vagelis81 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Ειχα στο pc μου 8 gb ram ddρ3 στα χιλιαεξηντα κατι(συγγνωμη αλλα δε γνωριζω απο συχνοτητες και hardware).Με αφορμη καποιο σχεδιαστικο προγραμμα που μου ζητησε παραπανω πηγα πρριν λιγο και αγορασα.Στο καταστημα που πηγα υπηρχε μονο 4αρα ddr3 αλλα στα χιλιατριαντα κατι.Την αγορασα και την εβαλα.Στο προγραμμα που σας ελεγα ειδα διαφορα ,σχεδον ολα εκτελουνται στο μισο χρονο και αν δε κανω λαθος ειναι και πιο γρηγορη η εκκινηση των windows.Με αφορμη ολο αυτο λοιπον θα ηθελα να παραθεσω καποιες αποριες που εχω σχετικα με τη ram. 1)Τι ειναι η ram εννοω τι ακριβως κανει σε καποιον υπολογιστη; 2)Τι ειναι το ddr3 ; 3)Αυτο σχετικα με τη συχνοτητα.Εγω τωρα δηλαδη επεσα απο τα χιλιαεξηντακατι στα χιλια τριαντα κατι;Τι ειναι η συχνοτητα;Εγινα πιο αδυναμος και αν ναι ποσο;Που θα φανει αυτη η διαφορα; Ευχαριστω!
SPANK Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 1. Όσο πιο πολυ ram εχουμε σε ενα σύστημα τοτο ταχύτερα / καλύτερα εκτελούνται οι εφαρμογές / προγράμματα και ειδικά αν θέλουμε να εχουμε πολλές ταυτόχρονα ανοιχτές , δηλαδή πχ με 4gb ram θα μπορεις να τρέχεις ας πουμε 15 ταυτόχρονα εφαρμογές η 6 πχ που καταναλώνουν πολυ ram , απο ενα σημείο και μετα και οσο θα γεμίζει η ram ισως να κολλάει να πηγαίνουν ορισμένα πράγματα κτλπ , με 8gb πχ υσχύει το ιδιο με αυτο που σου ειπα για πιο πολλές εφαρμογές με 12 gb παει μετα κτλπ , γενικα καλο ειναι αν εχουμε ram χαμένη δεν παει και δεν ξέρεις ποτε ποτε θα σου χρειαστεί , για τον μεσο χρήστη 6 με 8gb ειναι μια χαρα ειδικά αν παίζεις και κανα παιχνιδάκι. 2. Ειναι ο τύπος της ram , αυτες που χρησιμοποιούνται κυρίως τώρα ειναι οι ddr3 , παλαιότερες ειναι οι ddr2 , οι ddr , οι sdram κτλπ 3. Μαλλον η προηγούμενη ram που ειχες ηταν η στα 1066 η 1600 mhz και αυτη που πήρες στα 1333 , φυσιολογικά το σύστημα σου θα δουλεύει στα 1333 της ram δηλαδή με την χαμηλότερη συχνότητα , φυσιολογικά δεν θα την προσέξεις πουθενά την διαφορά στην ταχύτητα αν και σαφώς υπάρχει αλλα μην φανταστείς κατι ιδιαίτερο που να ειναι κομβικής σημασίας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα