Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλημερα,
σε ενα πισι που εχει mobo asus 5pq deluxe,αλλαξα τον σκληρο ο οποιος τρεχει windows vista

και στο προηγουμενο πισι που ηταν ετρεχε κανονικα.επισης αλλαξα την καρτα γραφικων,εβαλα πανω την 4650

και προσθεσα και 2 gb ram.αφου τα εβαλα,αναψα τον πισι,δειχνει κανονικα στην αρχη τα γραμματα απο την μητρικη και μολις παει

να κανει boot τα windows ,σταματαει και με βγαζει στην επιδιωρθωση κατα την εκκινηση,κανω την επιδιωρθοση αλλα

τιποτα.μηπως επειδη αλλαξα το hardware πρεπει να κανω καμια ρυθμιση τον σκληρο στο bios???η κατι αλλο???

ευχαριστω.

Δημοσ.

αν καταλαβα καλα, είχες τον σκληρό σε άλλον υπολογιστή όπως και τη κάρτα γραφικών και τώρα θες να τα βάλεις σε διαφορετικό υπολογιστή? Αν ναι, προφανώς και δεν θα δουλεψει! Χρειάζεται φορματ ο δισκός και πέρασμα εκ νέου των windows.

Δημοσ.

αν ισχυει οτι αλλαξες δισκο απο μηχανημα και τον εβαλες στον δικο σου και το μηχανημα ειχε μαλιστα nvidia και εσυ εβαλες ati καρτα 99% χρειαζεσαι φορματ.

Δημοσ.

αν καταλαβα καλα, είχες τον σκληρό σε άλλον υπολογιστή όπως και τη κάρτα γραφικών και τώρα θες να τα βάλεις σε διαφορετικό υπολογιστή? Αν ναι, προφανώς και δεν θα δουλεψει! Χρειάζεται φορματ ο δισκός και πέρασμα εκ νέου των windows.

ευχαριστω δεν το ηξερα.....

Δημοσ.

Δοκίμασε να μπεις σε ασφαλή λειτουργία μηπως κανεις uninstall τους drivers απο εκει και μετα σου κανει boot κανονικα και περάσεις τους καινούργιους drivers

Δημοσ.

δεν υπάρχει περίπτωση να δουλεψει αν τα 2 μηχανηματα έχουν διαφορετικούς επεξεργαστές ή/και μητρικές. Αν άλλαζες μονο κάρτα γραφικών θα μπορούσες να γλυτώσεις το φορμάτ.

Δημοσ.

παιδια ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.

τα εβαλα ολα ετσι οπως ηταν στην αρχη,οταν αγορασω καινουρια windows 7

θα το κανω.

τζαμπα ταλαιπωρια βγαλε βαλε ραμ,βγαλε βαλε καρτ.γραφ. βγαλε βαλε σκληρο......

Δημοσ.

Αυτό που αναφέρει ο SPANK έχει δουλέψει και σε εμένα και είχα αποφύγει το format, με μόνη διαφορά ότι το είχα κάνει στον Η/Υ απ' όπου έβγαλα τον σκληρό και αφού απεγκατέστησα τους drivers, έκλεισα τον Η/Υ, έβγαλα τον σκληρό και τον έβαλα στον καινούργιο Η/Υ.

Δοκίμασε να μπεις σε ασφαλή λειτουργία μηπως κανεις uninstall τους drivers απο εκει και μετα σου κανει boot κανονικα και περάσεις τους καινούργιους drivers

Δημοσ.

Αυτό που αναφέρει ο SPANK έχει δουλέψει και σε εμένα και είχα αποφύγει το format, με μόνη διαφορά ότι το είχα κάνει στον Η/Υ απ' όπου έβγαλα τον σκληρό και αφού απεγκατέστησα τους drivers, έκλεισα τον Η/Υ, έβγαλα τον σκληρό και τον έβαλα στον καινούργιο Η/Υ.

δηλ. δεν ειχες κανεναν driver οταν εβαλες το σκληρο στο αλλο πισι??

απλα δηλ.τους απεγκατεστησες και φορεσες τον σκληρο στο αλλο πισι η περασες τους καινουριους στο δισκο πριν τον βαλεις???

Δημοσ.

Απεγκατέστησα όλους τους drivers που είχαν σχέση με την παλιά μητρική και έκλεισα τον Η/Υ, στην συνέχεια έβαλα τον σκληρό στον καινούργιο Η/Υ και πέρασε αυτόματα κάποιους drivers και όσους δεν βρήκε τους έβαλα μετά.

Επειδή αυτό το είχα κάνει πριν κάτι χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς την διαδικασία και ποιους ακριβώς drivers απεγκατέστησα, θυμάμαι όμως ότι το κατάφερα με την δεύτερη προσπάθεια, γιατί κάτι δεν είχα κάνει σωστά την πρώτη.

Θα ψάξω να βρώ κάποια links που είχα βρεί τότε και με βοήθησαν...

Δημοσ.

Λοιπόν θυμάμαι ότι είχα βρεί και άλλα links τότε, αλλά βρήκα μόνο αυτό στους σελιδοδείκτες μου:

- How to change your motherboard and avoid reinstalling Windows XP

Μπορείς να googlαρεις επίσης "change motherboard without format", με αρκετά αποτελέσματα.

---

Πριν ξεκινήσεις όμως οτιδήποτε, θέλω να σου πω τα εξής για να είσαι προετοιμασμένος:

1. Ότιδήποτε που μπορεί να δουλέψει σε εμένα ή κάποιον άλλον, δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει και σε σένα σίγουρα και αυτό γιατί υπάρχουν πολλές διαφορές, κυρίως στο θέμα του hardware.
  2. Backup, backup και... backup. Όταν το έκανα αυτό είχα προετοιμαστεί ήδη για format σε περίπτωση που δεν πήγαινε καλά, δηλαδή είχα κάνει όλα τα αρχεία μου backup σε άλλον σκληρό και είχα σημειώσει προγράμματα και ρυθμίσεις.
  3. Χρειάζονται κάποιες γνώσεις, γιατί μπορεί να προκύψουν θέματα κυρίως στους drivers και στο registry και αν δεν το έχεις θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις.
  4. Και τέλος η καλύτερη λύση φυσικά είναι format και clean install, απλά αυτή η λύση είναι η πιο γρήγορη αν έχεις αρκετά προγράμματα εγκατεστημένα.

Αυτά και ελπίζω να βοήθησα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...