Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουμε και λεμε.... 

ADSL modem/Router: Linksys WAG120N

Συνδεονται πανω του μεσω wireless  (wpa, wide channel 5, standard channel 7) :

1) Desktop με καρτα Tp-link TL-WN722N

2) HTPC με καρτα Linksys WUSB600N v.1

3) Ultrabook ASUS

3) Ενα android phone

4) Ενα windows phone

5) Ενα ipad mini

6) XBOX 360 slim

7) Pinell Internet Radio

To router βρισκεται στο ιδιο δωματιο με τα 1 και 2 τα οποια φυσικά συνδεονται με φουλ σημα στα 150Mbps.. 

Το προβλημα ειναι ότι κατα την διαμεταγωγη αρχείως μεταξυ των 1 , 2  και 3 δεν πιανω με τπτ πανω απο 10Mbps με αποτελεσμα να έχω θεματα κατα το streaming HD video απο τα 1 και 3 προς το 2.

Τι δοκιμασα χωρις αποτέλεσμα.....

1) Αλλαγή καθε πιθανού channel

2) Καρφωτές ip

3) Απενεργοποιηση του firewall του router.

4) Αλλο router (Belkin N1 Wireless N F5D8631-1)

Τι δοκιμασα με ελαχιστες διαφορες προς το  καλύτερο...

1) Απενεργοποιηση του wireless security (πιανει max 20Mbps αλλα για ευνοητους λογους δεν ειναι βιώσιμη λύση)

Καμια αλλη γνωμη απο τους γνώστες μπας και βρούμε καμια λύση?

Ευχαριστώ,

Δημοσ.

Δοκίμασε να βάλεις σκέτο WPA2 (πιθανώς να αναφέρεται WPA2-Personal) και AES, καθώς συνήθως σε αυτή τη ρύθμιση έχουμε τη μέγιστη ασφάλεια και ταχύτητα.

Επίσης όταν όλες οι συσκευές δεν υποστηρίζουν το 11n, τότε αυτόματα το ασύρματο δίκτυο ρίχνει την ταχύτητα στην μικρότερη που υποστηρίζεται.

Κάνε μια δοκιμή με ενεργές μόνο τις συσκευές που χρειάζονται στη διαμεταγωγή.

Δημοσ.

Δοκίμασε να βάλεις σκέτο WPA2 (πιθανώς να αναφέρεται WPA2-Personal) και AES, καθώς συνήθως σε αυτή τη ρύθμιση έχουμε τη μέγιστη ασφάλεια και ταχύτητα.

Επίσης όταν όλες οι συσκευές δεν υποστηρίζουν το 11n, τότε αυτόματα το ασύρματο δίκτυο ρίχνει την ταχύτητα στην μικρότερη που υποστηρίζεται.

Κάνε μια δοκιμή με ενεργές μόνο τις συσκευές που χρειάζονται στη διαμεταγωγή.

Με wpa2-personal, δυστυχως, εχω θεμα με το xbox360 το οποιο αρνηται πεισματικά να συνδεθει .. ενω για καποιο περιεργο λογο με wpa συνδέεται μια χαρα....

Αν και ολες η συσκευές ειναι Ν την αλλη προταση την δοκιμασα και δεν αλλαξε κατι.... 

Δημοσ.

Αλλαξε καναλι σε πρωτη φαση, βαλε 1 ή 3.

Δοκιμασε και G μια.

Στο wag120 δε θυμαμε αν εχει την επιλογη στα megaherz που εχει 20 και 40. Διαλεγεις το 20.

Δημοσ.

Αλλαξε καναλι σε πρωτη φαση, βαλε 1 ή 3.

Δοκιμασε και G μια.

Στο wag120 δε θυμαμε αν εχει την επιλογη στα megaherz που εχει 20 και 40. Διαλεγεις το 20.

1) Τα έχω δοκιμάσει ολα ... παντου το ιδιο συμβαίνει.

2) Το δοκιμάζω και επανερχομαι

3) Δεν έχει τετοια επιλογή το wag120, με καθε επιφύλαξη να κανω λαθος νομιζω μονο απο 300αρια και πανω δουλευουν στα 40.

Χειροτερα ... πολυ χειροτερα με G

Δημοσ.

Αν εχεις το τελευταιο firm για το ρουτερ τοτε και αν μπορεις αλλαξε του και θεση, μηπως εκει εχεις παρεμβολες Η/Μ. Αυτο το ρουτερ παντως δεν ειχε και πολυ καλο ασυρματο απο οσο θυμαμε, ουτε το belkin που δοκιμασες. Τα zyxell-draytek σειρας Ν, εχουν πολυ καλο by default.

Δημοσ.

Ναι με τελευταίο firm ειμαι....

Καλα το Belkin ειναι απο τα πρωτα 300Ν και ειναι για τον πεο γενικώς. Πολλα προβλήματα.

Απο το linksys δεν περιμενα τoσο τραγικά πραγματα αλλα τεσπα.. δεν υπαρχει σαλιο για νεο router, και σε λιγο καιρο υπαρχει πιθανοτητα να ειμαι με fiber οποτε προς τα παρον τα full hd videos τα βλεπουμε με τον παλιο παραδοσιακο τροπο του usb hdd.

Δημοσ.

Γενικως η Linksys εχει πολυ καλο ασυρματο εκτος του συγκεκριμενου κοματιου που εχεις εσυ. Κανα παλιο ρουτερ να το κανεις ΑΡ δεν εχεις?

Δημοσ.

Εδω που ειμαι τώρα μονο το blekin παιζει απο εξτρα εξοπλισμο.... ειχα και ενα zyxel routerακι που χρησιμοποιούσα  οταν ημουν στη εστια και ημουν με fiber αλλα το αφησα σε ενα φιλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...