Nikos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Δεν ξέρω αν αξίζει να αγοράσει κανείς compaq ιδιαίτερα αν έχει σκοπό να παίξει και κανένα τρισδιαστατο παιχνίδι ή γενικά να δουλεύει την cpu στο max. Πριν από λίγες μέρες παίζαμε με κάτι φίλους μου UT2003 με τρία μηχανηματα, έναν desktop( δούλευε και σαν server) και δύο φορητούς εναν compaq Με Pentium στα 2,8 και έναν Toshiba Celeron στα 1,8. Ο Compaq μετά από λίγη ώρα παιχνιδιού άναβε και τραβούσε reset μόνος του. Ο Toshiba από την άλλη δεν κατάλαβε μια. Πάντως καλό είναι ότι μηχάνημα επιλέξεις να έχει ένα καλό chipset γραφικών (Radeon 9000 ή Geforce 440Mx). Μνήμη προστίθεται καινούρια, δίσκος μεγαλύτρος ή εξωτερικός μπαίνει άνετα, αλλά η κάρτα γραφικών δεν αλλάζει.
drakoulis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Τελικά τι συμφέρει πιο πολύ από όλα 1. centrino 2. pentium4 3. athlon Είναι γρήγοροι αυτοί οι centrino? ή μόνο για μεγάλη αυτονομία και ασύρματα δίκτυα(hotspot μόνο στον Ε.Βενιζέλο). ενας centrino 1.3 είναι γρήγορος όσο ένας P4 2,4 ????
kirimis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Τελικά τι συμφέρει πιο πολύ από όλα1. centrino 2. pentium4 3. athlon Είναι γρήγοροι αυτοί οι centrino? ή μόνο για μεγάλη αυτονομία και ασύρματα δίκτυα(hotspot μόνο στον Ε.Βενιζέλο). ενας centrino 1.3 είναι γρήγορος όσο ένας P4 2' date='4 ????[/quote'] Οι Centrino σε γενικες γραμμες ειναι πολυ γρηγοροι... μην σε ξεγελαει ο μυθος τον Megahertz. Ο 1,3 αντιστοιχει περιπου σε ενα διλιτρο P4 και σαφως ειναι προτιμοτεροι απο ολους τους αλλυς γιατι εξασφαλιζουν χαμηλη θερμοκρασια, επιδοσεις, και αυτονομια.... το τριπτυχο τη επιτυχιας για τα μηχανηματα που θελουν να λεγονται ΦΟΡΗΤΟΙ. Τωρα κατι P4 και Athlon... δεν θα επρεπε να υπαρχουν καν ως επιλογες στους φορητους... αλλα πλεον εχει δημιουργηθει η κατηγορια ημιφορητων που ειναι desktop replacements και απευθυνονται στον χρηστη που απλα θελει να εχει ενα φορητο καρφωμενο στο γραφειο και συνεχως πριζωμενο. Δεν ειναι καταληλλοι για καθαροαιμα φορητα. Εναλλακτικες λυσεις περαν του Centrino ειναι οι Celeron και P4 M που με καποιους συμβιβασμους δινουν ενα καλο αποτελεσμα.
theopag Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Τελικά τι συμφέρει πιο πολύ από όλα1. centrino 2. pentium4 3. athlon Εγώ εντός των ημερών θα αγοράσω 6 laptop και έχοντας ψαξει το θέμα συνιστώ ανεπιφύλακτα Centrino. Πρώτον είναι πολύ γρήγοροι (1ΜΒ L2 cache) και η πρακτική αναλογία χωρίς να είναι το μηχάνημα στη πρίζα είναι: Intel Centrino 1.3GHz = Pentium P4 2GHz Intel Centrino 1.5GHz = Pentium P4 2.2GHz Intel Centrino 1.6GHz = Pentium P4 2.5GHz Αναφέρω το "χωρίς να είναι στην πρίζα" γιατί έχω δοκιμάσει και laptop toshiba στα 3' date='06 τα οποία όταν δεν ήταν στην πρίζα δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά (Το σύστημα ψύξης απιτεί πολούς πόρους). Δεύτερον, η διάρκεια λειτουργείας είναι αισθητά μεγαλύτερη και σε μερικά μοντέλα φτάνει άνετα τις 6 ώρες, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο σε πολλούσ από εμάς. Τρίτον, τα laptop που έχουν centrino έχουν και μικρές διαστάσεις και μικρότερο βάρος (γύρω στα 2,5Kg) γιατί αν έχεις φορητό 6 κιλά τι φορητό είναι ακριβώς; Tέταρτον, οι περισσότεροι centrino έχουν και Integrated Bluetooth που είνα γενικώς χρήσιμο αφού τελευταία πολλές ηλεκτρονικές συσκευές υποστηρίζουν το πρωτόκολλο αυτό. Πέμπτον, όσο αφορά στο Wi-Fi αν και η χρήση του δεν είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα, στο εξωτερικό χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά μέρη. Επιπλέον, τα ασύρματα δίκτυα είναι κάτι που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ιδιωτικά και επιχειρησιακά. Βέβαια αν κάποιος ταξιδεύει πολύ συχνά με στις μεγάλες καθυστερήσεις που λαμβάνουν χώρα στα δρομολόγια αεροπλάνων, θα έχει με κάτι να ασχολείται. Τέλος, οι φορητοί υπολογιστές με centrino ειναι πιο αθόρυβοι από του υπόλοιπους, πράγμα το οποίο συντελεί στην υπεροχή τους έναντι των άλλων και στην εργονομία που προσφέρουν. Όπως και να έχει πιστεύω ότι είναι αναχρονιστικό κάποιος να μην πάρει centrino laptop και αν τελικά αποφασίσεις διαφορετικά κοίταξε να είναι mobile o επεξεργαστής. [i'] :oops: Εγώ θα πάρω το Acer TravelMate 803LMi, αν θες ρίξε του μια ματιά[/i]
SupaCoopa Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Τα Acer γενικα σαν μηχανηματα ειναι καλα; Ειναι σχετικα φτηνα αλλα εχουν δυο χρονια εγγυηση και καλη (απο οσο ξερω) αντιπροσωπεια. Τα Fujitsu-Siemens τι λενε; Ψιλοακριβουτσικα ειναι, αλλα το ονομα "χτυπαει" καλυτερα. Βεβαια οπως εχω και εγω διαπιστωσει με Compaq μηχανηματα, καμμια φορα ψωνιζεις ονοματεπωνυμο και παιρνεις πατατα. Ο Athlon XP 2000+ σε notebook εχει προβληματα υπερθερμανσης κλπ; Το μηχανημα θα δουλευει κυριως στο ρευμα αλλα τους φοβαμαι τους AMD, μη παρω φορητο που θα ψηνει και τοστ...
VSt Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 apo oti ksero o toshiba o 1410 exei 2 xronia egihsh malista einai ena poly aksiopisto mixanhma kai h karta grafikon poy exei einai arketa kalh
theopag Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Όσο αφορά στην αξιοπιστία, πιστεύω πως τα toshiba είναι τα καλύτερα αλλά η τιμή ενος μοντέλου μιας οποιαδήποτε μάρκας και ενός toshiba με τα ιδια χαρακτηριστικά είναι έωσ και 55% ακριβότερο (όχι στην Αμερική). Η Αcer είναι ιταλική μάρκα με καλά μοντέλα και όχι μικρό όνομα στην αγορά αφού α θυμάμαι καλά είναι 6η στις πωλήσεις διεθνώς. Εξάλλου τα δύο χρόνια εγγύηση είναι κάτι που δεν δίνουν όλες οι εταιρείες. Το καλό με τα Fujitsu-Siemens είναι ότι έχουν έως και 3 έτη εγγύηση αλλά είναι περίπου κατά 230 Εuro πιο ακριβά από τα Αcer και όσο αφορά στην αξιοπιστία τους είναι αντίστοιχη των Acer αν και όντως το όνομα είναι καλύτερο ίσως επειδή το ακούμε και επί πολλά χρόνια ενώ η acer δεν είναι πολύ καιρό στις πρώτες θέσεις της ελληνικής αγοράς... "Ο Athlon XP 2000+ σε notebook εχει προβληματα υπερθερμανσης κλπ;" => νομίζω ότι αυτά είναι υπερβολές που προέρχονται από τη γενική φήμη περί AMD. Ο ΧP 2000+ είναι αξιόλογος επεξεργαστής αν και εγώ θα πρωτεινα centrino..(δες πιο πάνω)
drakoulis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Από εβδομάδα έρχονται τα νέα μοντέλα της Compaq λένε ότι θα είναι πιό φθηνά από αυτά που κυκλοφορούν τώρα και με μικρές αναβαθμίσεις. καλό το Acer TravelMate 803LMi με centrino ???? Βέβαια λιγουρεύομαι και το compaq 2540EA δηλαδή είναι άλλος ο P4 και άλλος ο P4 - M.... Νόμιζα ότι P4-M είναι το ίδιο με τον P4... Το compac 2540EA τί έχει?Mobile ή απλό P4???
dfragos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Τελικά εγώ πήρα τον 2153ΕΑ της Compaq που μόλις σήμερα έφτασε στο πλαίσιο. Τελική στα 1123 ευρώ. Celeron 2.0GHz, 256 RAM, 30GB hard disk, 14 οθόνη. Δεν πρόσεξα κάρτα γραφικών αλλά στην περίπτωσή μου δεν πολυπειράζει.
stoidis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Η δική μου πρόταση είναι να πάρεις ένα φτηνό DELL με 3 χρόνια εγγύηση next bussiness day και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
drakoulis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 που πουλάνε dell στην Αθήνα?? :?: τελικά δεν ξερει κανείς τί έχει το compac 2540EA? Mobile ή απλό P4???
Stuck Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 που πουλάνε dell στην Αθήνα?? :?: τελικά δεν ξερει κανείς τί έχει το compac 2540EA? Mobile ή απλό P4??? Exo to Compaq 2540EA apo to Iouli kai mporo na se diaveveoso oti exei P4 Kalo forito,mexri stigmis den exei masisei , mono pou to parapono mou einai oti exei argo disko.
theopag Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 καλό το Acer TravelMate 803LMi με centrino ????quote] Το Αcer έχει πολύ καλές προδιαγραφές και σίγουρα είναι αξιόλογο. Όσο αφορά στην Dell μπορείς να πάρεις την αντιπροσωπία και να ζητήσεις προσφορά. Τηλ Επικοινωνίας: 210-8129800
Hikoc Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Πληροφοριακά πήρα το Acer 1603ELM 1540€ ,τελική τιμή, και έλεγε οτι έχει DVD-R/RW 1x αλλα με το Nero τα γράφει σε 2x Οποιος δεν καίγεται για Centrino ή P4-M είναι πολύ καλή αγορά.
IKARIWTHS Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2003 opws eipe kai o filos stoidis ean agwraza ayth th stigmh notebook sigoura tha epairna dell
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.