Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κουτιού για αερόψυκτο Crossfire + OC

Zaknafein

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι στο μέλλον να προβώ στην αγορά μιας 2ης 7950, οπότε πριν από όλα τα άλλα (τροφοδοτικό, μάλλον και mb, αν όχι και cpu) θα πρέπει να αλλάξω κουτί, καθότι στο τωρινό θα έχω πολλά προβλήματα. Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι ότι θα ήθελα το κουτί να έχει το motherboard παράλληλα προς το δάπεδο και όχι κάθετα.

Το μόνο που πήρε το μάτι μου είναι το CM HAF XB το οποίο πλησιάζει αυτό που θέλω, αλλά δεν ξέρω αν όντως θα πετυχαίνει το επιθυμητό airflow για 2 Windforce 7950. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς για τέτοια χρήση (αερόψυκτο CF/SLI); Δεν ενδιαφέρομαι για υδρόψυξη των καρτών σε καμία περίπτωση και δεν με ενδιαφέρει και τόσο η αισθητική του κουτιού(το ΧΒ μάλλον θα το χαρακτήριζα άσχημο πχ) όσο η ομαλή ροή του αέρα στο εσωτερικό του.

Άλλες προτάσεις σε κύβους υπάρχουν; Tower θα ήθελα να τα αποφύγω, εκτός αν μπορώ να το έχω στο πλάι (υποθέτοντας ότι έτσι δεν θα δημιουργείται πρόβλημα σε κάποιο υποσύστημα ή στο airflow). Το budget είναι κάπου στα 100€ αλλά δεν είναι αυστηρό, γιατί το κουτί θα μου μείνει για κάμποσα χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άσε το ξέρω, είμαι ιδιαίτερη περίπτωση. Γενικά θα ήθελα να αποφύγω το tower, το πλάι είναι λύση απελπισίας αν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, απλά το έχω στο αρχικό ποστ μην τυχόν το έχει επιχειρήσει κάποιος (πχ με Carbide Air 540 που είναι και κύβος στην τελική)

Ο κύριος λόγος; Είναι βαριές οι άτιμες οι 7950, γέρνουν κιόλας, φοβάμαι μην παιχτεί καμιά μλκία με τον καιρό και κρεμάσει καμιά PCIe και ψάχνομαι. Το είδα πάντως και το Air, αν μπορούσα να το βάλω στο πλάι θα το σκεφτόμουν σοβαρά.

Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο που λες,δεν υπαρχει καμια τετοια αναφορα λες να εισαι πρωτος ?? :P Για μενα πηγαινε στο Carbide air 540. O_O

Ο κύριος λόγος; Είναι βαριές οι άτιμες οι 7950, γέρνουν κιόλας, φοβάμαι μην παιχτεί καμιά μλκία με τον καιρό και κρεμάσει καμιά PCIe και ψάχνομαι. Το είδα πάντως και το Air, αν μπορούσα να το βάλω στο πλάι θα το σκεφτόμουν σοβαρά.

Οπως είπε και ο ο prospector , απλα δεν παιζει τετοια περιπτωση,

μονοδρομος το air 540 για καποιον που θελει σχεδον το απολυτο σε κατασταση αερα σε crossfire/sli σε συνδυασμο με ενα σετ καλων αποδοτικων ανεμιστηρων

μονοδρομος το air 540 για καποιον που θελει σχεδον το απολυτο σε κατασταση αερα σε crossfire/sli σε συνδυασμο με ενα σετ καλων αποδοτικων ανεμιστηρων

Πόσο καιρό έχεις τον αεράτο κύβο; Είσαι 100% ευχαριστημένος; Όταν λες σετ καλών ανεμιστήρων, αυτοί που έρχονται από Corsair να υπολογίζω ότι θα πάρουν πόδι;

@all Να το ξεχάσω το HAF XB δηλάδη; Δεν έχω εμπειρία με καμιά απ'τις δυο εταιρείες και τα κουτιά τους οπότε βασίζομαι κυρίως στις απόψεις σας για το συγκεκριμένο θέμα.

το εχω απο τελη ιουλιου.. μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι...οι ανεμιστηρες που ερχεται μια χαρα ειναι αλλα προτιμησα να τους αλλαξω με 3χ12 be quiet  που ειχα που και αποδοση δινουν και ησυχια.. απο κει και περα ειναι το μονο κουτι που προσφερεται για cf/sli και εχει την πιο κοντινη αποσταση των intake ανεμιστηρων με τις καρτες με οτι συνεπαγεται αυτο.

α. 1000 ευχαριστώ για την  γρήγορη απόκριση

β. επειδή το ΄χεις το κουτί και θα ξέρεις καλύτερα από τα reviews/ονομαστικά specs, 2χ 3.5" HDD + 1-2 SSD μελλοντικά θα τους χωρέσει άνετα στο μέρος του PSU; Δεν θέλω με τπτ να βάλω δίσκο κάτω απ΄τις GPU (έχει 2 tray εκεί αν θυμάμαι καλά).

γιατι δεν θες ... ssd βαζεις πισω μεχρι 5

σκληρους κανονικους μονο με πατεντα..

δεν βρισκω λογω να μην βαλεις δυο σκληρους μπροστα .

Δεν θα έχουν θέμα που θα είναι κάτω από τις 2 GPU;

edit: Και μια τελευταία χαζή ερώτηση, διαστάσεις λέει η Corsair στη σελίδα της: 415 x 332 x 458mm, άρα το μήκος είναι 415, 332 είναι το πλάτος, και το ύψος είναι 458 χιλιοστά; Χαζό το ξέρω αλλά θέλω να είμαι σίγουρος για τις διαστάσεις, πρέπει να βρω και που θα το βάλω :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ήρθε και το σεντούκι του Κουρσάρου...

Εδώ μια άποψη του θησαυρού μου πριν μπει στο σεντούκι:

post-61034-0-46938000-1380689744_thumb.png

καθώς και η αντίδραση του φύλακα που υποτίθεται θα τον φυλάει:

post-61034-0-18487300-1380689237_thumb.jpg

Εδώ 2 φύλλα Α4 για να φανεί το μέγεθος του κουτιού:

post-61034-0-16180900-1380689688_thumb.jpg

Η τελική μορφή του εσωτερικού:

post-61034-0-02747800-1380689220_thumb.jpg

Cable Management? I don't know these words...

post-61034-0-15179700-1380689226_thumb.jpg

Η πρόσοψη και τα πλαϊνά του κουτιού:

post-61034-0-90754700-1380689213_thumb.jpg

post-61034-0-37872200-1380689199_thumb.jpg

post-61034-0-17389900-1380689206_thumb.jpg

Εδώ οι 2 ανεμιστήρες που τραβάνε αέρα και τον ρίχνουν ακριβώς εκεί που πρέπει, στη CPU και στην GPU:

post-61034-0-96618500-1380689231_thumb.jpg

Σαν πρώτα σχόλια/παρατηρήσεις έχω να πω ότι η εγκατάσταση των υποσυστημάτων ήτανε πανεύκολη, με μόνη δυσκολία τη σύνδεση του καλωδίου των 2 μπροστινών θυρών USB3, που έπρεπε να είναι μακρύτερο σίγουρα. Τα λοιπά καλώδια του κουτιού (ανεμιστήρων / LED / Power / Reset) δεν με δυσκόλεψαν. Πάντως, αν δεν είχα εξωτερικό DVDRW θα με προβλημάτιζε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι θέσεις για 5.25" είναι κάθετες.

Τέλος οι διαφορές σε θερμοκρασίες είναι τεράστιες σε σχέση με το παλιό μου κουτί(-4 idle -5 load με ~1 βαθμό διαφορά στη θερμοκρασία δωματίου, ενδεικτικά:

post-61034-0-72049700-1380690210_thumb.png

Επόμενο βήμα τώρα είναι να πουλήσω PSU/CPU/Mobo και να καταλήξω σε τι πλατφόρμα θα πάω για το μελλοντικό crossfire (Z87 ή X79).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...