Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα, Εχω προβλημα με τον σκληρο δισκο στο mac,θα τον αντικαταστήσω αλλά δυστυχώς εχω χάσει το dvd με το λογισμικό Με ποιο τροπο μπορω να ξανα εγκαταστήσω το Lion στον νέο δίσκο??
ozelot Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Το OS X Lion δεν έρχεται σε DVD αλλά κατεβαίνει σαν download από το Mac App Store. Για να το κατεβάσεις λοιπόν θα πρέπει να μπεις στο Store και να πιστοποιηθείς με το Apple ID σου.
ozelot Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Παρέλειψα να ρωτήσω σε ποια κατάσταση είναι ο δίσκος, διότι αν δουλεύει τα πράγματα απλοποιούνται.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Παρέλειψα να ρωτήσω σε ποια κατάσταση είναι ο δίσκος, διότι αν δουλεύει τα πράγματα απλοποιούνται. O δίσκος είναι οριακά..Κάποιες φορές μπαινει στο λογισμικο και καποιες που βγαζει στην εκκίνηση εναν φάκελο με ενα ερωτηματικο..τον τσεκαρα και εχει πολλά badsectors..Εννοεις πως υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω image το recovery partition??
ozelot Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Αρχικά σου συνιστώ να σταματήσεις κάθε δραστηριότητα στο μηχάνημα, δεν αποκλείεται ξαφνικός τερματισμός του δίσκου. Παίρνεις άμεσα ένα backup με το Time Machine, αλλά και κλωνοποιείς το σύστημα, κάτι που απλοποιήσει εξαιρετικά το setup του μηχανήματος σε αλλαγή δίσκου. To recovery partition θα περιλαμβάνεται και στα δυο backups, αλλά αν θέλεις -που δεν νομίζω ότι χρειάζεται- μπορεί να το κοπιάρεις σε άλλο media με το Lion Recovery Disk Assistant. Τώρα αν η βλάβη στον δίσκο περιορίζεται μόνο στα bad sectors, τα πράγματα δεν είναι τόσο οριακά μπορεί με επισκευή ή με ένα φορμάρισμα να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση. Πάρε λοιπόν τα backups και βλέπουμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Αρχικά σου συνιστώ να σταματήσεις κάθε δραστηριότητα στο μηχάνημα, δεν αποκλείεται ξαφνικός τερματισμός του δίσκου. Παίρνεις άμεσα ένα backup με το Time Machine, αλλά και κλωνοποιείς το σύστημα, κάτι που απλοποιήσει εξαιρετικά το setup του μηχανήματος σε αλλαγή δίσκου. To recovery partition θα περιλαμβάνεται και στα δυο backups, αλλά αν θέλεις -που δεν νομίζω ότι χρειάζεται- μπορεί να το κοπιάρεις σε άλλο media με το Lion Recovery Disk Assistant. Τώρα αν η βλάβη στον δίσκο περιορίζεται μόνο στα bad sectors, τα πράγματα δεν είναι τόσο οριακά μπορεί με επισκευή ή με ένα φορμάρισμα να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση. Πάρε λοιπόν τα backups και βλέπουμε. κάποιος φίλος μου ειπε πως παρολο που αλλαζω δισκο,οταν ξεκινησω το μηχανημα συνδεεται με το internet και μου κάνει download το λογισμικο..Περιμένω αυριο τον δισκο για να το εξακριβωσω.. Ευχαριστώ Πολύ
ozelot Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Σωστά, εφ' όσον το μηχάνημα έχει έλθει με προ-εγκατεστημένο το Lion, με cmd-alt-R μπαίνεις στο Internet Recovery απ΄ ευθείας στους servers της Apple δηλαδή και κατεβάζεις το OS X. Αν όχι, τότε χρειάζεται ένα Firmware upgrade όπως αναφέρεται στο άρθρο.
theognr21 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Αρχικά σου συνιστώ να σταματήσεις κάθε δραστηριότητα στο μηχάνημα, δεν αποκλείεται ξαφνικός τερματισμός του δίσκου. Παίρνεις άμεσα ένα backup με το Time Machine, αλλά και κλωνοποιείς το σύστημα, κάτι που απλοποιήσει εξαιρετικά το setup του μηχανήματος σε αλλαγή δίσκου. To recovery partition θα περιλαμβάνεται και στα δυο backups, αλλά αν θέλεις -που δεν νομίζω ότι χρειάζεται- μπορεί να το κοπιάρεις σε άλλο media με το Lion Recovery Disk Assistant. Τώρα αν η βλάβη στον δίσκο περιορίζεται μόνο στα bad sectors, τα πράγματα δεν είναι τόσο οριακά μπορεί με επισκευή ή με ένα φορμάρισμα να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση. Πάρε λοιπόν τα backups και βλέπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα