινούργιοι με haswell και 700m vga.Παρακολούθα τις εξελίξεις και μόλις βγάλουν σε προσφορα(ξεστοκάρισμα) κάνα τέτοιον χτύπα τον . http://store.istorm.gr/b2c_istorm/b2c/pd.do?pg=E2392CE3839F18F19FF6D8D3859717C0&pa=4D06900326D2944A979D78A1828478CF
Andyk0555 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Γνώμη μου μην πας σε hackintosh άμα θες κανονικό mac να πας σε mac όχι σε hackintosh. Προσωπικά θα προτιμούσα 27άρα οθόνη με μικρότερο επεξεργαστή από 21.5 οθόνη με καλύτερο επεξεργαστή. Έτσι κι αλλιώς οι διαφορές αυτές στον επεξεργαστή είναι μικρές. Από την άλλη επειδή έλεγες για το οικονομικό, μπορείς να αγοράσεις ένα mac mini + μια οθόνη 27άρα εξωτερική όπως πχ Dell U2713HM και οι 2 οθόνες imac-dell έχουν την ίδια ανάλυση 27άρα @ 2560x1400. Μάλιστα η dell έχει και usb3.0. απλά να δεις πόσο περίπου θα βγει. 1) mac mini i5 2.5GHz / 4GB / 500GB 709 ευρώ 2) Dell U2713hm 527 ευρώ Σύνολο: 1236 ευρώ και θα έχεις κανονική εμπειρία mac και αργότερα αν θες προσθέτεις κι άλλη μνήμη στο μακ μινι Με περίπου 200 ευρώ παραπάνω παίρνεις το mac mini με τον i7 Άλλη εναλλακτική είναι να κοιτάξεις για iMac 27άρη μεταχειρισμένο ή ακόμα και να πάρεις το macbook air και αργότερα παίρνεις και μια εξωτερική οθόνη 27άρα με την 1400p ανάλυση και θα έχεις και laptop και desktop experience 4
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 1 χρόνο εγγύηση η Apple και όχι ssd ενω πολλές φορές καλύτερη εμπειρία από το φθηνότερο καλύτερο αναβαθμίσιμο και με ssd και 3 χρόνια εγγύηση ανά κομμάτι hackintosh... Διαλέξε... Το Apple care είναι πανάκριβο για επέκταση εγγύησης στα 3 χρόνια... Είναι πιο vfm λύση το hackintosh και στοίχημα ότι δεν θα βρει κανείς επιχείρημα από το φόρουμ να αμφισβητήσει την γνώμη αυτή... Φιλικά πάντα
JoEone Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερούδια! Λοιπον,καταρχήν να ρωτησω ΠΟΙΑ προγράμματα της Adobe χρησημοποιειςΑν δουλεύεις Ae `η Premiere μάλλον θέλεις mac με ξεχωριστή κάρτα γραφικών,αν δουλεύεις Photoshop/Lightroom και η ενσωματωμένη σου κάνει[hd 4000] Tα hackintosh αμα ξέρεις ειναι οκ,εγω προσωπικά πρόσφατα εμαθα τη...λέξη[ασχετος!!!!!]
Andyk0555 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Η nvidia geforce gtx 675mx 1gb gddr5 που έχει ο imac δεν είναι αρκετή? νομίζω είναι μια χαρά και η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής. αν θέλει βάζει παραπάνω μνήμη ram
haHa Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Φιλε pitimac, καλα κανεις και σκεφτεσαι μονο τον imac 27"(κοστος 2019€), γιατι δεν νοειται να παρεις ακριβο desktop υπολογιστη εν ετει 2013 και να εχει 21" οθονη. Επισης δεν νοειται να δωσεις τοσα χρηματα και να παρεις εν ετει 2013 υπολογιστη με αργο, κανονικο σκληρο. Θα το παρεις με ssd, διαφορετικα θα ειναι πολυ πιο αργο σε απλες καθημερινες εργασιες. Οποτε υπολογιζε +200€ για το λεγομενο fusion drive (ειναι ενας ssd 128gb και ενας κανονικος σκληρος 1TB). Tελος, οταν δινεις 2200€, καλο θα ηταν να προστατευσεις την επενδυση σου με επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια(κοστος 189€ ), μιας κ η apple εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση τον iMac. Το συνολικο κοστος ειναι 2400€ για ενα αξιοπρεπες μηχανημα, χωρις κατι εξτρα, εκτος απο τον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ssd. Δεν ειναι και λιγα χρηματα. ----------------------------------------------------------- Επειδη λες οτι ασχολεισαι με την σουιτα της adobe, εχε υποψην σου οτι το license που εχεις στα windows δεν ισχυει στο mac os x, οποτε θα πρεπει να την ξανααγορασεις. ---------------------------------------------------------- Αν τωρα ενδιαφερεσαι οπως λες για κατι "fixed, με εγγυησεις, μια συγκεκριμενη εταιρια-μαρκα για να εχεις να απευθυνεσαι καπου συγεκριμενα", τοτε καλο ειναι να κοιταξεις σε καποιο workstation που ειναι και η πιο συνηθισμενη λυση που καταληγουν οι επαγγελματιες που θελουν κατι αξιοπιστο για την δουλεια τους, με σοβαρη εγγυηση κλπ. Πχ με 1200€ παιρνεις workstation με xeon cpu 3.2GHz(οπως εχουν οι mac pro), επαγγελαμτικη καρτα nvidia quadro με πιστοποιηση ISV, 5 χρονια εγγυηση on site next business day: http://www.skroutz.gr/s/2697462/Dell-Precision-T1650-MT-E3-1225V2-8GB-1TB-W8.html Σε αυτα τα χρηματα προσθετεις 100€ περιπου για εναν ssd και 530€ για μια 27" οθονη dell ips. Υπαρχει και η λυση να παρεις 2x23" οθονες dell ips με συνολικο κοστος 2x190= 380€. Βγαινει συνολικα στα 1850€ με 27" οθονη ή 1700€ με 2x23" οθονες. Φυσικα, μπορεις να πας σε κατι φθηνοτερο(που θα εξακολουθει να ειναι επαγγελματικο με xeon cpu και on site next business day), που ελαχιστα θα υπολειπεται σε επιδοσεις. Πχ αυτο με 700€, οποτε το συνολικο κοστος θα ειναι 1350€ με 27" οθονη ή 1200€ με 2x23" οθονες. Το σημαντικο ομως ειναι οτι εχεις επαγγελλματικο μηχανημα, με ανεξαρτητη οθονη, που δεν ειναι glossy. Επισης αν τυχει και παρουσιασει προβλημα το μηχανημα , εχεις σοβαρη εγγυηση που ερχονται και στο φτιαχνουν την επομενη μερα στον χωρο σου, ωστε να μην χασεις πανω απο μια μερα απο την δουλεια σου/παραγωγικοτητα. Τελος, εχεις 5 χρονια εγγυηση. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2013 από haHa 1
haHa Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Φιλε pitimac, προσεξα οτι σκεφτεσαι να παρεις το λιγο πιο ακριβο μοντελο που αντι για 2.9GHz cpu εχει 3.2GHz cpu. Δυο πραγματα: α) προχθες ανακοινωθηκαν κ εγιναν διαθεσιμα(στις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες, στην Ελλαδα σε κανα 20 ημερο) τα καινουρια iMac. Ο φθηνοτερος(κοστος 2019€) iMac 27αρης εχει ηδη cpu 3.2GHz. Οποτε εννοειται πως περιμενεις αυτα τα μοντελα, που για τα ιδια χρηματα θα εχουν γρηγοροτερο επεξεργαστη και λιγο γρηγοροτερη καρτα γραφικων(χωρια το καλυτερο wifi και κατι αλλες μικροαλλαγες). β) δεν αξιζει για κανενα λογο να δωσεις εξτρα χρηματα για να παρεις μια λιγο πιο γρηγορη cpu. Οι επεξεργαστες αυτοι ειναι ηδη αρκετα γρηγοροι, δυσκολα θα καταλαβεις με γυμνο ματι διαφορες στην αποδοση. Εκει ομως που θα καταλαβεις τεραστια διαφορα ειναι αν δεν παρεις τον iMac με ssd (fusion drive ονομαζει η apple τον συνδυασμο ενος 128gb ssd και ενος 1tb σκληρου ). Κοστιζει σαν εξτρα γυρω στα 200€, αλλα η διαφορα στην ταχυτητα και στις επιδοσεις , ειδικα σε απλα,καθημερινα πραγματα ειναι τεραστια.Ενδεικτικα να σου πω οτι ο iMac θα κανει το 1/5 του χρονου(μπορει κ ακομα λιγοτερο) για να μπουταρει σε mac os x και αντιστοιχα για να ανοιξει το photoshop.Ψαξε ακομα και video στο youtube (πχ γραψε imac ssd vs hdd) και θα καταλαβεις. Το κακο που εχει ο imac (επειδη ειναι all-in-one) ειναι οτι δεν μπορεις να αλλαξεις ευκολα εσυ σκληρο και να προσθετες μονος σου εναν ssd αργοτερα(οπως θα εκανες με ενα συνηθισμενο desktop μηχανημα). Ειναι αρκετα μπελαλιδικη διαδικασια, ακυρωνει την εγγυηση κλπ. Οποτε πρεπει να τον παραγγειλεις με τον ssd/fusion drive εξαρχης. ------------------------------------------------------------ Φυσικα, δεν αμελεις την επεκταση εγγυσης στα 3 χρονια. Θα δωσεις 2000+€ και ειναι κριμα να μην προστατευσεις την επενδυση σου , επειδη η apple εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση τον iMac. Ενα λογος παραπανω για να παρεις την εγγυηση ειναι οτι επειδη ο iMac ειναι all-in-one μηχανημα, η επισκευη του ειναι πολυ ακριβη. Σκεψου οτι σου χαλαει η οθονη ή ο σκληρος δισκος ή η καρτα γραφικων ή καρτα ηχου ή η motherboard, τοτε θελει συνηθως ακριβη επισκευη, κοστους συνηθως πανω απο 500€. Και οι iMac 27" εχουν κακο ιστορικο με βλαβες και προβληματα στις οθονες τους. Το θετικο ειναι οτι την επεκταση εγγυησης μπορεις να μην την αγορασεις την ιδια στιγμη μαζι με το μηχανημα, αλλα πρεπει να την αγορασεις πριν κλεισει ενα χρονο το μηχανημα. Οπως και να εχει, περιμενε να ερθουν τα καινουρια μοντελα στην Ελλαδα , εννοειται πως θα βαλεις ssd και καλο ειναι μεσα στον πρωτο χρονο θα αγορασεις την επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια. Το συνολικο κοστoς ειναι περι τα 2400€. --------------------------------------------- Eδω το καινουριο μοντελο σε σχεση με το προηγουμενο: http://www.anandtech.com/show/7365/apple-updates-the-imac-haswell-cpus-pcie-ssds-80211ac-wifi Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2013 από haHa
pitimac Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΑΤΕ ΠΟΛΥ 1. ΟΠΟΤΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ FUSION DRIVER. ΠΟΣΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? 2. ΓΙΑ ΤΗΝ 3ΕΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΗΔΗ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΓΓΥΗΣΗ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟ? 3. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΝΕΑ IMAC. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΝΕΟ IMAC? http://www.isquare.gr/store/imac-27-inch-3-2ghz-1.html 4. ΒΑΣΙΚΑ ΜΕ ΨΗΝΕΙ ΑΥΤΟΣ http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/ypologistes/all-in-one/Apple-iMac-MD096GR-A.htm
haHa Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) 1. Ναι, επιβαλλεται. Ειναι γυρω στα 200€ παραπανω. 2. Μπορεις να την αγορασεις αργοτερα(μεσα στον πρωτο χρονο) την επεκταση εγγυησης. 1 χρονο που δινει η apple ειναι πολυ μικρη εγγυηση, ειδικα για all-in-one μηχανημα που εχει υψηλο κοστος επισκευης. 3. Ναι, αυτος ειναι ο καινουριος. 4. Ειναι 300€ ακριβοτερος απο τον καινουριο, εχοντας πιο αργο επεξεργαστη(ελαχιστα λογω αλλης γενιας), αργοτερο wifi. Eχει λιγο πιο γρηγορη καρτα γραφικων. Πολυ κακο value for money και δεν εχει ssd, πραγμα τουλαχιστον αστειο για μηχανημα των 2300€. Στις περισσοτερες καθημερινες, απλες εργασιες, θα ειναι πιο αργο απο ενα desktop μηχανημα των 400€ που εχει ssd. Δεν υπαρχει κανενας λογος να δωσεις παραπανω χρηματα για περσινο μοντελο . Τελος , δεν υπαρχει κανενας λογος να δωσεις παραπανω χρηματα για να βαλεις λιγο πιο γρηγορο επεξεργαστη(που ποτε δεν θα καταλαβεις την διαφορα με το ματι) και να μην εχεις ssd, που η διαφορα στις επιδοσεις και στην αισθηση ειναι η μερα με την νυχτα. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2013 από haHa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα