Moderators Malthador Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Λοιπόν, εν συντομία: 1 - Το Steam Controller σε σχέση με τα XBONE/PS4/Wii U Pro gamepads είναι πολύ πιο στιβαρό και κάθεται πολύ καλύτερα στο χέρι. Κρατώντας το νιώθεις να γεμίζουν οι παλάμες σου, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω ακριβώς. Τεράστιο συν για εμένα. 2 - Τα pads (κατά βάση το δεξί που γίνεται map το mouse) έχουν πάρα πολύ μεγάλη ακρίβεια. Ξεχνάτε deadzones κλπ, αυτά δεν υφίστανται εδώ. Μιλάμε για χειρουργική ακρίβεια. Αυτό δεν είναι και τόσο καλό όσο ακούγεται και θέλει τεράστια εξάσκηση για να το συνηθίσει κάποιος. Μπορεί τα pads να είναι τόσο ακριβή όσο το touchpad ενός laptop/macbook, αλλά το πρόβλημα είναι ότι στο laptop το χειρίζεται κάποιος με τον δείκτη του δεξιού χεριού και όχι με τον αντίχειρα. Ο αντίχειρας -ο δικός μου τουλάχιστον- δεν είναι συνηθισμένος σε αυτό και χρειάζεται ώρες πτήσης. 3 - Οι θέση των ABXY βολεύει μια χαρά, αντίθετα με το Wii U Pro gamepad που πρέπει να σπάσεις τον αντίχειρά σου για να τα βρεις. Επίσης, τα κουμπιά στην πλάτη είναι ιδιαίτερα βολικά. 4 - Το Steam Controller κάνει θόρυβο. Δεν μιλάω μόνο για τα haptics των pads που δονούνται, αλλά μιλάω και για τα L/R και για τα triggers. Σε φάση δεν μπορείς να παίξεις δίπλα σε άτομο που κοιμάται, το ξυπνάς στάνταρ. 5 - Super SOS για όποιον σκέφτεται να τσιμπήσει το gamepad: Τα games που απαιτούν UAC, για να παίξουν με το Steam Controller πρέπει είτε να τους αφαιρεθεί το UAC, είτε το Steam να έχει γίνει launched ως admin. Σημειώστε το αυτό κάπου και θα με ευχαριστείτε στο μέλλον! Μερικά games που δοκίμασα: - Τα προφανή: Darksiders II, Arkham Knight, Mad Max. Games φτιαγμένα για gamepad, μπορώ να πω ότι τα έπαιζα σχεδόν όσο άνετα τα παίζω με το XBONE gamepad. Λέω «σχεδόν» γιατί χρειάζεται λίγη εξάσκηση σε κάθε περίπτωση. - Borderlands. Στα FPS υπάρχει το πρόβλημα του αντίχειρα στο touchpad που ανέφερα πριν. Δεν ξέρω αν πρόκειται να μπορέσω να παίξω FPS τόσο καλά όσο παίζω με το XBONE gamepad, πόσο δε μάλλον με mouse/keyboard combo. - Dolphin. Σαν να παίζει κάποιος με το XBONE gamepad. Κάνεις map το SC σαν GC gamepad και παίζεις κομπλέ. Και πάμε στα δύσκολα: - Pillars of Eternity. Το game έχει δικό του update έτσι ώστε να παίζει κομπλέ με το SC. Με ξένισε στην αρχή, αλλά το συνήθισα μέσα σε 3 λεπτά. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα το συνήθισα. - The Witcher. Με την OTS camera παίζει «νεράκι». Βοηθάει απίστευτα που στο αριστερό pad μπορείς να κάνεις map ότι θες. Π.χ. χώνεις εκεί τα Signs. - Mass Effect. Το πρώτο ME δεν υποστηρίζει gamepad στην pc έκδοσή του, ωστόσο μια χαρά βγήκε σε Xbox. Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε παλιότερα στο gamepad mapping (π.