gtferrari Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα σας! Πήρα πρόσφατα ένα ssd 256Gb και θέλω να τον βάλω σαν κύριο δίσκο. Ο κύριος δίσκος μου αυτήν την στιγμή είναι ένας 1Τb με δεσμευμένο χώρο 200Gb. Πώς μπορώ να μεταφέρω τα πάντα στον ssd έτσι ώστε να μπουτάρει ο υπολογιστής μου από τον ssd χωρίς να χάσω τίποτα? Δοκίμασα με snapshot άλλα μου λέει ότι θέλει 1Tb δίσκο για να μεταφέρει το image πράγμα που δεν χρειάζεται γιατί ο δεσμευμένος χώρος είναι 200Gb όπως προείπα.
TheELF Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_disk_cloning_software Το snapshot κάνει Sector by sector οπότε αντιγράφει τα πάντα ακόμα και τον άδειο χώρο,θέλεις ένα πρόγραμμα που να κάνεις file by file δηλαδή να αντιγράφει μόνο τα αρχεία,πρέπει να το επιλέξεις και μέσα από το πρόγραμμα,έτσι όμως δεν αντιγράφεται ο boot sector οπότε θα πρέπει αφού το κάνεις να εκκινήσεις με το δισκάκι τον windows και να κάνεις fixboot.
N3CR4 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Αν κατάλαβα σωστά παίζει να μπορεί και με clone disk. Έστι δεν είναι; Χωράει ο δεσμευμένος που έχει στον 1tb να μπει στον ssd.
gtferrari Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Αν κατάλαβα σωστά παίζει να μπορεί και με clone disk. Έστι δεν είναι; Χωράει ο δεσμευμένος που έχει στον 1tb να μπει στον ssd. Σωστά. Ο δεσμευμένος χώρος από τον 1Tb είναι μικρότερος από τον διαθέσιμο του SSD οπότε χωράει άνετα! Με το Norton Ghost δεν μπορώ να το καταφέρω?
N3CR4 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Φίλε gtferrari με το NortonGhost δεν έχω εμπειρία. Με το acronis είχα κάνει αυτήν διαδικασία, αλλά λογικά θα γίνεται. Ψάξε και λίγο google να δεις μήπως παίζει κάποιο πρόβλημα γνωστό αλλά πριν ξεκνήσεις την διαδικασία.
demosdem Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Το έχω κάνει με το Norton Ghost, αλλά και με το Clonezilla. Και με τα 2 τα εχω καταφέρει.
Jannis64 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Σίγουρα γίνεται με αρκετά προγράμματα, εγώ προτείνω Acronis True Image Home, το οποίο χρησιμοποιώ και ο ίδιος. Απλώς να προσέξεις αυτό που αναφέρει ο TheELF παραπάνω, σχετικά με την επιλογή κλωνοποίησης sector by sector. Αν χρησιμοποιήσεις το Acronis, η κλωνοποίηση sector by sector είναι ξετσεκαρισμένη (αν θυμάμαι καλά), οπότε δε χρειάζεται να κάνεις κάτι πάνω σ'αυτό το θέμα.
gtferrari Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα! Το έκανα τελικά με ghost μέσα από hiren's cd 10.1 και όλα μια χαρά!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα