Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρέχω το ubuntu 12.04 LTS με ελληνικά μενού και είμαι κάποιας ηλικίας, οπότε είμαι άσχετος αρκετά.
Από τις προτιμήσεις προγραμμάτων εκκίνησης, έσβησα κατα λάθος τη NIVIDIA, που την είχε στην εκκίνηση. Πως θα μπορούσα να την ξαναβάλω; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

οταν λες την nvidia ποιά? Το πρόγραμμα που έκανες τις ρυθμίσεις στην κάρτα σου η τους driver της κάρτας γραφικών σου?

Δημοσ.

οταν λες την nvidia ποιά? Το πρόγραμμα που έκανες τις ρυθμίσεις στην κάρτα σου η τους driver της κάρτας γραφικών σου?

Καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολα αυτα που λεω, γιατι το ubuntu μου τα εχει ολα στα ελληνικα. Δεν ξερω πως ονομαζουν στα αγγλικα το "προγραμμα εκκινησης". Εκει μεσα εγραφε NIVIDIA και τον κατάλογο που είναι εγκαταστημένη. Εκεί κανείς βάζει τα προγράμματα που θα εκκινούνται όταν συνδεόμαστε στο σύστημα. Πατάς προσθήκη και βάζεις το όνομα του προγράμματος και μετά από κάτω "Εντολή:" όπου δείχνει τον κατάλογο και το πρόγραμμα που τρέχει και μετά πατάς προσθήκη πάλι.

Τελικά το ubuntu το γύρισα στα αγγλικά έτσι το πρόγραμμα λέγεται Additional startup programs.

Δημοσ.

Ετσι και αλλιώς και εκεί να μην είναι το πρόγραμμα της nvidia οι driver λογικά είναι εγκατεστημένη αρά δεν πρέπει να ανυσηχέις που έχει αφαιρεθεί από αυτόν τον κατάλογο. 

Για άνοιξε το terminal η την κονσόλα και δώσε την εντολή

glxinfo 

και κάνε ένα copy paste ότι σου βγάλει εδώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι και αλλιώς και εκεί να μην είναι το πρόγραμμα της nvidia οι driver λογικά είναι εγκατεστημένη αρά δεν πρέπει να ανυσηχέις που έχει αφαιρεθεί από αυτόν τον κατάλογο. 

Για άνοιξε το terminal η την κονσόλα και δώσε την εντολή

glxinfo 

και κάνε ένα copy paste ότι σου βγάλει εδώ

Επεξ/σία από ioannis
Δημοσ.

πρέπει να είναι το nvidia-settings από λίγο που το έψαξα

δες αν έχεις στο home σου κρυφό αρχείο .nvidia-settings-rc

αν ναι, φτιάξε ένα startup με εντολή

nvidia-settings --load-config-only
Δημοσ.

πρέπει να είναι το nvidia-settings από λίγο που το έψαξα

δες αν έχεις στο home σου κρυφό αρχείο .nvidia-settings-rc

αν ναι, φτιάξε ένα startup με εντολή

nvidia-settings --load-config-only

Ευχαριστω για την απαντηση. Ναι εχω το κρυφο αρχειο, ετρεξα στο terminal την εντολη που γραφεις, αλλα δεν καταλαβα τι κανει η εντολη.

Δημοσ.

δεν την τρεχεις στο terminal

κανεις προσθηκη στα προγραμματα εκκινησης που ειπες πριν και το βαζεις να τρεχει αυτη την εντολη

στην ουσια φορτωνει κατα την εκκινηση τις ρυθμισεις που εχεις κανει απο την εφαρμογη της nvidia

Δημοσ.

Για δώσε τώρα σε terminal απλά το 

nvidia-settings 

και δες αν σου ανοίγει το πρόγραμμα. Οι driver όπως σου είπα είναι κανονικά περασμένη απλά βγηκε το πρόγραμμα για σετάρισμα της nvidia από το startup που αν θέλεις μπορείς εύκολα να το εγκαταστήσεις αν και δεν βλέπω τον λόγο να το κάνεις.

Δημοσ.

Απάντηση που έλαβα από το forum.ubuntu-gr.org και είναι αυτή που ζητούσα και η οποία έλυσε το πρόβλημά μου:

"Τα προγράμματα εκκίνησης του λειτουργικού, βρίσκονται στον κατάλογο /etc/xdg/autostart/
Αυτά, δεν μπορείς να τα αλλάξεις (μπορείς, αλλά για να το κάνεις θα πρέπει να ξέρεις τι και πως).
Οπότε, όταν ένας χρήστης θέλει να απενεργοποιήσει μια υπηρεσία εκκίνησης, αφού δεν έχει δικαίωμα να πειράξει τον κατάλογο /etc/xdg/autostart/ , αντ' αυτού δημιουργεί άλλη μια υπηρεσία εκκίνησης στο δικό του φάκελο υπηρεσιών εκκίνησης ( ~/.config/autostart/ ) για την αντίστοιχη υπηρεσία του συστήματος, με μια εντολή μη εκτέλεσης.

Έτσι, ουσιαστικά δεν έσβησες το startup program της NVIDIA, απλά έβαλες άλλο ένα startup program για την Nvidia που να λέει κάτι σαν «όταν συνδέομαι εγώ, μην το εκτελείς».
Οπότε, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαγράψεις το πρόσθετο startup program που έβαλες.
Άνοιξε τον διαχειριστή αρχείων, πήγαινε στο ~/.config/autostart/ και διέγραψε το αρχείο που θα έχει ονομασία σχετική με NVIDIA. Έτσι, στην επόμενη επανεκκίνηση, θα ανοίξει κανονικά η υπηρεσία συστήματος από τον κατάλογο συστήματος /etc/xdg/autostart/"

Άλλο σπουδαίο που βρήκα από ξενο forum:

1. Type the two following commands:

cd /etc/xdg/autostart/sudo sed --in-place 's/NoDisplay=true/NoDisplay=false/g' *.desktop

After changing anything you want, you can go back to the previous state by typing this into the terminal:

sudo sed --in-place 's/NoDisplay=false/NoDisplay=true/g' *.desktop

This has been tested in 12.04, 12.10 and 13.04.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...