Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια!χωρις να θελω να δημιουργησω χαμο επειδη οι αποψεις θα ειναι πολλες για το θεμα που θα πω θα ηθελα να απαντησουν μονο αυτοι που εχουν επιχειρηματα και οχι καποιοι που θα πουν εχω ακουσει ,ετσι λενε κλπ!!εχω δοκιμασει 2-3 αντιβαιρους και εχω προσεξει οτι μονο το avg εχει εντοπισει τους περισσοτερους κινδυνους...ειναι οντως καλο η παιζει και να τρολαρει με το παραμικρο?μια γνωμη ενος εμπειρου χρηστη θα την εκτιμουσα πολυ!επισης εχει να προτινει κανεις καποιο αλλο?ευχαριστω...

Δημοσ.

Απο free

Avast: Παρα πολυ καλο στην εντοπιση ιων με υψηλο rate. Αργο στο scanαρισμα και σε μερικους δημιουργει προβλημα με το ιντερνετ.

Avg: Αρκετα βελτιωμενο απο τις αλλες εκδοσεις.

Avira: Πολυ πιο υψηλο rate ιων απο το avast

MSE: Ελαφρυ πολυ πιο συμβατο απο τα αλλα (λογο microsoft) αλλα σε θεμα ιων ειναι καπως κατωτερο.

Αν πας σε αγορα, προσωπικα σου προτεινω eset smart security, αλλιως kaspersky αλλα θα σου φανει καπως βαρυ. Αν πας στα free βαλε οποιο θες απο τα παραπανω, δες πιο σε βολευει και βαλε malwarebytes free & superantispyware free για scan σε safe mode αν δεις κατι περιεργο που δεν το επιασε το antivirus. Δεν νομιζω να χρειαζεσαι κατι αλλο. Οσο για το avg που ειπες μπορει να ειναι false alarm δηλαδη να μην ειναι καθαρα ιος αυτο που βρηκε.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω χρησιμοποιώ χρόνια το avria που ειναι και ελαφρύ + τα 2 προγράμματα που ειπε ο maxpayne

οταν λες ελαφρυ εννοεις δεν τρωει πολυ ραμ και δεν καταναλωνει πολλους πορους οταν κανει σκαν?

Δημοσ.

Το avg δινει αρκετα false,πολλες φορες.Οποτε λογικο ειναι να νομιζεις οτι βρισκει περισσοτερα.

Εγω ειμαι της φιλοσοφιας,προσεχω για να εχω,και απο την αποψη καλυτερο,ΚΑΝΕΝΑ δεν θα σε εξασφαλισει 100% εναντι οποιασδηποτε "απειλης".Μην ξεχνας,οτι τα antivirus,πρεπει να ενημερωνονται σε καθημερινη βαση,για να αναγνωριζουν τις πιθανες απειλες.

Συνεπως,κανοντας μια απλη σκεψη σου λεω το εξης...

Πες οτι σημερα μπαινεις σε μια ιστοσελιδα,και εχει εναν Ιο,για τον οποιο το antivirus θα ενημερωθει κατα μεσο ορο σε 1-2 βδομαδες,ο ιος θα περασει στο συστημα σου,σαν να μην τρεχει τιποτε,και θα τον εντοπισει οταν ενημερωθει.Μεχρι τοτε;η ζημια ισως να γινει.

Εκτος κι αν εχεις ενα antivirus,που στα 10 downloads,τα μισα σου τα βγαζει off,τοτε μιλαμε για freaking situation!

Στις περισσοτερες περιπτωσεις,τα antivirus,δεν καθονται να δουνε ολο τον κωδικα του executable,αλλα ψαχνουν στα headers(υποπτος κωδικας) των executable,dll's κλπ,και στα signatures.Αν ειναι μεσα στην blacklist,τοτε χτυπαει.Αν οχι,περναει.

Η καθε εταιρεια,καθε φορα,μιλαει για εναν ξεχωριστο αλγοριθμο,που μειωνει την πιθανοτητα μολυνσης,κλπ,κλπ...

Απολυτα σιγουρος,δεν εισαι και δεν θα'σαι.Απλα εχοντας ενα free antivirus,και κανα 2 scanners,αυξανεις την πιθανοτητα να εντοπιστει κατι,μεσα στην βαση δεδομενων 3 εταιρειων.

Προσωπικα για εμενα,σαν το deep Freeze,και αλλες παρομοιες εφαρμογες,ειναι 1000 φορες καλυτερες.Ακομη και να περασει κατι στο συστημα σου,με ενα restart ειναι παρελθον.

Τι λειτουργικο εχεις;

Δημοσ.

Το avg δινει αρκετα false,πολλες φορες.Οποτε λογικο ειναι να νομιζεις οτι βρισκει περισσοτερα.

Εγω ειμαι της φιλοσοφιας,προσεχω για να εχω,και απο την αποψη καλυτερο,ΚΑΝΕΝΑ δεν θα σε εξασφαλισει 100% εναντι οποιασδηποτε "απειλης".Μην ξεχνας,οτι τα antivirus,πρεπει να ενημερωνονται σε καθημερινη βαση,για να αναγνωριζουν τις πιθανες απειλες.

Συνεπως,κανοντας μια απλη σκεψη σου λεω το εξης...

Πες οτι σημερα μπαινεις σε μια ιστοσελιδα,και εχει εναν Ιο,για τον οποιο το antivirus θα ενημερωθει κατα μεσο ορο σε 1-2 βδομαδες,ο ιος θα περασει στο συστημα σου,σαν να μην τρεχει τιποτε,και θα τον εντοπισει οταν ενημερωθει.Μεχρι τοτε;η ζημια ισως να γινει.

Εκτος κι αν εχεις ενα antivirus,που στα 10 downloads,τα μισα σου τα βγαζει off,τοτε μιλαμε για freaking situation!

Στις περισσοτερες περιπτωσεις,τα antivirus,δεν καθονται να δουνε ολο τον κωδικα του executable,αλλα ψαχνουν στα headers(υποπτος κωδικας) των executable,dll's κλπ,και στα signatures.Αν ειναι μεσα στην blacklist,τοτε χτυπαει.Αν οχι,περναει.

Η καθε εταιρεια,καθε φορα,μιλαει για εναν ξεχωριστο αλγοριθμο,που μειωνει την πιθανοτητα μολυνσης,κλπ,κλπ...

Απολυτα σιγουρος,δεν εισαι και δεν θα'σαι.Απλα εχοντας ενα free antivirus,και κανα 2 scanners,αυξανεις την πιθανοτητα να εντοπιστει κατι,μεσα στην βαση δεδομενων 3 εταιρειων.

Προσωπικα για εμενα,σαν το deep Freeze,και αλλες παρομοιες εφαρμογες,ειναι 1000 φορες καλυτερες.Ακομη και να περασει κατι στο συστημα σου,με ενα restart ειναι παρελθον.

Τι λειτουργικο εχεις;

win 7 εχω φιλε...επειδη δεν γνωριζω κ πολλα το deep freeze ειναι αντιβαιρους??

Δημοσ.

οταν λες ελαφρυ εννοεις δεν τρωει πολυ ραμ και δεν καταναλωνει πολλους πορους οταν κανει σκαν?

Και οταν τρέχει γενικότερα

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι προγραμμα που σου "παγωνει" την κατασταση του λειτουργικου εκει που θες εσυ και μετα οτι οτι οτι και να κανεις και ιο να κολλησεις με το που πατησεις επανεκκινηση γυρναει στην κατασταση που ηταν. Το εχουν στα ιντερνετ καφε.

Δημοσ.

Για να μην λεμε τα ιδια συνεχως,διαβασε εδω,

http://www.insomnia.gr/topic/495611-%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%8E%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-deep-freeze/

ΔΕΝ ειναι antivirus,αλλα αποτρεπει το πσ σου,στο να μολυνθει σε ΜΟΝΙΜΗ βαση.Εαν το διαβασεις το τοπικ,θα καταλαβεις.

Προσωπικα στα win8,εχω το ενσωματομενο της microsoft(πλεον ειναι antivirus-antispyware)και ενημερωνεται 2 φορες περιπου την ημερα,και ως scanner το malwarebytes.

Ολα τα αλλα,ειναι περιττα.Παντα προσωπικη μου αποψη.

με το που πατησεις επανεκκινηση

Και restart να μην κανεις,αλλα και απενεργοποιηση,ειναι το ιδιο.Το λεω,για να μην νομιζει κανεις,οτι ΠΡΙΝ κλεισεις το πσ,πρεπει να κανεις restart.

Δημοσ.

Ειναι προγραμμα που σου "παγωνει" την κατασταση του λειτουργικου εκει που θες εσυ και μετα οτι οτι οτι και να κανεις και ιο να κολλησεις με το που πατησεις επανεκκινηση γυρναει στην κατασταση που ηταν. Το εχουν στα ιντερνετ καφε.

κατι σαν επαναφορα συστηματος?

Δημοσ.

Καπως οχι ακριβως. Διαβασε το link που σου εδωσε το παιδι και θα καταλαβεις. :)

oκ φιλε!μια τελέυταια ερωτηση ομως..πχ αυτο το τρεχεις χρησιμοποιεις οταν θες να κανεις κατι 'επιφοβο' σαν ασφαλεια?τσεκαρεις αν ειναι οκ κ μετα κανεις ρεσταρτ ας πουμε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Πρώτον: δεν υπάρχει ελληνική λέξη αντιβαιρους. Η γλώσσα του forum είναι τα ελληνικά, απαγορεύεται να γράφουμε greeklish αλλά επιβάλλεται να γράφουμε τους αγγλικούς όρους με λατινικούς χαρακτήρες. Συνεπώς: antivirus και όχι αντιβαιρους, site και όχι σιτε, apple και όχι αππλ, microsoft και όχι μαικροσοφτ. 

Δεύτερον: οι περιγραφικοί τίτλοι δεν είναι απλώς ορθοί, είναι απαραίτητοι. Συνεπώς όχι θέματα με τίτλο "βοήθεια", "υπολογιστής", "κάρτα γραφικών", "μια γνώμη". 

Τρίτον: Πριν ανοίξουμε νέο θέμα, κάνουμε μια μικρή έρευνα αν αυτό που ζητάμε έχει ξανασυζητηθεί 1498159815 φορές. 

Ή εάν είναι επισημασμένο (sticky και όχι στικυ) θέμα. Όπως αυτό: Ψηφοφορία και γενική συζήτηση: Ποιο antivirus προτιμάτε; 10/09/13 – 31/12/2013

Ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε, καλή συνέχεια. :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...