philos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω ένα PC με την εξής βασική δομή:Intel Q9550Gigabyte GA EP31-DS3L (s775)2x2GB DDR2 800MHzΘέλω να κρατήσω τον Q9550 και να αναβαθμίσω όλα τα άλλα φτιάχνωντας ένα PC με τα μέγιστα χαρακτηρηστικά που μπορεί να παρέχει το s775 (DDR3, SATA3, USB3). Η τωρινή μητρική να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζει πάνω από 4GB RAM κι εμείς λόγω gaming PC θέλουμε το λιγότερο 6GB.Ανοίγω το θέμα για να με ενημερώσετε-βοηθήσετε για τα εξής:1. Μέχρι πόσα MHz υποστηριζόμενη DDR3 RAM μπορώ να βρω σε mobo s775;2. Μας περιορίζει ο Q9550 όσον αφορά τα MHz της RAM; (δλδ παίζει να πάρω RAM με τάδε MHz και ο επεξεργαστής να την κάνει να υπολειτουργεί; )Τέλος να σημειωθεί ότι θα ψάξω για s775 μητρικές σε αγγελίες, αλλά προτού κάνω την κίνηση θέλω να γνωρίζω τι παίζει με αυτό το socket μιας που ως γνωστών έχει αρχίσει και ξεπερνιέται.Όποια άλλη πρόταση ή συμβουλή καλοδεχούμενη! Ευχαριστώ!!
Thanos1972 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Απο την στιγμη που θελεις gaming με τα 4γβ εισαι μια χαρα. ποια ειναι η καρτα γραφικων σου?ποιο το τροφοδοτικο σου,ποια η οθονη σου και τελος,ssd εχεις?overclock εχεις κανει?
philos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Η κάρτα γραφικών είναι μια HD 4870 σε τροφοδοτικό 500W. Οθόνη ένα monitor-TV 22'' 1080p και SSD Intel 60GB. Γενικά θέλω να βελτιώσω τις επιδόσεις του υπολογιστή γι' αυτό ρωτάω για DDR3. Στα σχέδιά μου είναι να αναβαθμίσω και PSU/GPU, απλά έχω τους ενδοιασμούς που ανέφερα στο αρχικό μήνυμα για τη RAM και τον Q9550, αλλά και τι μητρικές κυκλοφορούν σε s775.
Millennium Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Την χρήση δεν έχει πει και για το OC δεν απάντησες.Τον 9550 γιατί θες να τον κρατήσεις οπωσδήποτε αν είναι να αλλάξεις μητρική;
Petert Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν εχει νοημα αυτο που πας να κανεις, πρεπει να κοιτας μπροστα και οχι πισω... Κρατα το pc οπως ακριβως το εχεις, αγορασε μια καρτα γραφικων αν παιζεις βαρια games, στην πορεια αλλαξε τα ολα σιγα-σιγα αν δεν εχεις χρηματα, δεν αξιζει να επενδυσεις σε 775 socket ουτε ενα ευρω.
blitzNikos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Αν είχες μια άλλη μητρική, επιπέδου P35-P45/X38-X48, θα μπορούσες να πας σε 4x2=8g σε ddr2 και μια καρτούλα γραφικών 7770/7850 και γενικά θα μπορούσες να αξιοποιήσεις απόλυτα τον Q9550. Η χρήση ddr3 γενικά δεν βελτιώνει οπωσδήποτε τις επιδόσεις του υπολογιστή σου και σε 775 υπάρχουν λίγες μητρικές και αυτές είναι δυσεύρετες. Από τη στιγμή που, για να κάνεις κάτι σοβαρό, θα πρέπει να αλλάξεις οπωσδήποτε και μητρική, δίνεις αυτά που έχεις και πας για κάτι νεότερο ... Αν όμως για κάποιο ειδικό λόγο θες οπωσδήποτε να κρατήσεις το συγκεκριμένο επεξεργαστή η πιό απλή λύση για καινούργια είναι μια μητρική GIGABYTE GA-G41M-COMBO με ένα σετάκι 2x4=8g ram στα 1,5 volt και μια κάρτα γραφικών 7770/7850. Διαφορετικά ψάχνεις στις αγγελίες για κάποια asus p5q3/p5q3 deluxe ... Ελπίζω να βοήθησα! φιλικά Νίκος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα