Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά λίγη βοήθεια όποιος ξέρει. 

Μένω για λίγες μέρες σε ένα φιλικό σπίτι όπου παίρνουμε (νόμιμα) internet από τον δίπλα.  Το σήμα είναι καμπάνα γιατί είναι ακριβώς δίπλα.  Το λαπτοπ συνδέεται κανονικότατα, αλλά κανένα από τα δύο smartphones που έχουμε δεν μπορεί να συνδεθεί.  Έχω ένα SGS I με CM 10.1 και ένα Xperia Neo V 2.3.6 εργοστασιακή. 

Το μεν SGS κολλάει στο "getting IP", και ξανακάνει connecting συνεχώς, το δε Xperia συνδέεται αλλά λέει "περιορισμένη συνδεσιμότητα".  Το δίκτυο είναι WEP αν βοηθάει σε κάτι.

Κάναμε επανεκκίνη στο ρούτερ, αλλά το πρόβλημα επιμένει. Μόνο τα smartphones έχουν πτόβλημα, τα λαπτοπ όχι.

Τί μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Να δοκιμασεις αλλο καναλι η αλλο κλειδωμα νομιζω οτι ειναι Out of the question e?το να βαλεις καρφωτα ip επισης δεν ξερω αν θα αλλαξει κατι.γενικα αμα δεν μπορεις να πειραξεις τον ρουτερ τοτε δεν μπορουν να γινουν πολλα.να κανεις update το κινητο στο τελευταιο firmware παλι δεν ξερω αν θα αλλαξει κατι.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτε από αυτά γιατί το ρούτερ είναι σε άλλο σπίτι.  Ήλπιζα να υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω στο κινητό.  Ή να βάλω κανένα φτηνιάρικο repeater στο σπίτι, αλλά δεν ξέρω καν αν αυτό θα έλυνε το πρόβλημα.  Το κινητό έχει ήδη το τελευταίο fw.

Εάν καταφέρω να πάω και να αλλάξω κανάλι, θα επηρεαστούν τα pc που είναι ήδη συνδεδεμένα; Θα χρειαστούν πάλι κωδικούς wifi κλπ;

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτε από αυτά γιατί το ρούτερ είναι σε άλλο σπίτι.  Ήλπιζα να υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω στο κινητό.  Ή να βάλω κανένα φτηνιάρικο repeater στο σπίτι, αλλά δεν ξέρω καν αν αυτό θα έλυνε το πρόβλημα.  Το κινητό έχει ήδη το τελευταίο fw.

Εάν καταφέρω να πάω και να αλλάξω κανάλι, θα επηρεαστούν τα pc που είναι ήδη συνδεδεμένα; Θα χρειαστούν πάλι κωδικούς wifi κλπ;

οχι δεν θα χρειαστουν κωδικους.θα χασουν την συνδεση για 2-3 seconds.Καναλι βαλε οτι θες εκτος απο 12,13.στο κινητο δεν νομιζω να μπορεις να πειραξεις κατι.μονο καρφωτες Ip,κανα firmware update τετοια πραγματα.επισης γιατι το εχουν κλειδωσει με wep?σπαει ευκολα.κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα παιξει το repeater>λογικα ναι πρακτικα....

αν ηταν δικο σου το ρουτερ και firmware θα μπορουσες να αλλαζες.και κωδικο να αλλαζες  και κλειδωμα να αλλαζες.προσεχε μην βαζεις κανα λαθος γραμμα με το κινητο.το λεω γιατι μερικα κινητα πιο παλια το πρωτο γραμμα στον κωδικο οταν το παταγες το εβαζαν με κεφαλαιο ενω στην πραξη το ηθελες μικρο.αλλα επειδη δεν εβλεπες τι πατας επειδη εβγαζε αστερακια εψαχνες να βρεις τι φταιει.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ poulinos.  Όχι, ο κωδικός είναι σωστός, μόνο αριθμοί είναι άλλωστε.  Τώρα γιατί έβαλαν wep, κι εγώ αναρωτιέμαι, αλλά άγνωστο. Πάντως η σύνδεση είναι connx, οπότε τουλάχιστον περιορίζονται τα πιθανά ρούτερ. το ρούτερ είναι το Huawei 530 (εκτός αν δίνει κι άλλο huawei ο ΟΤΕ).  Με πρώτη ευκαιρία θα δω εάν μπορώ να αλλάξω το κανάλι και θα ενημερώσω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα με στατική ΙΡ και κατάφερα να συνδεθώ στο ρούτερ, αλλά οι μπάρες μένουν γκρι, που σημαίνει ότι δεν συνδέομαι στο ιντερνετ. Τί άκυρο είναι τώρα αυτό;

Edit

τελικά ξαναδοκίμασα να μπω με στατική αλλά με άλλες ρυθμίσεις, συγκεκριμένβα αυτές που δίνει ο χρήστης εδώ στο post 3 και δούλεψε.  Ευτυχώς.

Επεξ/σία από arxaggelos
Δημοσ.

Ευχαριστώ poulinos.  Όχι, ο κωδικός είναι σωστός, μόνο αριθμοί είναι άλλωστε.  Τώρα γιατί έβαλαν wep, κι εγώ αναρωτιέμαι, αλλά άγνωστο. Πάντως η σύνδεση είναι connx, οπότε τουλάχιστον περιορίζονται τα πιθανά ρούτερ. το ρούτερ είναι το Huawei 530 (εκτός αν δίνει κι άλλο huawei ο ΟΤΕ).  Με πρώτη ευκαιρία θα δω εάν μπορώ να αλλάξω το κανάλι και θα ενημερώσω. 

μαλλον δεν ηξεραν απο κλειδωματα αυτο βρηκαν πρωτο αυτο εβαλαν.η μπορει αυτο να ειχε απο default αν και συνηθως ειναι με wpa.η μπορει να μην επαιξε με wpa Και να το εκαναν wep.δεν ξερω ποσα Huawei δινει.οκ αν ειναι αριθμοι τοτε οκ.το ειπα γιατι πολλες φορες ειτε ειναι παραξενα συμβολα που δεν τα μεταφραζει σωστα το κινητο ειτε το πρωτο γραμμα στον κωδικο ειναι μικρο αλλα το κινητο επειδη το θεωρει σαν αρχη προτασης το βαζει κεφαλαιο.το ειπα για τα συμβολα γιατι ενας γνωστος εδωμεσα ονοματα δεν λεμε οταν πηρε νεο ρουτερ δεν μπορουσε να συνδεθει με τον Provider ενω με το παλιο ρουτερ ολα οκ.τελικα εφταιγε ενα παραξενο συμβολο στο password.δεν θυμαμαι ποιο ηταν.επισης το speedtouch καποτε ειχε θεμα με την διεση σε password.

Δοκίμασα με στατική ΙΡ και κατάφερα να συνδεθώ στο ρούτερ, αλλά οι μπάρες μένουν γκρι, που σημαίνει ότι δεν συνδέομαι στο ιντερνετ. Τί άκυρο είναι τώρα αυτό;

Edit

τελικά ξαναδοκίμασα να μπω με στατική αλλά με άλλες ρυθμίσεις, συγκεκριμένβα αυτές που δίνει ο χρήστης εδώ στο post 3 και δούλεψε.  Ευτυχώς.

οταν βαζεις στατικη Ip μπορει να δεις οτι φαινομενικα εχει συνδεθει αλλα στην πραξη μπορει να μην παιζει.επειδη βλεπει καρφωτη ip δεν θα σου βγαλει το κιτρινο θαυμαστικο ή αλλιως Limited or no connectivity για τα windows αλλα παλι μπορει να μην παιζει.ειναι λογικο.απλα βλεπει ip και σου λεει δεν ειμαι Limited αλλα μπορει να σου πει connected αλλα οχι connected to internet.δεν θυμαμαι ακριβως το μυνημα.απλα μπερδευεται λιγο το συστημα επειδη βλεπει την static που εχεις δωσει οποτε δεν υφιστατε μυνημα οτι δεν παιρνει Ip αφου ηδη εχει.

δεν εχεις βαλει το Link οποτε δεν μπορω να δω τι εχει γραψει ο χρηστης στο Post 3.στην αρχη νομιζα οτι εννοουσες εδω στο θεμα μας στο Post 3 αλλα μονο εμεις εχουμε μιλησει εδω.

και επισης τωρα που μπηκες με τον αλλον τροπο (οποιος και αν ειναι αυτος) ισως να μην χρειαζεται η στατικη ip.παει βεβαια το μυαλο μου σε ποια απαντηση και σε ποιο θεμα μπορει να εννοεις γιατι πριν απο λιγο καιρο νομιζω καποιος ειχε ανοιξει ενα παρομοιο θεμα με σενα αλλα δεν θυμαμαι τι ειχε γινει ουτε τι εγραφε κτλ.με τοσα θεματα λογικο ειναι να χανεις την μπαλα.

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα.

Έχεις δίκιο, τώρα μόλις είδα ότι ξέχασα να βάλω το λινκ με τις ρυθμίσεις που έπαιξαν. Είναι από εδώ, κάποιος τις πόσταρε για το transformer του.  Ευτυχώς παίζει και όλα καλά για την ώρα. 

Στο μεταξύ διάβασα κάπου ότι όταν συνδέεται αλλά μένουν γκρι οι μπάρες είναι επειδή για τον έναν ή τον άλλο λόγο το κινητό δεν μπορεί να συνδεθεί με τους σέρβερ της google, άρα δεν λειτουργεί "ιντερνετικά" καθόλου. Προτείνονται διάφορες λύσεις, όπως να κάνεις wipe data & force close τον agent της Google από το κινητό, να ξανα-εγκαταστήσεις τα gApps, κλπ.  Τα συγκεκριμένα τα δοκίμασα και δεν δούλεψαν, έμεναν γκρι οι μπάρες.  Το μόνο που δούλεξε ήταν η αλλαγή σε static αλλά με τις ρυθμίσεις του link.  Έτσι ενημερωτικά.

Σκέφτηκα να το γυρίσω ξανά σε DHCP αν δω αν θα παίξει τώρα που συνδέθηκε μια φορά, αλλά λέω ας μην παίξω με την τύχη μου αφού δουλεύει.  Τώρα που έβαλα static στο συγκεκριμένο δίκτυο, θα ισχύει μόνο για αυτό, σωστά; Δηλαδή εάν πάω να συνδεθώ στα υπάρχοντα (σε αυτά που έχω ήδη στη μνήμη) και σε καινούρια, λογικά θα παίξουν ως DHCP όπως ήταν; Και το συγκεκριμένο μόνο θα παίζει σε static, έτσι;

Δημοσ.

δεν βρισκω νοημα επειδη δεν μπορει να συνδεθει με τους servers να βγαζει γκρι παυλες.να μην εχει ιντερνετ και για αυτο να μην συνδεεται ναι.
να εχει ιντερνετ αλλα να μην συνδεεται με τους servers και για αυτο να "κοβει "ολο το ιντερνετ το θεωρω τραγικο.
για μενα δοκιμασε να βαλεις dhcp.δεν νομιζω να εχεις θεμα.
και ακομα και να εχεις αμα ξαναβαλεις καρφωτα θα παιξει πιστευω.
ναι ισχυει μονο για αυτο το δικτυο η να το πω ισχυει για ολα τα δικτυα που εχουν σαν ip στο ρουτερ αυτο που εβαλες στο gateway πχ 192.168.1.254.
αν πας αλλου πρεπει να αλλαξεις το gateway για να παιξει αν το ξερεις η να βαλεις dhcp για να δεις τι θα παρει.οχι αν πας να συνδεθεις στα παλια δεν θα παιξει σαν dhcp εκτος αν το κινητο σου ειναι το τελειο που για καθε δικτυο που μπαινεις κραταει διαφορετικο αρχειο με ρυθμισεις.
πχ οτι στο δικτυο poulinos βαζω ip αυτο dns αυτο και αυτο
στο δικτυο poulinos2 παιζω με αυτα.στα windows πχ δεν γινεται αυτο.και στο κινητο επισης δεν νομιζω να γινεται.μονο σε mac ειχα δει να μπορεις να αλλαζεις Locations.Οποτε μαλλον δεν γινεται αυτο που θες.αν εχω καταλαβει αυτα βλεπουν τι ρυθμισεις εχεις βαλει και τις βαζουν για ολα τα δικτυα.δεν ειμαι σιγουρος οποτε δοκιμασε το για να δεις.μπες σε ενα αλλο δικτυο και δες αν εχει καρφωτα η οχι.αν δεις καρφωτα τοτε πηρε τις δικες σου.
επισης καποιοι που διαβασα το θεμα εβγαλαν το N και κρατησαν b/g μονο που δεν ξερω αν παιζει ρολο.το N το κοβεις και απο το ρουτερ αμα θες απλα θα τοκοψει σε ολες τις συσκευες ενω αμα γινει απο το κινητο το κοβει μονο απο εκει.Μετα λενε οτι εβαλαν Ip εξω απο το ευρος του dhcp για να παιξει.θελει δοκιμες να δει καποιος τι απο ολα αυτα παιζει γιατι μερικα δεν στεκουν

Δημοσ.

επισης αν εβαζες repeater το μονο καλο θα ηταν οτι θα μπορουσες να πειραξεις ισως λιγα πραγματα παραπανω αλλα ελαχιστα θα ηταν αυτα.

Δημοσ.

Αυτο με τις γκρι παυλες επειδή δεν συνδέεται στους σέρβερ της Google κι εμένα με παραξενεύει καπως, και είδα ότι αναφέρεται σε παραπάνω από ένα σημεία στο ιντερνετ.  Αυτό βέβαια μπορεί απλά να σημαίνει ότι έγραψε κάποιος μια μπούρδα και απλά οι άλλοι την αναπαρήγαγαν.

Δοκίμασα να ξαναγυρίσω σε DHCP τη σύνδεση, αλλά δεν συνδέθηκε.  Αναγκάστξηκα και ξαναέστησα την στατική IP και μόνο έτσι ξαναμπήκε.  Τώρα κοιτάω στο play store μήπως υπάρχει κάποια εύκολη εφαρμογή για toggle μεταξύ static και DHCP.  Θα παίξω λίγο και με το Zakus WiFi Profiles να δω αν βοηθάει.  Δεν είμαι σίγουρτος ότι κάνει για την περίπτωσή μου, αλλά αν κατάλαβα καλά τα διαφορετικά "προφιλ" που δημιουργεί είναι ακριβώς αυτό που δεν μπορεί να κάνει το android πό μόνο του από τις ρυθμίσεις, δηλαδή να δημιουργεί διαφορετικά προφίλ ανάλογα με το αν θέλεις να αλλάζεις ανάμεσα σε διαφορετικά δίκτυα με static ip ή ανάμεσα σε δίκτυα με static και dynamic.  Ελπίζω.

Δημοσ.

Αυτο με τις γκρι παυλες επειδή δεν συνδέεται στους σέρβερ της Google κι εμένα με παραξενεύει καπως, και είδα ότι αναφέρεται σε παραπάνω από ένα σημεία στο ιντερνετ.  Αυτό βέβαια μπορεί απλά να σημαίνει ότι έγραψε κάποιος μια μπούρδα και απλά οι άλλοι την αναπαρήγαγαν.

Δοκίμασα να ξαναγυρίσω σε DHCP τη σύνδεση, αλλά δεν συνδέθηκε.  Αναγκάστξηκα και ξαναέστησα την στατική IP και μόνο έτσι ξαναμπήκε.  Τώρα κοιτάω στο play store μήπως υπάρχει κάποια εύκολη εφαρμογή για toggle μεταξύ static και DHCP.  Θα παίξω λίγο και με το Zakus WiFi Profiles να δω αν βοηθάει.  Δεν είμαι σίγουρτος ότι κάνει για την περίπτωσή μου, αλλά αν κατάλαβα καλά τα διαφορετικά "προφιλ" που δημιουργεί είναι ακριβώς αυτό που δεν μπορεί να κάνει το android πό μόνο του από τις ρυθμίσεις, δηλαδή να δημιουργεί διαφορετικά προφίλ ανάλογα με το αν θέλεις να αλλάζεις ανάμεσα σε διαφορετικά δίκτυα με static ip ή ανάμεσα σε δίκτυα με static και dynamic.  Ελπίζω.

ενημερωσε αν επαιξε το προγραμμα τελικα.μαλλον το κολλημα ειναι οτι δεν μπορει το κινητο να παρει απο dhcp για καποιο λογο οπως φαινεται με την δοκιμη που εκανες.

Δημοσ.

OK no prob.

Θα τεστάρω και θα ενημερώσω. Απλά οσο κι αν φαίνεται περίεργο, εδώ που είμαι είναι εξωφρενικά δύσκολο να βρω άλλο wifi, οπότε υπομονή μέχρι νεωτέρας.

Δημοσ.

OK no prob.

Θα τεστάρω και θα ενημερώσω. Απλά οσο κι αν φαίνεται περίεργο, εδώ που είμαι είναι εξωφρενικά δύσκολο να βρω άλλο wifi, οπότε υπομονή μέχρι νεωτέρας.

παλια υπηρχαν και πολλα ανοιχτα για δοκιμες.πλεον....

Δημοσ.

φιλος,υπαρχει περιπτωση να εχεις πολλα wifi δθκτια στην μνημη και να υελει να καθαρισεις τις ip ,σιγουρα ο στοκ κερνελ της cm δεν το εχει το clean wifi lease,κατι σαν να καθαριζεισ την cache του wifi ειναι .τωρα μπορει να παιζει ρολο και το να εχεις πολλες μερες να κανεις reboot το κινητο καθως και να μην εχει πολλα optimizations για το wifi ο κερνελ.εχεις και SGS1 ενω εχω το 2 και  να σε βοηθησω περισσοτερο δεν μπορω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...