Προς το περιεχόμενο

images2pdf

wassermagier

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είχα σκανάρει κάποια βιβλία μου και τα έκανα pdf με αυτό το free προγραμματάκι.

και ενώ στην οθόνη του υπολογιστή όλα εμφανίζονται καλά στο tablet χρησιμοποιώντας το perfect viewer ή το orion viewer ή ένα άλλο pdf viewer δεν εμφανίζονται σωστά 2 σελίδες μαζί.

σε εμφάνιση 2 σελίδων η αριστερή σελίδα μπαίνει δεξιά και η δεξιά αριστερά.

θέλω να ρωτήσω, το πρόβλημα είναι γενικότερο με τα pdf reader των tablet ή το free προγραμματάκι που κάνει τα pdf δημιουργεί το πρόβλημα;

μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο images to pdf προγραμματάκι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μονές σελίδες του σκαναρισμένου βιβλίου πρέπει να αντιστοιχούν στις μονές σελίδες του pdf και ομοίως οι ζυγές σελίδες του βιβλίου στις ζυγές σελίδες του pdf, για να εμφανίζονται στη σωστή θέση όταν τις βλέπεις δύο μαζί. Ισχύει αυτό με το δικό σου pdf; Νομίζω ότι αυτό πρέπει να ελέγξεις πριν απ' όλα.

Επίσης, στους pdf viewers υπάρχει μια ρύθμιση, αν θα φαίνεται μόνη της η 1η σελίδα ή όχι, έλεγξέ το κι αυτό.

Απορία: Δύο σελίδες μαζί σε τάμπλετ διαβάζονται; Δεν είναι πολύ μικρά τα γράμματα;

Επεξ/σία από accipio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω δοκιμάσει τα πάντα σ αυτό το προγραμματάκι, μόνο με ultrex δεν λούστηκα :-)

μονές ήταν οι σελίδες αρχίζοντας από το εξώφυλλο. και δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς. single page, 1 column, 2 columns odd left, 2 columns odd right, 2 pages odd left, 2 pages odd right.

μετά δοκίμασα να βάλω την τελευταία σελίδα 2η. πάλι στο tablet εμφανιζόταν ανάποδα οι διπλες σελίδες.

μετά δοκίμασα να τις κάνω ζυγές.

και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι φταίνε τα pdf reader στο tablet, ή και το images2pdf. και τα 2 έχουν πρόβλημα.

και ρωτάω αν ξέρει κάποιος να μου πει είτε ένα pdf reader που να εμφανίζει σωστά σε 2 σελίδες παράδειγμα το λεξικό του Μπαμπινιώτη, είτε κάποιο πρόγραμμα που να κάνει τέλεια τη δουλειά images2pdf

δεν διαβάζονται άνετα οι 2 σελίδες σε ανάλυση 1280*800 και 10'', αλλά μερικές φορές χρειάζεται να τις δεις και τις 2 μαζί για να καταλάβεις κάτι καλύτερα

Επεξ/σία από wassermagier
Δημοσ.

iMarilina εικόνες είναι, δεν είναι κανονικά pdf.

το σκάνερ έχει και αυτό ένα προγραμματάκι να τις μαζεύει όλες σε 1 pdf αλλά με πολύ λίγες επιλογές. και θα ήθελα άμα κάποιος ασχολείται με σκανάρισμα να μου πει κανένα πρόγραμμα καλύτερο και με περισσότερες επιλογές από το images2pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω ασχοληθεί με το images2pdf και δεν το ξέρω.
Μια πρόταση: Χρησιμοποιώ ένα δωρεάν, μικρό, portable πρόγραμμα με πολλές ωστόσο δυνατότητες, το FreePic2pdf. Είναι φτιαγμένο από έναν Κινέζο και κάνει πολύ καλή δουλειά. Επίσης χρησιμοποιώ ένα δικό του πρόγραμμα για εισαγωγή και επεξεργασία bookmarks στα pdf αρχεία, το PdgCntEditor.
Θα τα βρεις εδώ, μαζί με πολλά άλλα προγράμματα (η σελίδα είναι στα κινέζικα):
http://www.comicer.com/stronghorse/software/index.htm

Επεξ/σία από accipio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά το scanner σου θα έπρεπε να χει πρόγραμμα ή σουίτα που να μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν έχει? Γιατί στο δικό μας και στου πατέρα μου το HP έχει σουίτες μέσα στα cd που μπορείς να εγκαταστήσεις και να κάνεις αυτό και με διάφορες επιλογές. 

O πατέρας μου να θυμάμαι καλά χρησιμοποιεί Irfanview

Kαι ένα άλλο είναι το VueScan

Επεξ/σία από iMarilina
Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις accipio :)

τώρα που μου το είπες iMarilina πρόσεξα ότι έχει OCR Text-Extraction επιλογή το σκάνερ. απλά δεν είχα διαβάσει το manual(είναι ηλεκρονικό) και δεν είχα δώσει ποτέ σημασία σ αυτήν την επιλογή. ευχαριστώ για τη βοήθεια :)

Δημοσ.

<p>ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις accipio :)</p>

<p>τώρα που μου το είπες iMarilina πρόσεξα ότι έχει OCR Text-Extraction επιλογή το σκάνερ. απλά δεν είχα διαβάσει το manual(είναι ηλεκρονικό) και δεν είχα δώσει ποτέ σημασία σ αυτήν την επιλογή. ευχαριστώ για τη βοήθεια :)</p>

Χιχι ναι κανείς σχεδόν δεν το διαβάζει :-)

Καλή συνέχεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...