Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Προσφάτως, αφού έκανα διάφορες διεργασίες που κρίνονταν απαραίτητες (καθάρισμα από σκόνες με blower, ανανέωση πάστας στον cpu, προσθήκη καινούριας gpu) αποφάσισα να κάνω και cable management για πρώτη φορά στη ζωή μου (ναι, το ομολογώ).

Δύο προβλήματα: Το psu δεν είναι modular και το κουτί (ένα Q-Tech αγνώστων λοιπών στοιχείων) δεν διαθέτει τρύπρες στο σασί για να μπορούν να περνάνε τα καλώδια από την πίσω μεριά. Καθόλου τρύπες. Και επειδή δεν θέλω να διαθέσω χρήματα για την ώρα για άλλο κουτί ή τροφοδοτικό, σκέφτομαι να ανοίξω τρύπες στην λαμαρίνα, δίπλα ακριβώς από την άκρη της μητρικής.

Θα ήθελα τις γνώμες σας για το τί εργαλεία να χρησιμοποιήσω. Εννοείται ότι θα πέσει λιμάρισμα των οπών και προστασία με μονωτική ταινία ή σιλικόνη για να αποφευχθούν οι κοφτερές άκρες αλλά με τί να ανοίξω τις τρύπες; Φοβάμαι μήπως το τρυπάνι ή ο τροχός προκαλέσουν στράβωμα στο μέταλλο. Αν κάποιος έχει ξανακάνει παρόμοια δουλεία, θα ήθελα την άποψή του.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Από πίσω εχει χώρο μέχρι το πλαϊνό καπάκι; Κοίταξε το μην κάνεις τσάμπα κόπο για κόψιμο.

Εγώ για κάθε οπή έκανα 2 τρύπες σε αποσταση 6-7cm με ποτηροτρυπανο (κάπου στους 2 πόντους διάμετρο) και μετά έκοψα το ενδιάμεσο από τρύπα σε τρύπα με τροχό ώστε να γίνει οβάλ. Το τελειοποιησα επίσης με τροχό (με δίσκο για λιμαρισμα) και πήρα και λάστιχο U από τον Μπενο στην Αθήνα και είναι τέλειο :P

Edit: να δες το αποτέλεσμα λίγο πρόχειρα. http://www.insomnia.gr/topic/467542-δείξτε-το-κουτί-σας/?p=52630968

Δημοσ.

Από πίσω εχει χώρο μέχρι το πλαϊνό καπάκι; Κοίταξε το μην κάνεις τσάμπα κόπο για κόψιμο.

Εγώ για κάθε οπή έκανα 2 τρύπες σε αποσταση 6-7cm με ποτηροτρυπανο (κάπου στους 2 πόντους διάμετρο) και μετά έκοψα το ενδιάμεσο από τρύπα σε τρύπα με τροχό ώστε να γίνει οβάλ. Το τελειοποιησα επίσης με τροχό (με δίσκο για λιμαρισμα) και πήρα και λάστιχο U από τον Μπενο στην Αθήνα και είναι τέλειο :P

Edit: να δες το αποτέλεσμα λίγο πρόχειρα. http://www.insomnia.gr/topic/467542-δείξτε-το-κουτί-σας/?p=52630968

Κάτι τέτοιο έχω σκοπό να κάνω. Απλά δεν ήξερα αν το ποτηροτρύπανο θα έκανε δουλειά ή αν θα κατέστρεφε απλά το σασί. Χώρος υπάρχει από το σασί μέχρι το πλαϊνό...είναι να απορείς γιατί δεν κάνανε καμμιά τρυπούλα. Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω για σχετικά αποτελέσματα :)

Δημοσ.

Ε με προσοχή και υπομονή θα τρυπίσεις, οχι "έλα στα μπαμ να τελειώνουμε". Εγώ τρύπισα ένα thermaltake soprano fx που φαινόταν σχετικά χοντρή η λαμαρίνα του και δεν είχα πρόβλημα, δε ξέρω για τι λαμαρινα μιλαμε για το κουτί σου. Αν το βλέπεις επίφοβο μην ασκείς πολύ πίεση με το ποτηροτρύπανο αλλά άστο να κόβει σιγά σιγά σιγά και σκέψου αν θες έτσι όπως θα ακουμπήσεις οριζόντια το κουτί να βάλεις κάτι από κάτω (κάνα ξύλο) να πατάει το μέρος που τρυπάς. (να καλύψεις το κενό μην τρυπάς στον αέρα και σου λυγίζει)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...