Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έκανα format κάποιους υπολογιστές με windows 7 Home Premium αυθεντικα (cd της Microsoft) χωρίς serial number. Όταν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση τους μου έλεγε να βάλω serial number αλλά το προσπέρασα επειδή δεν είχα. Όταν μπήκα στην επιφάνεια εργασίας και πήγα "Υπολογιστής μου" μου έλεγε ότι μπορώ να τα έχω μόνο για 30 μέρες. Βρήκα σπαστήρι τα έσπασα και μου έβγαλε ένα μικρό παραθυράκι που έλεγε "ζητήστε γνήσιο λογισμικό". Αφού το λογισμικό είναι αυθεντικό γιατί λέει ότι δεν είναι; Λόγω του crack?

Τέσπα, το παραπάνω είναι ο πρόλογος, αυτό που ήθελα να πω είναι. Κατέβασα Windows all edition και όταν έκανα εγκατάσταση δεν μου ζήτησε καν serial number. Όταν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και με πήγε στην επιφάνεια εργασίας, πήγα στο "Υπολογιστής μου" και δεν έβγαζε τπτ κάτω. Ούτε ότι τα έχω για 30 μερες (που σημαίνει ότι δεν είναι αυθεντικα) αλλά ούτε βγάζει το μικρό παραθυράκι που προανέφερα ("ζητήστε γνήσιο λογισμικό"). Τι σημαίνει αυτό;

Τα windows που κατέβασα κατάλαβα ότι είναι σίγουρα πειραγμένα για τους λόγους που προανέφερα.

Πιστεύεται ότι μπορεί να είναι επιβλαβοί; ή μήπως αυτός που τα έβαλε τα έκανε αυθεντικά με κάποιον τρόπο; (βασικά αν δεν είναι αυθεντικά γίνεται να τα κάνεις; )

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλώς ήρθες φίλε Μαυρογένη το "ζητήστε γνήσιο λογισμικό" που γράφεις το έβγαλε επειδή χρησιμοποίησες το σπαστήρι που λές και αυτό αφου δεν στο πούλησε η εταιρεία δεν θεωρείται γνήσιο.Το μήνυμα για τις 30 μέρες μπορεί να το ξαναβγάλει ανα πάσα στιγμή ή να προκαλέσει κάτι άλλο.Το αν είναι επιβλαβή τα σπαστήρια είναι πιθανό άλλα και άγνωστο.Μερικά θα είναι κάποια άλλα όχι.Πάντως πάντα θα υπάρχει το ρίσκο.Για να κάνει κανείς αυθεντικά τα παραθύρια που τα έχει κατεβάσει απο το ίντερνετ αρκεί να αγοράσει ένα νόμιμο κωδικό και να μην χρησιμποποιήσει σπαστήρι.Στο τμήμα των αγγελιών απο ότι είδα πουλάνε κωδικούς σε πολύ καλές τιμές είδα κάπου και με 25 ευρώ οπότε αν θες να είσαι ασφαλής και νόμιμος μπορείς να το κάνεις με ένα πολύ μικρό κόστος αν δεν θες παίρνεις τα ρίσκα σου για ιούς, κλοπή δεδομένων κλπ κλπ.

Δημοσ.

Το ότι είναι αυθεντικό το cd δεν συνεπάγεται ότι είναι και αυθεντικό το λογισμικό. Η αυθεντικότητα του απορρέει από το serial number και όχι από το δισκάκι.

Στο all in one που βρήκες που δεν ζητάει serial σημαίνει ότι κάποιος έχει "πειράξει" την εγκατάσταση για να φαίνεται το λειτουργικό σαν αυθεντικό χωρίς να είναι. Το κακό όμως είναι ότι δεν ξέρεις και τι άλλο έχει χώσει μέσα ο δημιουργός. Κάτι τέτοιες λύσεις μπορεί να κρύβουν spywares ή άλλο επιβλαβή λογισμικό, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό που έβαλες είναι κάτι τέτοιο. Απλά δεν μπορείς να το ξέρεις πριν γίνει το κακό, μετά είναι αργά.

Τα win μπορείς να τα κάνεις αυθεντικά μόνο με αγορά του serial από την ms. Όλες οι άλλες λύσεις (π.χ. τα cracks και τα activated) κάνουν το λειτουργικό να φαίνεται αυθεντικό στην ms. Το πως θα κάνεις το τελευταίο δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να στο πει κανένας στο insomnia.

• Like 10
Δημοσ.

Δλδ, ακόμα και αν κατέβαζα ένα windows που θα ζητούσε serial number και ενργοποίηση, και το κράκαρα, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα σωστά;

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι. Εφόσον κάποιος κατεβάσει windows από το internet, και αυτός που τα ανέβασε τα πείραξε, π.χ. έβαλε και δικά του πραματα μέσα μαζί με αυτά και ένα πρόγραμμα για να μπορεί να έχει πρόσβαση στο pc και να κάνει ότι θέλει, αλλά δεν τροποποίησε το σημείο του κώδικα των windows που ζητάει στην αρχή της εγκατάστασης serial number και βάλουμε αυθεντικό, αγορασμένο από την εταιρία κτλ. Τότε δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα στο pc;

Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν αγοράσεις τον κωδικό δεν είναι αυθεντικά. Τώρα τι εννοείς με το 'θα υπάρχει πρόβλημα' δεν ξέρω.

Αν κάποιος μολύνει την εγκατάσταση με κάποιον τρόπο τότε με το που θα συνδεθεί το pc στο δίκτυο θα ψάξει να βρει τον hacker για να συνδεθεί μόνο του. Δεν παίζει ρόλο αν θα ζητάει serial ή όχι.

Δημοσ.

Και με αυθεντικό κωδικό αν έχει βάλει κάτι ύποπτο μέσα πάλι θα έχεις πρόβλημα οπότε θέλει προσοχή και απο που θα κατεβάσεις το πρόγραμμα για να είναι καθαρό.Κάπου υπήρχε και σύνδεσμος που το κατέβαζες απο την εταιρεία νομίζω.Πρέπει να βρείς μια καθαρή έκδοση εκτός των άλλων.

Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν αγοράσεις τον κωδικό δεν είναι αυθεντικά. Τώρα τι εννοείς με το 'θα υπάρχει πρόβλημα' δεν ξέρω.

Αν κάποιος μολύνει την εγκατάσταση με κάποιον τρόπο τότε με το που θα συνδεθεί το pc στο δίκτυο θα ψάξει να βρει τον hacker για να συνδεθεί μόνο του. Δεν παίζει ρόλο αν θα ζητάει serial ή όχι.

Με την πρόταση "θα υπάρχει πρόβλημα" εννούσα αν κατέβαζα windows από το internet και μου ζητούσε κατά την εγκατάσταη serial number, και εγώ δεν έβαζα επειδή δεν είχα, απλά το κρακάριζα μέσω κάποιου προγράμματς αν θα υπήρχε πάλι πρόβλημα. Αλλά απαντήθηκε το ερωτημα μου σε αυτήν σας την απάντηση :)

Σας ευχαριστώ πολύ! :)

Αν κατέβαζα windows από το internet και αγόραζα κωδικό και τον έβαζα, αν τα windows που κατέβασα ήταν πειραγμένα πάλι θα υπήρχε πρόβλημα σωστα. Δεν φτάνει μόνο να έχεις έγκυρο κωδικό, πρεπει να έχεις και καλό λειτουργικο ε;

Επίσης είπατε ότι αν το λειτουργικό είναι "παγηδευμένο" από αυτόν που το κατεβάσουμε αν συνδεθεί στον internet όπως είπατε θα ψάξει τον δημιουργό του σωστά; Αν δεν συνδεθεί στο internet ο υπολογιστής, πάλι μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση ο δημιουργός ή όχι; μάλλον όχι σωστά;

Και με αυθεντικό κωδικό αν έχει βάλει κάτι ύποπτο μέσα πάλι θα έχεις πρόβλημα οπότε θέλει προσοχή και απο που θα κατεβάσεις το πρόγραμμα για να είναι καθαρό.Κάπου υπήρχε και σύνδεσμος που το κατέβαζες απο την εταιρεία νομίζω.Πρέπει να βρείς μια καθαρή έκδοση εκτός των άλλων.

Αυτό που είπατε ότι υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος κατεβάζει από την εταιρεία κατευθείαν δεν το ξέρω. Όσες φορές μπήκα στην εταιρεία δεν έλεγε τίποτα για κατέβασμα windows. Εδώ που τα λέμε αν έβαζε τα windows να τα κατεβάσεις θα είχε χρεοκοπήσει... :D

Όσο για αυτό που λέτε ότι πρεπει να βρω μια καθαρή έκδοση των windows και εγώ έτσι το σκέφτηκα. Αυτά που έχω κατεβάσει μην σας πω ότι ήταν τα μόνο που είδα με τόσο καλή αξιολόγιση και σχόλια. Γι' αυτό και τα κατέβασα! ^_^

Αλλά όσο καλή και αν είναι η αξιολόγηση, δεν παύει να είναι επικήνδυνο λόγω του ότι όπως είπατε αυτός που το ανεβασε μπορεί να έβαλε δικά του πράματα μεσα. 

Δημοσ.

Με τα σπασμένα, αργά η γρήγορα θα βρεις μπροστά σου το πρόβλημα που θα λύνεται με "κατεβάστε τις τελευταίες ενημερώσεις".

Επίσης τα αθώα crack που παρακάμπτουν την ενεργοποίηση ποτέ δεν ξέρετε αν περιέχουν άγνωστο keylogger και μην στηρίζεστε στα antivirus γιατί στα σπασμένα windows ταιριάζει και free antivirus.

Μετά κάθεσαι και ψάχνεις γιατί λείπουν λεφτά από τον online λογαριασμό της τράπεζας...

Δημοσ.

Με τα σπασμένα, αργά η γρήγορα θα βρεις μπροστά σου το πρόβλημα που θα λύνεται με "κατεβάστε τις τελευταίες ενημερώσεις".

Επίσης τα αθώα crack που παρακάμπτουν την ενεργοποίηση ποτέ δεν ξέρετε αν περιέχουν άγνωστο keylogger και μην στηρίζεστε στα antivirus γιατί στα σπασμένα windows ταιριάζει και free antivirus.

Μετά κάθεσαι και ψάχνεις γιατί λείπουν λεφτά από τον online λογαριασμό της τράπεζας...

Λιγο τραβηγμενο πιστευω.

• Like 2
Δημοσ.

δεν εχω συναντησει κανενα προβλημα τοσα χρονια(απ το 2010 που ασχολουμαι με τα win7) με αυτο που λες οπως επισης και με την προστασια του σπαστηριου.

Αν ξερεις απο που να το παρεις και "ξερεις" ποιος το εχει φτιαξει δεν εχεις να φοβασαι κατι.

Δημοσ.

Υπάρχουν τα γνωστά και δοκιμασμένα σπαστήρια που τα έχουν ξεψαχνίσει τα σαΐνια και τα σπαστήρια που εμφανίζονται γι αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί με το άθλημα και ψάχνουν από το google να βρουν το crack.

Στο 2ο δεν ξέρεις τι σε περιμένει ενώ το 1ο είναι δοκιμασμένο και ελεγμένο. Μην το προχωρήσουμε όμως το θέμα στα σπαστήρια γιατί θα κλειδώσει.

Στο θέμα μας. Όπως είπες, αν κατεβάσεις τα win και αγοράσεις απλά τον κωδικό πάλι το διακινδυνεύεις εκτός αν είσαι σίγουρος ότι είναι untouched το iso.

Επίσης μην κρίνεις και τόσο από τα σχόλια στα τορρεντάδικα. Οι περισσότεροι κρίνουν την διανομή από το πόσο φορτωμένη είναι με προγράμματα, οπότε... φαύλος κύκλος.

Δημοσ.

όλα τα windows μου ήταν σπασμένα και ποτέ δεν είχαν κανένα πρόβλημα και είμαι χρήστης με αρκετά προγράμματα και όλα με τελευταίες ενημερώσεις όπως και τα windows . Και το eset έχω βάλει να ψάξει επίτηδες το σπαστηράκι μου αλλά τίποτε δεν κατάφερε :P 

Συμφωνώ με τον micos και συμφωνώ με ότι ανέφερε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...