Oroku Saki Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 steam controller σιγουρη αγορα πρωτη μερα για εμενα!!
chek2fire Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Και ο controller θα πάει για αγορά από μένα. Πολύ καλές γενικά οι τιμές που έχουν βάλει. Τα steam machine από την άλλη είναι στην ουσία mini pc,
Moderators Praetorian Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Και το Steam link κάνει στην ουσία τη δουλειά που μπορεί να κάνει (εδώ και μερικούς μήνες) ένα laptop ή mini/ desktop PC με το υπάρχον Steam in-home streaming. Απλά (υποθέτω) θα είναι ένα κουτί που το βάζεις κοντά στην τηλεόραση για αυτό το σκοπό μόνο και το ξεχνάς (αν δεν σε πειράζει ο (μικρός) χώρος που θα πιάνει μόνιμα). Δεν είναι κακή η ιδέα της Valve να πουλήσει dedicated hardware για αυτό, αλλά το πιο θετικό της υπόθεσης για μένα είναι ότι συνεχίζουν το support του in-home streaming -έστω με έμφαση στο Ethernet LAN connection- γιατί είναι μια βολική λύση και επιδέχεται αρκετό optimization ακόμα και υποστήριξη από περισσότερους τίτλους. Σε πολλά παιχνίδια πάντως τα πάει πολύ καλά.
Oroku Saki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 https://www.youtube.com/watch?v=f2HeKO-UivI#t=135
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Το λοιπόν, προχτές είπα να δοκιμασώ λίγο το Steam OS, πριν βάλω Windows 8.1, μιας και ήμουν σε διαδικασία φορμαρίσματος ούτως ή άλλως. Να αναφέρω εδώ ότι στην πάροδο των -αρκετών- ετών που ασχολούμαι με τα πισιά, έχω δοκιμάσει πάρα πολλά διαφορετικά OS's, μεταξύ των οποίων και πολλές διανομές linux. Μάλιστα, αν μπορούσα να απολαμβάνω τα θετικά του PC gaming σε αυτό θα είχα καταλήξει στο Mint ως το main OS μου. Κατέβασα λοιπόν το image με το OS από το site του Steam και το έβαλα σε στικάκι ακολουθώντας το guideline που δίνουν εκεί. Reboot το pc, μπάσιμο στο στικάκι και εκκίνηση της διαδικασίας εγκατάστασης του Steam OS. Για να μην τα πολυλογώ, ο installer του Steam OS θεώρησε ορθό να ξεκινήσει να φορμάρει όποιο. δίσκο. καύλωνε. Με το που το βλέπω μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω, κόβω επιτόπου το φορμάτ και αφού κατεβάζω μερικά γαλλικά στην μαμά του Gabe, πετάω το στικάκι από το παράθυρο. Δυστυχώς, το Steam OS θεώρησε σωστό να μη με ρωτήσει που στο διάολο θέλω να το εγκαταστήσω και έκανε φορμάτ στο δίσκο με τα προσωπικά data μου, με αποτέλεσμα τώρα να κάθομαι σαν το μαλάκα να κάνω restore ότι μπορεί να σωθεί. Εν τέλει, χωρίς να έχω δοκιμάσει καν το Steam OS, μόνο και μόνο από τη διαδικασία εγκατάστασης, μπορώ με ασφάλεια να καταλήξω ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκουπίδι που έχει εμφανιστεί στα απανταχού OS's και είναι αυτονόητο ότι δεν το προτείνω σε κανέναν που να μην διακατέχεται από τάσεις μαζοχισμού ή/και αυτοταπείνωσης. Κρίμα, η Valve είναι μία εταιρεία που εν γένει συμπαθώ αλλά με αυτό το έκτρωμα έχασε πάρα πολλά points αξιοπρέπειας στα μάτια μου.
Moderators Praetorian Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 WARNING: Both installation methods will erase all content on the target computer Αυτό είναι κάτι που το κάνουν γνωστό πάντως από την επίσημη σελίδα που κατεβάζεις το OS, και ισχύει ειδικά στην περίπτωση που θα κατεβάσεις το έτοιμο image (που το κάνεις restore) ή στην περίπτωση που θα κατεβάσεις το Custom Installation ISO και θα επιλέξεις το automated install. Χρειάζεται να επιλέξεις το Expert Mode για να έχεις καλύτερο έλεγχο του τι θα γίνει και σε ποιο partition. Γενικότερα, όταν πάω να εγκαταστήσω δεύτερο λειτουργικό στο PC, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που το Grub είναι αρκετά αξιόπιστο (δεν το έχω δοκιμάσει με EFI boot ακόμα), αγχώνομαι αρκετά και φροντίζω 1) να πάρω πρόσφατο backup από το οτιδήποτε critical data έχω στο κανονικό Windows (ή άλλο) OS, και 2) να κοιτάξω στο internet για πιθανά προβλήματα της διανομής που θα εγκαταστήσω με το dual boot ή για ενημερώσεις του interface για τη διαδικασία (τι κάνουν τα διάφορα options). Επιστρέφοντας στο συγκεκριμένο θέμα για το SteamOS το συμπέρασμα είναι ότι η Valve "by default" στοχεύει στον απλό χρήστη που θα χρησιμοποιήσει όλο το PC του για το SteamOS και δε θέλει άλλο λειτουργικό, ούτε να κρατήσει τα προηγούμενα αρχεία του. Εξού κι ο τίτλος "Build your own Steam Machine". Μόνο μέσω του Custom installation ISO, από το Expert mode, μπορείς να κάνεις αυτό που μπορείς να κάνεις και κατά την εγκατάσταση μιας διανομής Ubuntu ή LinuxMint* -να φτιάξεις partitions σε ελεύθερο χώρο ή να σβήσεις υπάρχον partition και να αναθέσεις τα mount points. Χρειάζεσαι 4 partitions για το SteamOS, ένα για το root (που θα πάνε τα βασικά system files), ένα για swap, ένα για system restore, και ένα (το πιο ευρύχωρο) για τα data (τα παιχνίδια). Επειδή το σκέφτομαι να το δοκιμάσω κι εγώ αυτές τις μέρες, το search στο google δίνει το παρακάτω αρκετά χρήσιμο άρθρο, που είναι για παλιότερη έκδοση της beta, αλλά η λογική δεν πρέπει να έχει αλλάξει. Θα επιστρέψω με περισσότερο info όταν τελικά το επιχειρήσω. http://www.tomsguide.com/us/how-to-dual-boot-steamos,review-2015.html * Ας προσθέσω εδώ ότι ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το desktop UI του LinuxMint (και το Cinnamon και το Mate) και την πολύ καλύτερη συμπεριφορά του λειτουργικού από τις αντίστοιχες διανομές Ubuntu στις οποίες στηρίζεται, η εμπειρία μου όσον αφορά το gaming και κυρίως στις εκδόσεις 17 και 17.1 x64 δεν είναι τόσο ... ομαλή (επίσης έχει γνωστά θέματα με το Skype και την web camera, που λύνονται μεν, αλλά σε ταλαιπωρούν δε). 2
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Πάντως SteamOS με Linux είναι λατρεία. Μου άρεσαν προ παντώς τα Linux αλλά ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα όσο τα Windows γιατί δεν παίζουν τόσα games όσα τα Windows (για Steam πάντοτε). Το SteamOS θα το βάλω μόλις βγει από beta.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Αυτό είναι κάτι που το κάνουν γνωστό πάντως από την επίσημη σελίδα που κατεβάζεις το OS, και ισχύει ειδικά στην περίπτωση που θα κατεβάσεις το έτοιμο image (που το κάνεις restore) ή στην περίπτωση που θα κατεβάσεις το Custom Installation ISO και θα επιλέξεις το automated install. Χρειάζεται να επιλέξεις το Expert Mode για να έχεις καλύτερο έλεγχο του τι θα γίνει και σε ποιο partition. Ναι, το διάβασα αυτό στη σελίδα του OS; Και τι μ' αυτό; Είναι από αστείο έως τραγελαφικά γελοίο και μόνο που αναφέρουν κάτι τέτοιο. Σαν χαζός που είμαι, λοιπόν, υπέθεσα -λανθασμένα προφανώς- ότι η εγκατάσταση του Steam OS θα είναι όπως η εγκατάσταση οποιασδήποτε άλλης random διανομής. Κι εγώ για expert installation ξεκίνησα, αλλά για κάποιο λόγο crashαρε το στικάκι. Κι έτσι είπα να πάω για την automated. Που να φανταστώ ο έρμος ότι όταν λένε «automated» αυτοί εννοούν ότι κάνει εγκατάσταση το OS όπου γουστάρει και σβήνει ότι καυλώνει; Άσε που αυτό που γράφει στο official site είναι μια μπούρδα και μισή. Στο πισί μου έχω 4 σκληρούς. Έναν 64άρη SSD που κουμπώνω επάνω το OS, έναν 1TB HDD για τα προσωπικά μου data, έναν 750άρη για το Steam και τα υπόλοιπα games μου και έναν 500άρη για το Vbox και τα backups του OS. Το Steam OS λοιπόν από αυτούς τους 4 δίσκους σαν το διάολο πήγε και έκανε format τον πιο σημαντικό, αυτόν με τα data. Άρα όχι, δεν διαγράφει όλο το content του υπολογιστή, αυτό είναι προφανώς ψέμα. Απλά διαγράφει ότι γουστάρει. Γενικότερα, όταν πάω να εγκαταστήσω δεύτερο λειτουργικό στο PC, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που το Grub είναι αρκετά αξιόπιστο (δεν το έχω δοκιμάσει με EFI boot ακόμα), αγχώνομαι αρκετά και φροντίζω 1) να πάρω πρόσφατο backup από το οτιδήποτε critical data έχω στο κανονικό Windows (ή άλλο) OS, και 2) να κοιτάξω στο internet για πιθανά προβλήματα της διανομής που θα εγκαταστήσω με το dual boot ή για ενημερώσεις του interface για τη διαδικασία (τι κάνουν τα διάφορα options). Φυσικά και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Grub, ίσα ίσα που με έχει ξελασπώσει πολλάκις. Γενικότερα κρατάω backup και αυτά που έχασα backupαρισμένα ήταν, εκτός από κάποια ελάχιστα που θα τα κάνω recover, δεν είναι εκεί το πρόβλημά μου. Το πρόβλημά μου είναι γιατί δεν με ρώτησε το OS που θέλει να γίνει installed. Και απαντάς παρακάτω ότι: Επιστρέφοντας στο συγκεκριμένο θέμα για το SteamOS το συμπέρασμα είναι ότι η Valve "by default" στοχεύει στον απλό χρήστη που θα χρησιμοποιήσει όλο το PC του για το SteamOS και δε θέλει άλλο λειτουργικό, ούτε να κρατήσει τα προηγούμενα αρχεία του. Εξού κι ο τίτλος "Build your own Steam Machine". Μόνο μέσω του Custom installation ISO, από το Expert mode, μπορείς να κάνεις αυτό που μπορείς να κάνεις και κατά την εγκατάσταση μιας διανομής Ubuntu ή LinuxMint* -να φτιάξεις partitions σε ελεύθερο χώρο ή να σβήσεις υπάρχον partition και να αναθέσεις τα mount points. Χρειάζεσαι 4 partitions για το SteamOS, ένα για το root (που θα πάνε τα βασικά system files), ένα για swap, ένα για system restore, και ένα (το πιο ευρύχωρο) για τα data (τα παιχνίδια). Τι πάει να πει «στοχεύει στον απλό χρήστη». Πρώτον, debian-based διανόμη και απλός χρήστης δεν πάνε παρέα (γνώμη μου αυτό). Δεύτερον, ο απλός χρήστης είναι υποχρεωμένος στο πισί του ή στο Steam Machine του να έχει μόνο ένα σκληρό και μόνο ένα partition; Ο «απλός» και ο «power» user δεν είναι οι ίδιοι που ήταν 10 χρόνια πριν. Ακόμα και η πιο noob-friendly distro, το Linux Mint (που όπως είπα είναι και η αγαπημένη μου και η αγαπημένη σου) ακόμα κι αυτή σε ρωτάει που στο διάολο να εγκατασταθεί. Δηλαδή, απλός χρήστης σημαίνει καθυστερημένος στο μυαλό του Gabe;
Moderators Praetorian Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Κάπου το έχεις πιάσει λάθος. Το SteamOS είναι το OS που θα τρέχει στα Steam Machines. Αποκλειστικά. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος δημιουργίας του και είναι κομμένο-ραμμένο σε αυτό το πλαίσιο. Ναι, βασίζεται σε Linux διανομή (Debian), και ναι, μπορείς να το εγκαταστήσεις (μια beta έκδοση - εν γνώσει του ρίσκου που συνεπάγεται αυτό) και στο PC σου. Αλλά επιβάλλεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και να ψάξεις το documentation, FAQ, warnings για το συγκεκριμένο OS (που σημαίνει ξέχνα ότι θεωρείς δεδομένο σε μια Linux διανομή ή στο Debian) και τα σχετικά community threads -μετά από ένα χρόνο και κάτι μήνες που τρέχει η beta υπάρχει μπόλικο feedback για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις στην εγκατάσταση. Η κοινή συνισταμένη σε όλα τα άρθρα και στο documentation για το SteamOS είναι ότι by default θα χάσεις τα δεδομένα στο δίσκο σου. Προφανώς, για έναν advanced ή έστω έμπειρο χρήστη που έχει κάνει εγκατάσταση διανομής Linux στο παρελθόν, αυτό είναι ανακριβές (δεν είναι ψέμα, έχει λόγο που υπάρχει και είναι με το συγκεκριμένο τρόπο διατυπωμένο). Θα χάσεις όλα τα partitions και δεδομένα στον δίσκο όπου θα γίνει το install (αν επιλέξεις το SYSRESTORE του Image ή το automated install). Ένα μέσο χρήστη (που ενδεχομένως να μην έχει πολλαπλούς δίσκους στο PC του ή πολλαπλά partitions) θα τον αποθαρρύνει από το να το εγκαταστήσει σε αυτή τη φάση (και καλώς). Και σε κάθε περίπτωση εφόσον όπως αναφέρεις και εσύ δεν δίνεται στον χρήστη σε κανένα σημείο η δυνατότητα να επιλέξει πού (σε ποιον από τους δίσκους) θα εγκατασταθεί το OS, τo warning είναι απαραίτητο να υπάρχει ακριβώς ως έχει. Θα είναι έτσι και στην τελική έκδοση; Δεν μπορώ να ξέρω. Η εκτίμηση μου είναι πως όχι, αλλά και πάλι δεν πιστεύω ότι θα ασχοληθούν με το επίσημο support της σαν κανονική διανομή Linux που μπορεί να τρέξει χωρίς προβλήματα σε οποιοδήποτε PC με οποιοδήποτε configuration, με τακτικά updates για τα επιμέρους προγράμματα και με καλό Desktop περιβάλλον κλπ. To Steam Machine προορίζεται να τρέχει μόνο το Steam OS. Πιθανότατα, (δεν μπορώ να φανταστώ γιατί όχι) ο τελικός χρήστης να μπορεί να περάσει ό,τι (άλλο) OS θέλει επάνω του, με δική του ευθύνη προφανώς. Btw, εγώ το εγκατέστησα προ ολίγου σε dual boot με τα προϋπάρχοντα Windows 7 x64 στο desktop PC μου. Η εγκατάσταση δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ φιλική και ακόμα και στο Expert mode (το οποίο είναι το μοναδικό που δοκίμασα) χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός για τις ρυθμίσεις με τις οποίες επιλέγεις να προχωρήσεις ανα βήμα. Δεν μου κράσαρε σε κανένα βήμα, και γενικά πέρα από το αρχικό βήμα όπου προτείνει άμεσα ένα reconfiguration των δίσκων σου και πρέπει να το αναιρέσεις για να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ, δεν πήρε άλλες περίεργες πρωτοβουλίες. Στη δική μου περίπτωση η εγκατάσταση έγινε σε 2ο δίσκο που είχα, σε partition όπου πριν είχα Ubuntu 12.04 (το υπέδειξα εγώ). Ο δίσκος αυτός έχει (και ακόμα διατηρεί ) και άλλα δύο Windows partitions. Στον 1ο δίσκο παρέμειναν τα Windows 7 που είχα, με τα partitions που είχε ο δίσκος. Αντιμετώπισα κάποια μικρά ή και μεγαλύτερα προβλήματα κατά την εγκατάσταση. Αυτά περικλείουν το πρώτο boot μετά το αρχικό install σε μαύρη οθόνη (είναι γνωστό θέμα - μάλλον expected από ό,τι διαβάζω ειδικά σε PC με AMD κάρτα), ρύθμιση του ήχου, και ρύθμιση του grub για να δει το Windows EFI boot manager (αυτό είναι που με κούρασε περισσότερο). Ίσως βρω το χρόνο να κάνω κάποιο πιο αναλυτικό post για τη διαδικασία της εγκατάστασης, στο Linux section αργότερα.
Tobajara Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Μα και πάλι, δε θα μπορούσαν να βάλουν μια απλή επιλογή για drive letter? Αυτά τα πράγματα υπήρχαν από τότε που είχα Slackware μαζί με XP.
Moderators Praetorian Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2015 Θα μπορούσαν. Σε beta έκδοση βρίσκεται ακόμα το λειτουργικό και θα είναι για κάποιους μήνες ακόμα τουλάχιστον. Πολλά μπορεί να αλλάξουν (και κάποια πρέπει). Και ο installer μπορεί να βελτιωθεί. Αρχικά δεν έδιναν καν τη δυνατότητα του Expert mode. Αυτό έγινε μετά από κάποιους μήνες, και με σημαντική συνεισφορά από κάποιον χρήστη της κοινότητας που έφτιαξε μια hacked διανομή του SteamOS (βάζω το σύνδεσμο για αναφορά, αλλά η διανομή αυτή δεν πρέπει να έχει ενημερωθεί από τον Γενάρη του '14, οπότε δεν την προτείνω). Και τώρα που δίνουν το Expert mode, δεν ξέρω κατά πόσο το υποστηρίζουν (πάντως επιδέχεται βελτιώσεων). Δεν μπόρεσα να βρω έτοιμο ISO αρχείο από το επίσημο site για το custom installation. Σε κάποιο thread δίνουν ένα ISO αρχείο αλλά αυτό είναι επίσης από τον Γενάρη του '14 και υποθέτω ότι δεν πρόκειται για την τρέχουσα build της beta (ίσως κάνει κάποιο auto-update σε αυτή, αλλά δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να μάθω). Αυτό που δίνουν για το custom installation είναι ένα zip file. Το οποίο (κατά κάποιες πηγές) μπορείς να το κάνεις extract σε usb flash και να κάνεις απευθείας boot από εκεί - εγώ δεν το δοκίμασα αυτό, πήγα άμεσα στο πιο ψυχοφθόρο να φτιάξω iso από τα περιεχόμενα του zip και μετά να το περάσω σε Usb flash drive. Anyway, the point is, μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα πιο φιλικά, και μάλλον έχουν λόγο που δεν τα κάνουν (ακόμα ή δεν πρόκειται ποτέ).
Alithinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Εμένα η Valve με το SteamOS μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να κάνει ότι έκανε και η Google στα κινητά με το Android. Και υπό αυτό το πρίσμα, ίσως το εγχείρημα της Valve να πετύχει. Πριν το Android, σχεδόν η κάθε μάρκα κινητού, είχε και το δικό της os, και υπήρχαν διάφοροι που αναρωτιόντουσαν κατά πόσο θα πετύχει ή όχι. Τελικά λόγο της συμβατότητας μεταξύ διαφορετικού hardware, το προτίμησαν και devs και ο κόσμος, και έτσι είναι εδώ που είναι σήμερα. Έχει σημασία ότι η 'μάχη' της Valve δεν είναι σε επίπεδο hardware αλλά software. Αυτό που πιστεύω θέλει να πετύχει, είναι να γίνει standard το SteamOS ως λειτουργικό gaming συσκευών, όπως το Android έγινε στα κινητά. Και σήμερα βέβαια, υπάρχουν 2-3 μεγάλα λειτουργικά στα κινητά, αλλά πολλές μάρκες πλέον διαλέγουν κάποιο από αυτά. ... Αυτό που προσωπικά μου δημιουργεί περισσότερο ενδιαφέρον είναι το όλο εγχείρημα με το VR. Ενώ η Valve είχε χρηματοδοτήσει την Oculus στο Kickstarter, και είχαν συνεργαστεί σε κάποια θέματα, απ τη στιγμή που η Oculus αγοράστηκε απ το Facebook, η Valve ξεκίνησε τη δική της εκδοχή, η οποία θα είναι και ανοιχτή για χρήση εκτός του Steam (OpenVR) Θεωρώ σωστή την απόφαση της να συνοδέψει το headset με motion controllers. Απ τη στιγμή που το κεφάλι του χρήστη / όραση θα βασίζεται στη κίνηση, θεωρώ πως θα αισθάνεται πιο φυσικό και αυθόρμητο να μπορεί ο χρήστης να χειριστεί κιόλας με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια απ ότι είδα στις φωτογραφίες, ο σχεδιασμός των motion controllers είναι πρωτόγονος, σίγουρα θα χρειαστούν περισσότερα κουμπιά, και καλό θα ήταν να ρίξουν μια ματιά στο wiimote για αυτό το ζήτημα. Πάντως το όλο concept με εξιτάρει, και ήδη εγώ φαντάζομαι επικές μάχες σε πρώτο πρόσωπο, σε οπλιτικές φάλαγγες, με το ένα χέρι να λειτουργεί ως ασπίδα, και το άλλο ως σπαθί, με 1-1 movement! Φανταστείτε μια επική μάχη όπως των Θερμοπυλών σε πρώτο πρόσωπο και με φυσικές κινήσεις του παίκτη! Το πρώτο RPG που θα φτιαχτεί για VR και με αυτό το τρόπο χειρισμού, πιστεύω θα έχει πολύ hype!
Bourdoulas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Ναι θα είναι εντυπωσιακό μεν, αλλά όχι πρακτικό για την πλειονότητα των gamers. Σκέφτεσαι έναν 40άρι να "πολεμάει" με τα χέρια του επι 20 λεπτά; Ούτε καν.
Oroku Saki Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Ξεκιηνησαν οι παραγγελιες των steam link και steam controllers http://store.steampowered.com/ Το steam controller αμεσως μπηκε 1 στη λιστα των topseller ενω ακολουθει το Link. Το link θα μας επιτρεπει να παιζουμε οτι παιχνιδι εχουμε εγκατεστημενο στο pc στο σαλονι χωρις να μεταφερουμε το pc εκει, Προκειται για μια επαναστατικη εφευρευση!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα