tritonas00 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Παρηγγειλα ssd (60 gb) για το desktop και θα κρατησω τον hdd μονο για το /home. Να αφησω το /var στον ssd? Αν το βαλω στον hdd θα χασω σε επιδοσεις? Μερη του /var θα μπουν σε tmpfs ως γνωστον, αλλα για την cache του pacman, /var/log (τα θελω) και τα υπολοιπα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ το έχω όλο το / στον ssd εκτός του /home. Λογικά θα χάσεις επιδόσεις σε εγκαταστάσεις, updates κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ το έχω όλο το / στον ssd εκτός του /home. Λογικά θα χάσεις επιδόσεις σε εγκαταστάσεις, updates κτλ ωραια. εδω και ποσο καιρο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Νομίζω από μέσα Απρίλη του 2012, δηλαδή 1.5 χρονο τώρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 στον ssd είναι όλα, και τα κρυφά του home 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραια ευχαριστω παιδια, οποτε θα βαλω / στον ssd και /home στον hdd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 στον ssd είναι όλα, και τα κρυφά του home Πως το κάνεις αυτό; Άσχετο, με το θέμα, σχετικό με τις επιδόσεις, για τον browser χρησιμοποιώ το profile-sync-daemon https://wiki.archlinux.org/index.php/Profile-sync-daemon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Πάντως σε linux το ssd στην κυριολεξία πετάει θα δεις τεράστιες διαφορές στην απόδοση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) το ξερω, εχω ηδη ssd στο netbook.capthookb μαλλον εχει κανει symlinks του "μεγαλους" φακελους στον hdd.Απο την αλλη σκεφτομαι, το /home στον hdd με τα config files κλπ, δεν θα μου καθυστερει οτι φορτωνεται απο κει? (wm,προγραμματα, cache κλπ)Εχεις δει διαφορα? ------------------------------------------------- Μπορει να βαλω και το /home μεσα και να εχω τα machines του vbox μονο στον hdd Ολα εκτος των machines ειναι ~30gb ενω ο φακελος με τα machines ειναι ~150gb. Τα του vbox δεν με απασχολει να φορτωνουν απο τον hdd. Kατι ξερει ο martinoff για να εχει τα configs στον ssd. Ακομα υπο σκεψη ειμαι Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2013 από tritonas00 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Oκ βγηκε το πορισμα ολα θα μπουν στον ssd εκτος τα του vbox. εκανα μια εκκαθαριση τα πηγα ολα στα 24gb περιπου, εβαλα και την cache του ff στην ram. Aναμενω τον δισκο και μετα transfer. Ευχαριστω απαντες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 μαλλον εχει κανει symlinks του "μεγαλους" φακελους στον hdd. Απο την αλλη σκεφτομαι, το /home στον hdd με τα config files κλπ, δεν θα μου καθυστερει οτι φορτωνεται απο κει? (wm,προγραμματα, cache κλπ) Εχεις δει διαφορα? Με μπριζώσατε. Δεν εχω δοκιμάσει να βάλω και τα config αρχεία του χρήστη στον ssd, εκτός του virtualbox φυσικά. Θα ρίξω ένα test drive. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kesmarag Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω τα εχω σχεδον ολα στο ssd (και το home) και τα folders στο homes (Downloads, Dropbox, Music, Photos κτλ.) με symlink απο hdd. Επισης έχω /usr/local σε hdd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 ναι με symlink είναι οι xdg-user-directories και vmachine για τεστ άνοιξε πχ gimp με κρυφό στο hdd και μετά στο ssd, μέρα με νύχτα η πιο εύκολα μετέφερε όλο το .config Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Και εμένα όλο το /home είναι στον ssd. Μόνο το dropbox και το vbox είναι με symlinks στον hdd. Νομίζω ότι είναι το πιο αποδοτικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Τι filesystem χρησιμοποιείται στον ssd; Όντως έχει διαφορά στην ταχύτητα όταν υπάρχουν και τα κρυφά του home αλλά δεν είναι από τις καθαρότερες λύσεις. Φοβάμαι σε καμιά στραβή θα φύγουν όλα τα αρχεία του home. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα