Thanos1972 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα στο φορουμ. Ερωτηση για φιλη. Υπαρχει το προβλημα που αναφερω στον τιτλο. πολυκατοικια περιπου 10ετιας με περιπου 13 διαμερισματα (δεν ξερω ακριβως γιατι ειναι προβλημα φιλης). μενουν στον 5 και τελευταιο οροφο ο οποιος εχει 2 διαμερισματα.το ενα δικο τους.το αλλο δεν εχει προβλημα. η πολυκατοικια εχει προβλημα στην ταρατσα της.με τις βροχες εχει λιμναζοντα νερα και βαζει αρκετο νερο μεσα στο σπιτι τους.ουσιαστικα για βαψιμο παει ανα 2 χρονια ας πουμε. το θεμα ειναι οτι οι υπολοιποι ενοικοι δεν μπορουν-δεν θελουν-αδυνατουν να πληρωσουν.φερανε μαστορα (βασικα 7-8 φερανε και ο καθενας λεει κατι διαφορετικο) να εκτιμησει την ζημια και τους ειπε οτι για ολη την ταρατσα θελει κοντα στα 3.500 euros.ειναι γεματη λακουβες η ταρατσα και δεν μπορει να γινει κατι διαφορετικο περα απο το να μπει ενα υλικο λεει απο αυτα που βαζουν στις πισινες(δεν καταλαβα αλλα τεσπα). τα κοινοχρηστα τα εχει διαχεριστικη εταιρια της οποιας η ιδιοκτητρια εχει 2 διαμερισματα στην πολυκατοικια. η ιδια λεει οτι εαν δεν συμφωνησουν ολοι για να μπουνε στα κοινοχρηστα,δεν μπορει να κανει τιποτα. οι υπολοιποι ιδιοκτητες ενοικοι,αναγνωριζουν το προβλημα αλλα προφασιζοντε διαφορους λογους και δεν συμφωνουν. η μητερα της φιλης τους λεει,οκ θα φτιαξω την πλευρα μου και δεν θα πληρωσω κοινοχρηστα μεχρι να καλυφθει το ποσο και την απειλουνε με μηνυση. τι μπορει να κανει η κοπελια και η μητερα της?
PCharon Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν επεμβαίνεις στο κοινόχρηστο χώρο χωρίς τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας. Αλλά ούτε και κάθεσαι να υπομένεις, πχ πολεοδομία, εξώδικο, φέρνεις το 100 μόλις βγει νερό και γράφεται στο βιβλίο συμβάντων και διάφορα τέτοια ωραία που βοηθάνε σε μια ωραία αποζημίωση αν φτάσει δικαστικώς... Η υγρασία είναι πολύ σοβαρό θέμα, αν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου στη πολεοδομία πάει στα επικίνδυνα. Μπορεί να τους κάνει να τρέχουν, ειδικά αν συμβεί οτιδήποτε (υγρασία = κίνδυνος για την υγεία των ενοίκων αλλά και κίνδυνος για τη ζωή αν επηρεάζει ηλεκτρικές εγκαταστάσεις) θα τους κάνει να τρέχουν όλοι και πρώτη τη διαχείριση. Να ξυπνήσει, να ενημερωθεί για τις επιλογές τις από τους αρμόδιους και να φοβερίσει τη διαχείριση αναφέροντάς τες. Μετά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Να μη κολώνετε να κινήσετε νομικές διαδικασίες όταν έχετε πρόβλημα. Περισσότερα χάνεις κάθε χρονιά που φτιάχνεις το σπίτι, παρά να τα δώσεις μία φορά για ένα εξώδικο να τους ανακατέψεις λίγο το στομαχάκι. 8 1
Thanos1972 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Σε ευχαριστω για την απαντηση.θα μεταφερω φυσικα τα λογια σου και ειδικα αυτο με την αστυνομια και την καταγραφη δεν το ειχαμε σκεφτει σαν λυση.
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημέρα Θάνο, έχω (σχεδόν) ίδιο πρόβλημα εδώ κ' κάποιους μήνες (από Άνοιξη τουλάχιστον). Μην τα πολυλογώ, όσο το έχω ψάξει, σε δικηγόρους, μηχανικούς, εργολάβους, όπου μπορούσαρώτησα: το έξοδο οφείλει να μπει κανονικά, στα κοινόχρηστα. Όμως s.o.s.: δεν μπορείς να τους...υποχρεώσεις (!!) να το περάσουν, παρά μόνo κατόπιν να κυνηγήσεις χρήματα/έξοδα δικαστικώς. Ειναι δηλαδη 100% συνειδητη επιλογη τους, να παρανομησουν -χεστηκανε για το αν θα χαλασει,το κελυφος της πολυκατοικιας και το δικο σου σπιτι!- αρκει να μη δωσουν εκεινοι, ουτε σεντ λεμε.Πονταρουν βεβαιως στο οτι δεν θα το κανεις, οτι δεν θα μπορεσεις να προσθεσεις κι αλλα εξοδα.. ~ ~ ~ Η συμβουλή για τα κοινόχρηστα, είναι μαχαίρι δίκοπο: Ισως υποχρεωθούν εκείνοι να κάνουν δικαστική κίνηση.Αν πάει ετσι, θα έχει κάποια στοιχεία υπέρ της -αυτό μόνο αν το έχει χειριστεί απολύτως σωστά & προσεκτικά- όμως μη φανταστείς ότι θα αθωωθεί αυτοδικαίως, δεν είναι τόσο εύκολο δυστυχώς, όσο χαρτομάνι κι αν έχεις... Οπού χαρτομάνι = εξώδικα της, πραγματογνωμοσύνες μηχανικών, τιμολόγια εργασιών @ ταράτσα κ.λπ, κ.λπ. 1
Thanos1972 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Μαλιστα.ωραια πραγματα.... θα της προτεινω αυτο που ειπε ο φιλος PCharon με φωτογραφιες της ζημιας και καλεσμα της αστυνομιας για καταγραφη και βλεπουμε. δεν την βλεπω να γλυτωνει το δικαστηριο....
LongTom Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό που λέει ο pcharon,αλλά μην περιμένεις και σπουδαία πράγματα ή εύκολη λύση. Δυστυχώς οι μπαταχτσήδες κυβερνούν το ΕΛληνικό κράτος και όλοι οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Στο πατρικό μου ένας τέτοιος έφυγε και άφησε φέσι 1500€ σε κοινόχρηστα,στο σπίτι της θείας μου έχουν το ίδιο πρόβλημα με της φίλης σου και ακόμη τρέχουν στα δικαστήρια. Ιδίως τώρα με την κρίση η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη,όλοι οι αλητήριοι δηλώνουν ένα:δεν έχω να πληρώσω και τελείωσε η δουλειά. 1
sphinxgr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Η ταράτσα είναι κοινόκτητη, και αν προκύψει ανάγκη επισκευής της και ληφθεί η σχετική απόφαση από την συνέλευση των συνιδιοκτητών, η δαπάνη θα βαρύνει όλους τους συνιδιοκτήτες ανάλογα με τα χιλιοστά καθ' ενός.Αν θέλουμε να γίνουμε ποιο σχολαστικοί μπορούμε να πούμε ότι οι πλάκες είναι δομικά στοιχεία της οικοδομής και ως τέτοια ανήκουν σε όλους, είναι δηλ. κοινόκτητα. Το δάπεδο όμως και το ταβάνι (στο βάθος της επίστρωσης όπως ο σοβάς για το ταβάνι και τα πλακάκια π.χ. του πατώματος, και σε τέτοιο βάθος που δεν επηρεάζουν την στατικότατα του κτιρίου) ανήκει στον ιδιοκτήτη. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Καλωσηρθαμε, στην Ελλαδα της Αλληλεγυης, μετα το μνημονιο.. Εν ολιγοις, σταση πληρωμων...μεταξυ ιδιωτων, καπως ετσι αργα ή γρηγορα θα γινουν φονοι,και πες εγω δεν θα κανω....αντιποινα καταστροφης, στα υπολοιπα καθαρματα πολυκατοικιας-οπως μου προτειναν, μετ' επιτασεως μαλιστα, ολοι οσοι παρακολουθησαν την ιστορια αυτη-ομως το οτι εγω δε θα τους σπασω σωληνες αποχετευσης (!) ή τα γονατα (!!) με βαριοπουλαδεν ειναι ο κανονας. Αλλοι θα τους θα τους κρατουσαν αναποδα στο κενο, εξω απο ταρατσα! Η ταράτσα είναι κοινόκτητη, και αν προκύψει ανάγκη επισκευής της και ληφθεί η σχετική απόφαση από την συνέλευση των συνιδιοκτητών, η δαπάνη θα βαρύνει όλους τους συνιδιοκτήτες ανάλογα με τα χιλιοστά καθ' ενός. Αμφιβαλλεις πως, σε καθε περιπτωση συνελευσης, η αποφαση [εννοειται οτι] θα ειναι...αρνητικη??? 1
Joshua21 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 η μητερα της φιλης τους λεει,οκ θα φτιαξω την πλευρα μου και δεν θα πληρωσω κοινοχρηστα μεχρι να καλυφθει το ποσο και την απειλουνε με μηνυση. τι μπορει να κανει η κοπελια και η μητερα της? Κανονικά η μητέρα της φίλης σου θα έπρεπε να απειλεί με μηνύσεις... Πρέπει να τους πιάσει και να τους πει ότι δε πρόκειται οι ιδιοκτήτες να γλιτώσουν τα 3.500€ γιατί θα το κυνηγήσει το θέμα, και να διαλέξουν αν θα πληρώσουν με το καλό ακριβώς τόσα ή πολλά παραπάνω δικαστικώς. Και φυσικά να το κυνηγήσει δικαστικά εφόσον δεν συμμορφωθούν. 1
pakpak Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2014 Δεν επεμβαίνεις στο κοινόχρηστο χώρο χωρίς τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας. Αλλά ούτε και κάθεσαι να υπομένεις, πχ πολεοδομία, εξώδικο, φέρνεις το 100 μόλις βγει νερό και γράφεται στο βιβλίο συμβάντων και διάφορα τέτοια ωραία που βοηθάνε σε μια ωραία αποζημίωση αν φτάσει δικαστικώς... Η υγρασία είναι πολύ σοβαρό θέμα, αν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου στη πολεοδομία πάει στα επικίνδυνα. Μπορεί να τους κάνει να τρέχουν, ειδικά αν συμβεί οτιδήποτε (υγρασία = κίνδυνος για την υγεία των ενοίκων αλλά και κίνδυνος για τη ζωή αν επηρεάζει ηλεκτρικές εγκαταστάσεις) θα τους κάνει να τρέχουν όλοι και πρώτη τη διαχείριση. Να ξυπνήσει, να ενημερωθεί για τις επιλογές τις από τους αρμόδιους και να φοβερίσει τη διαχείριση αναφέροντάς τες. Μετά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Να μη κολώνετε να κινήσετε νομικές διαδικασίες όταν έχετε πρόβλημα. Περισσότερα χάνεις κάθε χρονιά που φτιάχνεις το σπίτι, παρά να τα δώσεις μία φορά για ένα εξώδικο να τους ανακατέψεις λίγο το στομαχάκι. Καταρχας καλησπερα σας εχω και εγω προβλημα με την ταρατσα 4 περιπου χρονια παρακαλαω σε καθε συνελευση να γινει κατι και παντα οι περισσοτεροι δεν πληρωνουν καταληγουμε σε καβγα και παει λεγοντας. Το προβλημα εφτασε ομως πλεον στο αμην, καθως εχει πεσει κομματι του τοιχου και βλεπω την αμμο .... επισης σταζει το μπαλκονι μου και εχει φτασει ως τα ηλεκτρολογικα (φωτα) του μπαλκονιου, τα οποια φοβαμαι να αναψω μην γινει βραχυκυκλωμα. απελπισμενη πλεον απευθυνθηκα στην Πολεοδομια της περιοχης μου η οποια μου απαντησε πως δεν μπορει να επεμβει γιατι ειναι αναμεσα σε ιδιοκτητες και εφοσον εξωτερικα ειδε οτι δεν εχει πεσει σοβας να χτυπησει καποιον περαστικο (δηλαδη οι ρωγμες δεν ειναι σημαδι οτι θα πεσει....πρεπει ΝΑ ΠΕΣΕΙ πρωτα, ελεος!) δεν μπορει λεει να κανει κατι.... Λετε να επιμεινω με 2η οχληση και επικαλουμενη οτι πλεον απο κατω εχει γινει παιδικος σταθμος και αν καποια στιγμη πεσει ο σοβας θα πεσει στα παιδακια....? καμια καλη ιδεα τι να κανω ????
Ultimategr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2014 Καταρχας καλησπερα σας εχω και εγω προβλημα με την ταρατσα 4 περιπου χρονια παρακαλαω σε καθε συνελευση να γινει κατι και παντα οι περισσοτεροι δεν πληρωνουν καταληγουμε σε καβγα και παει λεγοντας. Το προβλημα εφτασε ομως πλεον στο αμην, καθως εχει πεσει κομματι του τοιχου και βλεπω την αμμο .... επισης σταζει το μπαλκονι μου και εχει φτασει ως τα ηλεκτρολογικα (φωτα) του μπαλκονιου, τα οποια φοβαμαι να αναψω μην γινει βραχυκυκλωμα. απελπισμενη πλεον απευθυνθηκα στην Πολεοδομια της περιοχης μου η οποια μου απαντησε πως δεν μπορει να επεμβει γιατι ειναι αναμεσα σε ιδιοκτητες και εφοσον εξωτερικα ειδε οτι δεν εχει πεσει σοβας να χτυπησει καποιον περαστικο (δηλαδη οι ρωγμες δεν ειναι σημαδι οτι θα πεσει....πρεπει ΝΑ ΠΕΣΕΙ πρωτα, ελεος!) δεν μπορει λεει να κανει κατι.... Λετε να επιμεινω με 2η οχληση και επικαλουμενη οτι πλεον απο κατω εχει γινει παιδικος σταθμος και αν καποια στιγμη πεσει ο σοβας θα πεσει στα παιδακια....? καμια καλη ιδεα τι να κανω ???? Διαβασε τι λεει ο κανονισμος της πολυκατοικίας σου.Για παράδειγμα υπαρχουν κανονισμοι που αναφερουν ότι αν υπαρξει καποιο σοβαρο πρόβλημα όπως πχ το δικο σου τοτε ο ο διαχειριστης οφειλει να φροντισει αμεσα για την επισκευή του.Αν δεν το κανει και απο το πρόβλημα αυτό δημιουργηθεί ζημια σε καποια ιδιοκτησια τοτε υπεύθυνος για την οικονομικη αποτασταση της ζημιας είναι ο διαχειριστης και μονο ο διαχειριστης.Στην συγκεκριμμενη περιπτωση που τίθεται θεμα στατικοτητας της πολυκατοικίας,καταστρεφεται η ιδιοκτησια σου και κινδυνεύεις να σκοτωθείς απο πιθανο βραχυκύκλωμα τοτε δεν τίθεται θεμα γενικης συνελευσης και το τι θα πει η πλειοψηφια αλλα είναι θεμα κανονισμου .Αν ορισμένοι δεν θελουν να πληρωσουν να πανε να μεινουν σε μονοκατοικια,εφοσον μενουν σε πολυκατοικια οφειλουν να συμμορφωθουν και να πληρωσουν .Ο διαχειριστης πρεπει αμεσα να φροντισει να βρεθει μια λυση.Πρεπει να συγκαλεσει εκτακτη γενικη συνελευση και να ενημερωσει ολους τους ενοικους ότι πρεπει να μονωθεί αμεσα η ταρατσα.Αν δεν δεχτουν τοτε πρεπει να κινηθεί νομικα εναντιον αυτων που διαφωνουν αλλιως οφειλει να παραιτηθεί. Εχεις το δικαιωμα να σταματήσεις να πληρωνεις κοινόχρηστα μεχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Μια άλλη λυση είναι να βλαλεις εισαγγελικες παραγγελιες(είναι δωρεαν και μπορεις να το κανεις χωρις δικηγορο) για τον διαχειριστη και για τους ενοικους που διαφωνουν,ισως φοβηθουν και συμμοφρωθουν. Το καλυτερο είναι να συμβουλευτείς ένα δικηγορο και να του κρατας τον κανονισμο της πολυκατοικίας σου. Για τη ζημια στο διαμερισμα σου μπορεις να καταθεσεις αγωγη εναντιον των υπολοιπων ιδιοκτητων.
laoskaikolonaki Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Γραφτηκα στο φορουμ γιατι ψαχνοντας παραπλησιο θεμα,ειδα με δεος τις αποψεις που παιζουν και επαθα σοκ!!!!! Να αναφερω λοιπον και μια αντιθετη αποψη ωστε να υπαρχει εστω ενα ποστ που θα κανει τον δικηγορο του διαβολου!!!! Οταν λοιπον πηγα να αγορασω το σπιτι μου(πρωτος οροφος ημιοροφος),ακριβως κατω απο το σπιτι το δικο μου στα ιδια τετραγονικα αλλα και με την ιδια διαριθμιση,ομως ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ απο το δικο μου,ακομα ηταν απουλητο ενα ημιυπογειο σπιτι....σκευτηκα λοιπον να παρω εκεινο αντι του δικου μου μιας και τα χρηματα για αγορα σπιτιου ηταν ''ανυπαρκτα''....................ο λογος που δεν το πηρα τελικα ,ηταν οτι σιγουρα στο συγκεκριμενο σπιτι θα ειχα υγρασια(αυτος σιγουρα ηταν και ενας απο τους λογους που το εν λογο σπιτι πουλιοταν φθηνοτερα απο τον εργολαβο!!!!!!!!!!!!). Γιατι λοιπον πρεπει καποιος απερισκεπτος(αφου δεν σκεφτηκε τα εννοουμενα) ΅η πονηρος, με δολο να με υποχρεωσει να μοιραστουμε τις ζημιες που εχει σπιτι του? Καποτε παραπλισια καθεστωτα υπηρχαν με την θερμανση ....επρεπε λοιπον σε μια οικοδομη που εκαιγε πετρελαιο,ασχετος με το αν εγω ηθελα για να ζετανω το σπιτι μου,με ξυλα ΅η ρευμα για θερμανση( ΅η ακομα και με πετρελαιο αλλα οχι απο τον κοινο καυστηρα),να πληρωνω μερος της θερμανσης των αλλων χωρις οι αλλοι να εχουν καποια υποχρεωση σε εμενα!!!!!!!!!!!αστειο ετσι? Ηρθαν λοιπον οι εταιριες φυσικου αεριου και δωσαν τελος σε τετοιου ειδους ''πονηραδες''¨)...εμενα τουλαχιστον με την συνδεση στο αεριο ,αναλαμβαναν οι δικηγοροι της εταιριας να μην ξαναπληρωσω μαμησιατικα αλλωνων!!!!!! Ας κοιταξουμε λοιπον την ουσια των πραγματων .....δεν μπορουμε να βλεπουμε καποια πραγματα κοινοχρηστα και καποια αλλα οχι... Δεν υπαρχουν αρκετοι νομοι στην ελλαδα σε τετοιου ειδους προβληματα και αυτοι οι νομοι που υπαρχουν ειναι οι περισσοτεροι απο την εποχη που μοιραζομασταν τα παντα με τον γειτονα!!!!!!!! Το φθηνοτερο σπιτι που αγορασα,αν δεν ειμαι μπουφος και δεν με κοροιδεψε ο εργολαβος,ηξερα απο πριν οτι θα ειχα παραπανησια εξοδα λογο υγρασιας......αν με κοροιδεψε ο εργολαβος ,εκει πρεπει και να απευθυνθω!!!!!!!!!! Το ρετιρε που αγορασα για να εχω ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΑ απο ολους ,αλλα και για να λεω στους φιλους μου οτι εχω ανεβει ''ταξικα''(μπουχαχαχ),ηξερα απο πριν οτι και παραπανω πετρελαιο θα καιω αλλα και οτι καποια προβληματα με υγρασια θα εχω.....αν δεν μοιραστηκες ρε φιλε ουτε μια φορα την ωραια σου θεα και το καθαρο αερακι στα ψηλα του ρετιρε σου με κανεναν απο τους ενοικους,γιατι εκεινος πρεπει να μοιραστει με εσενα τα ωραια του λεφτακια??????????!!!!!!!!!!!!!
Ultimategr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Το 'ευαγγελιο΄ κάθε πολυκατοικίας είναι ο κανονισμος και εκει αναφέρεται τι είναι κοινοχρηστο-κοινοκτητο και τι όχι.Ο εκάστοτε κανονισμος της κάθε πολυκατοικίας εχει κατατεθεί στο υποθηκοφυλακειο που υπαρχει η συσταση καθως και τα υπολοιπα συμβολαια. Για να γινει τροποιποιηση του κανονισμου χρειαζεται παμψηφια,δηλαδή 100% των ψηφων και καταθεση του νεου κανονισμου στο υποθηκοφυλακειο. Οσο αφορα τη θερμανση εδώ δινονται καποιες πληροφοριες για το παγιο του πετρελαιου . Εννοείται πως αν θελεις να ζεστανεις το σπιτι σου με ξυλα η με ρευμα τοτε ΠΡΕΠΕΙ να πληρωνεις το παγιο του πετρελαιου ασχετα με το αν καις η όχι. Από την ιστοσελιδα http://www.polyd.gr/faq-b.htm Τι είναι το πάγιο θέρμανσης;Ακόμα και στις πολυκατοικίες με αυτονομία θέρμανσης, ένα μέρος του πετρελαίου κατανέμεται όχι λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κατανάλωση και τα χιλιοστά θέρμανσης, όπως φαίνεται από τον παραπάνω τύπο, αλλά αποκλειστικά ανάλογα με τα χιλιοστά θέρμανσης κάθε διαμερίσματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα διαμέρισμα θα χρεωθεί με ένα (μικρό) μέρος του πετρελαίου πού καταναλώθηκε ακόμα και αν δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου την θέρμανση του. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:Πρώτον το σύστημα θέρμανσης μιας πολυκατοικίας έχει βελτιστοποιηθεί για την θέρμανση χώρων συγκεκριμένου όγκου. Αν χρησιμοποιείται για μικρότερους χώρους δεν λειτουργεί με τους βέλτιστους όρους και άρα υπάρχει σπατάλη καυσίμου.Δεύτερο και σημαντικότερο: Ένας χώρος πού δεν θερμαίνεται λειτουργεί σαν μια ψυχρή μάζα πού απορροφά θερμότητα από τις γειτονικές ιδιοκτησίες με αποτέλεσμα αυτές να χρειάζονται περισσότερο καύσιμο για να θερμανθούν. Οποτε αν εσυ χρησιμοποιείς ρευμα η ξυλα το διαμερισμα σου δεν θα 'ζεστενεται καλα' και θα απορροφάς θερμοτηα από τα αλλα διαμερίσματα και θα τα αναγκαζεις να καταναλωνουν περισσοτερο πετρελαιο. Ατομικο καυστηρα πετρελαιου απαφορευεται να βαλεις πρωτο γιατι είναι παρανομο και δευτερο θετεις σε κινδυνο τη ζωη ολων των υπολοιπων ενοικων γιατι προφανως δεν θα τηρηται κανενας κανονας ασφαλειας,δεν θα υπαρχει ειδικος χωρος για να τοποθετηθεί. Ορισμένοι που βαζουν ατομικούς καυστηρες πετρελαιου στο μπαλκονι τους είναι απλα εγγκληματιες. Το φυσικο αεριο είναι άλλη περιπτωση. Αν μια ταρατσα λεει ο κανονισμος ότι είναι κοινοχρηστη τοτε ολοι οι ιδιοκτητες πρεπει να συμμετεχουν στην μονωση.Όπως και αυτοι που μενουν πρωτο οροφο και από κατω τους υπαρχει πυλωτη εχουν δικαιωμα να ζητησουν θερμομονωση.Επειτα στις ταρατσες είναι εγκατεστημένοι οι ηλιακοι ολων των ιδιοκτητων καθως και κεραιες και όλα αυτά(ειδικα οι ηλιακοι και οι βασεις τους) προκαλουν τεραστια φθορα στην πλακα της ταρατσας. Αν καποιος δεν θελει να συμμορφωθεί με τον κανονισμο τοτε μπορει να πουλησει το διαμερισμα του και να αγορασει μια μονοκατοικια. Όταν αγοράζεις ένα διαμερισμα πρεπει να ξερεις ότι αγοράζεις ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ιδιοκτησια και όχι καθετη. 1
laoskaikolonaki Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Το 'ευαγγελιο΄ κάθε πολυκατοικίας είναι ο κανονισμος και εκει αναφέρεται τι είναι κοινοχρηστο-κοινοκτητο και τι όχι.Ο εκάστοτε κανονισμος της κάθε πολυκατοικίας εχει κατατεθεί στο υποθηκοφυλακειο που υπαρχει η συσταση καθως και τα υπολοιπα συμβολαια. Για να γινει τροποιποιηση του κανονισμου χρειαζεται παμψηφια,δηλαδή 100% των ψηφων και καταθεση του νεου κανονισμου στο υποθηκοφυλακειο. Οσο αφορα τη θερμανση εδώ δινονται καποιες πληροφοριες για το παγιο του πετρελαιου . Εννοείται πως αν θελεις να ζεστανεις το σπιτι σου με ξυλα η με ρευμα τοτε ΠΡΕΠΕΙ να πληρωνεις το παγιο του πετρελαιου ασχετα με το αν καις η όχι. Από την ιστοσελιδα http://www.polyd.gr/faq-b.htm εξηγησα και παραπανω,οτι αυτο επαψε να ισχειει απο την ημερα που οι εταιριες αεριου εβαλαν το χερι τους Τι είναι το πάγιο θέρμανσης;εγω ξερω πολυ καλα τι ειναι ,εσυ? Ακόμα και στις πολυκατοικίες με αυτονομία θέρμανσης, ένα μέρος του πετρελαίου κατανέμεται όχι λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κατανάλωση και τα χιλιοστά θέρμανσης, όπως φαίνεται από τον παραπάνω τύπο, αλλά αποκλειστικά ανάλογα με τα χιλιοστά θέρμανσης κάθε διαμερίσματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα διαμέρισμα θα χρεωθεί με ένα (μικρό) μέρος του πετρελαίου πού καταναλώθηκε ακόμα και αν δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου την θέρμανση του. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Πρώτον το σύστημα θέρμανσης μιας πολυκατοικίας έχει βελτιστοποιηθεί για την θέρμανση χώρων συγκεκριμένου όγκου. Αν χρησιμοποιείται για μικρότερους χώρους δεν λειτουργεί με τους βέλτιστους όρους και άρα υπάρχει σπατάλη καυσίμου.σπαταλη καυσιμου υπαρχει οταν καποιος καει περισσοτερο του κανονικου....και αφου το θελει καλα κανει,ποιος ο λογος ομως να επιβαρυνοντε αλλοι για την δικο του γουστο? Δεύτερο και σημαντικότερο: Ένας χώρος πού δεν θερμαίνεται λειτουργεί σαν μια ψυχρή μάζα πού απορροφά θερμότητα από τις γειτονικές ιδιοκτησίες με αποτέλεσμα αυτές να χρειάζονται περισσότερο καύσιμο για να θερμανθούν.εδω για παραδειγμα ,ποιος ειπε οτι δεν θα θερμενεται ο χωρος? Οποτε αν εσυ χρησιμοποιείς ρευμα η ξυλα το διαμερισμα σου δεν θα 'ζεστενεται καλα' και θα απορροφάς θερμοτηα από τα αλλα διαμερίσματα και θα τα αναγκαζεις να καταναλωνουν περισσοτερο πετρελαιο.και γιατι με ρευμα Η ξυλο να ζεστενεται το σπιτι καποιου λιγοτερο και οχι περισσοτερο με αποτελεσμα να αποροφουν απο εσενα οι αλλοι θερμοτητα???????? Ατομικο καυστηρα πετρελαιου απαφορευεται να βαλεις πρωτο γιατι είναι παρανομο και δευτερο θετεις σε κινδυνο τη ζωη ολων των υπολοιπων ενοικων γιατι προφανως δεν θα τηρηται κανενας κανονας ασφαλειας,δεν θα υπαρχει ειδικος χωρος για να τοποθετηθεί. Ορισμένοι που βαζουν ατομικούς καυστηρες πετρελαιου στο μπαλκονι τους είναι απλα εγγκληματιες. Το φυσικο αεριο είναι άλλη περιπτωση.ποιος το λεει αυτο???? Αν μια ταρατσα λεει ο κανονισμος ότι είναι κοινοχρηστη τοτε ολοι οι ιδιοκτητες πρεπει να συμμετεχουν στην μονωση.Όπως και αυτοι που μενουν πρωτο οροφο και από κατω τους υπαρχει πυλωτη εχουν δικαιωμα να ζητησουν θερμομονωση.Επειτα στις ταρατσες είναι εγκατεστημένοι οι ηλιακοι ολων των ιδιοκτητων καθως και κεραιες και όλα αυτά(ειδικα οι ηλιακοι και οι βασεις τους) προκαλουν τεραστια φθορα στην πλακα της ταρατσας. Αν καποιος δεν θελει να συμμορφωθεί με τον κανονισμο τοτε μπορει να πουλησει το διαμερισμα του και να αγορασει μια μονοκατοικια. Όταν αγοράζεις ένα διαμερισμα πρεπει να ξερεις ότι αγοράζεις ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ιδιοκτησια και όχι καθετη. οι νομοι φτιαχνοντε απο εμας και για εμας....θεωρω οτι με τον νομο για πετρελαιο που υπηρχε ,κερδος ειχε μονο η σπαταλη,αφου και οικονομια να ηθελε καποιος να κανει ,απαγορευοταν απο τους συγκατικους του στη πολυκατικια!!!!!!!!!!!!οποτε η λυση ειναι να ελεγχει ο καθενας την δικια του σπαταλη..... το ιδιο ισχυει και στην περιπτωση των κοινοχρηστων χωρων,αφου ο καθενας διορθωνει το δικο του προβλημα πριν αυτο φτασει στον αλλο ....γαιτι πρεπει να υπαρχουν αψημαχιες ......ο καθενας το προβλημα του ,πριν το προβλημα του γινει προβλημα ολων!!!!!!!!!!!!!....ευκολο ,οικονομικο,και συγχρονο.... να τονισω οτι αυτος που μενει στο ρετιρε εχει προβλημα με υγρασια και πρεπει να μοιραστει το προβλημα με εμενα...... εγω που εχω απο πανω τον γειτονα ,και τον ακουω ολη μερα να περπαταει πανω μου,τι πρεπει να μοιραστω μαζι του????? αυτος που μενει στο ημιυπογειο (και πηρε το σπιτι τζαμπα,στην μιση τιμη απο εμενα),εχει προβλημα με την υγρασια και θελει να το μοιραστουμε !!!!!!!! γινετε να μοιραστουμε και τα λεφτα στο δανειο που πληρωνω ,γιατι αυτος ηδη ξεπληρωσε το σπιτι ενω εγω οχι?????? μιας και αναφεραμε και την θερμανση ,και ο κατω απο εμενα αλλα και ο πανω απο εμενα ,συμφωνα με αυτους αλλα και με τον παλιο νομο που οπως ξαναειπα μονο καποιες εταιριες ηταν σε θεση να φερουν δικαιωσηνη(ντροπη μας με τον τροπο που σκευτομαστε) ,επρεπε να τους πληρωνω μερος της θερμανσης του σπιτιου τους επειδη τα σπιτια τους''καιγανε'' περισσοτερη ενεργεια απο το δικο μου------α)να μην τα αγοραζανε λεω εγω....β)να τα αγοραζανε φθηνοτερα(στις περισσοτερες των περιπτωσεων αυτο εγινε).....γ)αυτο δεν ισχυει αμα βαλω μονο φυσικο αεριο???χεχεχεχεχ ειναι αστειο νομιζω και μονο που το συζηταμε.....διαλεξε καποιος, χωρις να σκεφτει τιποτα (αμφιβαλω),ενα ενεργειακα ασυμφορο σπιτι,και πρεπει ολοι οι ενοικοι της πολυκατικιας να τον βοηθησουμε και να μοιραστουμε τα εξοδα συμβαλοντας στην χαζομαρα του και την σπαταλη του!!!!!!!!!!!!!
Ultimategr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Ολο το σκεπτικο σου είναι λαθος. Το παγιο πρεπει να υπαρχει,στις πολυκατοικίες υπαρχουν απώλειες θερμανσης,απλη θερμοδυναμικη β λυκειου, Με το ρευμα και το ξυλο εννοείται ότι ζεστενεται το σπιτι καποιου λιγοτερο σε σχεση με το πετρελαιο.Το λενε οι μηχανολογοι μηχανικοι.Καθε διαμερισμα εχει συγκεκριμμενες θερμιδες. Με το φυσικο αεριο συνδεεις όλα τα σωματα καλοριφέρ και εχουν αποδοση όπως το πετρελαιο Αν καποιος δεν ανοιγε το καλοριφέρ του καθολου,ζεστενοταν εις βαρος των αλλων καθως το διαμερισμα του απορροφουσε τη θερμοτητα με αποτέλεσμα να χρειαζεται οι υπολοιποι να καινε παραπανω. Αν σε μια πολυκατοικια με 4 ορόφους για παραδειγμα ανοιξει το καλοριφέρ ο πρωτος οροφος τοτε η θερμανση θα παει στο δευτερο εως την εισοδο του διαμερίσματος και θα σταματησει στην ηλεκτροβανα,θα παει στον 3ο και θα σταματησει στην ηλεκτροβανα και θα παει και στον τεταρτο και θα σταματησει στην ηλεκτροβανα.Οποτε θα εχει τεραστια απωλεια. Με την ιδια λογικη αν καποιος δεν χρησιμοποιει το ασανσέρ πρεπει να σταματησει να πληρωνει για τη συντηρηση σου,ή αν χρησιμοποιει φακο να σταματησει να πληρωνει τη κοινοχρηστη ΔΕΗ. Στις πολυκατοικιες ξερει καποιος ότι αγοράζει ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ιδιοκτησια,όχι καθετη οποτε αναγκαστικα πρεπει να συμμορφωθεί με τον κανονισμο.Πριν αγοράσουμε ένα διαμερισμα ζητάμε παντα να διαβασουμε τον κανονισμο,αν δεν μας αρεσει αγοράζουμε τοτε μονοκατοικια. Αν το κουτελο του μπαλκονιού σου χαλασει είναι κοινοκτητο,πρεπει να συμμετεχουν ολοι στην επισκευή.Το ιδιο ισχυει και για την ταρατσα.Αν εσυ εχεις τον ηλιακο σου εγκατεστημενο τοτε πρεπει να συμμετεχεις στην μονωση. Εγω για παράδειγμα δεν εχω ρετιρέ διαμερισμα αλλα συμμετεχω στην μονωση της ταρατσας όπως και ολοι οι ενοικοι καθως ολοι εχουν εγκατεστημενο τον ηλιακο τους και την κεραια τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα