Προς το περιεχόμενο

Φορητοί Υπολογιστές .....

dfragos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γιατί αυτή η "αγάπη" προς τους Dell;

Γιατί:

-Έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής

-Τα μεγάλα μοντέλα έχουν εκπληκτική εγγύηση (3 χρόνια onsite)

-Έχουν εξαιρετικές οθόνες

-Η Dell έχει μερικά εξαιρετικά μοντέλα

-Δεν είναι τόσο ακριβά όσο θα περίμενε κανείς.

Αρκούν; :)

Στον φίλο Tanto...

Θα πας στο εξωτερικό... Έψαξες το θέμα της εγγύησης εκεί; Μήπως θα πρέπει να τον κουβαλάς Ελλάδα για επισκευή; Εγώ θα σου πρότεινα για γενική χρήση έναν Amilo της Fujitsu Siemens... Και επώνυμα' date=' και ποιοτικά, και πάνω-κάτω στα λεφτά που ψάχνεις... Και στο κάτω-κάτω τι τη θες τη 17ρα; Καλύτερα δεν είναι μια ποιοτικότερη 15";[/quote']

- Αμφιλεγομενη ποιοτητα κατασκευης. Μπορει να ακουσεις και τα καλυτερα... αλλα και τα χειροτερα! Προσωπικα δεν μου γεμιζει το ματι η Dell, μου φερνει σε μηχανακια build to order...

- Θεμα και τιμης η εγγυηση...

- Ειναι ποιο ακριβα γιατι για τα ιδια λεφτα μπορεις να παρεις καλυτερα specs, εξισου ποιοτικα και επωνυμα, αλλα με 1 χρονο εγγυηση λιγοτερο συνηθως (2)

- Και οι αλλες εταιριες εχουν καταπληκτικες οθονες... σου δινουν επιλογες και αναλογα με τα λεφτα που διαθετεις... παιρνεις

- και οι αλλες μεγαλες εταιριες εχουν εξισου εξαιρετικα μοντελα

Γενικα δεν μου αρεσει να θεοποιουμε τα πραγματα...

Δεν θεοποιούμε τίποτα...

-Για την ποιότητα κατασκευής, δεν έχω να πω πολλά. Προσωπικά την βρίσκω άψογη.

-Η τιμή δεν έχει να κάνει με την εγγύηση. Βρες μου άλλο laptop με 2000? που να έχει 3 χρόνια on site εγγύηση...

-Δεν νομίζω...

-Οι οθόνες των Dell συγκρίνονται μόνο με μερικών Vaio... Πόσα λεφτά πρέπει να δώσω για να πάρω laptop με 1600Χ1200 οθόνη; Υπάρχει μοντέλο άλλης εταιρίας σε αυτή την ανάλυση;

-Για πες μου εταιρία που να έχει OpenGL κάρτες στους laptop της... Και ποιά laptop έχουν πιστοποίηση ως Workstations από την Alias|Wavefront;

Μην τα μπερδεύουμε... laptop δεν είναι ένα desktop με μαύρο κουτί και κολλημένη μια 17ρα desktop οθόνη από πάνω...

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
η acer δινει 2 χρονια διεθνη εγγυηση, οποτε δεν εχω προβλημα. και η 17αρα λεει πολλα για ταινιες!

Υπάρχει αντιπροσωπεία της Acer εκεί που θα πας; Η 17ρα προφανώς είναι μια οθόνη για desktop συστήματα, εξ'ου και η χαμηλή της ανάλυση... Πάρε μια τηλεόραση αν θέλεις να βλέπεις DVD, μην φορτωθείς άδικα ολόκληρο το μπαούλο...

Δημοσ.

δεν μπορω να παρω τηλεοραση εκει που θα παω και επισης εκει θα κατσω 9 μηνες, μετα θα παω ολλανδια. πως να κουβαλαω ολοκληρη τηλεοραση. εμενα οι απαιτησεις μου ειναι ξεκαθαρες. θελω ενα desktop δυνατο μαλιστα. αλλα θα ειμαι ενα χρονο αγγλια, μετα ενα χρονο ολλανδια και μετα ποιος ξερει. οποτε δεν μπορω καθε τοσο να στελνω με φορτωτικη το pc στο μερος που θα μεινω, ειναι μπελας. ομως δεν σκοπευω (και δε μου χρειαζεται) να κουβαλαω το pc στη σχολη ή στη βιβλιοθηκη ή οπουδηποτε αλλού. οποτε θελω ενα δυνατο pc που να μην χρειαζεται φορτωτικη εταιρια γοα να μεταφερθει και επειδη δεν θα εχω την πολυτελεια να εχω στερεοφωνικο ή τηλεοραση, θελω να ειναι και multimedia center (γι αυτο με βολευει η 17αρα). αν μου βρεις εσυ (unforgiven) αλλο pc που να συνδυαζει αυτα τα χαρακτηριστικα σε αυτη την τιμη (και οχι κατι κουφα 3700 ευρω που ζηταει η toshiba πχ) τοτε πολυ ευχαριστως να το ψαξω. εγω παντως δεν βρηκα τιποτα. υπαρχει acer στην αγγλια οποτε δεν υπαρχει προβλημα με την εγγυηση.

Δημοσ.

Εγω παντως θα προτεινω (στα γρηγορα γιατι δουλευω σε λιγο) και το παρακατω laptop

Travelmate 290

Το οποιο μεταξυ των αλλων εχει 15αρα οθονη, Centrino 1,3GHz!!, USB2, DVD-R!!!, ζυγιζει 2,8kg και οπως ειναι φυσικο εχει μεγαλη αυτονομια...

Γνωμη μου ειναι να το σκεφτεις αυτο το πακετο γιατι ερχεται σε εξαιρετικη τιμη γι αυτα που προσφερει (1400? ανευ ΦΠΑ στο Πλαισιο). Και αν θες μεγαλη οθονη στο δωματιο... περνεις και μια CRT 21 ιντσων και εισαι βασιλιας 8) :wink:

Παντως σκεψου καλα και ζυγισε σωστα τις αναγκες σου για να μην το μετανοιωσεις!

Δημοσ.

θα το μετανοιωσω αν σκασω 1650 ευρω και παρω ενα μηχανημα που εχει χειροτερη καρτα γραφικων απο την ΤΝΤ2 που εχω στον desktop τωρα και σκληρο δισκο στα 4200 (αντε αν εισαι τυχερος στα 5400). οσο για τον επεξεργαστη...400ΜΗz fsb και 1.3GHz ειναι πολύ μεγάλο drawback για να το σωσει το 1G L2 cache (δεν θα τον βγαζω απο την πριζα, μην το ξεχνατε). και η CRT 21" δεν ειναι και πολυ φορητη έτσι δεν ειναι? συνολικά η δική σου προταση ειναι πολύ πιο ογκώδης και "αφόρητη".

Δημοσ.
θα το μετανοιωσω αν σκασω 1650 ευρω και παρω ενα μηχανημα που εχει χειροτερη καρτα γραφικων απο την ΤΝΤ2 που εχω στον desktop τωρα και σκληρο δισκο στα 4200 (αντε αν εισαι τυχερος στα 5400). οσο για τον επεξεργαστη...400ΜΗz fsb και 1.3GHz ειναι πολύ μεγάλο drawback για να το σωσει το 1G L2 cache (δεν θα τον βγαζω απο την πριζα, μην το ξεχνατε). και η CRT 21" δεν ειναι και πολυ φορητη έτσι δεν ειναι? συνολικά η δική σου προταση ειναι πολύ πιο ογκώδης και "αφόρητη".

Μπορεις να εισαι σιγουρος πως ειναι πολυ καλυτερη της TNT2, ο 1.3 αντιστοιχα ισχυρος με τον P4 2GHz,... τωρα για τον σκληρο δεν ξερω... και δεν ειναι ογκωδης... γιατι της 21 την χρησιμοποιεις για να δουλευεις στο σπιτι... και οποτε θες να το μεταφερεις εχεις ενα πολυ μικρο φορητο :wink:

Δημοσ.

PowerBook Tο μεγάλο ! Aγγλική Έκδοση

Built-in 15,2" TFT XGA

1GHz PowerPC G4

1MB Backside L3 cache 3.2GBps throughput

Mνήμη 512MB SDRAM/133MHZ επεκτάσιμη μέχρι το 1GB

ATI Radeon Mobility 9000 με AGP 4X και 64 ΜΒ DDR SDRAM

60 GB Hard Disk ATA/66 εσωτερικό

Εσωτερικό SuperDrive DVD-R /CD-RW

Eσωτερικό modem 56K V.92

Built-in AirPort card

Mac OS X και Mac OS 9.2 Aγγλικό

Aγγλικό Keyboard

Εκκινεί από σύστημα 9

ή

PowerBook WideScreen ! Aγγλική Έκδοση

Built-in 17" TFT XGA

1GHz PowerPC G4

1MB Backside L3 cache 3.2GBps throughput

Mνήμη 512MB DDR SDRAM/333MHz επεκτάσιμη μέχρι το 1GB

Nvidia GeForce4 440 Go με AGP 4X και 64 ΜΒ DDR SDRAM

60 GB Hard Disk ATA/100 εσωτερικό

Εσωτερικό SuperDrive DVD-R /CD-RW

FireWire 800Mbps

Eσωτερικό modem 56K V.92

Built in Bluetooth

Built-in AirPort Extreme card

Mac OS X v10.2 και Mac OS 9.2 Aγγλικό Classic

Aγγλικό Keyboard

ή

Το τελευταίο workstation της Sony!

Εκεί θα χάσεις την μπάλα...

Δημοσ.
ο 1.3 αντιστοιχα ισχυρος με τον P4 2GHz

μπορειτε να μου το εξηγησετε λιγο αυτο? εχω την εντυπωση οτι σε σταθερη παροχη ρευματος και ΟΧΙ με τη μπαταρια (που ειναι η περιπτωση που με ενδιαφέρει) ο P4 2G (533 fsb) ειναι πολυ πιο ισχυρος απο τον P-M 1.3G (400fsb) κι ας εχει διπλασια L2 cache.

Δημοσ.
ο 1.3 αντιστοιχα ισχυρος με τον P4 2GHz

μπορειτε να μου το εξηγησετε λιγο αυτο? εχω την εντυπωση οτι σε σταθερη παροχη ρευματος και ΟΧΙ με τη μπαταρια (που ειναι η περιπτωση που με ενδιαφέρει) ο P4 2G (533 fsb) ειναι πολυ πιο ισχυρος απο τον P-M 1.3G (400fsb) κι ας εχει διπλασια L2 cache.

Εεε, μην σε ξεγελα ο μυθος τον Megahertz... το "ταχυτερο" δεν ειναι και το γρηγοροτερο! Σημασια δεν εχει μονο η ταχυτητα χρονισμου, αλλα κατα ενα μεγαλο βαθμο η αρχιτεκτονικη της CPU. Ετσι καλλιστα οι Centrino κοντραρους τους P4 2-2,4GHz.

Δες στο Anandtech.com τα benchmarks Centrino vs P4 και θα δεις πος υστερουν μονο σε ενα συγκεκριμενο ειδος benchie...

Δημοσ.

Μπορεί να μην είμαι στο κλίμα των τελευταίων post άλλα θέλω να πάρω laptop και δεν θέλω να κλαίω τα λεφτά μου ;)

Κάποιος μου είπε να ρίξω μια ματιά στα Plato

είναι αυτά που φτιαχνει ο Πουλιαδης?

έχει κανεις τέτοιο?

έχουν καλή ποιοτητα κατασκευής?

είναι ακριβά?

Πολλά ρωτάω εεεεε?

ευχαριστώ

Δημοσ.
Μπορεί να μην είμαι στο κλίμα των τελευταίων post άλλα θέλω να πάρω laptop και δεν θέλω να κλαίω τα λεφτά μου ;)

Κάποιος μου είπε να ρίξω μια ματιά στα Plato

είναι αυτά που φτιαχνει ο Πουλιαδης?

έχει κανεις τέτοιο?

έχουν καλή ποιοτητα κατασκευής?

είναι ακριβά?

Πολλά ρωτάω εεεεε?

ευχαριστώ

Mαλλον καποιος θελει να σε κανει να κλαις τα λεφτα σου...

Καλυτερα να κοιταξεις κατι επωνυμο (toshiba, compaq, dell, acer...)

Δημοσ.
Mαλλον καποιος θελει να σε κανει να κλαις τα λεφτα σου...

Καλυτερα να κοιταξεις κατι επωνυμο (toshiba, compaq, dell, acer...)

Φαντάζομαι η σειρά με την οποία τα έγγραψες δεν είναι τυχαία!!!! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...