χ. με το Pinnacle) είναι ότι δεν μπορούσε να δουλέψει σωστά το overlay που έδινες εντολές στο party κλπ γιατί απαιτούσε ποντίκι. Πλέον αυτό λύθηκε αφού το SC είναι σαν να έχεις ποντίκι στα χέρια σου. - Freelancer (που το ξέθαψα ). Non-steam app προφανώς, ούτε καν στο GoG δεν υπάρχει, κουρσεμένο κανονικά. Ακόμα κι έτσι έκανα map το SC στο keyboard και στο mouse και δούλεψε κομπλέ. Με αυτό εντυπωσιάστηκα περισσότερο απ' όλα. - NWN Diamond από GoG. Αυτό με δυσκόλεψε πιο πολύ απ' όλα. Είναι ένα παιχνίδι που δεν γίνεται να ΜΗΝ παιχτεί με mouse. Θέλει πολύ customization για να πω ότι έχω καταφέρει να κάνω δουλειά, οπότε το αφήνω για αργότερα. Αυτά τα λίγα σε πρώτη φάση, θα προσθέσω κι άλλα εν καιρώ. Προσωπικά, θα δώσω βάση σε παιχνίδια που δεν παίζονται με gamepad για να δω πως συμπεριφέρεται το SC. Δεν έχει νόημα να δοκιμάσω 3rd-person Action/Adventures ή FPS είναι προφανές ότι αν υποστηρίζεται gamepad, τότε υποστηρίζεται και SC. Αύριο θα δοκιμάσω Starcraft 2, Diablo 3, WoW και SWtoR. 2
chek2fire Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 καλό το τελευταίo update που σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις ήχους όταν ανοίγεις και κλείνεις τον controller. Πάντως έπαιξα για λίγο και το bioshock και μπορώ να πω ότι έπαιζε άψογα
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 καλό το τελευταίo update που σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις ήχους όταν ανοίγεις και κλείνεις τον controller. Πάντως έπαιξα για λίγο και το bioshock και μπορώ να πω ότι έπαιζε άψογα Μ' άρεσε κι εμένα αυτό με τους ήχους. Αχρειαστή gimmickιά του κερατά βέβαια, αλλά ωραίο όπως και να 'χει. Ρε συ, οκ στο Bioshock παίζει άψογα το SC, ωστόσο, μπορείς να παίξεις; Δεν βαράς στο γάμο του καραγκιόζη; Μπορείς να σημαδέψεις με το pad ή μόνο εγώ είμαι ο ανάπηρος; ------ Όσον αφορά το Steam Link, δυστυχώς μου κάνει νερά. Τελικά τα spikes που τρώει είναι αρκετά περισσότερα απ' όσα νόμιζα σε 1080p. Θα παίξω λίγο με τις ρυθμίσεις να δω αν αλλάζει το αποτέλεσμα, αλλά για την ώρα έχω να αναφέρω ότι τρώει αρκετά κολλήματα.
panther_512 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δοκίμασες τα motion controls για στόχευση στα FPS?
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δοκίμασες τα motion controls για στόχευση στα FPS? Όχι ακόμα, θα δοκιμάσω το απόγευμα.
chek2fire Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μ' άρεσε κι εμένα αυτό με τους ήχους. Αχρειαστή gimmickιά του κερατά βέβαια, αλλά ωραίο όπως και να 'χει. Ρε συ, οκ στο Bioshock παίζει άψογα το SC, ωστόσο, μπορείς να παίξεις; Δεν βαράς στο γάμο του καραγκιόζη; Μπορείς να σημαδέψεις με το pad ή μόνο εγώ είμαι ο ανάπηρος; ------ Όσον αφορά το Steam Link, δυστυχώς μου κάνει νερά. Τελικά τα spikes που τρώει είναι αρκετά περισσότερα απ' όσα νόμιζα σε 1080p. Θα παίξω λίγο με τις ρυθμίσεις να δω αν αλλάζει το αποτέλεσμα, αλλά για την ώρα έχω να αναφέρω ότι τρώει αρκετά κολλήματα. δοκίμασε τις ρυθμίσεις σου στην ευαισθησία του pad. Είναι όντος δύσκολο να συμμαδέψεις αλλά να σκεφτείς ότι οι κονσολάδες παίζουν έτσι και με μοχλούς κιόλας για χρόνια Σήμερα θα βάλω και το δικό μου steam link καθώς μου ήρθαν τα powerline. Πάντως το στριμάρισμα είναι καθαρά θέμα router. Νομίζω και εγώ με την κινεζιά του Ποτε που έχω μείνει θα έχω θέμα.
chek2fire Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Αν δεν το έχεται κάνει γυρίστε το steam controller σε beta firmware πολύ ποιο καλή απόδοση και γενικά σταθερότητα στα game. Το δοκίμασα σήμερα και σε linux και σε windows αν και εδώ που τα λέμε δεν έχω και πολλά game εγκατεστημένα που να το υποσητρίζουν αλλά σε γενικές γραμμές ότι έπαιξα πήγα πολύ καλά εκτός από το asseto corsa που ο controller δεν δουλευε με την καμία. Δοκίμασα το performance και σε wifi και σε ethernet και να πω δεν βρήκα κάποια διαφορά γενικά στην απόδοση του. Το θέμα που υπάρχει σε linux είναι ότι δεν έχει ήχο στην τηλεόραση και ο ήχος ακούγεται πίσω από το pc.
fever25 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Αν δεν το έχεται κάνει γυρίστε το steam controller σε beta firmware πολύ ποιο καλή απόδοση και γενικά σταθερότητα στα game. Αυτό πώς γίνεται;
chek2fire Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 λάθος έγραψα δεν ήθελα να πω τον controller αλλά το link. Πάντως πολύ μου αρέσει το link και αυτό το Big picture mode είναι ότι πρέπει για τηλεόραση. Επαιξα παραπάνω λίγο με το bioshock και τρέχει άψογα και σιγά σιγά συνηθίζω και το gamepad. Νομίζω μπορείς να παίξεις ένα fps άνετα με αυτό.
Oakenfold_ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά καλημέρα! Σκέφτομαι σοβαρά την απόκτηση του Link ή μιας Μηχανής. Περισσότερο το θέλω για παιχνίδια του τύπου Trine (action/platform). Τι εντυπώσεις έχετε έως τώρα; Αξίζει η αγορά; Επίσης έχω κάτι wireless controllers από xbox 360, είναι συμβατοί με το link; (Για 2ο controller πχ).
Oroku Saki Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Για steam machine σου προτεινω αυτα της Syber επειδη ειναι πληρως αναβαθμισιμα ενω αυτα της Alienware δεν μπορεις να αλλαξεις καρτα. Ομως μην ξενχας πως το πρωτο πραγμα που κανεις με το που παρεις ενα steam machine ειναι να εγκαταστησεις Windows επειδη το Steam OS δεν υποστηριζει τα περισσοτερα παιχνιδια Παρακατω link των machines http://www.sybergaming.com/products/steam-machine.aspx http://www.alienware.com/Landings/steammachine/ https://www.zotac.com/product/mini_pcs/zbox-s-series/all Εαν παρεις ενα απο αυτα τα machines τοτε δεν το χρειαζεσαι το Link. Αν ομως θες να κρατησεις το pc που ηδη εχεις τοτε παιρνεις το Link.
chek2fire Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά καλημέρα! Σκέφτομαι σοβαρά την απόκτηση του Link ή μιας Μηχανής. Περισσότερο το θέλω για παιχνίδια του τύπου Trine (action/platform). Τι εντυπώσεις έχετε έως τώρα; Αξίζει η αγορά; Επίσης έχω κάτι wireless controllers από xbox 360, είναι συμβατοί με το link; (Για 2ο controller πχ). Για μένα μέχρι στιγμής όσο το έχω δοκιμάσει αξίζει αν και έχει τα bug του αλλά είναι τελείως καινούργιο προιόν και γίνονται καθημερινά update. Είναι πολύ καλό και γενικά multimedia για την τηλεόραση καθώς έχεις με ένα εύκολο στην χρήση περιβάλλον πρόσβαση άμεση σε youtube, google η ακόμα και σε περιεχόμενο παιχνιδιών.
Galis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 καλησπερα παιδια. Προσπαθω να αγορασω 2 steam links απο το επισημο site αλλα με αφηνει να προσθεσω στο καλαθι μονο ενα. Ξερει κανεις τι παιζει?
chek2fire Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 αν αγοράσεις από εκεί να ξέρεις ότι έρχονται από Αμερική και έχουν μεταφορικά στα 30 ευρώ δλδ θα σου βγει πάρα πολύ ακριβά. Η καλύτερη λύση είναι το game.co.uk που αγοράσαμε και εμείς http://www.game.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/HubArticleView?hubId=195251&articleId=195252&catalogId=10201&langId=44&storeId=10151 1
Galis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 αυτο που προσπαθω ειναι να αγορασω απο καπου 2 steam links χωρις controller για μενα και ενα φιλο. Στο site που μου λες βλεπω οτι εχει μονο bundles... Οχι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα