Προς το περιεχόμενο

Φορητοί Υπολογιστές .....

dfragos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Epeidi den poliasxoloume me laptop alla enas filos mou thelei na agorasei, gia peite mou.. Ti diafora exoun oi P4 me tous Centrino??

Kai giati oi Centrino bgainoun se xamila GHZ. PX Enas p4 2.6 einai xalara kaluteros apo ena centrino 1.3, etsi???

Apo auta pou exw dei ws twra tha proteina sto filo mou ton Acer ELm, pou eipan kai kati paidia poio panw :)

Alla thelw na mathw kai gia tous centrino, giati mallon to laptop tha to kratisei gia poli kairo.

thx

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον υστερα απο αρκετα χρονια ενασχολησης μου με υπολογιστες ειπα να περασω σε κατι πιο φορητο καθοτι σπουδαζω σε επαρχειακη πολη (και συντομα Αγγλια) και ειναι λιγο δυσκολο να επιστρεφεις για διακοπες Αθηνα και να μην μπορεις να ελεγξεις ουτε τα mail σου. Το βασικο μου προβλημα ειναι οτι θα τον κουβαλαω αρκετα συχνα εκτος σπιτιου (και σε προηγουμενα post ακουσα για "φορητους" αρκετων kg και τρομαξα). Οποτε θελω κατι αρκετα φορητο (max 4kg), αυτονομια δεν με ενδιαφερει, αξιοπιστια σε φυσιολογικα επιπεδα (ναι ειμαι απο αυτους που εχουν Nokia κινητο ;) ), επιδοσεις ΔΕΝ με ενδιαφερουν (αυτη τη στιγμη γραφω απο εναν μουσιακο AMD K6-2 350mhz που τρεχει και XP pro παρακαλω :) ) και το βασικοτερο ειναι η τιμη η οποια δεν θελω να ξεπερναει τα 1500€ τελικη. Εχω βρει ορισμενα μοντελα απο Acer (κυριως), Compaq και Fujitsu. Το θεμα ειναι οτι θα πηγαινα σε Compaq με κλειστα τα ματια αλλα υστερα απο ολα αυτα που διαβασα και ακουσα μαλλον θα τους αποφυγω οσο μπορω. Εχετε τπτ να προτεινετε;;; και μηπως θα με συμφερε να φερω φορητο απο Αγγλια. Αν και εψαξα τιμες και μπορω να πω οτι δεν ειναι και πολυ φθηνοτεροι απο Ελλαδα. Συγγνωμη για το μακροσκελες του post. (απολαμβανω το notepad των XP :) ). Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.
Epeidi den poliasxoloume me laptop alla enas filos mou thelei na agorasei' date=' gia peite mou.. Ti diafora exoun oi P4 me tous Centrino??

Kai giati oi Centrino bgainoun se xamila GHZ. PX Enas p4 2.6 einai xalara kaluteros apo ena centrino 1.3, etsi???

Apo auta pou exw dei ws twra tha proteina sto filo mou ton Acer ELm, pou eipan kai kati paidia poio panw :)

Alla thelw na mathw kai gia tous centrino, giati mallon to laptop tha to kratisei gia poli kairo.

thx[/quote']

Οι Centrino ειναι κατι μεταξυ P3 - P4... κρατανε τα καλυτερα απο καθε επεξεργαστη... και ΟΧΙ, ενας P4 2.6 δεν ειναι χαλαρα καλυτερος... Τα MHz για οσους ξερουν καλα απο PC, ειναι ενας ΜΥΘΟΣ. Οτι φαινεται μεγαλυτερο, δεν ειναι και απαραιτητο να ειναι καλυτερο. Συγκεκριμενα ενας Centrino 1.3 εχει περιπου την αποδοση ενος διλιτρου P4 (στην πλειοψηφια των εφαρμογων), χωρις την καταναλωση ρευματος του P4. Σε γενικες γραμμες οι Centrino ειναι οτι καλυτερο υπαρχει για laptop γιατι εχουν την ιδανικη ισσοροπια μεταξυ επιδοσεων, αυτονομιας και αξιοπιστιας.

@ Draken:

Τους Compaq να τους αποφυγεις γιατι μας τα εχουν χαλασει τον τελευταιο χρονο :(

Λοιπον, θες κατι αξιοπιστο και σχετικα συγχρονο με 1500.... χμμμ, εγω θα σου προτεινω τους πολυ καλους ποιοτικως Toshiba. Δες τον Satelite A10-S203 ο οποιος εχεις Celeron 2.2GHz, 256DDR, 30αρι σκληρο, DVD/CD-RW, USB2, ζυγιζει μονο 2.8kg και εχει και 2 χρονια εγγυηση. Κοστιζει γυρω στα 1100 τελικη τιμη και θα σε αφησει ικανοποιημενο. Και με τα υπολοιπα 400.... βαλε και μια Wifi PCMCIA (60ευρο), ενα Bluetooth PCMCIA (70euro), μια 256DDR ακομα (45euro) και παρε και μια ωραια δερματινη τσαντα να το κουβαλας... θα εισαι και ο πρωτος ;)

Εναλλακτικα δες τον Acer 290LMi με Centrino 1.3GHz, 512ΜΒ, DVD/RW και 2 ετη εγγυηση που θα σου βγει 1400 περιπου Ευρα...

Δημοσ.

Εγω παντως αν επαιρνα τωρα λαπτοπ θα επαιρνα εναν με τεχνολογια Centrino.. Τωρα αν ΔΕΝ σε ενδιαφερει η ευκολια μετακινησης αλλα θες ενα desktop-laptop, παιρνεις εναν P4 αφου ο αλλος δεν θα σε ικανοποιησει απο αποψη επιδοσεων.. Αλλα μην ξεχναμε τον λογο που θελουμε ενα λαπτοπ που ειναι η ευκολη μετακινηση με λιγο βαρος και μεγαλη διαρκεια μπαταριας, κατι που προσφερουν οι Centrino...Και ενταξει, εχουν πολυ καλες επιδοσεις, απλα δεν μπορουμε να τα συγκρινουμε με ενα desktop με τιποτα...

Δημοσ.
paidia' date=' na diatypwsw ki egw ton problimatismo mou:

9elw na parw ena "forito" xwris na kanw symbibasmous stis dynatotites. 9a paw agglia se ena mina gia spoudes kai 9elw na ton parw mazi mou. skopeuw omws na ton exw karfwmeno sto dwmatio opote stin ousia mou arkei ena desktop replacement. oi mones periptwseis metakinisis 9a einai otan 9a kanw megala taksidia (px xristougenna mpou gyrnaw patrida), opote de me peirazei to baros. ola auta ta eipa gia ton eksis logw: ligoureuomai PARA poly to montelo tis Acer Aspire 1705SMi. einai panisxyro kai para poly ftino (se sxesi me montela me paromoies dynatotites, an kai gia tin akribeia kanena allo montelo den einai toso plires kai isxyro). exei kaneis empeiria apo to sygkekrimeno montelo? to mono arnitiko einai oti i 17ara o9oni paei mono mexri 1280x1024. yparxei periptwsi mesa sto mina na kykloforisei foritos (tetoias filosofias) me pio grigori mnimi (ddr2700) i P4 fsb800? episis, ti ginetai me auto to radeon9600? 9a to doume pote?

paidia, lew na to xtypisw to mixanaki, ti lete?[/quote']

Φίλε μου λόγω επιθυμίας αγοράς φορητού με τις ίδιες προδιαγραφές με τις δικές σου και με κόστος μεταξύ 2500-3000 Ευρώ η καλύτερη επιλογή σου (πλην του πολύ καλού της Acer) είναι τα 2 παρακάτω μοντέλα με οθόνες 17" και αυτονομία 2,5-3 ώρες...Πίστεψέ με ιδιαίτερα για gaming και DVD ταινίες δεν θα βρεις καλύτερα:

a) Toshiba P20-604 ή P20-504 (κυκλοφορεί ανά την Ευρώπη και με τα δύο ονόματα): http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/product_page.jsp?z=112&service=UK&PRODUCT_ID=77076 . Σε καμία περίπτωση πάντως το P20-203 (πολύ λίγη μνήμη στη κάρτα γραφικών).

β) HP Pavilion ZD7050EA (η ευρωπαϊκή έκδοση του φανταστικού ΖD7000 αν και με λιγότερα έξτρα): http://www.hp-expo.com/uk/eng/consumer/notebooks/pavilion/dp767e.html .

Μην ακούς σειρήνες που μιλούν ενάντια στα 17". ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΠΛΑ! Έχω το α) και είναι κάτι παραπάνω από ονειρικό. Όποιο πάντως και από τα 3 (μαζί με το Αcer) επιλέξεις μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός επιτραπέζιου κατά 99% (1% μείον λόγω περιορισμένης αυτονομίας). Είναι απολύτως φανταστικές επιλογές. Σε περίπτωση που επιμένεις οποσδήποτε σε Centrino και οθόνη 15.4" και εκεί υπάρχουν ωραία συστηματάκια αλλά τα παραπάνω είναι καλύτερα κατά την άποψή μου. Τώρα θα μπορούσες πάλι να κάνεις υπομονή μέχρι να έρθουν τα νέα laptops με Αthlon 64...

Δημοσ.

Μην ακούς σειρήνες που μιλούν ενάντια στα 17". ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΠΛΑ! Έχω το α) και είναι κάτι παραπάνω από ονειρικό. Όποιο πάντως και από τα 3 (μαζί με το Αcer) επιλέξεις μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός επιτραπέζιου κατά 99% (1% μείον λόγω περιορισμένης αυτονομίας). Είναι απολύτως φανταστικές επιλογές. Σε περίπτωση που επιμένεις οποσδήποτε σε Centrino και οθόνη 15.4" και εκεί υπάρχουν ωραία συστηματάκια αλλά τα παραπάνω είναι καλύτερα κατά την άποψή μου. Τώρα θα μπορούσες πάλι να κάνεις υπομονή μέχρι να έρθουν τα νέα laptops με Αthlon 64...

H σειρηνες αγαπητε που θα φωναξουν εναντια σε 17αρι, ειναι αυτοι που θελουν να το χρησιμοποιησουν για φορητο (με την εννοια του φορητου) και οχι για καρφωμενο σε ενα γραφειο :)

Καλυτερα φορητα απο τα Centrino? Naaaahhhhh.... drop the case! Tιποτα ποιο τεχνολογικα προηγμενα απο αυτα.

Δημοσ.

Tha simfoniso me arketous filous. To teleftaio xrono exo dei para ma para polla laptops kai exo diapistosei akoma perisotera gia afta. Apo to pos doulevoun mexri to poso trizoun otan sikoneis tin othoni i akoma poso vithizetai to pliktrologio i poso poli thorivo kai thermotita ekpemboun. Xila dio pragmata tha borouse kaneis na pei gia ta laptops. To sigouro einai oti ena laptop einai ena ksexoristo mixanima me prosopikotita, merika apo ta opoia boreis kallista .. na ta "erotefteis". Sigoura den exoun sxesi me ta koutia pou exoume oloi sto spiti i sto grafeio mas kai sta opoia vgazoume oloi to axti mas. Telospanton, afto pou den prepei kaneis na ksexna einai:

1. oso pio akrivo toso pio kalo, distixos, (me mikres diakimanseis kai eksaireseis)

2. rotontas pas stin poli, pou simainei oti prospathise na deis o idios laptops filon i gnoston sou prin agoraseis (kai edo me eksaireseis,

px to diko mou presario 2715EA doulevei sinexeia!!! edo kai 1.5 xrono xoris to paramikro provlima-pano apo 100 tainies divx apo 3-4 ores to perasma, analoga tis rithmiseis fisika, ola ta nea paixnidia se mikri analisi fisika, autocad2004, kathimerini antigrafi cd ON THE FLY! - afou exei 2 ksexorista drives, eno kapoios allos eipe oti exei asximi empeiria apo to idio montelo)

3. pros theou, oxi anonima mixanimata

4. Vasika, tora pia, Centrino kai pali Centrino

5. Ta Toshiba pros to paron fisane, ta nea HP-Compaq einai apogoiteftika, i toulaxiston oxi toso kala, ta Acer na min ta xaraktiriso kalitera, ta Dell den ta xo dei katholou, kai gia ta ipoloipa, den tha asxolitho kan..

Afta pou den exo dei kai anarotiemai pos einai apo konta einai ta ekseis:

1. GERICOM HUMMER FX 5600 15'' PANO APO 1.600 EURO!

2. GERICOM HOLLYWOOD XXL 17.2 WIDE. ultra slim, 3.4 Kg (me TV tuner. oxi asxima gia spoudes stin agglia!, kai oxi mono) PANO APO 2.100 EURO!

3. GERICOM HOLLYWOOD 15,2'' WIDESCREEN, 1.800 EURO!

ola me poli kales sintheseis (DVD-RW, PANO APO 60GB DISKOI, USB2 kai alla polla)

An kapoios exei empeiria apo ta tria afta laptops parakalo na mas pei tin apopsi tou.

Δημοσ.

Kai gia na min ksexname to simantikotero. Ti prosexoume prota se ena laptop? Tin othoni tou!!!

Pote laptop me othoni kato apo 15'' kai me analisi mikroteri apo 1400x1050. POTE!

OTHONES

HP-Compaq: metries othones, kapoies me psixra xromata, mikri gonia theasis, se liga montela omos i poiotita einai pano tou mesou orou.

Toshiba: poli kaliteres, merika montela exoun korifaies!

Dell: poli kales, apoti ksero, den exo dei apo konta

Acer: metries genika, exo dei 2 montela me kammena pixel sto proto trimino!

Fujitsu-siemens: PERIERGOS poli kales othones me oraia xromota alla se oti afora persina montela. den exo dei ta pio prosfata.

Afta.

Δημοσ.

Ειδικα για τα Fujitsu-Siemens θα διαφωνησω πολυ, η οθονη τους ειναι ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ σε σχεση με τα SONY VAIO, τα χρωματα τους πολυ χαλια παντα σε σχεση με τα SONY VAIO..Και δεν μιλαω για απλα μοντελα αλλα για την ναυαρχιδα τους που το πηρε μια φιλη μου κοντα στο 1 εκατομμυριο περσι τον Σεπτεμβρη! Τα ειχα διπλα διπλα και η διαφορα ηταν ολοφανερη, τα δε λαπτοπ ηταν σωστα σεταρισμενα μιας και τα ειχα δει εγω ολα τα settings... Εγω προσωπικα εκτος απο Toshiba και SONY VAIO πολυ δυσκολα θα διαλεξω αλλο λαπτοπ.. Ιδιως για Compaq μιας και ειμαι παλιος ιδιοκτητης, την χειροτερη εμπειρια μου εχει αφησει το service τους...

Α και κατι αλλο πολυ σημαντικο... ΚΑΝΤΕ EXTENDED WARRANTY!!! Οσο και να αξιζει, καντε τουλαχιστον 2-3 χρονια επιπλεον, πιστεψτε με ειναι λεφτα που δεν πανε ΠΟΤΕ ΧΑΜΕΝΑ!!!!

Δημοσ.
Kai gia na min ksexname to simantikotero. Ti prosexoume prota se ena laptop? Tin othoni tou!!!

Pote laptop me othoni kato apo 15'' kai me analisi mikroteri apo 1400x1050. POTE!

Εμμ χαλαρωσε λιγο! Τον φορητο συνηθως τον περνουμε για την φορητοτητα του... οποτε η 15αρα θα ελεγα πως ειναι το ανωτερο που θα επρεπε καποιος να κοιταξει, ειδικα εαν ειναι fan του mobile computing.

Για 16αρια και πανω μιλαμε για βαρια και ασηκωτα μηχανηματα... καθαρα υποκαταστατα των Desktop... δεν τα χαρακτηριζω καν laptop.

Δημοσ.

paidia apo oti kserw i GERICOM einai apo tis xeiroteres germanikes etairies gi auto kai toso fthnoi!

prin apo ena mina epsaxna na parw laptop kai koitaksa ena sygritiko tou RAM kai evgaze ta GERICOM koryfaia. alla filos mou germanos pou einai koryfi sto antikeimeno mou leei oti einai xeirotero ta GERICOM. Akomi mia fora apogoiteusi ta sygritika periodikwn alla auto einai alli istoria...

Δημοσ.

Εγω θα το ξαναπω και ας γινομαι κουραστικος...Μονο επωνυμα λαπτοπ να παιρνετε και εκει παλι θελει προσοχη, απο μαρκες ειπα.. Τωρα αν δεν εχει ιδεα απο λαπτοπ αυτος που θα αγορασει, οτι και να του δωσουνε αυτος ευχαριστημενος θα ειναι.. Για αυτο και επιβιωνουν αυτες οι ασχετες εταιριες...

Δημοσ.
H σειρηνες αγαπητε που θα φωναξουν εναντια σε 17αρι' date=' ειναι αυτοι που θελουν να το χρησιμοποιησουν για φορητο (με την εννοια του φορητου) και οχι για καρφωμενο σε ενα γραφειο :)

Καλυτερα φορητα απο τα Centrino? Naaaahhhhh.... drop the case! Tιποτα ποιο τεχνολογικα προηγμενα απο αυτα.[/quote']

Φίλε μου μιλάς απλά για τον ευατό σου...για μένα 6-7 κιλά δεν είναι τίποτα εφόσον ότι έχω σε ένα φορητό υπολογιστή που εκτελεί πλήρως αυτά που θέλω σε σχέση με ένα επιτραπέζιο. Τώρα φυσικά υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ φορητών: εκείνων για εργασία και εκείνων για ψυχαγωγία. Συμφωνώ μαζί σου ότι τα Centrino είναι τα καλύτερα στην παρούσα φάση (τουλάχιστον μέχρι να παρουσιαστούν οι φορητοί 64ηδες της Athlon) για ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (μεγάλη αυτονομία, wireless κόλπα κλπ.) πράγμα που εμένα δεν με ενδιαφέρει γιατί απλά το θέλω για ψυχαγωγία...Για ψυχαγωγία τα συστήματα με τις 17"άρες οθόνες δεν έχουν αντίπαλο στον χώρο των Centrino(υπολογιστική ισχύ, μέγεθος οθόνης, recorders κλπ)...

Δημοσ.

U r kidding, right?

Laptop με οθόνη πάνω απο 17" μόνο laptop δεν είναι. Οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να κουβαλάς το desktop σου παρά το laptop.

15" θεωρείται το maximum για κάθε laptop που σέβεται τον εαυτό του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...