spirit)earth)aflame Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Πρόκειται να αγοραστεί ένα Macbook τις επόμενες ημέρες. Δεν έχω προηγούμενη επαφή με την εταιρία και δεν ξέρω τι παίζει με service/εγγύηση σε περίπτωση που το προιόν βγει ελαττωματικό ή παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μετά από λίγο καιρό χρήσης. Έχω στο νου μου κάποια καταστήματα πχ msystems, μου είπαν όμως και για κάποιες εκπτώσεις που παίζουν σε φοιτητές από Mediamarkt (δεν το έχω ψάξει ακόμα). Τι έχετε να προτείνετε και σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα απευθυνθώ; Διαβάζω ιστορίες για arvato κλπ και έχει φοβηθεί το μάτι μου. Το macbook δεν είναι για μένα οπότε θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός στις πληροφορίες που θα δώσω (θα είμαι παρών και στην αγορά), γι'αυτό και ρωτάω εδώ.
Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Για mediamarkt δεν θα το πρότεινα. Με το λίγο που έχω δει έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι δίνουν παλιά μοντέλα. Θα πρότεινα αγορά από κάποιο "γνωστό" μαγαζί apple (π.χ. goldeni). Φυσικά και θα πρέπει να αγοραστεί το apple care. Ενδέχεται να μην χρειαστεί... αλλά εάν χρειαστεί σε βγάζει από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Από προσωπική εμπειρία, το service ΓΙΑ apple μηχανήματα στην Ελλάδα δεν είναι το καλύτερο. Όμως εάν έχεις apple care αποκλείεται να μην εξυπηρετηθείς στο τέλος. Έχει και η apple γραμμή τηλεφωνική όπου σου ανοίγουν φάκελο με την βλάβη και την κάνουν monitor και έτσι μπορείς να πιέσεις πάρα πολύ στους Έλληνες τεχνικούς στα καταστήματα που θα το πας για service (πάντα για Η/Υ μιλώντας). Εν γένει, εάν πάθει βλάβη θα έχεις ένα τρέξιμο... όμως με την χρήστη των δομών της Apple στο εξωτερικό (όπως αυτή που σου είπα) βγαίνει άκρη τελικά. 1
spirit)earth)aflame Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Και απο μενα golden-i... Οτι και αν γινει μην πας σε macbook pro 13"... Η θα πας στο air 13" η αν θες πες μας το budget να σου προτεινουμε
spirit)earth)aflame Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Το είδα το golden-i, μια χαρά φαίνεται. Προς τα εκεί θα κινηθώ λοιπόν.Το budget κυμαίνεται μεταξύ 1400 - 2000 ευρώ, και αυτό γιατί ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το μοντέλο απ'όσο ξέρω. Το συγκεκριμένο μηχάνημα προορίζεται για εργασία, αλλά όχι σαν βασικό. Θα εξυπηρετεί σε μετακινήσεις και ψιλοδουλειές / αλλαγές σε ήδη υπάρχοντα projects γραφιστικής. Οτι και αν γινει μην πας σε macbook pro 13" Σύμφωνοι, θες να μου πεις και γιατί αν δεν είναι κόπος;
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Αφου ειναι και η γραφιστικη στην μεση ή 13"retina mbp ή 15"retina mbp γιατι το 13" το απλο εχει χαλια οθονη και ειναι πολυ βαρυ και εχει και συμβατικο σκληρο δισκο που αργει οποτε η air 13" το τοπ μοντελο ή ενα retina απο 13" 15"
galil Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Το apple care είναι τόσο απαραίτητο;Δεν έχεις εγγύηση για 1 χρόνο από την ίδια την Apple; Και επίσης με κάποιες οδηγίες της Ε.Ε δεν ισχύει για 2 χρόνια;
Andyk0555 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Η arvato έχει το service μόνο στα κινητά apple, όχι στους υπολογιστές. Για τους υπολογιστές/laptops υπάρχουν αρκετά εξουσιοδοτιμένα καταστήματα. Εγώ προσωπικά το δικό μου retina 15άρι το αγόρασα από golden-i (ισχύει και εκεί η έκπτωση για φοιτητές) και 2 φορές που χρειάστηκα το service, την μία η οθόνη είχε ghosting, μου την άλλαξαν αμέσως και την άλλη μου χάλασε ένα πλήκτρο και μου αλλάξανε πληκτρολόγιο πάλι χωρίς κανένα πρόβλημα. Άντε με το καλό να το πάρεις θα δεις τεράστια διαφορά σε όλα.Apple care στα ρέτινα είναι πανάκριβο δε νομίζω να συμφέρει, με τα ίδια λεφτά αγοράζεις iPad mini Εγγύηση 1 χρόνο έχεις από την apple, τώρα άμα το κυνηγήσεις αυτό με τα 2 χρόνια ίσως να τα καταφέρεις. Από προσωπική εμπειρία πάντως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και με το service εδώ αλλά και την αντιμετώπιση από την apple. Όταν πήγα να καθαρίσω ένα πλήκτρο, έσπασα καταλάθος εκεί που κουμπώνει τον κονέκτορα ή πως το λένε, όχι το πλήκτρο. Από το service μου είπαν ότι κανονικά η apple δεν καλύπτει τέτοια ζημιά με την εγγύηση αλλά κάνανε μια εξέρεση στην περίπτωσή μου. Το κόστος όλο αυτού κάπου στα 700 ευρώ αν θυμάμαι καλά, γιατί αλλάζει και η μπαταρία μαζί.
spirit)earth)aflame Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία, πολύ καλύτερο το κλίμα λοιπόν απ' ότι είχα στο μυαλό μου! Γενικά με καλύψατε και σας ευχαριστώ όλους. Φυσικά όποιος θέλει να προσθέσει κάτι παραπάνω ή να πει τη δική του άποψη/εμπειρία ας το κάνει. Βρήκα και αυτούς εδώ στην Γλυφάδα, αν έχει ψωνίσει κανείς από εκεί ας πει.
Andyk0555 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ο επίσημος διανομέας της apple στην Ελλάδα είναι η iSquare. Όλα τα καταστήματα απο αυτούς τα προμηθεύονται. Η μόνη εξάιρεση είναι στα iPhones όπου διανομέας είναι οι εταιρίες κινητής. Για την document έχω την παρακάτω εμπιρεία. Όταν έσπασα ένα πλήκτρο όπως είπα και παραπάνω, το πήγα στην αρχή σε αυτούς και μου είπαν ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση αυτό οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, το πήγα σε αλλο κατάστημα και τουλάχιστον προσπάθησαν και όντως αν και δεν καλύπτεται απο την εγγύηση της apple κάναν μια εξαίρεση σε μένα(η apple όχι το καταστημα) οι άλλοι ούτε καν προσπάθησαν να δουν μήπος κάτι γί΄νέί. Επίσης θυμάμαι μια ψηλομύτα γυναίκα, υπεύθυνος πρέπει να ήταν η κατι τέτοιο, έλεγε συνέχεια ''ααα έχεις το ρετίνα macbook pro'' , της έλεγα το ρέτινα όχι το ρετίνα
spirit)earth)aflame Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 αχαχαχ εξαιρετικά! οκ λοιπόν, μιας και είναι αρκετά τα χρήματα, το βλέπω για τα πιο σίγουρα aka golden-i .iThankYou
Andyk0555 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν έχει τόσο σημασία από που θα το αγοράσεις, σημασία έχει αν χτύπα ξύλο πάθει κάτει και χρειαστείς το service που θα το πας
NikosX85 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο ακόμα τώρα σε λιγάκι θα βγουν τα καινούρια μοντέλα Macbook Pro και η διαφορά θα είναι αρκετά μεγάλη με τους καινούριους επεξεργαστές αν κρίνουμε και από τα Macbook Air.
spirit)earth)aflame Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο ακόμα τώρα σε λιγάκι θα βγουν τα καινούρια μοντέλα Macbook Pro και η διαφορά θα είναι αρκετά μεγάλη με τους καινούριους επεξεργαστές αν κρίνουμε και από τα Macbook Air. έχει κανείς καμμιά ενημέρωση επ'αυτού; το laptop δεν αγοράστηκε ποτέ, μιας και είμαστε στο "περίμενε". thanks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα